Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mount&Blade II: Bannerlord


progamer

Öne çıkan mesajlar

On 16.10.2020 at 18:26, knox dedi ki:

yalan ya da doğru, sonuçta bannerlord büyük hayal kırıklığı oldu mu olmadı mı?

bana olmadi. bunu oynamasam zaten donup warband oynayacagim. buyuk buglar gittigi anda bunda oynanmayacak bir yan yok benim acimdan.

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 saat önce, eldar dedi ki:

Ben de early access almıyorum da, genel eğilim bu yönde değil. Benim istediğim early access rahatlığı vermemek yapımcılara, o zaman oyunu bitirmeden senelerce içerik ekliyorlar. Hiç olmayacak amaçlarla yola çıkıyorlar. Er geç çıkarma baskısı olması laızm üstlerinde, böylece daha mütevazı oyunlar yapılır ama bitmiş oyunlar artar.

M&B için söylemiyorum, oynamadım hiç bir fikrim yok, yazılanlar üzerine aklıma geldi.

katilmiyorum.

1- EA de feature eklemek, ozellikle rpg lerde ve sandbox rpg lerde, "mutevazi, ama erken bitmis" oyundan cok daha onemli. Scope u dar, vizyonu dar, ozu gameboy classic oyunu olmaktan oteye gecemeyecek indie oyunlardan ve/ve ya milyon dolarlari + 4-5 koca seneyi motion capture ve cancon texture a harcayan ama kendisi sig AAA oyunlardan ben biktim.

2-Oyunu bitirmeden senelerce icerik eklemek para kaybettirir. EA ek satis degil, talebin bir kisminin erken karsilanmasi. Vizyonu gerceklestirme sansi veriyor, rahatlik degil. 

3- Early access aliyorum ve alacagim. Oynadigim bazi oyunlar early access olmasaydi varolmasi guc oyunlardi. Rimworld gibi, Prison Architect gibi, darkest dungeon, subnautica, kerbal space program gibi. bunlar early access de aldigim, ben ve benim gibi bir cok oyuncu para vermeseydi muhtemelen bugunku seviyesinde olamayacak olan oyunlar. ha bir bu kadar da early access de girdigim ve sonuc husran olan oyunlar var. Spacebase DF9, interstellar marines,bir kac ilginc fikirlerle baslayip cuvallayan survival rpg+fps ve bir mmo. Kickstarter ya da EA de girdigim ve eh iste dedigim ama beni pisman da etmemisleri hic saymiyorum, pillars of eternity, torment, wasteland 2, battletech vs vs.  Ama yuzumu guldurenler hem adet olarak hem de oyuncu olarak aldigim zevk bakimindan para batirdiklarimdan cok daha artida. bu oyunlarin bazilari launchi bekleseydik bugunku kalitesinde olamayacak oyunlardi. 

4- EA e girmek istemeyen girmez. Ancak herkese girmeyin demek bazi cok guzel oyunlarin gelistirme asamalarini kisa keserek kisir, erken cikan ama mutevazilikten oteye gidemeyen oyunlar ortaya cikaracak. Yani siz EA e gene girmeyin, ama girene engel olmayin, aklina girmeyin.

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben early access diye bir şey olmasın demedim ki, zaman sınırlaması olsun, onu tutturamazsa yapımcı iade hakkı doğsun dedim. Yine oyunlar erken çıksın demedim, o da senin yorumun. 

Benim önerim senin için hiçbir şey fark ettirmeyecek, zaten iade isteğe bağlı. AAA oyunla alakası da yok.

Baskının yaratıcılığı artırtdığını düşünüyorum, tadında bir baskı lazım. O yüzden early access'e çıkan, atıyorum ben 3 yıl sonra, 2 yıl sonra neyse tam sürümü çıkaracağım diye ilan etsin ve ona uysun isterim. Bu aynı zamanda dolandırıcıları da engeller. 
Bir oyun çıktıktan sorna içerik eklenemez diye bir kaide de yok ayrıca. Tam tersi bir sürü örnek var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

peki tutturamazsa timeline'ı ne yapılacak? steam'den mi atılacak? dava mı edilecek? ks'ten paraları hüpletip kaçan kaç tane oldu öyle. yaptırım birşey yapamadı kimse, paralar gitmiş oluyor sonuçta. herkese otomatik refund yapılırsa da yaşayan bir şirket ve beraberinde oyun batabilir. mükemmel çözüm yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

EA kisa tutulamaz. Cunku cok detayli, cok guzel bazi fikirlere ticari olarak riskli bakan buyuk firmalar asla girmiyor. bu ise sadece ufak gruplar kalkisiyorlar, onlarin da 1-2 sene gibi bir surede o amaca ulasabilmesi ne isgucu, ne kas gucu ne de mali olarak mumkun degil.

Rimworld early access te tam 5 sene kaldi. Son 2 yildir donup dolasip oynuyorum. 1 yilda 10 da birini cikartamazdi. ilk mount and blade, daha early access yokken beta hali satiliyordu, 4 sene kaldi o halde.

Bannerlord ikinci oyun ve ciddi bir finansal birikimden sonra cikti dogal olarak, ama ilk M&B yi dusunuyorum, EA bir sene olsun desek asla oynayamayacaktik.

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mükemmel çözüm yok bence de, ben yazdım fikrimi, isteyen iade alabilecek söz verdiği süreyi tutturamazsa. Burada fikir jimnastiği yapıyoruz, kimse benim buraya yazdığımı okuyup karar almaz. İade riski Steam'e verilirse bu bağımsız yapımcıların önünü kesebilir mesela, o olumsuz yanı.

1 sene az zaten early acces için, ben 3-2 yıl dedim, ama 3-4 yıl da olabilir. Oyunu oynayan ve oynamaya devam etmek isteyen, veya umursamayanlar iade etmeyecektir. Ben böyle bir sınır gelse, fail olan oyunlar hariç çok iade eden olacağını da düşünmüyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu mevcut perkler hala sorunlu degil mi? yenileri neden?

 

https://www.bannerlordperks.com/table

 

1.5.4 patchi icin:

33 tane bugli gozukuyor, bunlarin 6 tanesi partially implemented.

60 tane de bug olmayan ama partialy ya da hic implement edilmemis.

 

Buglara bakiyorum, bazilari cok basit halledilebilecek carpan sorunlari gibi duruyor. Bazilari biraz zamanlarini alacak sanirim. buglarin uzeriine geldiginizde varsayilan hatanin ne oldugunu gosteriyor.

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...

ben dün aldım, geforce now ı beklemıstım alabilmek için.

early accessmiş oyun ondan çokta haksızlık etmek istemiyorum ama, yani 1 saat kadar oynadım ve warband'in grafikleri iyileştirimiş hali gibi geldi?

birşeyimi kaçırıyorum, çok çok büyük hayal kırıklığı yarattı bende bu yaw. release imi beklemek lazım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...