Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Citizen


jagd

Öne çıkan mesajlar

Farmville değil bu oyun, UO da değil.

WoW'a bak mesela. İstediğin kadar parayı bas, gold'u satın al, top guild'lerden/takımlardan PvE-PvP boost satın al, elinde olan tek şey epeen'li ve gear'lı karakter olur, başka birşey değil.
Ne PvE'yi ne PvP'yi öğrenirsin ne de lore'undan keyif alırsın oyunun.

Crowdfounded oyun, p2w değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Degil abi yanlis biliyorsunuz.
Karsi taraf sana ustunluk saglayabiliyorsan p2w olayi var.

vanq Katana sans eseri dusen ve elde etmesi zor bir silah, BS ler normal craft edebilse, parayla alinabilse p2w olmaz.

Aradaki fark bu. Adam demiyorki milyorda bir dusen gemiyi parayla saticam.

Burdaki olay su, oyunun sevmedigin kisimlarini bypass edebilme. Her online oyunda olmasi gereken bisi bu. Adam grind yapmak istemiosa, parasiyla alsin gecsin.
Niye?
Cunku benim zamanim boldur, onunda parasi boldur. Boyle bir takas var ortada. Yoksa isi gucu olan, normal insanlara asiri haksizlik oluyor bu tarz grind muhabbetleri.

ortada win lik bir durum yok o yuzden, yillardir var ayni sey eve de. Gayet sorunsuz isliyor ki bu oyun daha fazla bilege dayali.

Ha mesela sey dersin ona katilirim, ben fakirimdir, internet baglantim kotudur, sen zenginsindir internet baglantin iyidir. Daha hizli pingin oldugu icin beni patlatirsin, bak bu p2w olur.

yada sen para verip bi gemi alirsin, ben para vermeyince bana asla acilmayan bir gemidir bu, oda p2w olur.
Esh said:

Suark said:

o yuzden pay to win degil, pay to earn game time gibi bisi.


zaman = para

dolayisyla p2w gayet

amk farmvillde de 2 yil oynayarak cilek toplayabiliyosun, ya da basiyosun 5 dolari aliyosun tarlayi. bu kadar basit
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi yanlis biliyorsun iste. Acikladigim assagida. Pay to win bu demek degil.

hele bir terimleri ogrenin, ondan sonra hep beraber gote got diyelim.

Esh said:

birader senin 5 yilda oynayarak alacagin gemi parayla5 dakikada alinabiliyo mu?

hadi eyvallah

bu arada ben de oynayacagim, ama once bi gote got diyin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

birader senin 5 yilda oynayarak alacagin gemi parayla5 dakikada alinabiliyo mu?

hadi eyvallah

bu arada ben de oynayacagim, ama once bi gote got diyin


Alakası yok. Satın alınabilen gemiler oyundaki en iyi gemiler değil. Bengal, Retribution, Vanduul Capital Ship'leri (ele geçirilebilirlerse) satılmayacak mesela, sadece elde edilebilecek.

Ayrıca benim 5 yıl oynayarak alabileceğimi nerden biliyorsun, belki 1 haftada çat çat alıcam?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi eve'den örnek veriyosun da, anladığım kadarıyla plex olayını söylüyorsun. Eve'de plex satın alıp sonra oyundan satıp satıp en kral gemiyi alsan, o gemiyi kullanmak için gerekli skilleri günlerce haftalarca train etmen gerekmicek mi? ha oyuna o süreyi bypass eden paralı bişey geldiyse eğer bilemem lakin o da p2w'e girmeye başlar.

ben oynayarak da edinebiliyorum eyvallah da adam day 1'dan top tier gear'ı alıp benim oyunumu etkileyecek hayvan gibi. WoW gibi pve tabanlı bir oyun olacaksa bi anlamı kalmaz tabi de pvp odaklı olacağını düşünürsek sıkıntı. Ultima'da grinding'i bypass edeyim 50 dolar vereyim blackrock 15 katanayı çekeyim, sonra brit mezara gidip tek atayım herkese. ama P2W değil çünkü o mezardaki yumrukla lich öldürmeye çalışan app de oyunu oynayarak blackrock 15 katana çekebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eve de bir yerden sonra o skillerin anlami kalmiyor.

Ki ekstra olarak, bu oyun joysickle oynaniyor arkadaslar. Adam istedigi gemiyi alsin yahu, o cubugu kullanamiosa seni patalatamicak ki? oyun mekanigi boyle degil yani.
Eve dede boyle bir durum var, istedigin gemiyi al, kullanmayi bilmiyorsan bi manasi yok.

