Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mount&Blade II: Bannerlord


progamer

Öne çıkan mesajlar

6 saat önce, Norak dedi ki:

fiyatlar her oyunda insan tier olsun diyorsaniz bunu Steam'in gozune sokmaniz lazim kalabalikca,

saglam bir online imza kampanyasi veya bir 4 kapili buzdolabi kutusunun icini komple imza ile doldurup gabene yollamak falan

abi adamlar global fiyatını 50 dolar/euro belirlemiş oyunun. gabe ile steam ile ne alakası var sdaasfsa

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, deftonez dedi ki:

yetişkin bir birey olarak 25 dolarlık bir şey alırken bu kadar tantana yapıyorsanız kendinizden utanmalı, takkeyi önünüze koyup düşünmelisiniz ben neyi yanlış yapıyorum diye.

Arkadas hangi petrol zengini Arap ülkesinde yaşıyor? Katar mi? Dubai mi? Suud mu>

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

25 dolar harcarken bu kadar tatava yapmamak için ne petrol satmanıza ne akpli olmanıza gerek yok. ciddi anlamda fakir olmamanız yeterli. ciddi anlamda fakirseniz de mali gücünüzün yetmediği şeylere pahalı demek yerine başka hobiler bulabilirsiniz. örneğin boş saatlerinizde bir bisiklet bulup pet şişe toplayabilirsiniz.

deftonez tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

18 dakika önce, deftonez dedi ki:

25 dolar harcarken bu kadar tatava yapmamak için ne petrol satmanıza ne akpli olmanıza gerek yok. ciddi anlamda fakir olmamanız yeterli. ciddi anlamda fakirseniz de mali gücünüzün yetmediği şeylere pahalı demek yerine başka hobiler bulabilirsiniz. örneğin boş saatlerinizde bir bisiklet bulup pet şişe toplayabilirsiniz.

Neden bisiklet? Yürüyerek toplanmıyor mu?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Deftonez kafasındakiler yüzünden son yıllarda microtransaction ve lootbox bokuna bulandık oyun firmalarınca. Adamlar resmen oyuna para harcıyabilmeyi statü olarak görüyor. Baksana oyuna fiyatını umursamadan sorgulamadan özgürce harcamıyorsak fakir, üstüne gazoz kapagı toplamalıymışız. Deftonez burda itiraf et sen gidip bir oyundaki altın rengi mounta armora falan da nedir canıım deyip 200 dolar ,veya bu supporter packlerden birini 500-1000 dolara da aldın mı ? Sonra onun fotosunu bastırıp o tişörtlede dolaştın mı ? Yoksa star citizendeki şu binlerce dolarlık gemilerden birinin de sahibimisin ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

19 saat önce, deftonez dedi ki:

yetişkin bir birey olarak 25 dolarlık bir şey alırken bu kadar tantana yapıyorsanız kendinizden utanmalı, takkeyi önünüze koyup düşünmelisiniz ben neyi yanlış yapıyorum diye.

şu forumun teması bile değişti ama forumda ki beyaz türk nerdluğu bitmiyor arkadaş

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

koça koça adamlarsınız ama tartışmayı esenler meslek lisesi kantini kıvamında tartışıyorsunuz. kaç sayfadır aynı döngü. yav niye 150 tl olmasın oyun? veya şöyle söyleyelim 2 saat multi atacaksın, sonra kenara kaldıracaksın diye niye seni mutsuz etmeyecek bir fiyat etiketine sahip olsun oyun? -ki bunun cevabı maliyetlendirme ve marka/ürün konumlamada yatıyor (aslında buna en güzel örnek mercedes g serisi...) - "türk firması" argümanı zaten kendi kendini çürütüyor bir nevi zira türkiye ikliminden bağımsız olarak nasıl fiyatlandırma yapsın adam? markete girdiğin zaman en basit şey 3tl den başlıyor, toplu taşıma ücretleri vs gibi asgari harcamalar benzer bantlardan gidiyor. bunların dışında lüks harcamalara girdiğin zaman döviz kurları ve vergiler ile daha vahim bir vaziyet oluyor.

hal böyle olunca oyunu yapan adamlar vakıf veya mal paylaşımında komünist olmadığımız için, çalışanlarda kobold köleler olmadığından -cüceler çalışıyor ? - "yav 4 saat oyun oynacağımız 150 tl mi olur aaa bbb abc falan filan" diye yapılan argümanlar gibi onlarından "para" üzerinden bir beklentileri olması çok normal ve bunun fiyata yansıması...

