Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GW2 Artılar & Eksiler


Qahlel

Öne çıkan mesajlar

Densiz said:

Başka bir forumda aynen şu yazıyor "80 Lvl olmuşum üstüm full rare item ancak WvW de daha 80 olmamış üstü başı masterwork (veya daha dandik) olan 2kişi gelip rahatlıkla sizi maymun edebiliyor."

nasıl insanlar oynuyor ya.. Bunlara oyunun eksi yönü diyorlar bide :P


kınaytçı kafa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:

Ne yaptigimi anlamiyorumculari da ben anlamiyorum. Tamam grafikler kesmekes de, sen ne yaptigini nasil bilmiyorsun, takip etsene cd leri, combo falan geliyor zaten ekstra ise gerek yok.


Ben ne yaptigimi biliyorumda sorun ne yaptigimin etkisini hissedip gorememek. Ilk ay gecsin sakinler ortam, kalabalik ortalik ondan da oluyor..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

dreagloth said:

Ne yaptigimi anlamiyorumculari da ben anlamiyorum. Tamam grafikler kesmekes de, sen ne yaptigini nasil bilmiyorsun, takip etsene cd leri, combo falan geliyor zaten ekstra ise gerek yok.


Ben ne yaptigimi biliyorumda sorun ne yaptigimin etkisini hissedip gorememek. Ilk ay gecsin sakinler ortam, kalabalik ortalik ondan da oluyor..


insan alisir bi sure sonra bide.
baslarda 40m raidlerde neleroluo diye bakiyorduk biz de wowda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak, yazilan arti eksileri okudum da.

farkettigim bir noktayi paylasmak istedim sizlerle,

burda arti eksi sayan arkadaslarin paylastiklarindan ben gw1 oynamadiklarini dusunuyorum,

soyleki; mesela mount yok denmis, teleport cok pahali denmis, trade yok denmis..
gw1 de de mount yoktu, hic olmadi, biz eski oyunculari da gw2 de bu beklentide degildik mesela. teleport orda da cok pahali, kimse ekonomik acidan gocmuyor, belkide bunu dusundu yapimcilar.

trade yok, mail atmak zor is, denilmesindede bir terslik yok aslinda ama, gw1 dede trade vardi, mail yoktu :)
yani adamlar ikisini bir arada yapmiyor sanirim.

bir yerlede RRa sanirim, rdy check yok demis..

gw1 de bundan 6 sene once sPVP e girmeden once, grup lideri rdy? derdi bizde 1 yazardik ;) en ilkel sekliyle oyunun boyle bir adeti vardi.. burda da group chatte 1 if rdy? diye yazarsan gorursun herkesten 1 gelir ;) ama tabi dedigin gibi fancy bir rc yok.

tot olayi var bu arada.. T harfi ile ToT yapilabilinir.

onun disinda overflow un bence en guzel yani ortak olmasi deli gibi guzel quest akiyor orda.. acaip kalabalik, ben cogu zaman kendi dunyama girmiyorum.


:)

yani eksileri vardir oyunun suphesiz, heleki o ban hadisesi tam bombaymis.

ama gw1 oynamis olan adam icin, beklentileri fazlasiyla karsilayan yillarca oynaticak super bir oyun olmus diyebilirim.

ama cok MMORPG oyniyim tadinda biriyseniz, gw sizi bir sure sonra bayar.. oyle gw1 den uzun sure idare eder ama nihayetinde bayar.. ;) sonra uyarmadi demeyin.. ha bide 80 e hemen ulasmaya calismazdim ben, cunki Anet in adetidir ilk exp. 6 aydan once gelmez.. ;) bunalmayin sonra netecem ben diye :P


edit: ha bide Kanuni nin soyledigi gibi bi durum varda, abi gw1 de ben mesela direk autotarget, atak, skill bar, condition bar, a bakarak oyniodum oyunu, bi sure sonra sadece klavyeye bakarak oynaniyordu eheheh, ama tabi bunda autotarget atak kombosu yok, o yuzden ekranin o kismina da bakmak gerekiyor, ama zamanla alisirsin abi.. ;)


sevgiler,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence eksi olarak görünen şeyler çok dert edilecek, düzeltilmeyecek şeyler değil. Genel olarak bence vermesi gerekeni veriyor. Leveling olayını muhteşem kotarmışlar. Quest al, quest ver neredeyse yok. Mis gibi olmuş.

WvW ve BG'ler için çok şey söyleyemeyeceğim. henüz bir guild'e dühul olup premade yapmadım. Direkt bodoslamam koşturuyorum zağar gibi ortada. Ama oyunun PvP'den mütevellit olmasından dolayı kötü denilebilecek bir yanı yok. Halen curcuna var gibi biraz ama herşey oturmaya başlayıp, taktikler geliştikçe daha iyi olacağı kesin.

Casual oyuncular için de zaten mis gibi. Em kötü yanı bana göre crafting gözüküyor. Gerçi 2 mesleğimde de henüz 50lerde falanım ama bana biraz zor ve gereksiz geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni recipe bulma geyiği yanılmıyorsam tüm craftlarda aynı ya:

1) Yapabildiğiniz zırh/silah vs. eşyası için gerekli itemları craft edin(Örneğin bir staff yapmak için o staff'ın head'ini ve body'sini yapmanız gerekir önce).
2) Insignia yapın.
3) Discovery'de 1. ve 2. basamakta yaptığınız eşyaları birleştirin.

