Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4


Komutan

Öne çıkan mesajlar

O ledger hadisesi oyuna gelen en iyi DLC lerden birinde bonus gibi bir şey yani sırf o ekstra ledger için kimse o DLC yi almamıştır. Gerçi ben alırdım :).

Bu arada Eu4 beceriksizi olarak ilk defa ironman oynadım 3-5 achi yaparım diye, muscovy aldım kurabilirsem rusyayı kurar gidebildiğim kadar giderim dedim. Neyse rusyayı kurduk güç bela. Danimarka yı baya bir dövdüm iskandinavyada toprağı kalmadı, commonwealth kuruldu bu arada. Osmanı aly aldım hemen oyun başında ama osman tam gelişemedi macarı avusturya aldı. Bir kaç kere osman ile commonwealthı hırpaladık yarı yarıya küçüldüler. Memluk savaşına çağırdı beni  memluğu aldık, bu arada osmanlı da baya isyan çıktı gittim bastırdım, akabinde geldi bendeki isyanları bastırmaya başladı koca rusyanın ortasında 30k ordu bıraktı karakol gibi :).

Etrafta bana rival kalmayınca osmanlı ile aly bozdum rival yaptım, avusturya, ispanya ve portekiz ile aly oldum. Osmanlıya saldırdık herhalde sopa yerim derken istanbulu aldım avusturyaya baya bir toprak verdim. Oyun sonuna doğru ne yapayım derken, fransayı incelerken devrimi sonlandır diye br casus belli olduğunu gördüm sene 1806 galiba, aklıma 1812 moskova işgali geldi, neyse herhalde büyük dayak yeriz diye düşünürken ispanya, avusturya ile fransaya saldırdık mini bir dünya harbi oldu. savaşı da kazandık devrimi sonlandırdık fransada monarşiye geçti, son kez bir osmanlı savaşı yapalım derken oyun bitti zaten.

Uzun zamandır bu kadar eğlendiğim bir oyun olmamıştı :).

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...

https://www.pcgamesn.com/europa-universalis-iv/eu4-dlc-guide

Art of war ve rights of man aldım ben sadece muhakkak alın deniyor bu ikisi için , common sense dlc si ile bölgelerin developmentlerini artırabiliyorsun ama artık bu özellik oyuna 1.28 yaması ile  eklendi yani common sense pek gerekli değil.

Gerisi çeşni, avrupa veya HRE sevdiysen Emperor DLC si al, Osmanlı memluk islam dünyası için cradle of Civ, doğu için mandate of heaven vs.

 

 

Law tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Yeni bir hobi geliştirdim, dünyanın en gereksiz hobisi. Bitmiş oyunlarımın haritalarını editleyerek eski görüntülü hafif AAR tadında haritalar yapıyorum :) bir yerde görmüştüm, hoşuma gitmişti çok. Redditçiler beğendi baya asşlfka. Baya eğleniyorum yaparken. Image editing PS falan hiç tecrübem yok, GIMP indirdim onunla yapıyorum. Yaptıklarımı koyayım buraya, 

js49nhlfcgz61.png

p2bburpk49z61.png

 

anbm42r9z1z61.png

 

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

tebrikler :)

ben de 2500e yaklaşmışım 

şöyle bir achievementlarıma baktım aklımda kalan bir big blue blob var, herhalde bir 10 kere deneme sonunda yaptım.

bi de asıl unutamadğım norwegian wood var. Gerekenleri yerine getirdim ama achievement gelmiyor, bakıyorum haritaya atladığım var mı diye ama yok. Sonra fark ettim arada iskandinavyayı kurmuştum tag değiştirmemek gerekiyormuş. Bütün emeklerim boşa gitti, bir daha da gözüm kesmedi oynamaya tekrar. Başlangıç kısmı çok sıkıntılı. Defalarca yeniden uygun rivalların danimarkayı seçmiş olması gerekiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Yeni harita geldi ?

lrnjvrtsufa71.png

Açıklamamı da koyayım:

Ladies and gentlemen, I present you the greatest land power europe has ever seen: Kingdom of Prussia. (Ironman)

I started as Teutonic Order and formed Prussia. I didn't form Germany, because my whole aim was to make a legendary Prussia. It could be better, but I'm still satisfied by the result.

I PU'd France and Allied Russia. We fought Europe minors, Spain - Portugal, England and Ottomans whole game and I can say that we did a pretty good job. Enjoy the map!

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...