bizim insanda malı alırken kar etme gibi çarpık bir zihniyet var, üretim aşamasını düzleyerek kar etmek yerine ucuz toptancı kovalayarak zengin olacağını düşünen tonla kobi var. burada tartışılan zihniyet birazda öyle, "50 saat oynarım, ben bir garip kel oğlanım" diyorsanız zaten satın alma alışkanlıklarınızda veya kişisel tatmin noktalarınız da bir sıkıntı var demektir. veya şöyle diyelim, içkiye meze yaptığın şeyin içkiden çok pahalı olmaması gerektir veya yanında içki içilen bir şeyin içkiden daha "kaliteli" olması gereklidir bir nevi. 50 saat oyun süresinde her 5 saate bir bira açtığımızı var sayalım ve bu birada Efes Şişe Bira 30 Cl (Depozitolu) olsun, fiyatı 6tl civarı bir fiyatı olması lazım. bu hesaba göre oyunu biraya meze yapacaksak oyun evet pahalı ama oyun oynarken yanında bira içeceksek ve bunu 50 saat max. süre yerine oyunun mod desteği ıvır zıvır ile senler içinde aklına geldikçe en az 50 saat -ki günde 2 saat oynasak 25 gün yapar- oynayacaksak baya baya iyi bir fiyatla bize sunulduğunu görüyor olmamız lazım gelir.

dediğim gibi "50 saat oynarım sonra satar yenisini alırım" diyerek sermayeyi her sene araba değiştirmeye harcayan imalatçı kafasında yaklaşıyorsanız konuya, az zamanda kişisel tatmin patlaması yaşatacak aaa+ oyunlara yönelmek veya multi tecrübesini daha iyi yaşatacak oyunlara haraç vermek daha mantıklı olacağı için böyle bir oyununa teşne olmamak lazım.

burada dip not kıvamında araya girmek istiyorum, totalwar warhammer fiyatlarına ve DLC lerine laf atan cehape zihniyeti vardı ve burada yapılan tartışmada benzer aslında. tw:w2 şu anda bütün dlc ler ile öyle bir noktaya geldi ki, Kailaş dağı gibi bir vaziyet aldı ve kostaklanan öyle bir kadın ki en saf kar suları gibi teni ile gençliğinin zirvesinde batı avrupalı adeta ve her seferinde kendini oynatmak için bir bahane yaratmayı başarıyor...

tw:w2 ye bu şekilde yaklaşmayan için "ya aklıma geldi şöyle bir str. taktik maktik oynayam" diye didikleyen için tabi ki oyun pahalı ama türü oynamak isteyen ve buna meraklı olanların alacağı tatmine karşılık pek fazla bir bedel değil. benzer şekilde geçen falanca oyunu al da oynayalım diye bir muhabbet içinde olmuştum. bana o kadar ters bir oyundu ki, vereceğim 150 tl civarı para evin rızkını kumarda kaybeden adam psikolojisine soktu beni...

Mount&Blade II: Bannerlord da öyle bir oyun, önceki oyunların ufak faklı olması bile çoğu oyuncu için aslında bir şey fark eritmiyor zira oyun o veya bu şekilde ben bile her sene bir kere falanca mod için filan yüklüyorum ve ilk günün verdiği zevki veriyor. end game olarak sıkıntı çıkartan eskimişlik hissini yeni oyunda gidereceklerini ümit edersem 150 tl veya civar bir ücret yine pahalı bir fiyat değil. zira fiyat veya vereceği zevk bakımında kıyaslanacak bir oyun yok, multi o veya bu şekilde muadili çıktı ama tekli oyuncu olarak başka bir oyun yok...

burada son olarak maliyetlendirme ve değer biçme kısmına gelmek istiyorum. elinizde böyle bir marka var, benzeri yok ve seviyeyi kendi belirliyor. az buçuk pazarlamaya kafası çalışan biri böyle bir ürünü ucuza satmaz. "e yapılan iş kaliteli değil rakiplerine göre o yok bu yok şu yok" denebilir tabi ama yukarıda verdiğim mercede g serisi örneği gibi üzerine vazife olan işi o kadar iyi yapıyor ki, kendisine değer biçerken kendi klasmanı dışı cilalı arabaları örnek göstermek doğru bir analiz olmaz, nasıl bir analiz olur: "mersedesde reno motoru var, ama passata alaman motoru var o yüzden pasat!" diyen gibi olur. kendi içinde tutarlı ama bütün olarak saçma bir analiz ?

bu arada yazmayı atlamışım, ucuz fiyattan girip çok satma stratejisi biraz malına güvenmeyen vurguncu kafası yaklaşımı. -yine sizin argümanlara ters- yani malına güvenmeyen adam ucuzdan satış yapar ki, "aaa lan ne güzel 25tl oyun alam da 5 sene içinde belki oynarım." diyenlere de satış yapabilsin. aksi halde zaten oyun oynama mesaisi içinde oynanmayacak bir oyundur o . ha "benim için mbnin ömrü 50 saati aşmaz" diyorsanız zaten sizin bu konu başlığında ne işi var onu anlamadım, benim multi oyunların haraçları hakkında şikayet etmem kadar saçma bir durum, zira 5 senede denk gelirse belki oynarım ...

Feamer tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kessin ciddiydi, ilacını alıp biraz kendine gelince olayı büyütmemeye çalışıyor tabi. Olsun feamer biz seni manik hallerinle tanıyıp sevdik.

 

150 lira da gayet verilir mount&blade e vik vik uzatmayın harbi. En azından vidyolardan görüldüğü haliyle verilir, earlyde biraz oynayıp daha net yorum yapılır zaten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...