Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mount&Blade II: Bannerlord


progamer

Öne çıkan mesajlar

30 dakika önce, Xenocide dedi ki:

Sam, steam'de 150 tl ve üzeri başka indie göstersene.

belki de vardır yani hiç bakmadım ha bak kumar oynuyorum şu an.

oyun indie değil artık. 102 kişi çalışıyor taleworlds'de, öyle indie stüdyo mu olur?

27 dakika önce, paradoksalkedi dedi ki:

Turk fiyatini tartismiyorum ama o konuda da soyle sacma bir tartisma var,

oyun fiyatlarinin dolar ve tl cinsi karsilastirmasi cok ama cok sacma.

GTA ve bilimum Ubisoft oyunlarinin pahali olmasinin sebebi Aral, 2020'de bunu biliyor olmaniz lazim? 

Witcher 3 ornegin, global 40 dolar, TR fiyatiyla 10 dolara denk geliyor. 60 TL.

Elin polonyali dev ekibi bana kiyak geciyor da, benim vergilerimle besledigim hukumetin de kendisine kiyak gectigi firma niye bana 40 dolar olan oyunu 25 dolardan satiyor?

 

Sunu kabul etmek lazim, M&B cok unique ve cok iyi bir designa sahip bir oyun. Fakat bu ozellikle Warband sonrasi donemde bu oyunu bunlardan alip Avrupada'daki herhangi istekli 10 kisilik bir dev ekibine versen, bunlardan daha guzel is cikarirdi 10 yilda.

bak geçen sayfalarda anlattık bunu, detayını istersen 4 sayfa geriden oku ama özeti: 2015'teydi witcher 3. cyberpunk 250₺ güncel oyunu aynı şirketin. polonyalının sana kıyağı 250₺ bugün yani. ₺ pul oldu son 5 yılda.

buyursunlar çıkarsınlar hadi görelim. gerçek şu ki kimse bu türe girmedi. halamın bıyığı olsaydı falan filan, geçiniz bunları. varsa dengi buyur söyle, 10 yılı vardı herkesin rakip çıkarmak için.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

24 dakika önce, Xenus dedi ki:

50 dolares bu arada. yani aaa fiyatı. global bi söğüşmele durumu var.

bannerlordbank

aaa fiyatı 50$ 20 yıldır filan değil. 60$ hep bu binyılda. ne kadar tekrarlasanız da gerçeklik değişmeyecek.

ha dünyanın kalanı bizi sömürdü yıllarca. biraz da türkler yesin ekmeğini. elin japonu pokemon'u ikişer kere satıyor o fiyattan, ağlayan yok.

ha yok gene 15₺ olsun, sonra kapansın şirket biz de 2040'ta 8k modu arayalım bannerlord için başka kimse bu türü sallamadığından, millet onu istiyor sanırım.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20 dakika önce, Sam dedi ki:

oyun indie değil artık. 102 kişi çalışıyor taleworlds'de, öyle indie stüdyo mu olur?

 

abi. yani şu söylediğine sen de inanmıyosun da, yapma allah aşkına. Mount and Blade dışında oyun yapmamış, mount and blade de indienin dibi bi oyunken, m&b 2'nin de indienin dibi olacağı gün gibi ortadayken, 102 kişi çalışıyor diye indie olmadığını iddia etmek nasıl bi delüzyon?

Ha eğer stüdyo indie değilse ama oyun indie kıvamındaysa o da stüdyonun bok yemesi olur yine. Indie olmadıklarını iddia ediyorlarsa -en azından sen ediyosun- 50 dolar istiyorlarsa o zaman görelim bakalım, ben kaymak gibi animasyonlar, film gibi cutscene'ler, meşhur adamlardan voice actingler, RTX yansımalı grafikler beklerim. Olacak mı? olmayacak, hepimiz biliyoruz, sen de biliyosun, ama bindin bi muhalefete muhalefet trenine, geri vites derler diye boş boş gidiyosun. Vazgeç bu sevdadan. 

Ha, 150 lirayı vermez miyim? Veririm belki, ama bu oyunun 150 TL - 50 Dolar olmasının doğru fiyatlandırma olduğu anlamına gelmez. 

