Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4


Komutan

Öne çıkan mesajlar

Ay sinirim bozuldu ya Knight olarak tam Jeruselamı kurcaktım Osmanlı dalıyor Allylarda Polonya Genoa Austria Ferrera Ragusa bi minor daha. Anasını satıyım Ordu gene 2 katımız lan epi topu 1 tane daha province kalmıştı onuda 1 sonraki savasta memlükten alıp bascaktım düğmeye allahsız osmanlı ya. Resmen oyundan soğuttu gene asdfafdsasd.

Mecburen save scumlayıp memlüke giricem o son toprağı alıcam borç harç kurucam silicem sonra savei achievementı alıp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
The year is coming to an end,
so let's have a look at what we've learned this year
and how we will work with Europa Universalis IV in 2019

- in this meaty Development Diary

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-18th-of-december-2018.1137741/&utm_source=twitter-owned&utm_medium=social-owned&utm_content=post&utm_campaign=eu_eu_20181218_pla_dd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

abi white elephant ardından saladins legeacy yaptım

resmen oyundan iğrendirdi ya

allah belasını versin abi oyundaki en büyük iki ülkenn yanında minor başlamayı hayattan sogudum ama 1700 den sonra cidden osmanlıya yazık ya

50k v 50 k savaşta stack wipe atıcak kadar kötüydü orduları

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Şimdi Three Mountains yapmayı düşünüyorum Daimyo Abuse ile deneyen oldu mu?

Hala çalışıyor mu? aynı mantıkla Emperor olarak başlayayım aynı şeyi yapayım dedim ama Ming Tributiary olmadan baya zor duruyor. Benim yaptığım stratta Japanyo Shogunu olarak başlayıp Hindistanda No CB War'la başlıyorsun. Hindistan seni oyun başında göremediğiden AE'siz baya apaçi gibi sağa sola saldırabiliyorsunda Daimyo'ların Japonya adadan ana karaya ordu getirmesi neredeyse imkansız gibi. İt oğlu itler söz konusu ben olunca İngiltereden Malaya'ya drop yapıyorlar. E daimyolar yardım etmeyince bildiğin Hindistanda başlayıp WC yapmaya kasmaktan farklı değil. 

Ryukyu ile başlayınca Ming Tributiarysi olduğundan direk Kuzey'e diğer tributiary'lere girebilirim gibi düşünüyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dün epey denedim ama mingi ikna edemiyorum resmen gelmiyor japonyaya gelse dağınık japonya ordularını 2 stackle dümdüz edicez ama kendi ülkesinde takılıyor ufak ufak navysini eziyorum japonların ama mal çin navysinide getirmiyor bana attach olmuyo ben ona attach oluyorum herif benim gemilerle güney doğu asyaya gezmeye gidiyoraceba ainuya savaş açsam ordan karadan yürüyüp gelir mi ming

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmmmmm 1000 saati geçen günlerde aştım eu4te 

en eğlendiğim demeyelimde yaptığımda en sevindim campaignler sanırım sultan of rum du. eu4 te sıkıntı şu oyunun early gameini becerirsen late gamede her ülke her coğrafya aynı aslında düşmanların adı değişiyor sadece. birde WC olayı çok sıkıcı. oyunda HOI4 gibi cephe kurup ilerleme olmadığından bütün orduları tek tek elle asker kovacalatma yapmak zorundasın ondan zaten vassal swarmlı WC deniyorum bu aralar.

buna biraz dikkat etmeleri şart bence özellikle belirli şehirlere, belirli ülke bazlı mini achievementlara ödül vermeli oyun. (örneğin müslüman ülke olarak mekke, medine ve kudüsü alırsan diplo vasssalization kolaylaşmalı mesela. olan ödüller çok kısıtlı ve az sayıda. 

özellikle bu son dönemde zor campaignlere yöneldim işte sırasıyla sultan of rum, white elephant, saladin ve en son işte dracula yaptım. bi kaç achievement var oyunun eski versiyonlarında çok kolayken şimdi zor (örneğin isverçle reformation war'ı kazanma gibi, three mountainsde öyle mesela ddrjake exploitle yaptı) bizans campaigni çok zevkliydi. 