En basit ve hızlı haliyle bu şekilde yapılıyor =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

armorsmithim su yeni recipe bulma geyigini ogreninceye kadar asiri zor geldi craft sonra 1 tane deneme ile 2-3 level atlayinca birden lv 100 oldum.

Simdi ironi isliyoum guzel oldu.

yeni item bulma falan kasin bol bol del level atlatiyor


Başka kasılcak birşey yok zaten.

Armorsmith üzerinden gidelim.
Iron açıldı diyelim, hemen başlamayıp, 100 ore topladıktan sonra ilk onları refine edersen zaten baya bi puan geliyor.
Benzer şekilde clothları bolt yapıyorsun, oradan da geliyor. Sonra yapacağın itemlerin altyapısını hazırlıyorsun, panel ve liningler yani.
Bunları yaptıktan sonra yeşil itemlerin açılması için 1-2 tane mavi discover ediyorsun, genellikle bunları elinde fazla olan trophyler ile yapmaya bakın.
Yeşiller açıldıktan sonra zaten gg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Okuyacakları çok baymadan yazayım.

- Endgame dungeonlar çok zayıf kaçmış, hayatında hiç dungeon yapmamış adamda yapabilsin diye herhalde. Tank ve healer ihtiyacıda minimize edilmiş. Lootta bişeye benzemiyor belki magic findlar ile birşeye benzetebiliriz. Shard farmlıyorsun endgamede 22 kere anhk 4.seçeneği farmlarsan 1 exotic item alabiliyorsun. Yaklaşık 5 saat sürüyor 22 tur. Ama aslında 5 saat gold farm yapsan AH den 2 item birden alabilirsin. Endgame dungeon farmı hayal kırıklığı olabilirdi bizim için ama böyle olacağınıda tahmin ediyorduk hani :)

- WvW çok eğlenceli olmuş. Yer yer taktik ve strateji savaşlarınıda görebiliyoruz sahada. Yinede altın kural şuan için geçerli gibi gözüküyor, kalabalık olan grup ve parası olan grup 1 adım önde gibi. Yinede doğru stratejiler ile kendinden güçlü bir grubuda sindirebilir, ellerinden kalelerini alabilirsin. İşin eğlenceli kısmı da bana o geldi. Kendi grubumuzundan daha güçlü bir grubu yenmek oldukça keyif verici oluyor.

Stratejiye bir ufak örnek

Geçen Pazar Fransızların mapinde kendi baselerine en yakın toweri aldık ve savunduk. En sonunda da zerglendik. Towerin hemen yakınındaki köprüden geçip arkamızdaki tüm yerleri tekrar geri almak istediler. Köprüyü az kişiyle ama doğru objeleri kullanarak çok iyi savunduk ve bir süre zerg raidine reskill çektik. Daha sonrasında bir mancınık ile köprüyü dağıttı, adamın teki. (Objelerin adını henüz tam bilmiyorum ezbere) Eğer o adam mancılık ile o köprüyü dağıtmasaydı biz 20 kişi 60 kişiyi orda eritmeye devam edecektik. Eğer biz objeleri doğru şekilde kurmasaydık (ki güzel strateji yaptık hemen arkamıza supply kamp filan aldık.) adamlar üstümüzden geçip gidecek arkamızdaki tüm yerleri alacaklardı, güzel bir taktik savaşını an ve an yaşadım



- 8vs8 maçlardan çok keyif alamıyorum. Biraz harala gurala dönüyor. Ama 5vs5 turnuvalara takım olarak girmek çok keyifli. Karşıdaki takımda premade olduğu için ayak üstü strateji yarışı dönüyor. Çok değişik takımlara rastladım. Sadece CC üzerine kurulu takımlar, sadece Obje tutma üstüne kurulu takımlar gibi. Ve bizimde takım olarak onların stratejisine bir anti strateji üretmemiz mecburiyeti doğdu. Bu mecburiyet benim çok hoşuma gitti. Bir pvp maçına kafa yormayı özlemişim.

Benim endgame content olarak gördüklerim bunlar var. Craft sistemini, ekonomiyi, levelingi pek beğenmedim ama benide çok ilgilendiren oyun öğeleri değiller.

GW2 ye adı gibi GW1 devamı olarak bakmakla çok doğru yapmışız. Oyun benim için dota, counter strike'dan öte tek yanı wvw gibi duruyor, ama o da eğlenmelik ve keyifli vakit geçirmelik. Kendime oyun içinde koyacağım bir hedef olabilecek birşey değil.

Hedef olabilecek tek şey, turnuvalar gibi gözüküyor ki bence bir mahsuru yok. İnş üstüne düşerler e-sport havasında geçer, bazı maçlar internet yada tv de yayınlanır, sponsorlar adam gibi ödüller verirler vs.

Bir başka konuda tartışıldı, e-penise filan vardı konuşmalarda, oyunda oyuncunun kendine bir hedef koymasında ben yanlış birşey göremiyorum fakat tabi oyuncu kendine hedef olarak en iyi gearı fullemeyi hedef almışsa belki bunda oyunun eğlenmek için bir öğe olduğu gerçeği unutulmuş olunabilinir. Onun dışında oyuncunun tabi ki bir hedefinin olması, tüm oyuncular tarafından doğru karşılanmalı.

Uzattım yine, kusurabakmayın okuyanlar...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...