Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mount&Blade II: Bannerlord


progamer

Öne çıkan mesajlar

3 saat önce, marksman dedi ki:

multiplayeri merak ediyorum daha bi kere giremedim. oyuna gir dememle crash

Oyun bulma butonlari bende de crash veriyor. Sunucu listesinden secip girebiliyorum.

 

Bir de ilk oyunda gekokujo modu vardi orjinali kadar oynamisimdir. Mod olasiliklari da ayri heyecan verici.

 

 

sylvanas tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

seri devam eden oyunların üstüne koyarak ilerlemesi kadar doğal olan bir şey yok aslında, ufak değişiklikler ile ama oyunun ana özeliklerinin üstüne koyarak sağlam adımlarla ilerleyen seriler en iyisi oluyor. Bkz. Totalwar, callofduty vb.

Witcher gibin olsun gibi çok rasyonel değişikler beklemek lazım. Bu oyunun ana teması belli onu geliştirmeleri hem firma için hemde bizim için en iyisi aslında ki bunu bile yapmaları kendileri için oldukça zorken çeşni işlere bence hiç girmesinler.

seslendirmeye falan bile gerek yok ona harcanacak para yerine ufaktan başka eklemeler silahtır zırhtır müziktir falan ekleseler daha makbul...

3do keşke h3 de h4 geçerken o ucube işleri yapmasaydıda böyle bir oyun yapsaydı 3 ile 4 aynı oyun olmuş deseydik ve 10 a kadar seri aynı şekilde devam etseydi ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yapmayın pls, nasıl rasyonel değişiklik beklememek lazım? Türü alıp full rpg yapsınlar, full openworld olsun falan beklemek tabii ki saçma da, Warband üstüne asır geçmiş, e köklü yeni mekanikler de olsun bir zahmet?

Zaman ve para olarak herhangi bir kısıtlamaları yok, biraz abartı olacak ama realite de şu yani, devletten de eşek gibi yardım gidiyor, bizim vergilerin bile katkısı var Taleworldse sdf. Ben mesela top tier grafik beklemiyorum, gayet güzel yeni grafikler, gayet yeterli.

Ama mesela Warband'den sonra farkını ortaya koyacak şeyler lazım, siege mesela, üstüne güzel çalışmışlar hakkını vermek lazım ama tek siege de olmaz ya.

Birazcık hem cüce hem pati hem de vatandaş olarak bağdan dolayı az eleştiri gidiyor gibi geliyor bana. ÇOK ÇOK ÇOK DAHA İYİ olabilirdi zaman ve bütçe varken.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu ivmeyle geliştirme düzeltme süreci daha kısa olur sanki. adamların kafasında da bin türlü kara bulut vardır o kadar uzun süreç, çıkış günü vs. şimdiki ruh halleri ve kaynakları farklıdır. bi de wiçır gibi tam reklamlık bi başarı aslında da gta falan yasaklayan bi ülkeyiz. bizim bıyıklılar da polaklar gibi arkasında dursalar daha da destek görür adamlar. yine bu ivmeyle ülkede tam var olmayan oyun sektörü için bile katalizör olur bannerlord'un çıkışı. sadece oyun olarak alır oynarım düşüncesinde bakıyordum da daha genel olasılıklara ve etkilerine bakınca biraz daha yumuşak düşünmeye başladım. mazur görme katsayım arttı. oyun çıkana kadar yerden yere vuran adamlar bile bu başarıdan etkileniyorsa ofiste şampanya patlatma dans falan ediyolardır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, quixef dedi ki:

Ruhsuzluk ne lan dfg birisi Xenocide'a sandbox nedir anlatsın lisan-ı münasiple

Yani postundan "sandboxun özünde vardır ruhsuzluk" sonucu cikiyor. Bravo, şu basliktaki duydugum en akıl yoksunu yorumu yaptin.

