Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pillars of Eternity


Norak

Öne çıkan mesajlar

Pilırz deseniz yeter arkadaşlar çok abartmaya gerek yok.

Multi co-op yok, çok istedik bi single sonra multi bitireceğiz dedik ama single player experience ı öldürüyor oyunu bunun etrafında tasarlamak gerekiyor diye cevap verdiler hep.

Modding de divinityde olduğu şekliyle olmaycak editördür herkese açık assetlerdir falan ama eski infinity oyunlarını millet nasıl modluyorsa bunda da aynı şekilde çalışır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eee yok değil, dialog tabanlı oyunlarda singleda yaşadığın atmosferi kesinlikle multi oynarken alamıyorsun. Multi sadece aynı campaignde hack&slash oluyor.

Ha bgnin iwdnin deli gibi multi keyfini sürmedik mi sürdük, ama bi kotor2 bi motb bi torment bi bloodlines bunlar multi olsa dahi anlamsız olacak oyunlar. Misal wastelandi multisi olsa çok rahat oynardın altyapısı uygun, keza divinityi sırf bunu düşünerek tasarladılar. Ama single divinity oynarken sakil kaldığı yerleri görebiliyorsun bu sistemin, single odaklı oyunlardaki gibi dialog atmosferi yaratabilmiş değiller. Gibi gibi, oyunun odak noktasına göre değişiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak şiddetle karşı geliyorum sana.
rpg dediğin içinde diyaloglar var tercihler var lore var. bunları co op yapınca hiçbişey anlamadan geçiyosun. ne anladım bu işten.

co op dediğin adam dövmeli oyunda olur ya da az rpg öğeli. icewind dale olabilir mesela. ya da single bitirirsin kendin sonra bi co op patlatırsın zevkine mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi rpg oynayan adam metinleri okumuyorsa suçlusu coop değil ki. o adam single'da da okumuyordur yani. rpg coop olmuyor diye bir algı bence doğru değil. ha axedice'ın dediği doğrudur, ona bir şey diyemiyorum, coop katmanı girdiğinde bazı detayların önü kesiliyordur. zaten şahsı fikrimi söyledim, rpg sosyal olmalı diye. bence o kaybedilen şeyler kaybedilebilir yani, sosyal niteliği daha önemli benim için. icewind dale'ı coop oynarken öküz gibi eğlenmiştik mesela, en güzel rpg deneyimlerinden biriydi, lan party hemide. keşke bize bu deneyimi yaşatan daha çok oyun yapsalar. divinity mesela bu konuda bence başarıydı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bıngıldak ve bright kalabalık BG2 multi oynadığınızı var sayıyorum. 5 kişi hangi questi oturup okudunuz? Yoksa ezbere bildiğiniz için 1-1-2-1-3-2-4-1 diye geçtiniz mi?

Multi oynamanın olayı birlikte bişeyler yapmak, birlikte metin okumak sıkabiliyor. Eve toplanıp kitap okumak gibi bişey
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...