Day1 da zaten merak etme kimse shinyleri cikarmayacak piyasaya, cikarttigi an muhtemelen GOON veya TEST ekibi zergleyip cokecek ustune.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

misal bak
parasini bastirip
suna binecek karakteri alirsin
gayet legal

parasini bastirip gemiyide alirsin
http://wiki.eveuniversity.org/Armageddon

ama kullanmayi bilmiyorsan adam gelir 3 kurusluk gemiyle madara eder seni hehe.

ayni ekipmani normal oyunda grindle aliyorsan sorun yok. zaten muhtemelen acik ekonomi olucak. serbest piyasa yani eve gibi. Dengelenir fiyatlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

abi eve'den örnek veriyosun da, anladığım kadarıyla plex olayını söylüyorsun. Eve'de plex satın alıp sonra oyundan satıp satıp en kral gemiyi alsan, o gemiyi kullanmak için gerekli skilleri günlerce haftalarca train etmen gerekmicek mi? ha oyuna o süreyi bypass eden paralı bişey geldiyse eğer bilemem lakin o da p2w'e girmeye başlar.


abi karakter satın alabiliyorsun zaten oyun içi parayla eve onlineda legit bir şekilde başından beri. hatta sonradan skill injector/extractor vs de çıktı bu bahsediler train süresi olayını kısaltmak adına. ama yine de p2w ile alakası yok olayın pek. sadece dışarıdan bakarak anlamak zor çünkü oynamadan. istersen bas parayı sınırlı sayıda olan turnuva ödülü gemilerden al, full officer modulleri tak. sonun reddite millete eğlence malzemesi olmaktan öteye gitmez yani. üşeniyorum detaylı anlatmaya ve yeri değil pek ama p2w ile alakası yok yani olayın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SC'de benzer olacak işte. Parasıyla en iyi dogfighter'ı en iyi komponent'leri al, üstün pilot gelip gene seni starter ship'le madara eder.

En büyük gemiyi tek başına uçurmak bile istemezsin zaten, en az 5-10 kişilik player desteği gerekecektir onlara bütün üst başı NPC crew de döşesen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

Bright said:

Gemi büyüdükçe tamir, benzin, crew giderleri artıyor, itibariyle en büyük gemiyi çıkarıp kafana göre takılırsan zarara giriyorsun. Ayrıca büyük gemilerin rotasyonel hızları kağnı tier olduğu için ufak boy gemilere karşı savunmasız kalıyor başka oyuncular desteklemezse.



işte bu sebepten gemi satışı olayını makul buluyordum da, onu eritip credite çevirme olayı hala rahatsız ediyor beni. bu dediklerinin hiçbir anlamı kalmıyor, adam upkeep parasını da gerçek para basarak çıkartabilecek oluyor o zaman. gemisine çatır çutur NPC de kiralayabilecek, parasal konuda bi sıkıntısı olmayacak adamın. En kötü ihtimal patlasa, yine dolarları basıp zararını çok net karşılayabilecek.


Rahatsızım arkadaş. Sölicem Chris beye.


Bunun olmadıgı bir MMO yok abi. Eger para basmaya razıysan her sistemde abuse acık. WoW'da paso altın, çinlilere grindlatma, EvE'de direkt parayı basıp 10 yıl skill kasmış karakteri satın alma. Bunlardan kacısın yok.

Adamlar bunları oyuna bir şekilde Pay2win değil pay2notspendtime olarak integre ediyor ki legit olsun mevzun en azından. Ekonomik stratejiler bunlar. Gidip elin şüpheli çinlisine hesabını vermektense en azından firmaya veriyosun hem hesabın riske girmiyor kafası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de bu o çinliyi engelleyecek bişey değil ki. çinli daha ucuza yapacak yine yapacak. yanlış olan bişeyi official yapınca doğru olmuyor malesef.

dediğim gibi gemi satışına hiçbir itirazım yoktu yani. hayvan gibi crowdfundingi de var zaten oyunun. ne diye melting gelir hakkaten aklım almıyor. neyse bakalım, oyun bi çıksa zaten p2w'e de razıyız yeter ki çıksın. çıksın da gerçek oyunda ağlayalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baba p2w dedigin şey, para vermezsen sahip olamadıgın şey. Pay2notgrind'la aynı şey değil.

İşin gücün var, eve geliyosun 2 saatin var tamam mı? Ama paran bok, gidip basıyosun parayı alıyosun in-game credits'i. Engellenmesi imkansız birşeyi legitimize etmek çok mantıklı. Otu legalize etmek gibi düşün, neyle kuruttukları belli değil, o yüzden FDA kontrolünde olması herkes için karlı vs vs.

Veletsin 17-18 yasında, günde 10 saat oynuyosun, e ben de iki kurus para vurup senin grindladıgın şeye erişiyorum aynı kulvarlarda kapısabiliyoruz bütün mevzu bundan ibaret.

