Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mount&Blade II: Bannerlord


progamer

Öne çıkan mesajlar

ABİ KANSERDEN KORUMA POSTU:

 

Şehirde casus bulma questinde bug var. 3 tane clue bulmanız gerekiyor. gerekli clueları bulduktan sonra quest log "yeterli clue var, casus thugların arasında saklanıyor, git bul." diyor. bu noktadan sonra şehri komple terketmeniz gerekiyor, çıkın mapte 1-2 adım adın, sonra geri girin yoksa spy spawn olmuyor. 45 dakikadır şehri geziyorum nerde bu mıaguodum diye. ÖF İLKEL İŞLER

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

belki şöyle olmuştur, ben tüm clueları bulmadan bi tane casusa benzeyen tip görüp dövüştüm, mission failed oldu masum öldürdün pis adam dedi. sonra load yapıp tekrar uğraşınca bu sorunla karşılaştım, internette arayınca da tam olarak aynısını buldum;

 

https://steamcommunity.com/app/261550/discussions/0/2149847049318938962/

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

parti hızını arttırmak için yük atı veya katır olmayan atlardan da tutmanız lazım invde, onlar hızlandırıyor. öbürleri ise daha çok inv weigth capacity arttırıyor.

benim önemli sorum: bütün skilleri geliştirmemiz lazım kı yoksa companion bulunca onlar medicine, spotting vs verecek mi partiye?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eski oyunda companionların skilleri partiyi etkiliyordu. ben bi tane izci buldum mesela, sanırsam faydalanıyorum onun yeteneklerinden. ama benim de merak ettiğim, skillerimiz stackleniyor mu? bende şimdi healing kafası skiller var, bi tane de öyle companion alsam, ikisi stacklenip daha da heal basar mı?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cohh izliyorum 2 gündür, baya buglı şey var. Workshop satın aldı mesela random çöktü workshop, boşuna para gitti bir işe yaramadı lul.

2 gün sonra 1.5 getirdi, 3 gün sonra yine gitti gelmedi bir süre falan. Aynı şehire 2 workshop buglıyor diyorlar mesela, baya böyle şey varmış.

Bir de abi mesela çoğu şey hala birebir aynı mekanik olarak,

Turnuvalar mesela ben mi yanlış hatırlıyorum Warband oynayalı baya oldu ama birebir aynı ya, hiç değişik bir mekanik falan neden eklenmemiş anlamıyorum. 

 

220k oyunda bu arada, 80k da almış girmemiş olsa, 300k desek, 45 dolares desek 13 milyon dolar.. iyi iyi. gayet iyi.

paradoksalkedi tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Aceace dedi ki:

Bak bakalım. Bakman bitince ses ver. Ben hala arada kalmış durumdayım.

yani şu ana kadar hala warband overhauled. hiç farklı yeni bir oyun oynuyormuşum hissi oluşmadı diyebilirim. bu kimisine göre güzel, kimisine göre kötü. Eğleniyor muyum? Evet, çünkü warband gayet güzel bi oyun. Tekrar açıp warband oynamam da bu şu anda o m&b ihtiyacını karşılıyor. Ama dediğim gibi, 2020'de çooook daha fazlası olmalıydı. mekanların birbirini tekrar etmesi olayını açıklamışlar, 1 sene içinde hepsi gelecekmiş, voice acting de olacakmış. hepsine eyvallah. bunlar geldiğinde daha güzel olacaktır eminim, lakin içerik de şu ana kadar aşırı dolu dolu gelmedi. warband'de olan şeyler var, bi miktar ekstrası da var lakin yeterli değil.

 

tabi daha ne krallık kurdum, ne krallığa katıldım, hala çapulcu avlıyorum, gelişme olayı ya yavaşlamış, ya da zaten hep böyleydi de ben sabırsızlaştım ?

 

Görevlerin sorunlu olması da can sıktı. hani çapulcu kovalamak dışında bi şey yapim diye görevlere sardım, yarısı problem çıkarıyor. 

 

haydut sığınaklarına raid düzenliyorum, 9 kişiden fazlasını yanıma alamıyorum. bunun sebebini anlayabilmiş değilim. Raid'in kuralıymış yani de e düşman 25 kişi oluyor abi bazen? bi de at üstünde de değilim. liderlerine ulaşana kadar 2 kişi 3 kişi kalıyorum, sonra lider geliyor kendisi + 5 tane yaveriyle. bu da bi garip.

