Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

patici/k/ silah topiği


Bone

Öne çıkan mesajlar

On 29.04.2022 at 01:26, eldar dedi ki:

Batan gemi eski tip bir gemi, yeni sistemleri de yok, dolayısıyla yeni nesil savunma sistemine sahip gemilerin ne yapacağını görmedik henüz.

ABD'nin Çin'le savaş planında donanmanın rolü büyük. Malakka Boğazını kapatacaklar. Çin ekonomisi hammade ithalatına ve ihracata bağlı. Enerjide de dışarı bağımlı, hatta gıdada bile ithalatı ihracatından fazla. Çin şu anda ciddi bir savaşa girerse en iyi ihtimalle Napolyon'un İngiltere karşısında düştüğü duruma düşecek. Kıtaya hapsolacak ve nefes alamayacak. Yani beklediğin tarz bir deniz savaşı olmayabilir.

en güncel geminin de durumu bu, linkten yazıdan alıntı:

Alıntı

 

Bunun en güncel örneği Yemen’de devam eden asimetrik savaşta, Houthi isyancılarının elindeki Çin orijinli ama İran’da üretilmiş olduğu düşünülen radar güdümlü ve ses altı hıza sahip C-802 gemisavar füzelerinin kıyı bataryalarından fırlatılarak, bölgeden geçen gemilerin vurulması şeklinde yaşanmıştır. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve ABD savaş gemileri, isyancıların kullandığı C-802 füzeleri tarafından hedef alınmıştır.

Atılan füzelerden bir tanesi BAE’nin lojistik gemisini vurmuş ve gemi kullanım dışı kalmıştır. O olaydan birkaç hafta sonra ABD Donanmasının Yemen açıklarında devriye yapan USS Mason (DDG-87) isimli SM-2 ve ESSM füzeleriyle donatılmış Aegis Destroyerine, üç gün ara ile toplam üç veya dört gemisavar füzesi atılmıştır. Savaş sistemleri teyakkuz durumda olan USS Mason tarafından füzelere karşı bir ESSM ve iki SM-2 tipi füze ile önleme yapılmış ve gemi isabet almaktan kurtulmuştur. Açık kaynaklara göre en az bir füze, gemiye 8nm (~14km) kala ESSM veya SM-2 ile vurularak önlenmiştir.

 

yani benim anladığım, Çinliler test atışları yapmışlar ve gereçten batırmak istemiş olsalar, tek seferde 4-5 tane yollayarak isabet kaydedecek durumda bile olabilirler iran yapımı bir füze ile

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

rheinmetall panther'den sonra şimdi de gd abrams'ın selefini tanıttı. armata gibi bunlar da insansız tarete geçmiş, loader'ı da atmışlar. muricalılar yıllarca autoloader şöyle kötü böyle kötü diye konuşuyorlardı, bakalım buna ne diyecekler lol.

aslında altay'a da ilk seriden sonra bir güncelleme lazım olacak, hatırı sayılır gelişmeler oldu prototipi yapıldığından beri.

yalnız polonyalılara daha geçen ay eskisini kakaladılar lmao.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 08.05.2022 at 19:10, Oce4n dedi ki:

alakasız soru sorayım ortaya bu konuda bilen vardır belki. türkiyede kar98 gibi sniper rifle diyebileceğimiz silahları olan poligon sahası var mı, bilen duyan?

Hayır yok. 

Şöyle bi ihtimalin olabilir. Kar 98 değil ama atadan dededen kalma mavzer dediğimiz, hâlâ atışa müsait kondisyonda (dürbünsüz) Alman Gewehr 1988 mauser bulabilirsin. Hatır gönül bi de mermi parasına.

O dadı verir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...

düz 7.62 kullanıldığı için yaptığı işe göre mermi sarfiyatı bedava sayılır. o quadcopter artillery spotting yapıp 10 tane tank patlamasına sebep verecek. bundan daha ucuz çözüm olmaz hani. ayrıca friendly fire neden olsun ki havada uçuyor ve düşman tarafından geliyor zaten aletler.

hatta alçaktan uçan her hedefe karşı kullanılabilir muhtemelen, sistemin maliyeti de sık sık etrafa yerleştirilebilecek kadar ucuza benziyor ki bu tarz hava savunma ekipmanını bolca yerleştirebilmek önemli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...