Adamın para verip aldıgı şey gidip sana one-shot vurmuyor yani yok böyle bir durum. P2W görmek istersen APB'ye falan bak işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam eyvallah da benim anlatamadığım şey, burada bi yanılsama oluşuyor işte. "p2w dediğin şey sadece gerçek parayla alabiliyorsan olur" algısı teorik olarak doğru da, adam öyle bir ayarlar ki, parayla sattığı şeyi oyunda elde edebiliyorsundur ama ömür çürüttürür sana, bir de kaybetme riski koyar, sen de "skerler basarım parayı alırım" diyecek noktaya gelirsin. Bu da p2w'dir. dolaylı yoldandır ama öyledir abi. p2w'in tek değişkeni para ödemeden ulaşılabilirlik olmamalı, ne kadar kolay ulaşabildiğin ve elinde ne kadar tutabildiğinle de alakalı. sonra da şirketler bunu sömürür işte "P2W DEĞİLİZ BAKIN BUNA PARA ÖDEMEDEN DE SAHİP OLABİLİRSİNİZ" der geçer. 1 tane recoil azaltan silah upgrade'i vardır, 10 dolar verip alırsın ya da 1 ay grindleyip alırsın. 1 ay kanser olursun ama recoilden. seni zorlar direk o 10 doları vermeye.

bilmem anlatabildim mi. olay tamamen in-game currency ile neler yapılabilip yapılamayacağıyla alakalı. umarım güzel ayarlarlar.


APB'yi falan hiç konuşmaya gerek yok zaten. pay2win değil pay2rule falan denmeli onlara.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

Baba p2w dedigin şey, para vermezsen sahip olamadıgın şey.


şu argümana her zaman ayar oluyorum. sene 2016'da böyle bi oyun yok artık. p2w'ini makyajladılar böylece, artık tepkiler sertleşmeye başladı çünkü mmo communitysinde. time = power, gold = power olan her oyun time/gold'u $$ ile bypass edebiliyorsan o olay p2w oluyor. p2w olmayan oyunlar equlized battleground olan oyunlar falan işte anca. p2w siyah-beyaz değil artık gri. skalada ne kadar p2w olduğuna bakmak lazım işte xeno açıklamış olayı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi benim anlamadığım birisi daha önce yazdı. Burada 1000 dolara aldığın gemi/paketi erittiğinde bir anda 1000 dolara eş değer oyun içinde harcayabileceğin paran olmuyor? Sadece dolarla alabildiğin gemi/paket alabileceğin 1000 dolarlık store credits oluyor. Yani parayla gemi sattım, onu erittim, gittim eritme kazandığım parayı oyun içinde trade goods ve silah almak için harcadım gibi bir olay söz konusu değil. Melting'in amacı, elindeki gemi ve pack'leri daha pahalı gemi ve paketlerle değiştirmek isteyen kişileri refund işlemi ile uğraştırmamak. Daha önce bu işi upgrade pack'lerle yapıyordun, epey karışıktı, onu basitleştirmişler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha anladım senin derdini şimdi xeno.

O tamamen firmanın insiyatifinde tabii ki. EA alan yapar da bu adamlardan beklemiyorum ben o derecede bi çirkinlik. Aşırı bir grind da beklemiyorum ben oyundan, EVE değil oyun kesinlikle ondan eminim. Skala olarak değil bir kere.

Community aşırı vokal o konularda, kan alırlar adamlardan öyle bir çirkinlik yapmaya kalkarlarsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En büyük gemiler sınırlı sayıda satılıyor. Javelin sahibi oyuncu miktarı %0.05 falan olacak ilk başta.

Ayrıca parayla satılan herşey development'a gidecek uzun vadede. Bu nedenle ve firmanın sana sağladığı güven nedeniyle bile Çinliler tercih edilmeyecektir, anca köklü org'lar alternatif olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

"Keriz silkeleme operasyonu" tarzı bir iddia ortaya atmak için hiç açıp oynamamış olmak lazım oyunu.


takla atan kaybolan iç içe geçen gemiler falan vardı 2-3 ay önce oynadığımda. geminin içinden kapısından falan düşüyoduk. kasım kasım kasan amatör tech demo gibiydi.

yaptık dedikleri her şeyi içeren bütün bi oyun iskeleti çıkarmaları gerek artık. tam çalışmayan, ayrı modüller demolar ayıp. epik müzikli sunumlu ağlamaklı gamescom videoları falan de kesmiyo artık. oyuna mı geldik benchmark'a mı ayırt edilmiyodu. son 2-3 aydan sonra süpriz atılımlar olduysa bilmiyorum.

"para geldikçe vizyon değişiyo beyler daha neler neler eklicez" kerizleme kafası gibi geliyo bana. o kadar yılan hikayesi oldu oyun yoksa ilk hype tayfasındaydım ben de. şu an en az güvendiğim title sc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...