Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mount&Blade II: Bannerlord


progamer

Öne çıkan mesajlar

Valla kusura bakma ama sizin yaptığınız mantıklı değil.

1.si Sam'le tartışıyorsunuz. LOL

2.si Early access çıkmış bir oyuna para veriyorsunuz.. Tamam olabilir, oyunun içeriği hoşunuza gitmiştir erkenden oynayasınız vardır. Ama para verirken oyunun net eksiklerinin olması normal. Hayvan gibi M&B oynayasım var benim de. İlk oyuna 1.047 saat gömmüşüm. (Tamam saatlerce alttabda bıraktığımda da elbette oldu ama 1k dile kolay) Buna rağmen kendimi tuttum. Bekledim. EA'daki bir oyun beklentileri karşılayıp karşılamayacağı çok muallak. Ki yanlış anlamayın ama ilk oyunun cilalı halinin gelmesi ihtimaller dahilindeydi. 

3.sü yok ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Xenocide dedi ki:

Bak sam surekli ama surekli soylemleri isine geldigi gibi kullanip carpitma yapiyosun, can sıkıyor bu durum. Şu soyledigin sanki m&byi gameplay uzerinden mortal kombat ile kiyaslamisim gibi. Aaa+ olmayan o kadar da indie olmayan firmalar uzerindendi tartismamiz, ben de netherrealm+mortal kombat ornegini verdim, aaa+ firma degil ama belli kalite standartlarina uyarak oyun cikarabiliyor diye. 

Rica ediyorum yapma şu carpitma işini. Vallahi sıkıldım hepsini tek tek duzeltmekten.

e ne yapayım xeno "tamamen alakasız kıyaslamalar yaptığın halde hakkın var" mı diyeyim yani. şimdi de stardew valley ile kıyasladın mesela, hadi kingdom come'ı da geçtim oyunun ismi STARDEW VALLEY, bütün oyun o köy zaten lol. sırf kıyaslama yapacağım diye bu kadar çılgın örnekler seçilmez ki yani. ?

yani wildlands'deki araba sürüşüyle dirt rally kıyaslamak gibi birşey. e tabii ki oradan vuracağım bu bir tartışma sonuçta. "sam'le tartışıyorsunuz" deniyorsa en azından buna değsin bari lol.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani sen bunu dedikten sonra ben cidden boşa dil döküyorum çünkü söylediğim şeyin özünü anlamamakta ısrar edip, en geniş açıyla bakarak;

MOUNT AND BLADE İLE MORTAL KOMBAT KIYASLIYOR

MOUNT AND BLADE İLE STARDEW VALLEY KIYASLIYOR

diyerek işi tamamen sulandırıyosun. Birinde oyunları değil, şirketleri ve capability'lerini kıyasladım, diğerinde ise "sadece aaa+ oyunlar bu işi yapabiliyor, onda da hepsi yapmıyor" dediğin için aaa+ olmayan örnek verdim, keza bunlar oynadığım oyunlar olduğu için bunları veriyorum. oynamadığım aaa+ olmayan oyun da vardır. Benim elimde oynayıp deneyimlediğim bunlar olduğu için bunları verdim. Yoksa "stardew valley yapıyor, m&b niye yapmıyor?" değil dediğim şey. yani bunları anlaman için bütün cümleleri alt-metinlerine ayırıp her kelimede ne anlatmak istediğimi açıklamak zorunda kalmamalıyım bence.

Yani bir kere daha "AMA MORTAL KOMBAT M&B NE ALAKA :((" dersen cidden kasıtlı olarak trollediğini düşünücem çünkü zeki birisin, söylediğim şeyin özünü anlamıyor olma ihtimalin yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Xenocidebak mortal kombat'ın bu oyunla kıyaslanabilecek HİÇBİR TARAFI yok. yani orasını kıyasladım denebilecek bir alan yok çünkü tamamen alakasız. sadece aaa+'lar yapabiliyor denince o zaman sen aaa+ olmayan ama en azından bir bağlantı kurulabilecek bir oyun söylersin. yoksa veya sen bilmiyorsan da örnek vermiş olmak için ısrar etme abi yani, bana sorulsa da ben bilmesem o kısmı görmezden gelir cevapsız bırakırım en azından illa ki tartışmaya cevap vermek istiyorsam. m&b ile mk bu forumda kıyaslasam ben 20 yıl unutulmaz yani. yok abi kapasite mapasite hiçbirşeyini kıyaslayamazsın.

bak port royale mesela süper örnek, eyvallah. trade/business meselesinde tycoon oyunu seviyesine getirmeden de geliştirmek mümkün. buna eyvallah diyorum zaten benim de canımı sıkan bir abstraction oldu. en azından "şuradan şuraya git, şunu al şurada sat" diyebileceğimi sanıyordum. mesela bunun parayla/emekle açıklanabilecek bir durumu yok, basit bir arabirim geliştirmeyle halledersin. yaşayan şehir yapmakla tamamen başka ölçeklerde şeyler.

benden daha eleştirel insan zor bulunur yoksa, beğendiğim oyunlarda bile kamerayla çekseler söve söve yardırıyorum bazen saçmasapan şeyler olunca. bunda da oldu. oyunu kıymetlimiss diye sırtlanmıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hay allahım.

