Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cyberpunk 2077


Desqpio

Öne çıkan mesajlar

bu oyunu savunacağım hiç aklıma gelmezdi. RDR2 fanları ciddi anlamda yalan kampanyası başlatmış ve "oyun 8 yıldır geliştirilmesine rağmen bu halde çıktı" diye ortada dolanıyorlar. işin komiği, oyun 2012'de açıklanmasına rağmen 2016'dan sonra geliştirilmeye başlanmasını eleştirmiştim zamanında. bu 2016 mevzusu başlarına düşündüğümden de büyük bir bela açmış demek ki, RDR2 fanları 2016 tarihini atlayıp, google'da aradıklarında "2012 tarihi" gördükleri için kampanyalarında bunu kullanmaya ihtiyaç duymuşlar.

oyun böyle devasa bir proje için fazla erken çıkmış, çok erken. Cyberpunk 2020'e gönderme olsun diye 2020 yılını tutturmaya çalışmışlar herhalde ama RDR 2 gibi kısmen küçük çapta bir proje bile 8 yıl geliştirilmişken (ilk RDR bittiği an başlamışlar) ve Rockstar'ın geçmişte bir sürü buglı oyun çıkartmış olmasının getirdiği bir deneyime de sahipken 8 yıl geliştirdiği RDR 2'ye kıyasla, Cyberpunk 2020'nin 10 sene geliştirilmesi gerekiliyordu. Tabii bu, oyunun 2026'da çıkması anlamına gelirdi ve 2020 yılının önemini kaçırmış olacaklardı. ama zaten GOTY adayı bile olma fırsatını kaçırmışken, 2020 yılı diye ısrar etmenin bir anlamı kalmamıştı.

PC, PS5, yeni XBOX'larda oyun gayet tatminkar bir performansla çıkmış. hatta bize gösterdikleri gameplay videolarından da daha iyi grafikler dahil etmişler. her AAA oyun gameplay videosuna downgrade edilirken, CDPR gameplay videosuna upgrade getirmeye çalışmış. ama bu upgrade bedelini de pahalıya ödemiş.

hem grafiklere upgrade uygulayalım derken oyunun yeterince optimize edilmemesinden dolayı, hem 2012-2016 yılını Witcher 3'e ayırıp yanlış bir tarih beklentisi yaratmış olmalarından dolayı, hem acele edip 2020'ye yetiştirme kaygısından çoğu özelliği çıkarmış olmalarından dolayı, hem de PS4'e doğru düzgün uyarlamamış düz downscale etmiş olmalarından dolayı, kendi ayaklarına kendi rızalarıyla sıkmışlar. hem de 4 el.

sonuç, bugları yüzünden iyi yönleri de görmezden gelinen bir hayal kırıklığı. gerçi bunda PS4 oyuncularının da büyük payı var anlaşılan, sürekli RDR2 ile kıyaslanmaya çalışılmasının nedeni de bu.

Bone tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

35 dakika önce, ShadowFury dedi ki:

o smart tabancanın adı ne/nereden geliyor?

ben sokak arasında buldum tesadüfen, sanırım quest ile alakalı çünkü üstünde ünlem işareti var. unuttum yerini ama ismini yazarım, aratınca çıkar herhalde. hayli komik dialogları var, ms office clippy parodisi lol.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Sam dedi ki:

ben sokak arasında buldum tesadüfen, sanırım quest ile alakalı çünkü üstünde ünlem işareti var. unuttum yerini ama ismini yazarım, aratınca çıkar herhalde. hayli komik dialogları var, ms office clippy parodisi lol.

tabancanın adı skippy, epic iconic smart pistol. yerini hatırlamıyorum şehrin ortalarındaydı sanırım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende de öyle oldu, takemura'lı (fucking weeb) bi quest'ten sonra geliyor yazmışlar alta. biraz skim'ledim, o quest'te bulunuyor da orda kaçırırsan burdan al diye anladım hatta.

Alıntı

 

Prax Ytbe1 day ago (edited)

There is no Pistol there for me. EDIT Okay, this will only spawn if you do Takemura's main mission questline with the parade. You can pick it up while the mission is in progress or after.

 

 

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim windowsum elli senelik kitir kitir ses cikarip calisan eski hdd ye kurulu. Cp'yi ssd ye kurup oynadim ama simdi format atip windowsu da oyunu da ssd ye kurmayi dusunuyorum. Windowsun bu eski hdd de kurulu olmasi herhangi bi sekilde etkiler mi performans takilma bi sorunu? Windowsu ssd ye kurunca oyunun bi yerlerine de yansir mi etkisi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

henuz series x ve ps5 i olmayan hayvani bir kitle var, oyunu patchler ile bug free bir hale getirirlerse, oyunun hype i devam eder, yeni nesil konsol bekleyen adamlar alirlar ayi gibi.

su haliyle bile sirf oyun piyasasinda hype/feedback efektinin gorulmesi acisindan diger oyun firmalarina guzel bir tez konusu oldu. 

sadece REDengine 4 ile ilgili yorumlar var mi? yani bazi bug lar fln bu yuzden mi acaba (fifanin ilk Frostbite kullanginda ki failler gibi) yoksa pure dev hatasi mi?

bir de patch ile game engine kismi duzeltilebilir heralde?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...