Bi de "wow classice ayda 80 lira verip burada 150 liraya ağlamak" örneğini verip durma, wow classicçilerle en çok ben dalga geçerim de ortada konuşulan konu bu oyunun fiyatlandırmasının doğruluğu-yanlışlığı. milletin yaptığı harcamalarla kıyaslamak saçma sapan. Biri wowa ayda 80 veriyor diyo, öteki 6 bira parası diyo. Böyle hayat mı geçer oğlum? o zaman hiçbi şeye pahalı diyemeyiz, her pahalı olduğunu düşündüğümüz şeyi para verdiğimiz saçma bi şeyle kıyaslayalım oo ne güzel tertemiz

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bir kere oyun endüstrisinde sadece aaa'lar ve ccc'ler yok, bbb'ler de var. bannerlord görünüşte eski prodüksiyon kalitesinden hayli yüksekte. 60$ bandındaki oyunlarda değil ama çöp adam çizimli oyunların bandında da değil. 50$ eder mi etmez mi onu tartışmıyorum şahsen çünkü 50$ değil benim için. onu 50$'a alacak adam tartışsın, hiçbiriniz o fiyatı vermeyecekseniz o yüzden neyin kavgası bu, elin amerikalısına mı empati yapıyorsunuz? yapmayın, o size yapmıyor. "neden 10$'a alıyorlar" diye hergün arkanızdan küfrediyor. 150₺ bana makul geldi. 200₺ ve üstü için pahalı derdim şahsen.

tabii ki milletin DİĞER OYUNLARA verdiği fiyat üzerinden konuşacağım. gidip switch oyunlarına 50$ bayılan adamlar, wow'u elektrik-su faturası gibi otomatiğe bağlayan insanlar, pikselize oyunlar beşer beşer indirim var diye alıp played time 0.1hrs yazan insanlar gelip "vay anam 15₺'ya 10 yıl oynadık şimdi 150₺'ya mı 10 yıl oynayacağız" diye ağlayınca evet trajikomedi ve üstünde durulması lazım. oyun eğlemedi mi sizi, bunun için burada değil misiniz haaa?!

TiredDismalKoalabear-size_restricted.gif

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte ben de diyorum ki, mesela ben gidip Hand Simulatore 200 lira vermiş olsam, bu M&B 2'nin 150 lira olmasının doğru olduğu anlamına gelmiyor. Birbirinden bağımsız şeyler. O benim salaklığım, o salaklığı yaptım diye de bunu eleştiremem gibi bi kanun da yok. Aptal bi mobil oyuna 1000 lira veririm, gelip burada bunu da eleştirebilirim. Ha sen de benim 1000 lira verişimi istersen eleştir, ama ana mevzuyla bi alakası yok bunların, bilmem anlatabiliyo muyum o kısmını.

Ben oyunu çöp adamlarla pixel artla yapılan ccc idie oyunlarıyla kıyaslamıyorum. O zaman yukarıdaki sorumu şöyle tekrarlayayım, bbb klasmanında olan oyunlardan 150 tl ve üstü göster. sen söylemeden ben söyleyeyim mesela, zamanının no man's sky'ı. ve BÜTÜN DÜNYA adamları scammer ilan etti.

Hayvan gibi animasyonlar - voice acting - motion capture'ı olan Mortal Kombat 11 (ki çıktığı zaman dolar şimdikinden çok farklı değildi, 5.4 falandı sanırım) 140-150 liraya çıktı yanlış hatırlamıyosam. hatta belki 120 falandı. Mortal Kombat mesela BBB dediğin klasmana girebilir, halbuki AAA stüdyo yani senelerdir aktifler. 

Milletin WoW'uyla kıyaslayacağına, bana benzer yapıdaki başka bi oyunun fiyatıyla kıyaslama yap, o zaman diyeyim ki evet ya sam haklı. AAA - CCC örneği istemiyorum okey, aynı klasmanda BBB bi oyun göster bana, yeni çıkan-çıkmış, 150 tl veya üzeri.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Aptal bi mobil oyuna 1000 lira veririm, gelip burada bunu da eleştirebilirim."

yapabilirsin, ben de "bakın böyle yaptı" derim ve söylediğinin değeri kalmaz. argüman sunarken tutarlı olmak lazım gelir çünkü.

no man's sky fiyatı yüzünden değil, vaadettiği featurelar çıkışta sunulmayınca patladı. gördüğüm bütün eleştiriler feature eksikliği ile alakalıydı, fiyatıyla değil.

mortal kombat ile bu oyunu kıyaslamak öyle böyle değil, o kadar alakasız ki. BÜTÜN OYUN 10 metrelik 10 sahnede 10-20 adamdan ibaret. sen gelip burada meydan savaşlarının döndüğü, yüzlerce npc olan bir oyunda onu aradığını söylersen "ok boomer" denir. oldu olacak gidip detroit become human'la filan kıyaslasaydın. daha da ucuz o.

