Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4


Komutan

Öne çıkan mesajlar

Yazıcıda bastırdım, hatta bir patiye ? @Theridone girmiyor ama tagleyeyim. 
 

Haritayı ben buldum, bir eleman etsyde satıyor 700 liraya. Elle çizmiş GIMP’le, manyak herif. High-res (50mb) olarak bende var, isteyen olursa gönderirim.

Edit: Vazgeçtim, göndermem. Ama Lösev’e 20 TL bağış yapıp ekran görüntüsü atarsanız gönderirim ? 

 https://www.losev.org.tr/v6

sipeyskeyk tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...

Dünyanın en sıkıcı EU4 Campaign'ini bitirmek üzereyim.

Austria olarak vassal horde şeklinde WC yapmaya çalışıyorum. Sene 1782 son 39 sene sürem kaldı. 

Güney Doğu Asyadaki sikko ada ülkeleri, İspanya Canada ve USA dışında kimse kalmadı haritada. 

One TAG'e yetişmeyecek zannımca çünkü bir hata yapıp diplo limitimi 9 aşacak şekilde(toplam 19 relationship) vassal feedledim yaklaşık 100 sene o nedenle annexationlarım inanılmaz yavaşladı. Ayrıca Colonyleri annexleyecek şekilde oynamadım en iyi şekilde bütün haritayı beyaza boyama şansım olacak.

Şu ana kadar 3 4 achievement bitti. Oyun tamamlanınca hepsini postlarım ama ciddi ciddi hayatta bir daha WC yapmam. Günde 10 sene oynuyorum yaklaşık 10 gündür cünkü o kadar yavaşladı ki oyun ancak o kadar ilerliyor. Aynı anda 4 5 savaş yapıyorum annex timerlarla çakıştırıcak şekilde. En büyük sıkıntılardan biri İngiltereyi erken tokatlyınca USA ve Canada ayrı devlet oldu ve öküz gibi development kasmışlar. %350'de şu anda Canada en az 4 savaşta tamamen ele geçirebileceğim.

Dün akşam en son İspanya'yı fully annex edebileceğim bir şekilde kaydettim oynu full annex yapıp colonyleri kendime aktarınca bir kaç küçük ülke ve Canada USA Truce Break spamlayarak herhalde yetişecek.

İnanılmaz şanssız bir campaign oldu ben başladığımdan beri 1 expansion 2 tane major patch geldi. Oyunu save ettim akşam load ettim Bohemia PU'layacakken PU AE'leri 10 katına çıkaran patch gelmiş resmen 1500'ler de 50 sene Coalition dağılsın diye bekledim. Yetişmezse silerim oynu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bir kaç stratejik hatamda oldu Ditschmarchende Protestan Reformation Center varken vassalladım sonra vassalı force religion yapabileceğimi 20 sene sonra aklıma geldi boşuna uzun sürdü HRE döngüsü. 

İspanya ile çok uzun süre ally kaldım aslında 50 sene önce exmeye başlasam ingiltere gibi çok daha rahat biterdi oyun felan falan. 

Birde Avusturya mission tree de aptal bir olay var revolution gerekiyo illa son questi bitirmek için timer sayıyo %20'ye yetişmezse oyun bitmeden o achievementıda alamayacağım baya dangalak bir durum oluştu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mecburen Origin'si aldım ama iptal ettim. Az kaldı ama inanıyorum biticek. Dedim ya bitmezse 1500 saat playedim var silicem oynu bu aşkın ızdırabını diye.

Bir de masıl ki fleetlerde hunt enemy fleets var ordularda da olsaymış keşke. AI'ın 1 1 stacklerini 40'lık stadcklerle kovalamaktan yoruldum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Meh son raporumu veriyim campaign sonu olarak. SOn harita ekteki şekilde ne yazık ki üst üste binen annexed vassals debuffı yüzünden son 3 4 vassalımı annexleyemedim. Toplam 14 achievement oldu. Son olarak one faith ve laughing stockude yaptım. Oh be sanırım bütün WC achievementları bitti.

