Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beneath a Steel Sky 2


fenris

Öne çıkan mesajlar

oha çok iyi.
oynayalı epey zaman olduğundan ayrıntılar aklıma gelmiyor gene de birkaç ekleme yapayım alıntılarla

sözlükten

orwell'in 1984'undan, asimov'un foundation'ına, hatta huxley'in brave new world'üne kadar inanılmaz bir gönderme spektrumuna sahip oyun. avustralyalı revolution software'in ilk büyük oyunu, bağımsız bir firma tarafından üretilmiş olmanın tüm olanaklarından sonuna kadar faydalanıyordu. komik veya hoş olmaya çalışmadan yarattığı karanlık gelecek tablosu nedeni ile olsa gerek, hiç satmadı. aslında komik ve oldukça eğlenceli bir oyundu, ama bunu görmek için ayrıntılara bakmak gerekiyordu. oyun bunun yerine sınıflara ayrılmış bir gelecek tablosuyla, insanın gittikçe değersizleştiğinin altını çiziyordu. insanları birbirlerinden ayıran katlar arasında ilerlemenin tek yolu, gittikçe yükselmek ve saygın bir insan olmaktan geçiyordu. ezber bozan yanı ise katları tek tek çıkmak değil inmek zorunda olmamızdı. her katta artan yaşam standartları kendini gösteriyor, vardığımız son katla birlikte tüm o çürümüş gelecek görüntüsünden kurtulduğumuzu sanıyorduk. ama "düşüş" metaforu harika bir şekilde yerini buluyor ve daha da aşağılara inerek yeraltındaki korkunç gerçekle yüzleşiyorduk.
herhangi bir kategoriye girmek için yumuşatılmaması ise oyunun en güzel yanı. yeri geldiğinde birkaç dakika önce konuştuğumuz kadının kafasını bir dolapta buluyor ya da testislerimizi bağışlamak sureti ile açmamız gereken kapıları açabiliyorduk. belki de bu nedenle beneath a steel sky ele aldığı her konunun altından başarı ile kalkabilen, adventure tarihinin en iyi oyunlarından biri. monkey islandlar, indiana joneslar güzel bir nostalji halini alırken, bu oyunu etkisi hiç azalmayan bir sanat eseri yapan da bu olmalı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kickstarter'da 1 milyon golde "beneath a steel sky 2" görünce "OBA OBA OBA OBAAA OBAAAAAA OOOOBBBAAAAAAA!" çekmiştim, ama golün 1 milyon olduğunu görünce bi geri durmuştum "lan oraya kadar çıkamazlar" diye..

neyse ki bass fanları bastırmış adamlara, bu oyun bitince bass 2'ye başlıycaklarmış,
umarım acele etmeden yaparlar da keyifli bi oyun çıkar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 yıl sonra ...

video kisa ama art ve atmosfer cok iyi duruyor. goklerden yere inmisiz orada bir fark olacak tabii ki.

ilk oyun cocuklugumun oyunlarindan. o zaman pek becerememistim. abiler oynarken daha iyi deneyimdi sdafg. bende ses karti da yoktu ? grafik dosyalarini deluxe paint acabiliyordu. ilk kez o sekilde oyunlar pixel art'i nasil yapiyor gozlemleme firsatim olmustu. 

gecenlerde twitch'de tekrar izleme firsatim oldu. oyun hala iyi. ortada gezen baska karakterlerin olmasi ilk bu oyunun yaptigi sey. yeni oyunda uzerine koyabilmislerse ne ala. 
 


daha uzun bir gameplay videosu lazim. item kullanirken 3 item gorebildigin scrollable bir ekran var. tam kanser o. mutlaka degismeli. ne kadar lineer onu da gorelim.

arcane tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...