onun yerine sen bana m&b türünde TEK BİR ADET (benim bildiğim bir tane çıktı zaten lol) oyun göster son 5 yılda çıkan. tür bu denli niche olunca "ya efendim seni almam öbürünü alırım" diyemiyorsan zaten başka oyun 300 liraymış veya 50 liraymış bir anlamı yok yani. muadili denebilecek oyun yok çünkü.

neyse aman banane, cüce gelsin savunsun lazımsa. alan alacak, almayan almayacak zaten. ben şahsen 1-2 başka şey almayı düşünüyordum ama onları almayıp bunu alırım. geçen hafta oturdum bu türde oyun aradım bütün gün ve yok resmen. sınırsız para da versem yok dengi.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

demek ki anlatamamışım, mobil oyuna 1000 lira verirken yaptığım ile, burada eleştirdiğim şey birbirlerinden bağımsız olaylar. "Argüman sunarken tutarlı olmak lazım" diyosun da işte anlamsız konuşuyosun. o verdiğim 1000 lirayı (ki vermedim öle bi şey teyalam sdfg) ayrı bi konu başlığı altında tartışabilirsin, burada konuşulan konuyla temelde ayrı şeyler. Bi şeyin pahalı olup olmadığına, yaptığım önceki harcamalarla kıyaslayarak karar veremem, böyle bi şey yok, saçma sapan bi kıyas bu. Niye anlatamıyorum. Yemeksepetinden bi gün kendine 100 liraya hamburger söylemiş olalım. Sonra başka bi gün de mcdonalds'ta hamburgerin 50 liraya çıktığını görelim. Benim daha önce bi yerden 100 liraya hamburger yemiş olmam, Mcdonalds'taki 50 liralık hamburgerin pahalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ötekine verdiğim 100 lirayı tartış, onun pahalılığını ve saçmalığını ayrıca eleştir, ama mcdonalds'takinin 50 lira olmasıyla ötekine 100 lira vermiş olmak, farklı konular. GALİBA BU SEFER ANLATABİLDİM.

Şimdi gelelim öteki argümanına. MK ile bunu kıyaslamak alakasız, neden, çünkü biri 10 metrelik alanda geçiyo, öteki meydan savaşı yüzlerce npc var. Kıyasımız bu mu şimdi? Ha eğer buysa, zaman zaman benim paticikte de kendi kendime gelin güvey olduğum Planetside'ı örnek veririm, en büyüğü o, beşyüzbinmilyon tl olsun o zaman. 8x8 km haritada 2000 kişi aynı anda savaşıyor, oyun free2play. Böyle bi kıyaslama olur mu ya. Elite Dangerous o zaman 100.000 tl olsun, 1:1 ölçeğinde galaksi var çünkü. Star Citizen da 50.000 tl olsun (oh wait, 50.000 tl'lik gemi vardır kesin lol)

Harita büyüklüğü, npc sayısıyla oyun kalitesi-fiyatı belirlemek. Gördüğüm en harika argümandı. Teşekkürler sam.

 

edit: no man's sky'da deliverlanmayanların haricinde fiyat-performans karşılaştırmaları da yapılmıştı diye hatırlıyorum. Basit bi indie game yapıp AAA fiyatından çakmaya çalıştılar, bunu yaparken tabi olmayan vaatler de verince iyice sıçıp sıvadılar.

 

edit2: "M&B'ye benzeyen oyun" argümanın en tutarlısı, bunun üzerinden yürüsen, aynı fikirde olmasam da geçerli kabul ederim, peki derim. M&B'ye benzeyen oyun Chivalary ve Mordhau var sanırım bi tek, ikisini de oynamadım, ikisi de M&B'den ucuz bu arada. Ama diyosan ki, "M&B gibisi yapılmıyor, yapmıyorlar, türünün tek iyi örneği olduğu için pahalı olmayı hakediyor", katılmasam da geçerli bi argümandır. Xenocide Approves.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kıyaslayayım, Reforged'ın 30 dolar olması saçma sapan. Blizzard'ın işgüzarlığı, aptallık ötesi. 

Detroit Become Human'ın 20 dolar olması güzel fiyat. Eski oyun ama olsun yine de güzel fiyat, her türlü W3 Reforged'dan daha pahalı olmalıydı. daha doğrusu W3 Reforged'ın her türlü daha ucuz olması gerekirdi. Again, Blizzard işgüzarlığı. 

 

Aynısı M&B için de geçerli işte. Taleworlds işgüzarlığı. Ne de olsa hype var, zke zke alacaklar diyip şişirilmiş fiyat. Çok güzel örnek verdin aslında, Blizzard'ın W3 Reforged'da yaptığının TAM OLARAK AYNISI nı taleworlds M&B 2 için yapıyor şu anda.

