Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kapı kilidi değiştirmek


SmithWesson

Öne çıkan mesajlar

kapı kilidi diyince ben şöyle bir şeyin komple değişmesi gerektiğini filan sanıyordum

desi-alarmli-kapi-kilidi.jpg

ama meğersem amacınız sadece anahtar kilidini değiştirmekse şu parçasını değiştirmeniz yetiyormuş

dormakaba-gege-pextra-68-71-mm-ikili-pas

benim gibi enayilik yapıp şu parçayı değiştirmek için çilingire 750 lira vermeyin. Gidin kendiniz takın, gerçekten zor bir şey değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kapı kilidini tuzaklı alın. Hırsız tarzı açmaya çalışan olursa otomatikmen kırılıyor ve kilitleniyor açılmıyor biraz daha pahalı oluyor ama değer

 

https://www.kalekilit.com.tr/tr/medya/bultenler/kale-tuzakli-barel-ktbhirsizlari-tuzaga-dusurur?gclid=Cj0KCQjw6_CYBhDjARIsABnuSzrNZrCuiRLqzM4zKmGoF07cu5-cP2kZcZ_gE4l4RbYtOVkY_KnFUboaAm7CEALw_wcB

lovecraft0Z tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 10.09.2022 at 19:30, lovecraft0Z dedi ki:

Hırsız tarzı açmaya çalışan olursa

Nasıl bir tarz o? Çilingir tarzı mı?

Benim etrafımdan daha çok duyduğum gördüğüm kilitle değil kapıyla/kasayla uğraşıyor hırsızlar. Oksijen tüpüyle çelik kapıyı yamultunca kilidin pek esprisi kalmıyor.

Bir de tuzaklılarda tuzak kısmı kırılınca da dert çıkıyor diye duymuştum, ona da dikkat etmek gerekebilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kapı göbeği hangi marka idi bilmiyorum. Çilingirin biri kapıyı 10 sn de açtı. Baya ses çıktı. Sert kestamit gibi bir göbek boyutunda parçayı kilide bayadı ve çekiç ile kestamite sert şekilde vurdu. Kapının kilit göbeği ein içirisinde duvara kadar fırladı. Kilit kırıldı tabi ama eve girdi. Apartmanda bir allahın kulu da kapıyı açıp bakmadı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim evde içeride insan varken girmeye kalkmış gündüz vaktı hırsız. Valla girse evde annane ve temizlikçi abla vardı , öldürür atardı. Apartman içinde güvenlik kamerasına takılmış tabi polis bulmuyor bu adamları da. Annem markete kadar çıkmış o sırada eve geldiğinde kapıyı açamamış , kapı firmasının servisi gelmişti , kapıyı biri zorla açmaya çalışmış tuzakta ki kapıyı komple kitliyormuş bu şekilde. Kameralara baktık 1 saat içinde ki  ayı dan halice elemanın biri zorlamış. Fabrikadan kapıya uygun yeni parça istediler bir gün sonra takılmıştı. Servis  yarım saatte zor açtıydı kapıyı. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dormakaba pextra plus diye bir kilit aldım ben de tavsiyelere bakıp. Öyle bir girinti çıkıntılı yapmışlar ki anahtar bile zor giriyor. Bir süre kapıyı açamadım. Maymuncukla falan açmak mümkün değil. Tuzaklı ve ortasından çelik destekli kırmak da kolay olmaz herhalde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 12.09.2022 at 19:46, lovecraft0Z dedi ki:

Valla benim evi direk kilidi kırıp açmışlardı polis tuzaklı kilit önermişti

bütün kilitler eninde sonunda açılır. tuzaklı bile olsa ortam elverirse kapıyı yamultur kırar bi şekil girebilir. bu ürünlerin amacı hırsızın işini uzatıp yakalanma ihtimalini artırmak aslında.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...