HRE austria oynanış olarak baya zevkli aslında baya diplomatic bir oyun tarzı güdüyosun sadece heresyler ve kayıp HRE toprakları için savaşıyorsun felan büyümeye gerek olmuyor örneğin. Aslında hızlı bir HRE ile WC yapılabilir vassal swarmla özellikle bohemia, hungary ve ispanya PU'lanırsa. Portekizide vassallarsan yada İspanyaya feedlersen sadece amerika navy'si bile bütün denizleri dümdüz ediyor.

BonePART tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ryukyu konusunda update veriyim:

düm sonunda mingi mükemmel bir zamanla savaşa soktum (qiratla savasa girmeden isyanları ülkesinde bastıracak kadar beklemesine imkan tanıyarak) japonyaya güzel orduda indirdik ama moral olarak azımıza vuruyorlar resmen japon orduları çok daha iyi. sanırım çok iyi bir general rollamam lazım kazanmak için en az 2/6/2/0 felan tadında siege pipde iyi olurda şart değil ama melee pip çok önemli. save scuma devam illa bi ara güzel bir general gelecek

lanet olasıca estateler öyle bir sayıdaki ele geçirdiğim toprağı nobilitye verince 81 oluyor influence. vermessemde verirsemde general alamıyorum. random event beklicez sanırım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha önceden sultan of rum fln oynadım yaptım , candarla new world migrate ettim, sayısız kere bizans oynadım ve oyunda anadolu coğrafyasından ve early game osmanlıyla dalaşmaktan içim kıyıldı doğrusu

hele galley spam yapmaya başladıklarından beri tam kanser oldu early game osmanlılar ,beni deli ediyorlar.

 

 

valla ben de oyunun amelelik kısmını çok dandik buluyorum,mikro manage'le fln uğraşmak hiç hoşuma gitmiyor,ben de vassal-pu fln kovalamayı çok değerli buluyorum o yüzden,yeterki beni mikro'dan kurtarsın,aynı sebepten hristiyan oynamayı fln çok seviyorum ,çoğu zaman değilsem de convert fln oluyorum PU kovalayabilmek için.

 

ülke seçme ekranına geliyorum, bakıp bakıp elim avusturyaya gidiyor ama oynadıııım,öff,bisürü vassallı tall prusya oynasam onu da yaptım, ay çok sıkıcı.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman yeni mingi deneyebilirsin. tributiary olayı güzel ya da benim denediğim japonya daimyo swarm deneyebilirsin. ha bi de bi ara inca denedim ama cidden insanı çok yoruyor her adımda senden 5 tech ilerde adamlarla savaşmak. 

candar'ı ben kasmadım açıkcası belirli bir süre osmanlıdan uzak durucam dediğin gibi istanbul trade node hayvan gibi gelir getirdiğinden osmanlı bildiğin ispanyadan daha kuvvetli navy ile geziyor etrafta 150 galleyi felan olduğunu gördüm ben zaten genelde osmanlı temalı oyunlarda boğaza kadar gelip ordan ilerlemiyorum avrupa ise avrupa asya ise asya tarafında kalıyorum

romanya oynarken mesela bütün balkanları almadan istanbulu almadım özellikle her savaşta beleş başkent siegim olsun diye elimde

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

108 of 295 (37%) achievements earned:

Kalanların büyük bir kısmı bunların time restricted olaylar. Beni sarmıyor pek. Birde bir kez WC yapmam lazım en azından WC bekleyen çok fazla achi var hepsi bir anda açılacak. Bir ara daimyo swarm deniyordum ryukyu ile o olursa mesela 20 tane felan achi açılacak bir anda.

 

1053 saat played bende.

Bu danimarka campaigni baya kolaydı aslında öneririm yani baya rahattım WC bile olabilirdi uğraşsam ama sevmiyorum late game EU4 combatını. Ben genelde son dönemde hep achievement temalı oynuyorum. Oyunda "kazanmak" olmadığı için belirli achileri yapmak olur amacım sen eğlenmek için oynuyorsan olmaması normal. Danimarka ile kalkıp Polonya Rusya ya da HRE varken Japonyayı fethetmek mantıklı değil cünkü. (aslında bir yandanda mantıklı hayvan gibi gelir sağlıyor ve senden 10 mil tech felan düşük adamlar.)

BonePART tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...