Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cevizkabuğunda Matrix felsefesi ...


Dygrogrand

Öne çıkan mesajlar

o Adamın açacagı felsefe de ne olur bilmiyorum artık. Neden bilmiyorum ama bir turlu ısınamadım adama. Bir türlü bir olayı netlestirmeyip abuk sorularla ve cevabı almadan söz kesmelerle tamamen polemik yaratıyor gibi geliyor bana. Çok denedim seyretmeyi ama bu tarzına bir türlü katlanamadım. Yine de Reha Muhtar veya Savaş Ay' dan iyidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Habertürk'de Yaşar Nuri Öztürk'ü "Matrix ve Din" konulu bir tartışmada gördükten sonra Matrix felsefesi ile alakalı herhangi birşey ilgimi çekemez artık[hline]Yaşam boyunca aradığımız şey belki de budur,yalnızca bu,olabildiğince büyük bir üzüntü,ölmeden önce kendimiz olabilmek için...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar İslamiyet dışında her dinin propogandası var die laf edilordı biraz önce uehuehu
cüneyt arkın falan var komedi yaa biz yapınca beğenmiyolar amerika yapınca beğeniyolar falan dio arkada da kaleden atladığı eliyle ok attığı sahneler falan var euhe
komik.. tamam propoganda olabilir vs.. ama bu kadar da komik eleştirilmez ki :)[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben cüneyt arkın'a da yaptığı filmlere de saygı duyarım ve severim. kendimize kötü diye telkin ede ede olduğundan çok daha kötü görür olduk. harcanan paraları düşünerek günümz hollywood sinemasındaki aksiyon filmleriyle kıyaslayın bakalım hangisi ne kadar özgün. bir matrix olmaz tabii ama steven seagal filmlerini tokatlar..

tartışma da pek komik ama ben bıraktım, yazık cüneyt abi de yanlış anladı kafadan dalıyordu profesöre.. :-p[hline]Agent Thompson: You!
Agent Smith: Yes, me.
[turns Thompson into another Smith]
Agent Smith: Me... me... me...
Agent Smith Clone: Me too.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bir kere orda hristiyanlıkla tamamen çakışan dinlerin de propagandası var, örneğin masonluk, hristiyanlığa uymayan bir din ama var içinde (architect örneği). Ayrıca her şeyi bırakın biz nasıl hak talep ediyoruz ki böyle bir konuda? Sonuçta zamanında biz değil miydik adamları ülkelerinden eden teker teker? Bize karşı yeterince adil davranıyorlar. Zorla sevmelerini sağlayamayız ki... Neden herkes müslümanlığın propagandası yok aman allahım demezdim ben. Hele ki bırakın eski zamanlardaki savaşları, şu anda müslüman ülkelerin bizim dışımızda hemen hepsi hristiyanlara düşmanlık duyuyor. Biz türkiye olarak alınıyoruz buna çok saçma. Açın atlası bakın müslüman ülkelerin hepsi Hristiyan ülkelere kin besliyor. Onlar neden müslümanlara kin tutmasın? Türkler ayrı mesele tabii onları işin dışında tutun. Kısacası ben fazla hristiyanlığa özendirici olay göremedim filmde, hani olsa bile bizim buna karşı çıkacak yüzümüz nereden oluyor anlayamıyorum?[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles.
UIN: 123455555
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca aman yani cüneyt arkın nasıl yüz bulup oraya çıkıp konuşabiliyor allah aşkına ya?!? Açın dünyayı kurtaran adamı, direk star wars'dan çekim parçaları koymuşlar direk! Seslendirmeleri değiştirmişler en azından diye sevineceğim, mis gibi replikleri çıkarıp "DÜNYADAN ÇOK UZAKLAŞTIK, GÖSTERGELER ÇALIŞMIYOR!" gibi saçma sapan şeyler koymuşlar. Hadi bu istisna diyelim. Hangi cüneyt arkın filmi bizanslıları tek başına abimin tokatladığı bir film olmaktan öteye gidiyor? Burda fark var işte, cüneyt arkın yeminli abim doğuştan kahraman, Neo sizin gibi normal bir insan, sadece bilgisayar sistemi içinde güçleniyor. Bu değişeiblir olsa da en azından Cüneyt arkın gibi anasının karnından bizanslı tokatlayarak çıkmamış.[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles.
UIN: 123455555
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

antimodes yahudilere en büyük eziyetleri hrıstıyanlar ve batıl din mensupları (eski mısır, eski roma) etmiştir. biz topraklarından filan kovmadık alakası yok..

