Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cyberpunk 2077


Desqpio

Öne çıkan mesajlar

30 dakika önce, goldbären dedi ki:

dolandırıcılık var management tarafında bariz, ama ben 250 liralık eğledim kendimi. "dolandırıldığını kabul etmek istemeyen insanlar" gibi bir çıkarım yersiz, zira bugüne kadar kaç kere dolandırıldık güldük eğlendik. oyun vaatlerinin bir kısmını yapamadı ama dünya ve sanat dizaynı gerçekten muhteşemdi. diyaloglar metinler, hikaye de bu dizaynı dolduracak güzellikteydi. ben de beşiktaş maçlarını canlı izleyip csgo oynasaydım ben de beğenmezdim herhalde. otobana bonba atıyorum gta gibi değil derdim...

abi sen beğenmiş olabilirsin, ki yazdığından beğendiğin sonucunu da çıkartmıyorum. Daha çok "verdiğim parayı çıkardım" olarak algılıyorum. Verdiğin paraya daha fazla eğelenebilirdin, daha keyifli vakit geçirebilirdin, daha etkileyici bir oyun oynayabilirdin ama daha azıyla yetinmişsin. 

Böyle çıkan oyunlarda "kaçırılan fırsat" kısmı beni üzen taraf oluyor genelde. İşlerini adam gibi yapsalar hem biz daha çok keyif alacaktık, hem belki kendileri fazla kazanacaktı. Ama sen 250 liralık eğledim kendimi gibi baktıkca, adam sana 250 liralık eğlemelik kalite sunacak fazlasını değil..

Topicde (sadec topic özelinde de değil gerçi) tartışma biraz "yaw sen bu oyundan nasıl zevk alabilirsin" eksenine fazla kaydı. Halbuki kişi zevk alabilir, bu oyunu kötü veya bitmemiş/eksik olarak nitelendirmeye engel değil. Ya da senin zevk alman adamların dolandırıcı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mantı reklamı yaptılar, yoğurdunu, sosunu istediğiniz şekil yapabileceksiniz dediler aylarca milletin ağzını sulandırdılar hype yaptırdılar mantıya, restorana gidince pirzola koydular milletin önüne.

evet pirzola da güzel de şu aylarca heves edip mantı beklemiş kitle en büyük darbeyi yedi zaten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence örnek güzel ve yerinde.

pirzola daha güzel olabilir, yiyeni tatmin etmiş de olabilir. çoğu kişi pirzola da tercih edebilir.

ama yıllarca mantı mantı diye reklam yapıp, parasını ödediğin ürün önüne mantı değil pirzola olarak gelsin istemezsin. Ben yedim lezzetliydi, sen neden beğenmedin pirzolayı diye savunma duymak da istemezsin, çünkü mantı yemeğe gelmişsin..

üstüne üslük pirzolayı da çabuk pişsin diye yakmışlar, düzgün sos hazırlamamışlar. bakınca güzel görünüyor olabilir ama lezzeti de eksik et seven için bile..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

customizable mantı işine mi girişsem ya mantıklı bir işe benziyor. 

hamurum un cinsini seçmek, hatta isteyene renk seçenekleri sunmak
kıymanın tipini kuzu veya dana seçebilmek
sütaş yoğurt, manda yoğurdu, sarımsaklı sarımsaksız
sosunda salça, biber, margarin, tereyağ olsun olmasın vs.vs.

dükkanın adı da sandbox mantı olur mis.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, goldbären dedi ki:

olm oyunu beğendim muhteşem falan yazıyorum daha ne yazayım ya. üzüldüm yani şu mesajına...

abi beğendiğin kısım oyun değil de o yüzden.

sen işin sanat kısmını beğenmişsin, onu beğenmek için oyunun çıkmasına bile gerek yoktu. zaten şehir tasarımının falan çok güzel olacağını biliyorduk.

sıkıntı senin core oyun mekaniklerini, aksiyon ise aksiyon, rpg ise rpg, yapay zekasını veya dünya etkileşimlerini beğendiğinden bahsetmemiş olman.

o yüzden sanat tasarımı senin için parasını çıkartmış olabilir, ama oyun deneyimi olarak tatmin etti mi ? ben o mesajdan çıkartamadım o sonucu, o yüzden söyledim.

