Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gold Exploit - Kripparian Suspended?


kucuktim

Öne çıkan mesajlar

An itibari ile bir gold exploiti reklam ettiği için kripparian 72 saat suspend yedi.

http://no.twitch.tv/nl_Kripp

Genel itibari ile olay şuymuş

Buying mats with karma and cooking them then selling the the vendor in mas quanity
(pek de exploit gibi gelmedi bana ama daha oyuna yeni başladığım için olabilir)
Sonuç itibari ile 72 saat suspend yedi eleman.

Edit: Sanırım an itibari ile hotfix geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Görünüş itibari ile exploit değil ancak demekki gw2 ekibi bunu oyun dengesini bozucu bir abuse olarak görmüş ki kripp suspend yedi ve an itibari ile hotfix geldi.Yani gw2 ekibinin gözden kaçırdığı birşey, apaçık kendi hataları ve bu şekilde kullanımını planlamadıkları birşey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abuse degilki karmayı kasıyosun karma ile mat alıyosun chef kasıyosun chef ile item yapıosun ve satıyosun? bunun nesi abuse? hic biseye hızlı ulasmak yok yani. eger piyasayı etkileyecegini dusunuyosan ilk bastan satılmaz yapıcaksın. yapmıyosan da bu exploittir diyip banlayamazsın yani adamı hic bir code of conduct a karsı degil yaptıgı. Karma ile item satın almak mı yasak? Chef ile item yapmak mı? Satmak mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Golda hızlı ulaşıp goldun değerini düşürdü adam, sonucta goldun parasal bir degeri var bu oyunda ve kuru var bunu dusurudu butun oyuncuları etkiledi sonuçta ekonomi mekaniğinde bugu buldu adam illa ki full epik dusuren mob bulması gerekli değil yada olumsuzluk felan bulması bug olması için oyunda ki açık hertürlü olabilir

sonucta 3th party bir programla mudahale etmedigin surece her turlu sorun ingame onlar içinde neden basında duzeltmediniz diyebilirsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nezihlikle biseyi alıp craft yapıp satmanın bi alakası yok. Bunu her oyunda yaptık. Hatta adamın yaptıgı okadar guzel bi is ki. Adam ben karma ile item almayacagım simdilik karma emeklerimin paraya donusmesini istiyorum diyip ugrasıyo karma ile itemını alıp craft yapıyor satıyor. Kontrol edemiyecegin kadar cok value koyma oyuna. O valuelar oyun icinde transferable olmasın kontrol edemiyceksen. Eger sen o aletin satılmasının ekonomiyi etkileyecegini ongoremiyorsan ve oyuncular bunu kullanıyosan bu oyunu yapan firmanın hatasıdır. Ozaman crafted item i vendora sattırtmıycaktın arkadas. Adam yanlıs hic birsey yapmıyor. Hic bir adım teknik bir aksaklıgı kullanmıyor. Serverın probleminden bilmemneyden faydalanmıyor.

Arenanet suan total haksız o konuda ve bir cok banda da. Kesinlikle cok iyi basladıkları biseyi kotuye goturucekler boyle giderse ban policy ve core oyun calısması.

Nezihlikle de bi alakası yok. Ayrıca kufur edeni mutelamayı getir kufur edeni banlamak dunyanın en aptal seyi. Adı yanlıs olana rename attır ban degil.

Oyunda biri sizi sevmedi diye yazdıgınız biseyden harasslandıgını hissedip 5-6 arkadasıyla sizi reportlarsa 72 ban alıcagınızı biliyor muydunuz? Cunku automated sistem. Ben eventlerin oldugu yerleri map e linklemek dısında chat i kullanmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman butun oyunlar mukemmel sekilde release olsun class dengesizligi yuzunden birisi beni keserse o zaman onuda banlasinlar cunku developerin hatasi dengeyi kuramamis. bu convert olayida teknik bir hata sayilir matematiksel yanlis var ve adamin banlanmasinin sebebi bugu kullanmasi degil onu yaymasi bu arada.

Kufur konusuna gelince nick nameiniz uniq biri size local chatlerden herkezin gorebilicegi sekilde hakaret ediosa cezasi olmalidir gercek hayatta sokaktaki adam size kufur ederse sikayet edebilirsiniz.

bu adam hep metagamer, aldigi banda 72 saat suana kadar permaban alan yoktur herhalde oyunda. Bence bu kadar net ban kararlari cok iyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu mudur yani 10k karma for 6 gold dedi adam yaw. 10k karma için deli kasmak gerekiyor, 33. seviye hiç karma harcamamış karakterimin 4-5k karması var. Yani 80. seviyede 5-10 gold kazanmış olmak mı iş? Benim mi gözden kaçırdığım bir şey var? 8 gold kazanmış yani.

Bence sırf bu gem-gold conversion olayı yüzünden bu kadar büyüttüler olayı. Sonuçta gold yapan adam, o gold ile gem alabiliyor ve gem de gerçek para demek bir nevi.

Garip geldi bana açıkçası, ArenaNet gözümde değer kaybetti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peki sence adam exploit kullandığını düşünüyor mu? Sence yaptığı şey exploit mi? Exploit değilse broadcast etmesinde ne sakınca var?

1. Adam tamamen uygun bir şekilde karma kazanıyor.
2. Karma ile mat alıp craft yapıyor.
3. Craft yaptığını da merchant'a satıyor.

Belki benzerini onlarca MMO'da yaptığımız bir hareketin exploit olduğunu düşünmek mümkün mü? Bana söyleseler mesela "abi böyle bişi var" diye, "ha iyiymiş ama kasamam şimdi öyle karma-craft sırf para için" der geçerim.
Artı bu adam o kadar insana kaç zamandır oyun broadcast ediyor. Salak mı bu kendi kanalında exploit'i göstersin herkese, "bakın ben böyle exploit kullanıyorum nefis" diye.

Ben olayın exploit olduğunu düşünmüyorum, dolayısıyla broadcastinin de TOS'a aykırı olduğunu düşünmüyorum. Kişisel görüşüm ArenaNet'in bunu yanlış handle ettiği.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun bir açığı olmadığı sürece expo değildir adam ticaret yapmış ve bunu nasıl yaptığını göstermiş. Bunu oyunu yapanlar hesaplamamışsa bu oyuncunun değil bunu böle yapan adamın suçudur. Gidersin bir hotfix ile düzeltirsin biter gider. Oyuncu banlamak nedir? Bence özür dileyip banını açmaları lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...