hem sen neden kondüktör zekeriya'yı ciddiye aldın ki? vaşovski biraderlerin çok umurundaydı müslüman düşmanlığı da ondan koymadılar filan. koysalardı kondüktör zekeriya (göbek adım, rahmetli dedemin adını nereden bulmuş o şaşı) bu sefer de "bizi reklam için kullanıyorlar" filan derdi. ciddiye almayın yani..[hline]Agent Thompson: You!
Agent Smith: Yes, me.
[turns Thompson into another Smith]
Agent Smith: Me... me... me...
Agent Smith Clone: Me too.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ben hristiyanlardan bahsediyordum. Zaten yahudiler ayrı bir olay, filmle ne alakası var, Zion'la nasıl bağdaştırmışlar İsrail'i anlayamadım açıkça söyleyeyim. Ya tabii vaşovskiler dikkate almazlar bence bunları, zaten postumun başında söyledim alakaları olcağını zannetmem diye de, bu kadar kişi komplo teorisinden ikna olmuş bütün insanlığın müslümanlara düşman olduğuna yada çok taktığına bari öyle varsayayım dedim.[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles.
UIN: 123455555
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bakın benim özel düşüncemi bir dinleyin. İnsanların hepsi kendini çok özel zannediyor. Herkes özel gözükmek için binbir türlü şebeklik saçmalık yapıyor resmen. Bir film tuttu mu insanların yarısı anlamadığı şeyleri genel düşünceden farklı olsun diye ortaya atıyor resmen. LoTR çıktı, edebiyat şaheseri bir kitap, tuttu diye sözde edebiyattan anlayan insanlar "basit bir kitap", "bu kadar çok beğeniyor ama güzel değil aslında" tribine girdiler... Neden mi? Kendilerini "halk"tan soyutlamak için. Halkla ortak noktada buluşmayı yediremiyorlar. Neden her şeyi bu kadar zorlaştırıyoruz ki? İzleyin filmi... O kendini yorumcu zannedenler de merak etmesin bu filmi izleyen gençlerin beyinleri "yıkanmaz", din değiştirmezler, o gençlerin de inancı vardır herhalde belli bir seviyede. İllaha herkes hero of the day olmaya çalışıyor. "Filmi izledim bir sürü dinsel öğe var gençlere zarar verebilir...". Hadi ya? Abi sen sölemeseydin şimdi ben hristiyanlığa geçiyordum valla, inançlarımı kurtardın bir tanesin. İllaha ortak düşüncede güzel bulunan bir film eleştirilecek. Önce konuya çamur atılır şöyle saçma böyle saçma, neden müslümanlar yok hede hödö? Sonra izleyici kitlesine laf sokulur "aybu filmi izleyenler şöyle etkilenir böyle özentidir vs. vs." bu fikri ortaya atan bir kişiyi de bunun gibi "farklı düşüncem var karizmam var" mantalitesindeki geri zekalılar takip eder.
Aman kimse gaz yapmasın filmi beğenmeyenlere HİÇ BİR lafım yok. Filmdir, zevkinize gider, beğenirsiniz yada beğenmezsiniz. Benim söylemeye çalıştığım apayrı boyutta bir şey, medyada azcık yer tutmak, azcık yazısı okunsun diye anlamadığı şeyler hakkında ileri geri konuşarak kendisinin de anlamadığı fikirleri savunmaya kalkan bir kaç gerizekalıyadır. Ağır konuştuğum için özür dilerim ama yeter artık. Star Wars çıktı bunu yaptılar, LoTR çıktı bunu yaptılar, Matrix oldu yine yapıyorlar.[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles.
UIN: 123455555
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oha be neler kaçırmışız, iyi yumurtlamışlar.
Hım zion birkere düşünülürse özgür insanların son noktası, ne alak şimdi İsrail'le, tek din sembolize edilmemişki. O zaman sentineller müslüman ve araplar olur. Bunlar bu kadar mı zevzek kendi dininden insanları aşağılayacak yorumlar yapıyorlar. Yani kimsenin aşağılanacağı yok ki ala alla.
Adamlar fantastik bir kurgu yaratmışlar, eh haliyle her yaşayan insan topluluğunda olduğu gibi bu filmdede zion insanlarının inanıp güç almaya ihtiyaç duyacağı bazı temalar olabilir.
Ha hristiyan bir kültürde büyüdükleri için hristiyanlık etkileri olabilir, kime ne...
Sanki biz filmi izledikten sonra dinsel görüşümüz değişti.

Valla ayıptır söylemesi ama destroy onur'un pscyo kemal'inin hocaya söylediği sözü aynen iletiyorum.
"Hojaa Hojaaa sıçtın uykumun içine hojaa sittin beynimi. Yetti bee..."