 

biliyoruz ki yukarıda bahsettiğimiz konulardan hiç birisi de oyunun ertelenme sebebi değil. zaten o tarafı yapan ekip güzel güzel işini halledip koymuş ortaya. geri kalanı ise toparlamayı becerememişler.

sen oyunun oyun tarafını değil, sanat tarafını beğenmişsin gibi anladım kısacası

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

sen oyunun oyun tarafını değil, sanat tarafını beğenmişsin gibi anladım kısacası

olm oyunun sanatı ayrı oyun ayrı diye bir şey mi olur. mekanikler kötü oyun eksik falan dersin ama deneyimi bunların bileşimidir.

oyunları sadece OYUN DENEYİMİ için mi alıyorsun sen? ki burada mekanik demek istiyorsun bence. o şehirde gezip oyunun sanat kısmı sayesinde orada yaşıyormuş hissine kapılmak DeNeYiM değil mi ? yapma gözünü seveyim :DDDDDDDDDDDDD
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani beğenme konusu biraz ayrı olabilir aslında, neden olmasın ki. müzikleri, görsel dizaynı çok güzeldir ama oynayışı o kadar yavandır ki o güzel hikayeyi görmek için bile oynamaya katlanamazsın. 

senin oyun deneyimin tabi ki bunun birleşimi, oyunun sanat tarafı ne kadar iyi tasarlanmış olursa oynayışa o kadar katkıda bulunup seni oyunun içine çekip, oyun deneyimini yukarıya çeker. ama oyunu bu "sanat" tarafını görmek için alıp oynamazsın.. gameplay olmadan tüm bunlar boş değil mi?

oyunun sanat tasarımı, güzel diyalogları, sürükleyici hikayesi ne kadar önemliyse, gameplay x2 önemlidir. 

 

kendimi tam ifade edememiş olabilirim, ben de kaliteli hikayenin, iyi tasarlanmış evrenin olduğu oyunları oynamayı seviyorum. lakin işin temeli oyun oynamak ise mekaniklerin düzgün ve keyif verici olması gereksin ki ben o ortamdan da keyif alayım. yoksa gözüme gözüme batan yapay zeka, oyun mekanikleri vb. problemleri oyundan alacağım zevki törpülüyor. CP77 özelinde değil yani..

 

bunu söyleme sebebimi de tekrarlıyorum, senin dediğin aşağıdaki cümle.. sen oyunun sanat tarafını övmüşsün, gameplay, core mekanik ne dersen de o tarafa dair bir şey görmediğim için söylemiştim.

"oyun vaatlerinin bir kısmını yapamadı ama dünya ve sanat dizaynı gerçekten muhteşemdi. diyaloglar metinler, hikaye de bu dizaynı dolduracak güzellikteydi."

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

son paragrafına ayrı değinmek istedim.

aslında baktığında hikayesine  skip skip skip skip çaktığın ve sadece gameplay'i için alıp oynadığın tonla oyun tabi ki var.

roguelike oyunlar,

souls serisi ve soulslike oyunlar

looter-shooter oyunlar

çeşit çeşit survival oyunları

valheim için herkesin dibi düştü, kim hikayesi ile ilgili 1 cumleden fazla biliyor ? herkes oyun mekaniklerinin delisi oldu. görsellik namına da bir şey yok oyunda, 5 piksel karakter, 10 piksel düşmanlar, 20 piksel dünya ama deli gibi oynadık.

veya geçtiğimiz senenin en iyi oyunlarından doom eternal. ratatatata diye füze ucuna taramalı bağlayıp koştuk. hikaye hakkında fikrim yok ama "parasını çıkarttı" çünkü gameplay inanılmaz keyifliydi.

cp77 için, neden beğendin, nasıl beğenirsin vay vatan haini de demiyorum zaten sdafa

beğendiğin kısım buysa oyunda bir sıkıntı var, geri kalan kısmı seni tatmin edememiş şeklinde anladım diyorum.

applev0dka tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...