Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yelkenci patiler


Suark

Öne çıkan mesajlar

Telsizi de kolaylastirdilar bu yıl. Şu an hatta arka arkaya yapılıyor eğitim ve sınavları. 3 saat içinde ikisinin de eğitimi verip sınavını yapıyorlar. Telsizin zaten daha kolay olması lazim adb'den, belki 100 kat

İstanbul'da Sefakoy'de düzenli olarak yapılıyor sınavlar. Önce kayit olmak, sonra sinava gitmek, sonra da belgeyi almaya gitmek gerekiyor. 3 kez Sefakoy'e gitmemek için baya geciktirdik biz. Tuzla'da da yapiliyor ama çok seyrek, en son 25 Temmuz'da oldu sinav. Ve yenisi duyurulup basvurular başlayınca hemen doluyor, takip etmek lazım. Liman Başkanlıkları sayfalarında oluyor detaylı bilgiler. Ayrıca İstanbul Anadolu yakasindaysaniz Sefakoy yerine Gemlik veya Kocaeli seçenekleri de var. 

Ankara'da işler daha kolay. Adbs.uab.gov.tr adresinden sınava kayıt olup tarih seçiyorsunuz, sonra bakanlikta gidip eğitim ve sinava giriyorsunuz. Sonuclar açıklanınca para yatirmanizi istiyor ve sonra belgenizi hazırlıyorlar. 

Bu arada adb alinca süresiz geçerli, kmt 5 yillik ama yenileme için sinav gerekmiyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...

Bu yıl ilk kez Copry ile kendi kaptanlığımızda tekne ile tatil yapma şansımız oldu. Marmaris'ten açılıp 1 hafta Yeşilova ve Hisarönür körfezlerinde dolandık. Tekneyi Marmaris'te SK Yachting'den kiraladık ve çok memnun kaldık.

Üşenmeyip detaylıca bir seyir yazısı yazmayı planlıyorum ama planlama, seyir, kiralama vb konularla ilgili yardımcı olabilirim elimden geldiğince. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar Ben de ilk defa goceten kaptansiz ciktim. Gocek icin bir seyler soracak olursa yanitlarim.

 

senelerdir illa bir sorun okuyorsun cikamiyordum. En sonunda oldu. Fethiye marinadan aldim. Gocekte 1 hafta sonra donus.

 

Hatta ilk ipucumu yazayim. Demir bazen dibe takilabiliyor. Dip yapisi vs sebebiyle ve irgat ile cekemiyorsun. Motor ve tekne gucuyle ustune giderek alabilirsiniz. Ilk yasadigimizda yan teknedeki adam soylemese kirariz diye tirsardik heralde.

 

baska yelkenciler olmasi da guzel oldu. Arada covid sonrasi etkinlik yapariz ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yelken tecrübesi ve yelkencilik için 24ft güzel ama yelkenli yatçılık planlarınız varsa daha büyük tekne ile eğitim almanızı öneririm (32ft+)

@MrLevie İstanbul Kalamış Marina'da Hedef Yelken'le görüşmeni öneririm, instagramda reklamları denk gelmişti, güzel başlangıç paketleri var (teorik+pratik), fiyatları da uygun görünüyordu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

12 saat önce, xaty dedi ki:

Kendi ekibinizi kurabiliyorsanız (normalde zaten görüştüğün kişilerle) corona döneminde yapılabilecek güzel etkinliklerden aslında. fazla kalabalık olmaya da gerek yok

 

@bLackcha0s hayırlı olsun, seversin umarım ? hangi şehirdesin? hangi yelken okulu?

Istanbul. Haliç'te Vira Yelken ile başladım. Zevkliydi ama epey dikkat etmek lazım ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 saat önce, xaty dedi ki:

37 feet tekne ile çıktık, ortalama 1800-2000€ civarında 1 haftalık kirası.

4 kişiydik ve bir kamara boştu, max 8 kişilik gözükse de 5'ten fazlası kalabalık olabilirdi bizim tekne için.

1 aylık mercedes kiralama parasına 1 haftalık yat demek ki... mercedesin de 3'de biri fiyata clio kiralayan birisi olarak baya fakirmişim ben ya...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Araba kiralama ile değil de yurt dışı tatili veya otel tatili ile karşılaştırmak lazım. Fiyat olarak sıkacağınız kemere göre daha makul seviyeye gelebilir (kişi sayısını arttırmak, eski tekne kiralamak vb) ama bence daha önemlisi özgürlüğünüzün sizde kalacak olması ve mevcut dönemde maksimum izolasyon bonusu var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Babamlar su an bizim tekneyle marmariste resim çekip çekip atıyorlar acayip kıskanıyorum. Ege de gezilip görülmesi gereken çok koy var aslında.

Bi ara beneteau yelkenli vardi bizde çok isinamadim ama yelken isine ben. Belki hiç eğitim almadım ondandır. Simdi Swift Trawler var onla takılıyoruz.

Valvyn tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

200-250 bandında içinde uzun süreli yaşamaya ve kalmaya uygun bir tekne arıyorum ben de ama çok yeniyim bu işe videolar falan izliyorum ama çok kolay bulabileceğim rakamlar değil gibi. Amatör denizci belgesini alırken ne hayallerim vardı eğitimler alacaktım, tekneleri ve ihtiyacımı tanıyacaktım, tekne kiralayacaktım deneyecektim vs. korona hepsini altüst etti.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...