Acaba o eleman ne yapıyor?!?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu hadi onlar çok büyütüyor ama siz de çok büyütüyorsunuz olayı. Biz nasıl olayların içersinden çıkmak için belirli mantıklar üretebiliyorsak bunu çeşitli din ve felsefe profesorlerinin de kurcalaması tabii ki farklı olacaktır. Onlar da sadece bunu yapıyorlar. Eğer burda biz de çeşitli dallarda profesorler olsaydık bizim de yaptığımız eleştiri ve çıkarımlar çok farklı boyutlarda olurdu. Programda bir çok yerde "bu mantık yapılarıyla tam ortusuyoır ama su da bozuyor" gibilerinden yorumlarla karşılaşıyoz zaten bence gayet iyi tartışıyorlar. Tabii ki bir kaç kötü faktör de var. Bunlardan birisi bence en önemlisi de Hulki Cevizoğludur. Yine milletin ağzına lafı tıkıp adamların cümleleri bitmeden yarım yamalak çıkarımlarda bulunuyorlar. Sonuç olarak böyle olması veya olmaması da gerekmiyor sadece böyle bir şey de dayatıyor olabilirler, böyle düşünmüş olabilirler, böyle bir zarar verebilir ve böyle bir yarar sağlayabilir gibilerinden çıkarımlara varıyorlar. Bence çok da ilginç şeyler çıkardılar (yönetmenler ne kadarını düşünmüştür bilemem o yüzden de doğruluğu tartışılabilir tabii) ama tabi ki bana göre de çok saçma şeyler çıkardılar. Sonuçta bu konularda otorite insanların yorumlarıdır salak mumalesesi yapmaya da gerek yok. Bence izleyin ama katılın katılmayın o sizin hayat görüşünüze bağlı bir şey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zion bilmemnerede kudüs'ün diğer adıymış. bu tarz göndermeler sürüyle var filmde, dini açıklamalar yapmak yersiz olur. yoksa yarın öbürgün forgotten realms'ın güzel bir filmini çekseler "yok helm aslında şudur, mystra budur" diye diye ne anlatacaklarını şaşırır bunlar..[hline]Agent Thompson: You!
Agent Smith: Yes, me.
[turns Thompson into another Smith]
Agent Smith: Me... me... me...
Agent Smith Clone: Me too.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben izlemedim de orda antiomodes in yorumlarını görünce iyice uçtular sandım.
Ondan dolayı sağlıklı bir ekleme yapamayacağım. Ama zion kudüs ün adıysa o zaan zion 3 dinin başkenti olmalı mantıken. Neyse dinlemedik daha fazla konuşmayalım moduna gireyim.
Daha deşilirse cüneyt arkın ın filmleride müslümanlık propogandası yapıyor, :p

Laf salatası demek istiyorum feci şekilde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mexinth, 25 May 2003 04:00 tarihinde demiş ki:
ben izlemedim de orda antiomodes in yorumlarını görünce iyice uçtular sandım.
Ondan dolayı sağlıklı bir ekleme yapamayacağım. Ama zion kudüs ün adıysa o zaan zion 3 dinin başkenti olmalı mantıken. Neyse dinlemedik daha fazla konuşmayalım moduna gireyim.
Daha deşilirse cüneyt arkın ın filmleride müslümanlık propogandası yapıyor, :p

Laf salatası demek istiyorum feci şekilde.

Haklısın sen de ancak benim anlatmak istediğim şey genel bir olay hep yapılıyor bu yani bende de birikim olmasa allahın ceviz kabuğunda ne yazılmış ne çizilmiş pek de umurumda değil açıkçası gülerim geçerim de kaç kere oluyor, her güzel film çıkışında aynı şey. Neyse ben yatayım kitabımı okuyayım güneş doğacak zaten bıktım bu uykusuzluktan da belki ondan sinirlenmişimdir.[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles.
UIN: 123455555
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Matrix'in iyice suyubu çıkarttılar off off.
Yok felsefeymiş yok dinmiş bla bla.
Adamlar ortaya güzel bir film çıkardılar işte, ne diye daha gevezelik yaparsınız ki?

Bir de cevizkabuğunda o kadar tartıştılar ama laf salatası yapmaktan öteye geçemediler. Birşey anlatamadılar.[hline]You want a piece of me, boy?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tip filmler konu olduğunda neden Cüneyt Arkın' ı çıkartırlar bir türlü anlamıyorum. Cüneyt Artkın' ın yapmış olduğu filmlere karşı değilim. Bir çok filmi o zman için gerekliydi ve cok kıt bütçelerle çekilmiş filmlerdi. Eğer çekilmese de sinema endüstrisinin gelişimi söz konusu olmazdı. Belirli bir zaman diliminde çok önemli bir payı var Cüneyt Arkın' ın. Fakat bazı filmleri de var ki işte o filmleri yaptığı için de çıkıp konuşmasını doğru bulmuyorum. Ayrıca o filmlerin arkasında durması ve batı taklitciligi zırvaları yaparken geçmişinde yaptığı Dünyayı Kurtaran Adamı ve Süpermenler filmlerini ne olarak gördüğünü de çok merak ediyorum. Sinema tarihimizde önemli fillmlere imza atmış önemli bir şahsiyet ama Ben son senelerde girdiği polemiklerden onun bunadığını düşünmeye başladım açıkcası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw cüneyt arkın önce geçmişinde yaptığı pislikleri temizlesin. Adam şimdi küfretmiim diye nasıl tutuor kendini. Neden örnek olarak çıkarıp gösterirler anlamam. O filmlerde ayrıca hiç hoşuma gitmez. Her zaman acıma duygusu ile izlerim. O filmleri yapacağına başka şeyler yapsaymış.[hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 27 May 2003 12:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...