Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bazı rektörler flörte karşı


nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

muhafazakarlık bilimin önüne engel olabilir (ki bugünkü muhafazkarlık anlayışı bence engel), tartıştığım argüman bu değil zaten. Ama adamın rektörlüğüne karşıysan bunun sebebi bilime eğitime üniversiteye katı sağlayamaması olabilir. Adam muhafazakar diye değil.

Ben bunu diyorum, adam da kalkmış ordan kimse ahlak polisliği yapamaz diyo, ne alakası var? Anket sonucu bu sadece, kimse ahlak polisliği zaten yapamaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorunun sorulması bile saçma ki. Flörte karşı mısınız. Niye karşı olsun zaten ki lan. Yani di mi öyle olması gerekir. Ama 1400 yıl önce kafası işte ki demek ki sormak gerekiyor.

Ama ne lise hayatı boyunca, ne üniversite hayatı boyunca herhangi bir kızlı erkekli grupla beraber vakit geçirmemiş, bırakın flörtü beraber belki yanyana bile oturmamış, bir bara gidip 2 tane birasını yudumlamamış, hatta Y. Özdil'in çok güzel tespiti ile "Mayo" bile giymemiş insanlar bu ülkeyi yönetiyorlar sıkıntı orada zaten. Adamın içi gidiyor, kendi yapamadığı için sinirleniyor, yoksa gençliğini adam gibi yaşayabilmiş olsa, güzel hatıraları olsa, belli heyecanlar yaşamış olsa böyle saçma sapan düşünür müydü? Düşünmezdi.

Yılmaz Özdil'in gençliğini yaşayamamak diye çok güzel bir yazısı vardır bu konuyla ilgili. Tavsiye ederim. En beğendiğim yazısı olabilir hatta direk..

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16525725_p.asp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

aktiftablet said:

Bi adamın rektör olmasına karşıysan bunun sebebi bilime katkı yapamaması falan olabilir. Ama adamın muhafazakar olması olamaz.


Bal gibi de olur işte. O "Muhafazakar" rektör bilime karşı, özgür düşünceye karşı hatta sanatın pek çok koluna karşı olup Universite yönetmeye soyunursa hepimizin karşı durması lazımdır. Evrime karşı yaradış, kürtaja karşı duruş, görsel sanatlara (genellikle müstehçen bularak) karşı duruyorsa. Atamalarda bilimsel birikimden çok inanç kıstası ile davranıyorsa, asistan atamalarında tarikat referansı aranıyorsa karşı olunmalı.


Bu saydıklarının hepsi zaten adamın rektör olmaması için sebep. Ama bu sebeplerin kaynağı adamın muhafazakar olması olabilir başka birşey de olabilir. Ama adamın üniversite yönetimine hiç bakmadan direkt "sen muhafazakarsın" diye karar vermek, evet, faşizm bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

Araştırmaya göre, “İnternette her siteye erişim özgür olmalıdır. Yetişkinler kendileri için doğru ya da yanlış olana kendileri karar verebilirler” ifadesine, rektörlerin yüzde 22,8’i “katılmıyorum” ve “kesinlikle katılmıyorum” dedi. Yüzde 52,6’sı “katılıyorum” ve “kesinlikle katılıyorum”, yüzde 24,6’sı ise, “ne katılıyorum ne katılmıyorum” cevabını verdi.

bende %22,8 içindeyim.Yetişkinler kendileri için doğru ya da yanlış olana kendileri karar veremezler. hatta oy verirkende. ama özgürlük kısmına katılıyorum yanlış tercih bile yapsalar sonuçta bu onların özgür iradeleri yanlışta yapsa yapmalıdır. oy verirkende.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu zihniyetin ne gibi bir sorun teşkil ettiğini anlamayan da aynı zihniyettedir zaten.

insanların 15-25 yaş aralığında sevişmesi; hormonlarından kurtulması lazım. düzenli seks yaparak, normal bir sosyal yaşantı sürdürerek üniversite eğitimini tamamlayan insanlar ve dolayısıyla bunu sağlayan ülkeler daha başarılı olurlar.

cumartesi gecesi "student night"ta "stresini" atacağını bilen bir öğrenci, bizim üniversitelerimizdeki gibi kantinde batak oynayıp kız kesmez bütün eğitim hayatı boyunca. "lan belki şurdan hatun düşürürüm, bişeyler bişeyler" diye okulun bahçesinde çay sigarayla ömrünü tüketmez. gider üniversiteye ne için geldiyse onunla uğraşır.

ha benim bir diğer teorim, "üniversiteye ne için para verdiyse onunla uğraşır" var ama o bu konuyla ilgisiz.

gerçi düşününce bunun üniversite ile ilgisi yok. özgürce seks yapabilen insanların yaşadığı ülkelerin refah seviyesi her zaman daha yüksek. sabah kafası rahat uyanan adamın işyerindeki performansı da daha yüksek. "kızımı kocasıyla odaya kapayayım ki kocası tecavüz etsin böylece evli kalırlar" şeklinde düşünmüyor adamlar akşam işten eve dönerken.

not: devlet üniversitesinde okudum ben de. marmara üniversitesi göztepe kampüsünde kemer tokası playboy tavşanı olan öğrenci görmüştüm misal.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam üniversitenin özgürlükçü ortamına müdahale etmediği sürece, kişisel görüşleri ve inançlarını görevinden bağımsız tutup o kuruma karşı sorumluluklarını gerçekleştirdikten sonra kişisel olarak isterse patatesin kutsallığına ve tüketilmemesi gerektiğine inansın. Bize ne afedersiniz?

Adamları eleştirecekseniz, üniversitelerinin üretkenliğinin düşüklüğünden, yeterince fon sağlayamamalarından, yönetimdeki sıkıntılardan, öğrenci haklarından falan eleştirin. Adamın işi o çünkü. Öteki türlüsü başka bi tartışma konusu oluyor bence.

Üniversite kadar büyük, paydaşı çok bir kurumu, rektörü değil, asıl olarak çalışmaları ve topluma, akademik dünyaya katkısı temsil eder. O yüzden böyle insanlar "başta" olmamalı, temsil etmemeli argümanını da bu yüzden doğru bulmuyorum. Dediğim gibi eleştiricekseniz, adamların işlerini eleştirin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...