Bak abicim, Mortal Kombat örneği, senin fiyat - prodüksiyon kalitesi ile ilgili iddialarından ötürü verildi. sen motion capture+voice acting aaa+ oyunların işi, fiyatlandırması da 250-300 tl ile olur, bu aaa+ değil, fiyatı 140 lira dediğin için ben de sana fiyatı 100 tl olan ve eşşek gibi motion capture+voice acting'i olan oyun örneği verdim. O bambaşka bi tartışmanın örneği. O fiyatlandırmayla ilgili bi tartışmaydı. Elma-armut diyosun ya, fiyat kıyaslaması yapacaksam elmayla armutu elbet kıyaslayabilirim. Çürük elma 10 liraysa, kaliteli armut 5 liraysa ben bunu sorabilirim abi? ya da 10 liralık elma neden çürük diye sorarım yani.

Tamam, sana göre soramam. Yanlış olduğunu düşünüyorsun. İkna etmeye çalışmıcam, bu senin fikrin. Lakin gerçekten rica ediyorum, bir daha yazdığım bi şeyi eleştireceksen, yazdığım şeyi düzgün quotela, "mortal kombatla m&b kıyasladı" diyemezsin, buna hakkın yok. Neyini kıyasladım, gameplayini mi kıyasladım, atmosferini mi kıyasladım, fiyatını mı kıyasladım, şirketlerini mi kıyasladım, kazandıkları parayı mı kıyasladım, çıkış tarihlerini mi kıyasladım, UI tasarımlarını mı kıyasladım, ya da birden fazla öğeyi birbiriyle mi kıyasladım? Anladığım kadarıyla sana göre bunların hiçbir önemi yok, ne olursa olsun asla ve asla kıyaslayamazsın. Bana göre var, bana göre kıyaslanabilir. Bana göre ben 2 birbirinden tamamen farklı yapımı, eğer farklı değişkenlerde bir takım ortaklıkları varsa, bazı konular üzerinden kıyaslayabilirim. Sana göre bu yanlış, bana göre doğru. Bu konuda bi anlaşmaya varamayız. Ama sen ekstradan benim yaptığım kıyaslamanın arkaplanını boşaltıp, dümdüz oyunları kıyaslamışım gibi algı oluşturuyorsun. Bunu yapma.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim dediğim de bütün oyunun İKİ ADAMDAN ibaret olduğu bir dövüş oyunuyla kıyaslayamazsın, çünkü absürd aradaki ölçek farkları. senin ısrarla anlamadığın şey tamamen hibrid, birkaç ayrı türden parçalar içeren, jack of all trades bir oyunun tek bir parçasının cımbızla alınıp, sonra gidip ultra spesifik bir türde tek birşeye odaklanmış, orada da türün zirvesine yarışan bir oyunla kıyaslanamayacağı. olmaz yani, istediğin kadar açıkla bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yok. senin yaptığın şeftali ile nektarini kıyaslayıp "nektarin neden bu kadar kırmızı değil işte bak ikisi de şeftaliden çıkma" demek.

valla foruma hoşgeldin diyeyim abi o zaman, bak bana son 10 sayfa 4-5 kere sağdan soldan fo76 diye giriştiler yani, out of context kullanılmasından çekineceksen bazı şeyleri hiç söyleme bence. hadi benden rica ettin ben yapmam da başkası yapar sonra.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun senin haritada olmani istiyor aslinda, yerleskeye girmenin tek sebebi mecburiyet ki cogu zaman da kendini tasarim hatasi gibi hissettiriyor. Her yukleme ekrani, manuel attigim her adim bana kendini hissettiriyor en azindan. 

Bence koy, sehir, taverna icleri savas disinda gereksiz. Buralara emek harcanmis aslinda ama oyunun oralarda gecen bir olayi olmadigi icin "hayatsiz" gozukuyorlar. Amacinin olmadigi yeri sana canli ve amacli gostermek tasarimci icin de zor olsa gerek. Isimsiz karakterleri, amaci olmayan seyleri canlandirmaktansa amaci olan seyelere can katsin bence oyun. "Herseyi biraz biraz, hicbirseyi tamamen" yaklasimi tasarimciyi oyalar ama oyuncuyu hic oyalamaz. Oyuncu herseyden biraz biraz tuketmez cunku, ilgisini bir yere yonlendirdi mi devamini getirebilmek ister.

Benim hissiyatimca, emek var ama daha manali kullanilabilirmis. Oyuna harcanan cabanin onemli bir kismi sanbox'a hitap etmeyen seyleri cilalamak icin kullanilmis. O cabayi sanbox kismina yonlendirseler gayet olurmus.

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim de dediğim şu: ben bu kadar bekledikten sonra bu oyundan çok daha fazlasını bekliyordum, bi kere bu konuda anlaştık sanırım, beklentimi fazla yüksek tutmuşum. dolayısıyla ilk oyundaki gibi map'te gezip meydan savaşı yapmanın üstüne, bu şehirlerin, köylerin de bi olayı olur, böyle witcher gibi hem rpg questleriz hem ordu yönetiriz abav ne acayip olur diye coşmuşum. Lakin cilalı warband geldi.

