Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[İstek] Pipo tutosu


DeBuffAndHeal

Öne çıkan mesajlar

Önce pipo içmek için gerekli olanları bir sıralayalım isterseniz.
Pipo içmeye başlamak için ekonomik düşünün ve fazla masraf yapmayın. Pipo içmeyi devam ettirmek istemiyorsanız, yaptığınız büyük masraflar, devam etmenizin nedeni olmasın.
Kullanacağınız malzemeler, çevrenizden kolayca bulabileceğiniz ürünler olmalı.
Aldığınız ürünler dayanıklı ve ucuz olmalıdır. Ucuz dediysek de pipo'dan nefret etmenizi sağlayacak kadar da ucuz değil tabii ki.
Pipo

Kendinizi rahat hissedebileceğiniz küçük bir pipo ile başlayabilirsiniz. Bu konuda Şahin pipolarının çok güzel seçenekleri var. Önerim Şahin beyaz yıldız veya kırmızı yıldızla başlamanız. Şekilleri çok hoş pipolar var. Ankara'da Amerikan Pasajı'nda veya Beğendik'te yeterince seçenek sunuluyor. Amerikan pasajında daha fazla seçenek bulabilirsiniz. Yoook ben kredi kartı ile ödemek istiyorum falan diyorsanız, pipo satan diğer mağazalardan biraz fazla ödeyerek elde edebilirsiniz. Unutmayın Amarikan pasajında pazarlık etmek de mümkün.Benim tavsiyem Muzaffer veya Güvercin'e gitmeniz...

Yeni yeni piyasalarda gördüğüm mısır pipolar var. Oldukça ucuz..Kasım 1999 fiyatları ile 5.000.000 TL.(USD10) civarında. Üzerine de bir pazarlık düşünün tabii ki. Danimarka'dan bir tane aldım. İçimi hiç fena değil, yalnız haznesi çok küçük. Başlangıç için iyi olabilir..

Şahin pipoları, diğer pipolar gibi yabani gül kökünden üretiliyor. Aman alırken üzerinde minimmum hasarlı olanı seçin. Açık renk olanları tercih edilenleri tabii ki. Metal filtreli olanları ile başlayın. Hem kullanımı hem temizliği kolaydır. Özel karbon filtreli veya bambu filtreli olanları biraz daha içmeyi öğrenince alırsınız.

Eğimli pipoların içimi daha kolaydır. Bunları öneririrm. Ayrıca ince pipoların içimi kalınlardan daha iyi. Tabii seçim sizin.

Tütün

Kullandığım tütünler hakkındaki görüşlerimi tütün hakkında bölümüne koydum. Ben tütünlerimi Amerikan pasajından alıyorum. Her zaman bulunabilen Borkum Riff, Captain Black, Amphora gibi markalardan birisini alabilirsiniz. Aromatik tütünle başlamalısınız. Ben şahsen oriental tütünden çok hoşlanmıyorum. Bu nedenle de Türk pipo tütünü kullanmıyorum. Ama kullanılmaz diye de birşey demiyorum.

Pipo Maşası

Pipo ve tütünle birlikte alınması gerekli bir alet. Pipo içicisinin ayrılmaz bir parçası. İçim sırasında, temizlikte kullanılır. Yaklaşık USD 3 civarında. değişik modelleri var.

Çakmak veya kibrit

Çok güzel pipo çakmakları var ama ayrıca masraf yapmanıza gerek yok. Kibrit de gayet güzel iş görüyor.

Veeee... Pipo İçimi

Kural bir "PİPO İÇMEK BİR ZEVKTİR...SAKIN BUNU UNUTMAYIN"

Zevk alacağınız bir işi tadına vararak yapın. Aceleniz yok. Sakin bir ortamda ve sakin sakin piponuzu içmelisiniz.

Piponuzu ilk beş içimde üçte birine kadar doldurun, ondan sonraki beş içimde üçte ikisine kadar ve daha sonra da tam doldurabilirsiniz. Pipo içerisinde "cake" tabakasının oluşmasını sağlamalısınız.
Tütün doldururken, ilk üçte birlik kısmını bir çocuğun eliyle (gevşek olarak), ikinci üçte birlik kısmını bir hanımın eliyle (hafif sıkıştıtılmış olarak), üst kısmını ise bir erkek eliyle (çok sıkı şekilde) doldurun. Gevşek doldurulan pipo çabuk ısınır ve ağaca zarar verir.
Dolu piponun rahat hava alıp almadığını kontrol edin. Pipo maşası ile bunu ayarlayın. Pipo ağzınızdayken, yakmadan önce, pipodan rahat çekim yaptığınızdan emin olun. Nefes alıp vermenizde bir zorluk olmamalıdır.
Herşey tamamsa tütünü yakın. Ve dumanını çekmeye başlayın. Sakın sakın ha ciğerlerinize çekmeyin. duman gırtlaktan dönmelidir. Aksi takdirde ciğerlerinize ciddi hasarlar verebilirsiniz. Söndü mü? Hiç telaşlanmayın. Sakinsiniz ya.. Konuşmayı kesin... Az konuşun.. Yarım yanmıþ tütünün üzerinden maşanızla tütünü düzleyin, nefesinizi ayarlayın ve tekrar yakın. Bakın konuşmadığınız sürece ne güzel yanıyor değil mi? Pipoyu ağzınızdan çok fazla uzaklaştırmayın.
İçerken ileri bir aşamada sönerse, üzerinde birikmiş külü dökün ve hava ayarlamalarını yapın. Tekrar yakın.
İçilmiş pipo içerisinde kül ve tütün bırakmayın. Hemen temizleyin. Asla soğumuş ve sönmüş pipoyu tekrar yakmayın. Bu size zarar verir.
Piponuzun içini boşaltırken biryerlere vurarak temizlemeyin. Pipo maşasından yararlanın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 yıl sonra ...

evde tütün yetişmez, ot yetişir ama illegal. pipo tütünü mesela izmirde amerikan pasajı var rahat bulunuyor çeşitte var

@Akhlaur, 2012 de bi yerden c/p yapmışım yazıyı ama soğutma olayı var, içindeki tütün çok köz olunca içim tadını değişiyor ve pipoya zarar veriyor, o yüzden biraz közün azalmasını bekleyip pipo kaşığı işe az üstünden bastırıyorsun, sonra tekrar yakıp devam ediyorsun. sigara içerken de peş peşe içilince ucunda dev gibi köz olur soğusun derler az bırakırsın küllüğe sdfg onun gibi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...