Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cyberpunk 2077


Desqpio

Öne çıkan mesajlar

witcher 3 için hem önceki oyunlardan birikmiş malzeme çoktu hem kitaplardan yan hikaye desteği çoktu fln. content tarafı safe olduğundan teknik tarafa ve büyük hikayeye kasıp şaheser çıkarabildiler. ki combat tarafı zayıftı aslında hala.

sonra oradan gazı alıp apayrı settingte vaatleri arşa çıkardılar. yaptıkları en büyük hata oydu. ne hikaye için altyapı var ne teknik. o yüzden ellerinde patladı. keşke daha küçük alanda bu setting i bi kursalardı önce. biraz daha main story ağırlıklı witcher 2 gibi 30-50 saatlik oyun. sonra ikinci oyunda witcher 3 gibi devasa oyun çıkarırlardı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de medieval setting olan her sey 10 kat daha basit modern/futuristik dunyaya gore. Her bir seyden daha cok cesit var ve her birinin detaylari cok daha fazla. Hal oyle olunca koordinasyon da zorlasiyor. Adamin birinin tek isi dildo modellemek idi diye okumustum cp77 icin.

DoruK tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kingdom Come'da adamın birinin tek işi gerçek kaleleri/yıkıntıları ziyaret edip bunların o dönem görünebilecekleri şekli modellemekti, bi diğeri 10 farklı çeşit pretzel modelledi falan. Aralarındaki temel fark Vavra artık oyunu çıkarabiliriz dediğini noktada release geldi, üstüne eksikleri düzeltmeye geliştirmeye devam ettiler. Ama cyberpunkta oyun bangır bangır ben hazır değilim diye bağırmasına rağmen karar verenler oyunun geliştiricileri değil, CDPR artık halka açık olduğu için shareholder baskısı yiyen c-suite idi. Onlar da eksik çıksın yine de x milyon satar şu kadar para kazanırız diye daha fazla gecikmesini kabul etmeyip yarım yamalak sürdüler piyasaya. CDPR eski CDPR olsaydı 2 yıl daha cyberpunk falan görmezdik.

Ha ben çıktığı halini de çok beğendim deliler gibi oynadım, ama belliydi yani yapımcıların vizyonu farklı çıkan oyun farklı.

axedice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 dakika önce, goldbären dedi ki:

ellerinde patladı dediğin oyun rekor kırdı abi, bir şekilde sattılar hype'ı ama.

eski başarısı (w3) ve büyük vaatlerle hype ı sattılar ama artık kimse o hype la beklemeyecek yeni oyunlarını. çünkü vaatlerin yarısı kırpılmış kalanı da buggy bir şekilde geldi. temkinli yaklaşacak millet. tabi yine fena olmayan bi oyun çıktı ama sattığı vaatler o değildi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi sene erken cikmis iste bug fix falan bi senede anca toplandi daha icerige gececekler.

 

Benim tek sikintim sehrin yasamamasiydi. Bi yere girmeyi yemek yemeyi bi sey izlemeyi minigeymi falan gectim oturma yoktu, yurume bile yoktu. Hani buyuk eksik degil de oyunun icine giriyor insan olunca. Gta'da ready player one gibi yasiyorum canim sikildikca. Oyle aksiyon insani da degilim doga dag yuruyusu yapiyorduk muhabbet ede ede, kosmadan. Kaybolan birini ucakla ariyorduk, dagda kalan araci kurtariyorduk sivil polis pilot vs oluyorduk yani kisaca sandboxa cevrilebilir gayet. Bi berber bile yoktu ornegin night city'de. Bence ek senaryo falan getirmeden once sehri hayata dondurmeleri lazim. Ev sahibi ol, customize et, sokak yarislari olsun, bi suru braindance eklensin collectible gibi toplayalim mapta ya da satin alalim. 

 

Yoksa kostur senaryoyu takip et bitir guzel oyun gayet.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...