Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cyberpunk 2077


Desqpio

Öne çıkan mesajlar

bir kiyaslama olarak algilanmasin ancak GTA 5 deki surusun ve AI in  burada olmasi gerekiyordu, guzelim sehir yaratilmis ama surus o kadar kotu ki (benim en cok sevdigim olaylardan birisi) artik dayanamiyor ve fast travele abanmak zorunda kaliyorum cunku feci durumda. ai desen cok fena hem combat hem sehirdeki herkes, yaya gecidinde carptin bana yururken tamam gormedin arkasindaki carpmasin hadi oda gormedi ucuncusude ezmesin beni. basima geldi bu. 

arti bir baska sey combat harici bir seyler eklenmeli, ornegin gene gta canin sikildi tenis oyna canin sikildi golf oyna, yaris, arabayla dolas cunku keyifliydi..

oyun cok potansiyelli her expansionunu alacagim kesin ama sunlari cozerek sunsalardi beklerdim 2 ay daha.

hani bazen bir AAA olmayan sutudyo cikar sunu yapacagiz bunu yapacagiz der bekleriz ve sonrasinda A sinif bir oyun cikar aha durum bu su anda. tum questler scripted zaten hic random bir sey yok, bir queste giderken ornegin oldum 3-4 kere, trafikte hep ayni yerden hep ayni araba dondu, durdu ya da karsima cikti. 

grfikler inanilmaz ama sag klik sonrasi inceledigim her detay o kadar ince dusunulmus ki, dovmelerden polisin montunun yaka arkasindaki yazisina kadar fena detayli. muzikler sesler vs de muthis. hikaye hala bozmadi o da guzel, ama...

 

Scalanova tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"grafikler ultrada bile kötü" gibi yorumlar okuyorum da normalde ne oynuyor o insanlar merak ediyorum. ben piksel piksel bile etkileniyorum, rtx'li full hd, 1080p falan oynayanları hayal edemiyorum. hele yüzey yansımaları psycho yapınca kattığı şey o kadar çok ki, diğerlerinden kıssam da onu sayko ayarına alıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Reddit'te okuyorsanız yorumları çok takılmayın. Standart ortalama reddit angutluğu. Tırt adamların açtığı bölümler direkt böyle oluyor. Öyle ki hiçbir kural ihlali olmayan ama oyunla ilgili olumlu görüş bildiren mesajları direkt siliyorlar.

Daha düzgünce için yine /r/lowsodiumcyberpunk var isterseniz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şehrin tasarımı inanılmaz, her binanın şekli, binaların birbiriyle birleşik oluşturduğu doku, farklı bölgelerde farklı mimari tarzları...
hani şimdiye kadar bir sürü böyle oyun oynadım... saints row 2, saints row 3, saints row 4, saints row: gat out of hell, gta 4, gta 5, apb... şimdiye kadar böyle şehir tasarımlarına alışmam lazımdı belki ama her oyunda şehrin üstünde harcanan emek beni hayran bırakıyor. "ulan burada da bunu mu düşündünüz" dedirten her tasarım öğesinde, o detayı düşünüp ekleyen kişiye saygı duyuyorum.
cyberpunk 2077 bu açıdan beni iyice kendimden geçirdi. sırf güzel tasarım yapmakla kalmamışlar, geceyi ayrı gündüzü ayrı düşünmüşler.
metabolism akımından baz alınmış japon mimarisi ayrı bir kafa, new yok tarzı binalar ve şehir dışındaki los angeles tarzı villalar ayrı bir kafa.
gerçekçi tasarım yapıldığında da bu sefer oturup "acaba bunu gerçekte nasıl yaparlardı" diye oradaki hatları, birleşim noktalarını, girdileri çıktıları inceliyorum...

hayır mimar değilim, mimar olmayı da hiç düşünmedim de, şu tarz oyunlar bende böyle bir hastalık yapıyor işte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada v'nin odasında yatağın bi tane mama kabı var (dolu). bi tane de su kabı var, su yok ama hayvanın tüyleri var 3-5 tane (güzel detay). ama 2 sorun var,

1. mama kabının dolu olması saçmalık. hayvanı olsaydı buldu mu gömerdi.

2. hayvan nerde?

