Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şeriat geldi


fede

Öne çıkan mesajlar

bu tartışma çok fazla gözlemlerimiz ve önkabullerimiz üzerinden gidiyor. argümanlarımızı rakamlara, görüşlere, alıntılara, köşe yazılarına, araştırmalara, tanıklıklara dayandırmamız gerekiyor.

şimdi bende de birçok insani gözlem, duyduklarım onun dönüştüğü katı siyasi tavırlar, karşı kampın dönüşümleri vesaire var. hiçbir zaman askerin de hayırlı bir şey yaptığını görmedim. ülkedeki kemalist kodlara eleştirim var, vs. ama bunlar yine havada kalacak. bir sonraki cevabımda biraz daha farklı tarzda yaklaşacağım konuya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

önkabul yapan sensin, gözlemlerini paylaşan ben :D

2001 yılında yaşanan krizin faturasının ecevit'e ödendiğini ve bu yüzden de erdoğan'ın "piyasanın kurtuluş ümidi" olarak gösterildiğini çok net hatırlıyorum. eğer bunu benim önkabulum diye göstermek istiyorsan, o yılların hürriyet-sabah-milliyet gazetelerine bakman yeterli olacaktır.

akp'nin başa gelmesinde bu üç gazete gibi gazetelerin o yıllarki hükümete tutumu çok önemlidir.
türkiye, vakit, yeni şafak dışında 28 şubat'ı konuşan yoktu. varsa yoksa yazar kasa'ydı mesele.

o yüzden "akp 28 şubat sayesinde gelmiştir" varsayımını doğru bulmuyorum ve doğruluğu konusunda da bir kanıt hiç görmedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 11 ay sonra ...
Türkiye Cumhuriyeti'nin tamamen yıkılması, şeriatın gelmesi ve halifeliğin ilanı için son 3...

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1128854/Diyanet_isleri_Baskani_Erbas_tan_deizm_aciklamasi.html

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1131429/Diyanet_in_siyaset_israri.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar baya iyi uğraşıyor cidden. Osmanlı / Milliyetçilik / Vatan Hainliği gibi söylemlerle herkesin iplerini kendi elinde tutuyorlar. arzuladıkları şeriat yönetimini resmiyete dökmek için var güçleriyle çalışıyorlar.

https://www.youtube.com/watch?v=SYV74NyIQjs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlara senin baktığın pencereden takılmanın alemi yok, mevcut özgürlükler rejimi yeterince kötü. Şeriat sadece bir öcü. Şeriat gelecek desen AKP'ye oy verenlerin %80'i karşı çıkar. %10'u anlamadığından karşı çıkmaz. Gerçekten şeriat isteyenler AKP'ye de oy vermez mesela.

Gerçekten Türkiye'de islami temelli bir siyasi akım asla yeterince güçlü olmadı. En güçlü olduğu zaman RP zamanıdır, ki o zaman da aslında bir çok eklemlenme vardı partiye.
RP söylemlerini terk eden AKP'nin iktidara gelmesi tesadüf değildir. AKP'nin mevcut sunni milliyetçi çizgisi tesadüfi değildir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...