Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Citizen


jagd

Öne çıkan mesajlar

abi oyunda ne yapacağını söylememesinden önce daha baya priority problemler var, tutorial boşver olmasın youtubedan bak işte ahasdf

işin üzücü tarafı, şu haliyle bile keyif alıyorum oynarken. kafaya koydum, para kasıp mining gemisi alıcam. in-game ship purchase varmış meğer oyunda haberim yok. 1 seneye yakındır kazanılan krediler ve equipment wipe'larda sıfırlanmıyor. (long-term persistence diye bi şey aktif ettiler yaklaşık 1 sene önce, o gün bugündür paracıklar duruyor)

şu an 250k'ya yakın kredi oldu. 1 milyon falan lazım. Şu free flight eventteki beleş koca gemilerle çıkıp combat mission yapıyorum yüklü para veren. öyle halledicem sanırım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

 

 

Uzun süre sonra kamera karşısına çıkmış (tosuncuk? dsfg) 

 

Videoda en dikkat çeken şey, bu senenin sonuna doğru ingiltereye, SQ42 ekibinin yanına taşınıyoruz çünkü oyunu bitiricez minvalinde bir cümle kuruyor. parmaklar çapraz. belki 2022 sonunda SQ42 beta alırız ya belli mi olur ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

bi takım gelişmeler var aktarayım, ben sıkı takipteyim hala da sdfgk

şindi öncelikle şu an olan 3.14 sürümü şu ana kadarki en stabil ve yüksek fps aldığım sürüm diyebilirim. koca şehirlerde 20'nin üstüne çıkamazdım, baya 40-50'lerdeyim şu an. Sadece ship to ship combat esnasında sıkıntılar yaşadım FPS olarak.

Bikaç gün önce bi dynamic event yaptılar. Sanırım bir nevi dynamic event test run gibi bi şeydi. Ben de katıldım, tabi sıkıntılar çıktı bi sürü, server patladı, event çalışmadı falan. ama çalıştığı anlar da oldu. Tecrübe ettiğim "potansiyel"i gayet hoş. Xenothreat diye bi eventti, bi bölgede xenoformlar tarafından filo patlatılmış, etrafa dağılan kargoları toparlama temalı bi şey ama güzel olan kısmı, aynı anda xenothreatler saldırıyor. Bölgeye gelen playerların bi kısmı ship-to-ship combat ile xenothreatlerle ilgilenirken diğerleri de enkazlardan kargoları topluyor ama bu kargo toplama işlemi de grup play gerektiriyor. Misal, bi enkaza girdim fakat içeride de on-foot xenothreatler var. önce onları temizledim, en son kargoların olduğu odaya ulaştım ve içeride o odanın büyük hangar kapısını açan bi sistem var. Onu çalıştırdığımda artık kargo odasına uzaydan direk erişim sağlanır oldu, sonrasında başka bir player kargo gemisini oraya getirdi ve beraber içerideki kargoları gemisine doldurup drop noktasına götürdük, tabi bu sırada drop noktasında da xenothreat saldırısı oldu, ben de geminin turretine geçecektim lakin sonra server çöktü falan sdfgkhj ama tam düzgün çalışsa çok hoş mevzular bunlar.

neyse asıl büyük olay, 3.15'te inventory sistemini tamamen değiştiriyorlarmış. Zamanı gelmişti artık, ilk günden beri aynı ilkel garip sistem var, nihayet el atmaya karar vermişler. Ve şöyle bişi var, yamulmuyorsam 3.6 ya da 3.7'de long term persistence dedikleri patchler arası paraların ve itemların kalıcılığı sistemi gelmişti ve o günden beri hiç wipe atılmıyordu (yaklaşık 8-9 ay) ancak bu inventory sistemi ile ilk defa full wipe yapacaklarmış. Ha bir de healing-death-respawn mekaniklerini getiriyorlar. 

Yani 3.15 ile oyunun en core mekaniklerinden 2 tanesi elden geçmiş oluyor ve gün yüzüne çıkıyor. Abuk subuk new ship new ship yerine böyle major şeyler duymak hoşuma gitti.

Bi de tabii ki yakın zamanda CitizenCon var.

 

paramın hakkını alıyoruım hocam. best scam ever ya.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi umut demiyelim de, şu anki haliyle bile ben bazı şeylerden inanılmaz keyif alıyorum çünkü eşi benzeri yok. 

hatta şöyle diyeyim, contentten falan bağımsız olarak bu haliyle bile "ben gemime binip gezcem" dediğinde daha iyisi yok immersion olarak.

bi tek fps sorunu vardı işte. Misal, microtech şehrinde spawn olduğumda gemiye binip uzaya çıkana kadar 15 fps'dim, artık o da yok, 40-50 fps ile akabiliyorum ve tatmin duygusu olarak space travel olayını daha iyi verebilen başka bir örnek yok. Bilen bilir çok uzun süre elite dangerous oynadım, ondan alamadım bu hissi yani. bi de 2. güneş sistemi gelirse mis işte gezer gezer dururum bi oraya bi buraya. hele hele bi de random loot spawn mekaniği getirecekler yakın zamanda, gezegenlerde lootboxlar falan bulabilicez. konarım bi yere, dolaşırım loot bulurum sevinirim falan.

bunların üstüne bi de oyun gelişince hoşuma gidiyeh. "biraz daha oynanabilir hale geldi" diyorum. ben bu halini kabullendim sanırım hahah

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...