Sandbox olmasi npclerin mal mal durmasini gerektirmiyor. Ne okudugunuzu anliyosunuz, ne anlatilmak isteneni anlamaya calisiyosunuz. Bu luzumsuz saldirganligi cozemedim. Tarikat falan misiniz siz, herkeste de ayni saldirganlik.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dediğini anlıyorum, olsa daha iyi olur ama "olmamış ya off" dedirten birşey değil bu oyun için. bu oyun için "ya olmamış off" dedirten başka şeyler var. inventory arabirimi mesela. npc'nin ruhu var mı yok mu'dan çok daha kritik böyle bir oyun için. gene grafik optimizasyonu üzdü beni doğrusu, daha iyi grafikler olsun değil ama bu grafiklere çok daha hafif bir oyun beklerdim. ama early access'de yeni, bakalım göreceğiz feedback sonucu neler olacak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya o beklentiyle alakalı işte. sen onu beklemiyo olabilirsin de ben bekliyorum. oyunun map kısmında bi dinamizm var mesela, krallar, vasallar, kervanlar, ordan oraya gidiyo, biri öbürüyle trade yapıyo, şehirden kervan yola çıkıyo, köyler hammadde getiriyo, bi sürü şey oluyo ya bi sürü. bu çok güzel, muhtemelen ilerleyen dönemde daha da fazla şey olacak. World map "yaşıyor", bunu hissediyorsun. ama işte köye veya kaleye-şehre girince bu dinamizmin 3D simülasyonunu göreyim mesela. seyyar satıcılar yolda yürüsün, kervanlar satıcıları durdursun bi şeyler satın alsın, halk şehrin içinde gezsin, binalar boş dekor olmasın, gerçekten bi iş yapıyo olsunlar, insanlar o binaları kullanıyor olsun. bi de şehirler gerçekten büyük olsunlar.

köyler bi hammadde üretiyor mesela, köye girdiğimde o hammaddenin üretilişini göreyim, bi yerde stocklandığını göreyim, anlık o stok güncellensin, eğer mesela şehre doğru yola çıkmak üzere geldiysem, köye girdiğimde o kafileyi göreyim, kafilenin yola çıkışına şahit olayım, çıktıktan sonra mape çıktığımda mapte de göreyim onları.

 

Sonra mesela bi başka beklentim; world mapte savaş başlattığımızda karşılaştığımız savaş alanı neye göre nasıl seçiliyor bilmiyorum oradaki sistemi de, hani tahminim world mapteki belli başlı fiziksel özelliklere yakın gelen atıyorum 20 farklı mapten birini çıkarıyor karşına. Mesela bunun yerine 2020 yılında şunu beklerim ben, world mapin aslında tamamen 1:1 bi fiziki 3D map hali vardır. ben haritanın neresinde savaşıyosam, 3d mapte beni orada çıkartır. basit bi örnek vereyim, böyle düz bi yerde savaşıcam ama world map'te savaşın nispeten yakınlarında bi köy ve maden ocağı var. ben savaşa girdiğimde uzaklarda o köyü ve maden ocağını da göreyim isterim. 2020'de bunlar zor şeyler değil, immersion katar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada, şimdi oyuna girdim,  “module mismatch: do you want to load the saved game with different modules?” dedi. evet dedim, açıldı oyun. internetten araştırdığıma göre evet diyince millet crashliyomuş. different modules dediği ne oluyor onu merak ettim ben. patch'in etkilerini görmicem falan gibi bi şey mi? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben varim diye yumusak davraniliyordur tabiki. biraz kiyamamaniz normal.

 

ya simdi otrusam tabi benim tarafimdanda sayim su egisti bu gelis bu geldi vs vs ama qoyun buyuk incikli cincikli test etigimizi iddaa etmek yalan olur.

 

sandbox oyun dogasi gereki yeni birseyler yapmis olmamiz yetmiyor, oylebir dengelemek gerekiyorki durmadan bunlari oyuncu expose etmek gerekiyor vs.

 

en basit su anda 10 kadar issue varmis gibi geliyorsunzu siz ama halbuki 30 tane var. security ve loyatly sistemindeki ongormedigimiz bir hesap hatasindan dolayi cogunluigu cikmiyor mesela. bole konular gani. toplariycaz isnallah sizin sabrinizi tasirmadan.

 

meanwhile kendi yaptigim yerden vuriyim havam olsun

 

PUs_EHF6HsOvPd3l09RVEwX4n7XX6Gt9LvKEV9YX

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla abi ben biraz lafımı esirgemiyorum hani, bunu da oyunun ÇOK İYİ olmasını istediğim için yapıyorum. elde imkan varken neden "şu kadarı olsun yeter yiaa" diyelim ki? hani oyun satışlarda da yardırdı. mis gibi kaynak da oluştu. güzel gameplayli vasat immersionlu indie oyunu olmasındansa tertemiz mis gibi triple A olmasa da 1.5 A oyunu olsun yani. CD Projekt'ten bence farkınız yok, aynı geniş vizyona sahipsiniz, "Witcherla tabii ki kıyaslayamayız da..."yı da gereksiz buluyorum, niye abi, neden witcher kadar kaliteli olmasın? olabilir, bi engel yok ki?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...