 

Gördüğün gibi oyunun türü, fiyat kıyaslaması yapmak için bir engel değil. Harcanan prodüksiyona bakarsın, yapan stüdyoya bakarsın. 

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 dakika önce, Sam dedi ki:

2018 çıkışlı detroit'e 'eski oyun' dedin wc3 ile kıyaslarken rofl.

abi @Cuce diyelim istiyorsa kendi anlatsın, açıkça sor "keriz mi kazıklıyorsunuz" filan de. ben para almıyorum şirketten. bana makul ama size büyük dert olmuş belli ki.

abi töbeler olsun, ne garip bi algın var senin ya. 2018 - 2020, 2 sene var = ESKİ OYUN. eskiliğini WC3'le kıyaslamıyorum ya hey yüce makarnalar, her kelimemin yanına parantez içinde kuran gibi açıklama mı yazmam lazım sana?

Şey gibisin ya, böyle twitterda imla hatası düzelten biri görünce, düzeltenin yazısının içinde imla hatası arayıp bulamayınca "ŞURAYA VİRGÜL KOYMAMIŞSIN" falan derler ya, onun gibi. vay tövbeler olsun vay vay

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya gidip dövüş oyunuyla sandbox rpg'nin animasyonunu, seslendirmesini filan kıyaslıyorsun, "öbür oyuna verdiğim parayı kıyaslamayın ama" diyorsun abi, sözün bittiği yerdesin yani yazılacak birşey yok cidden. iki mesaj önce bırakmam lazımdı.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun prodüksiyon kalitesinin, oyun türüyle bi alakası olmadığını, fiyatın da doğal olarak oyun türüyle bi alakası olmadığını yukarıda anlattım. Örnek de verdim. Başka örnek de verebilirim. Misal Destiny 2, prodüksiyon kalitesi çok yüksek, mekan tasarımlarıyla vs. (oyun iyi-kötü demiyorum, kuran gibi açıklama yaptım bak, yoksa burdan da bi şeyler vurursun) dolayısıyla AAA fiyatı var, zamanında 170 tl idi, şimdi çıkmış olsa muhtemelen 250-300 bandında çıkardı. HADİ GÖNLÜN OLSUN, tamamen aynı türden örnek vereyim, Warframe, prodüksiyon kalitesi düşük, AAA firma değil, dolayısıyla f2p, f2p olmasa 50 max, 100 tl'den satılırdı. Fiyatı tür değil, prodüksiyon kalitesi belirler, stüdyonun gelişmişliği belirler. Stüdyonun gelişmişliği prodüksiyon kalitesine yansır zaten. Gelip de bana "E TALEWORLDS GELİŞMİŞ İŞTE 100 BİLMEM KİŞİ ÇALIŞIYÜ" dersen ben de yüksek prodüksiyon beklerim o zaman.

o yüzden steami açtım baktım, yakın zamanda çıkan ortalama üstü prodüksiyon kalitesi olup AAA olmayan oyun baktım, mortal kombat 11 çıktı karşıma. ondan verdim örneği. Dövüş oyunuymuş da sandbox rpg ile fiyatı kıyaslayamazmışsınmış. FİYAT KIYASLIYOZ GAMEPLAY DEĞİL HÖF.

Neden alakası olduğunu açıklarsan bekleyeyim. Yok sözün bittiği yersin diye argümansızlık argümanları sayıklayacaksan evet bırakalım burda.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 dakika önce, Xenocide dedi ki:

Zaten gördüğüm kadarıyla "Kesinlikle haklısın Sam" diye sonlanmayan tartışmalardan hep bu şekilde çekiliyosun, yani hepsi.

Yazdım yazdım sildim çünkü kırmam lazım şu noktadan sonra, istemiyorum seni kırmak da. Frenin tutuyorsa bas frene artık.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 dakika önce, Sam dedi ki:

Yazdım yazdım sildim çünkü kırmam lazım şu noktadan sonra, istemiyorum seni kırmak da. Frenin tutuyorsa bas frene artık.

abi ben senin yazdıklarına neden öyle olmadıklarını örnekler vererek cevap verirken sen benim yazdıklarımın içinden 1-2 tane kelimeyi cımbızla çekip istediğin noktaya büküp ROFL falan diye karşılık veriyosun, sonra nasıl oluyosa senin beni kırman gereken noktaya geliyoruz. Bi çuvaldızı kendine artık ya, ölüm yok ucunda.

Neyse, özür dilerim kırdıysam kalbini.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...