Bu beklentimin karşılanmayacağını öyle ya da böyle gördükten sonra o zaman da diyorum ki, tamam free roam gene opsiyonel olarak dursun ama içindeki contenti çıkart o zaman. Hem de elzem bir content çünkü görev yaparak reputation kasıyosun ve recruite direk etkisi var.

Özet: şu anki haliyle bu çok sıkıcı ve kötü, düzeltmek istiyorsan ciddi para-efor harcaman lazım, yeterli kaynak-zaman yok. O zaman bu olayı çıkarıp başka bi şeyi geliştirmek en doğrusu.

 

Ha bi de edit: Bu beklentimin başlıca sebebi şudur, yepyeni bir oyun yapılıyor, aradan seneler geçmiş. Sıfırdan yapılıyor, dolayısıyla ilk oyunun üstüne bambaşka farklı bir aspect katmasını bekliyor insan. Benim kafamda hayal ettiğim aspect bu bahsettiklerimdi. Bu değilmiş. O zaman da başka bi şey olmalı. Şu ana kadar bu yok. Görmek için de EA'dan çıkmasını beklicez. Lakin şu ana kadar oyunda varolan her şey (grafikler hariç) Warband'i modlayarak yapılabilecek şeyler -diye düşünüyorum. yanılıyor olabilirim.-

Misal, yine önceki sayfalarda söylemiştim, c-rpg diye warband modu vardı, bunu adam gibi düzenleyip oyuna implement etsen mesela, bu da olur. Derim ki, evet bu yeni bir oyun olmuş, çünkü ilkinin üstüne bunu katmış. Veya yine tamamen sallıyorum, hayal kurmaca, öküz gibi politika sistemi olur. Ama aşırı detaylı, incik boncuk herşeyi düzenleyebildiğin, bir sürü değişkenin olduğu. şu anki sistem baya basit, puan biriktir, puanla kanun çıkar vs. ama bu bile güzel bi foundationdır, şahsi fikrim, casus avı, kan davası diye questle uğraşılacağına politika sistemini overhaul etse yine makbul.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben warband falan oynamadığım için demek güzel geldi.

Her oyunun bir oynama süresi var 200 saate yaklaştı benim hafifden sıkılmaya başladım, şimdi sıkıldım diye kötü oyun mu diyeyim ben buna belki oynamıycam bile daha.

Koskoca meşhur total war warhammer 2 yi bile bu kadar oynamadım çok çabuk sıkıldım.

Senin de beklentin çokmuş o ayrı tabi.

En son girdiğimde konu bu değildi sanırım neyse. ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben de 103 saat mi ne oynamışım. mevzu o değil. Oyunun formülü çünkü özünde başarılı bi formül. Benim bu oyunu 103 saat oynamış olmam M&B 2'nin başarısı değil, M&B 'nin başarısı. Ben M&B'yi özledim zaten. Warband'i yükleyip oynasaydım yine 100 saat oynardım. Ha daha iyi grafiklisi gelmiş, bunu oynadık. Ben de keşke Warband'den çok daha fazlası olaydı diye bi ümitlenmişim işte. Hala da olabilir tabi. Trade sistemi, politika sistemi, klan sistemi, dükkan sistemi, bunlarla incik boncuk oynayabilme imkanı gelirse bi 100 saat daha gömersin rahat. Beklicez.

 

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...

silecez yani oyunu anlaşılan.

 

Mortal Kombat X de geçen 20 gb indirdi. lan diyorum ne oluyo, eski oyuna 20 gb ne getirmiş olabilirsin. Reddit'ten baktım EULA güncellemişler, dediğin gibi resmen bütün oyunu baştan indirmiş o yüzden.

Arkadaşlar biz 3. dünya ülkesiyiz. cigabayt başına para alan bi ülkeyiz. yapmayın etmeyin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben oyunu unuttum yahu.

konuyu yukarda görünce neler gelmiş acaba diye baktım. çalışmayan perklere el atmaya başlamışlar.

bu oyunun  beta patchleri release etme hızlarına bakarak, temiz 8-10 ayı var bugları cartı curtu düzeltmeleri için.

sonrasında kalan contentleri eklerler oda 1,5 sene sonra.

ha mod-kiti çıkarırlarsa, modcular oyunu çok daha kısa bir sürede adam ederler.

knox tarafından düzenlendi
değinmeyi unutuğum şey
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

35 dakika önce, Xenocide dedi ki:

silecez yani oyunu anlaşılan.

 

Mortal Kombat X de geçen 20 gb indirdi. lan diyorum ne oluyo, eski oyuna 20 gb ne getirmiş olabilirsin. Reddit'ten baktım EULA güncellemişler, dediğin gibi resmen bütün oyunu baştan indirmiş o yüzden.

Arkadaşlar biz 3. dünya ülkesiyiz. cigabayt başına para alan bi ülkeyiz. yapmayın etmeyin.

Sağ tık-> Properties-> Updates-> Automatic Updates-> Only Update This Game When I Launch It

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...