Spoiler

bi de sanki tüm hayvanların nesli tükendi demişlerdi

diye hatırlıyorum release öncesi oynayanların incelemelerinde.

her halükarda 2/10, çok kötü oyun =(

QdJITAW.png

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm hayvanların değil bazılarının tükendi diye anladım ben. Hatta Nomad seçersen karakteri aslında o kadar tükenmediğini de görebiliyorsun.

Bildiğim kadarıyla oyun çıkmadan önce robotik köpek alabilecekti V, sonradan yetişmiyo diye çıkarttılar. Ama mama varsa organiği falan da olacaktır belki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

33 dakika önce, Norak dedi ki:

performans icin birsey daha:

go to game's folder\engine\config open memory_pool_budgets.csv via wordpad.

 

çok dramatik olmasa da (gene 30'a kadar düşebiliyor) bir fark (45'e kadar çıktığını görüyorum ilk defa daha boş yerlerde) yarattı, gpu utilization hep 100% en azından artık. çok basit yapması zaten, herkes bir denesin derim.

bu arada legendary monowire buldum bir depo odası içinde, şahane oldu smart wpn jamleyen tyger'lara karşı.

tam böyle oynuyorum ahah, gene keanu, gene cyberpunk.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 dakika önce, Rewendor dedi ki:

Tüm hayvanların değil bazılarının tükendi diye anladım ben. Hatta Nomad seçersen karakteri aslında o kadar tükenmediğini de görebiliyorsun.

Bildiğim kadarıyla oyun çıkmadan önce robotik köpek alabilecekti V, sonradan yetişmiyo diye çıkarttılar. Ama mama varsa organiği falan da olacaktır belki.

aynen nomad oynayanlar dediydi. zaten vik'in orda kedi sevdim bi tane, bi tane de tavuk kafası kesip paketleyip komşusuna götüren char vardı bi quest'te (kafasını değil, tavuğu), yazdıktan sonra aklıma geldi. tükenmece yok sanırım.

edit: heh tam scalanova'nın dediği gibi.

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 dakika önce, drlanbn dedi ki:

removed diyor ama napıyoruz tam olarak

norak'ın yazdığı dosyayı wordpad'le açıyorsun, pc sütununda poolcpu karşısına ram'inin yarısını yazıyorsun. 1536mb'yi 8gb diye değiştir mesela 16 varsa. poolgpu karşısına da ekranının vram değerini gir. kaydet. bu kadar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

grafiklere pek bir şey diyemeyeceğim ama başıma iş gelmeyecekse oyun olmamış.o kadar çok bug o kadar kötü ai var ki oyuna veremiyorum kendimi sırf hikaye bitsin diye devam ediyorum adamlar bildiğin bitmemiş oyunu itelemişler. hani daha 15 saat oynadım hikayenin 3 de 1 inde bile değilimdir bile ama aslında hikaye de çok ilgi çekici ilerlemiyor şuan ana karaktere ısınamadım bir türlü.

hadi bug düzeltilir ama abi ya o yapay zeka? yapay zeka yok lan çarpışmalar da bildiğin gel öldür diye bekliyor düşman jasdlgh. şehir ise tamamen ölü robot gibi olduğu yerde bekliyor herkes bazen içlerinden geçe geçe ilerliyorum bazen duvar oluyorlar önüme.bir de npc ler fazla ruhsuz olmuş.witcher da misal bir bara girince selam verirdi insanlar bunda mal mal bir birlerine bakıyorlar oysa ilk kez witcher da deneyimlemiştim bu olayı.araba konusuna girmek bile istemiyorum zaten oyunun en boktan yeri.genelde bu tarz oyunlarda fast travel kullanmayı sevmem ama araba kullanmak o kadar leş ki bir an önce gideyim şuraya diye kullanıyorum.ki araba kullanın kötü olmasını geçtim dünya bomboş olduğu için araba kullanmakta bir anlam ifade etmiyor.trafikte araçlar robot gibi olduğu yerde duruyor genelde.

düşünce güzel uygulama kötü olmuş maalesef ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

12 saat önce, Bone dedi ki:

ya da sürekli polislere yardım etmek yerine uyuşturucu kaçakçılığı gibi pis işler yapabilsek.

şuna katılıyorum. rpg'si şu açıdan kısık, oyunda questlerin de tek bir sonu var. mesela kötü karakter oynatma şansı yok şimdilik gördüğüm kadarıyla. genelde rpglerde questlerin sonunda bir iki seçenek olur değişik bitiş için bunda yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...