 

onun harici ekstra content olarak henüz tecrübe etmesem de npc'lerle konuştuğum kadarıyla, kervanlar oluşturabiliyoruz, dükkanlar satın alabiliyoruz, galiba kendi partimizden ayrı 2. bi parti oluşturabiliyoruz, automate ediliyordur herhalde o. krallıklarla ilişkiler daha geniş kapsamlı gibi görünüyor. ansiklopedi var, kimin kimle ne ilişkisi var, kim şu an ne iş yapıyo, kim kimle savaş halinde, ne trade ediyor vs. bunları görebiliyoruz. yani krallık boyutunda, lordlar, köyler vs. yaşayan bi dünya var evet. köylerden mallar üretilip kervanlarla şehirlere taşınıyor falan. ama işte şehirlerdeki yaşam çok ruhsuz. 1. oyundakiyle tamamen aynı. 2020'de ciddi hareketli, yaşayan, interaktif bir şehir görmek isterim. warband zamanında bunlar gözardı edilebiliyordu ama şu an zor. olay sadece şehirlerin farklı olması da değil. nasıl tarif edebilirim bunu bilmiyorum da, şehirdeki binaların bi işlevleri yok mesela. orası bi şehir değil de, daha ziyade basit bi map, yerleştirilmiş npc'ler var, tek amaçları seninle etkileşime geçtiğinde önceden yazılmış cümlesini söylemek, başka herhangi bi yaşantıları yok. bu his çok yoğun malesef. oyunun yapısı gereği de bu kısmının çok hareketleneceğini sanmıyorum.

insan ister istemez artık witcher 3'deki ruhu bekliyor.

 

Sonuç: Bence alınabilir. Başka bi firma olsaydı, mount and blade franchise'ı değil de başka bi ismi olsaydı güvenmezdim de bunda öyle bi sorun yaşamayız herhalde. Ama "yok abi şimdilik dursun, elim avucum kaşınmıyor, bitince bakarız" diyosanız o da gayet makul opsiyon, yepyeni bir oyun görmeyi hayal ediyorsanız şu an için en azından hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

 

 

ha bu arada, eksik bi şey var mesela, warband'de eşkiyalar köyleri basıyodu, yoldan geçen köylülere saldırıyodu, biz de bunlara müdahale ediyorduk. 2 gündür oynuyorum hiç köy baskını, köylülere saldıran çapulcu falan bi şey görmedim. bu mekanik yok herhalde. dolayısıyla reputation kasmak da ciddi sıkıntı şu an için.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha yine aklıma gelen bi şey  @Cuce yi tagleyeyim de görür belki, warband'de C-RPG diye bi mod vardı. persistent bi karakterimiz oluyodu, köylüden başlayıp yavaş yavaş geliştiriyoduk multiplayer modu. o kafa bi şey yapsanız ya multiye, şöyle deathmatch round bazlı standart multi kafasından çıkıp? Hı? nası olur? güzel olur bence. bi de browser tabanlı bi singledaki mapi entegre ettikleri bi hali vardı, o karakterimizle online persistent haritada hareket edip savaşlara katılabiliyoduk falan. lazım abi böyle şeyler. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

khuzait bildiğimiz kergit sanırım. multiye girmem iyi oldu deneyimledim kültürleri. önceki oyundakilerin karşılıkları gibi şimdiki kültürler. battaniyeler barbar gibi bi şey onlar da hoşuma gitti. konan gibi dalyan bi delikanlı mı yapsam diyodum ama khuzait okçuları çok imba. sanırım khuzait olarak başlayıp at sırtı okçuluk diye gideceğim campaigne. haftada bikaç patch falan gelmesi lazım ya da haftalık toplu patch. böyle olursa iyi ki almışım diyebileceğim. rafine edilmesi gereken çok şey var oynanışı aksatan yavaşlatan. ben animasyon falan da istemiyorum karakter portresi ile tek seferde loading yemeden halledebileyim çoğu şeyi. istersem girer şehre gezerim zaten.

 

cüce taleworlds stajyeri miydi?

sylvanas tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

agagasgdagsdadsghhasfdadf

18 dakika önce, sylvanas dedi ki:

cüce taleworlds stajyeri miydi?

Reca ediyorum şunu en tepeye sabitleyelim. Bakıp bakıp güleriz! @Cuce stajyer senii. Kahve mahve götür devlere. Bak bayaa eksik var diyolla.

Aceace tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...