 

XWZazeU.jpeg

CWAO7jz.jpegD4CiAyF.jpeg

1uwCrNm.jpeg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

İki adet kısa ama eğlenceli achievement yaptım.

İlki

 

umhiY17.png

Kamçatka da bir OPM oldum feudalism dahil her intutionu spawnladım. Zaten 7 diplo tech yetiyotr yapmak icin.

Explo ve Expansion gittim 50 sene oyun arka planda çalışırken AFK olarak yaptım achiyi(2 dakikada bir alt tab yapıp bir şey yapıp geri afk oldum)

 

OHTNL8W.png

 

Bu bende neden yokmuş bilmiyorum ama portekiz ol new providenceyi spanla portekizi en boktan hale getir temalı bir oyundu. Expansion gittim bıraktım portekiz colonize etti ben new world ulkesi olarak ele geçirdim bitti.

 

2side 50 şer sene ya oynadım ya oynamadım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vfotnw6.png

 

Bayadır bu kadar takla attığım bir achievement olmamıştı.

No CB Irish Minora giriştim. Bunu yaparken donanmam yola dayanabiliyim diye Fas'tan naval izin aldım.  Bunu yaparken en önemli şart bütün - AE skilleri toplamak yoksa direk Irish minorlar coaliton kuruyo.

Sonra Biraz daha bekleyip AE düşünce gene bir minor iki minoru ele geçitdim. Sonra Sinop ve Kastamonuyu Osmanlıya satarak Anadoludan tamamen çıktım.

Artık bir Irish Minor olarak oynamaya basladım. Catholic Rebel zorlayıp Accept Demand yaptım katolik oldum. Bu da benim İngilitere ile ally olmamı sağladı. En hızlı şekilde Diplo 7 kasıp Exploration ile ilk başta Bermuda'yı colonize ederek karayiplere çömeye başladım. Bermuda colonize olunca orayı başkent yaptım ki colonial goverment oluşmasın.

Sonrası kolay işte Tech 10'la tech 4 fakir gukara meksikalı yerli halkı eze eze topraklarına çöktüm. Nefes almalarına izin vermeden bütün meksikayı özellikle altın madenlerine çöktüm. Yavaş yavaş işte şeker çıktı kolonize ettiğim yerlerden 20 tane olunca achi geldi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
On 31.03.2022 at 00:00, kizillelma dedi ki:

Feci eğlenceli olmuş

Sanal Zeka kontrol dışı davrandığından 

Macera dolu hikayeler yazmak mümkün

Örnek olarak Avrupa ve etrafında oynarken

Avusturya nın bir anda süper taktiksel kararlar alıp devasa bir güç haline gelmesi

..

AI cayır cayır kaçıyor artık. Combatta 7 gğün bitti mi direk basıp gidiyor acımıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fUZM3uZ.png

 

Gene zor değil uzun ve sıkıcı bir achi. Lotharingiayı 1500'lerde kurdum ama Marie isimli ruler bekledim senelerce. 1780 de felan oldu.

Aklınızda olsun regencylerde sayılıyor kiş ben öyle yaptım. Ruler'larımı evlendirmedim noblela evlenme eventi cıkana kadar. Marie isimli bir hanım buldum sonra rulerım ölene kadar heirleri disinherit ettim 15 yasına gelmeden once.

Consort Regency oldu işte en sonunda

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

@kizillelma aslında hata yaptım ben biraz. daha doğrusu korkak oynadım denebilir. lotharingiayı ilk kurduğum dönemde rulerım yaşlı diye bir iki sefer bıraktım heir büyüdü. o dönem aslında kasıp consort olayını zorlamak lazımdı.

birde lotharingiayı kurduktan sonra netherlands isyanını unuttum boşu boşuna kendi topraklarımı tekrar işgal etmem gerekti öküz gibi AE alarak. sadece baş kentimi taşısaydım problem çözülecekti.

ama sıkıcı bir achievement o net. şu an cebu ile başlayıp cholo kurma oynuyorum. ama şunu net anladım ki bu oyunda en kanser bölge HRE değil. Filipinler tarafı. o adadan adaya adam taşıma olayı kadar sıkıcı bir şey yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...