Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windwalker Monk Rehberi (BETA)


ShojikaTheKidCutter

Öne çıkan mesajlar

MMO-Championdan alıntı yapıp birazda kendi düşüncelerimi ekleyeceğim. WW Monkun + ve - lerini burada tartışabiliriz.

MOP şu an beta aşamasında olduğundan bütün skiller talentler değişebilir.Değiştikce update etmeye çalışacağım.Fakat şu haliyle en azından bir fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir.

Genel Bakış

Windwalker Monklar genel olarak Feral Druid ve Roguedan esintiler bulunduran fakat yeni bir class olması sebebiyle bütün classlardan özenilerek yaratılmış bir melee dps karakteridir.2 adet kaynak kullanarak dps görevini yerine getiren WW Monk Enerji kullanarak Chi üretir ve bu Chiler yardımıyla dps ve diğer utilitylerini kullanır.Bu 2 kaynagın tedbirli bir şekilde kullanılması optimum dps için çok önemlidir.Feral Druid ve Roguelar gibi 1 saniye Global Cooldowna sahip olan WW Monklar 2 adet one-handed silah kullanabildiği gibi istenildiğinde 1 adet two-handed silahta kullanabilir (polearm-stave).PvE'de stabil dps için dual-wield tercih edilirken bazı durumlarda PvP'de burst damage için two-handed silahlar kullanılabilir.


Kaynaklar

Energy : WW Monklar toplamda 100 enerjiye sahiptirler ve bu enerjiyi saniyede 8 enerji olarak geri kazanırlar.Haste statı bu enerji regeni azda olsa arttırmaktadır.Energizing Brew fight esnasında enerji regenimizi arttırmamıza olanak sağlar.

Chi : Chi WW Monkumuzun ana dps kaynagıdır.Genellikle Jab kullanılarak kazandığımız Chilerimiz bize asıl dps skillerimizi kullanma imkanı sağlar.WW Monklar Jab ile 2 Chi kazanırlar.Toplamda (talent olmadan) 4 Chi toplayabiliriz.

Stat Öncelikleri

Agility > Hit-Expertise Cap > Crit > Haste > Mastery

Şu anda haste yada masteryi arasında çetin bir savaş var.Beta olduğundan dolayı bazı reforge bugları ve haste'in energy regene tam etki etmemesi yüzünden test etmek güç.İlerleyen patchlerde sağlıklı bir stat priorty oluşacaktır.

Single Target Rotasyonu

Rising Sun Kick debuffumuzu sürekli up tutuyoruz. ( 15 Saniye )
Combo Breaker proclarımızla kazandığımız Tiger Palm ve Blackout Kick skillerini Chi gerektirmediği için sürekli kullanıyoruz.
Zen Sphere talentimizi refreshliyoruz ( son gelen nerften sonra eğer enerji ve chi regenimizde sorun varsa bu satırı atlayabilir çünkü Zen Sphere artık dps'e çok ufak bir katkı sağlıyor).
Cooldownu geldikçe Fists Of Fury kullanıyoruz.
Tiger Palm kullanarak aldığımız 3 defa stacklenen %5 armor ignore debuffumuzun bitmemesine özen gösteriyoruz.
Blackout Kickimizi yukarıda gördüğümüz rotasyonumuzu bozmayacak şekilde mümkün olan her anda kullanıyoruz.
Bunların dışında sürekli Jab yada Expel Harm kullanarak Chi dolduruyoruz.
Enerjiye ihtiyacımız olduğunda Energizing Brew kullanıyoruz.
Burst Damage ihtiyacımızda level 90 talenti olan Invoke Xuen kullanıyoruz.
Tigereye Brew buffumuz şu an biraz karışık durumda.Bunda daha sonra değineceğiz.

AOE Rotasyonu

Rising Sun Kick debuffumuzu öncelikli target üzerinde tutuyoruz.
Cooldownu geldikçe Fists Of Fury kullanıyoruz.
Ve Spining Crane Kick spamlıyoruz.

Skillerimiz

Jab : 40 Energy , Cooldown yok. 2 adet Chi verir (WW Monklarda).WW Mastery sayesinde Combo Breaker yani Chi costu olmadan Tiger Palm / Blackout Kick procları sağlar.

Expel Harm : 40 Energy , 15 saniye Cooldown.2 adet Chi verir (WW Monklarda).Ufak bir healı vardır ve healladığının %120si kadar damage vurur.Glyp ile 10 yard range'i olabilir.Hpniz full ise damage vurmaz fakat 2 Chi alırsınız.Heala ihtiyacınız olduğu anlarda azda olsa healerları rahatlatmak için kullanılabilir.Jab ile sequence macrosu yapılabilir.

Tiger Palm : 1 Chi , Cooldown yok. Tiger Power buffu sağlar.Bu buff 20 saniye üzerimizde durur , %5 armor ignore verir ve 3 defa stacklenebilir.

Blackout Kick : 2 Chi , Cooldown yok . Targetin arkasından vurulduğunda vurduğunuz damageın %20si kadar vuran 4 saniyelik bir dot bırakır.Targetin önünde vurulduğunda vurduğunuz damageın %20si kadar heal sağlar.

Rising Sun Kick : 1 Chi , 8 saniye Cooldown.Targetin üzerine 15 saniyelik bir debuff bırakır ve bu debuff o targetin sizin ataklarınızdan %10 daha fazla damage almasını sağlar.

Fists of Fury : 3 Chi , 45 saniye Cooldown.4 saniye süren channeling bir skilldir.Targeti stunlar ve her saniye hatırı sayılır damage vurur.

Spinning Fire Blossom : 1 Chi , Cooldown yok.Melee rangede olamadığımız durumlarda filler skill olarak kullanılabilir.Glpyhine verildiği takdirde direk targete gider.

Crackling Jade Lightning : Saniyede 20 Energy , Cooldown yok. Yüksek rangeli channeling bir skilldir.Melee rangede olmadığımızda ve Chimiz kalmadığında filler skill olarak kullanılabilir.Ayrıca %15 şansla 1 adet Chi verir.

Spining Crane Kick : 40 Energy , Cooldown yok.Warriorun whilrwind skilline benzer bir aoe skillidir.3 saniye sürer.

Invoke Xuen , the White Tiger : 3 Dakika Cooldown.Yanımızda bizim için savaşacak bir kaplan çıkarır.Vurduğumuz targete focuslanan bu kaplan 10 yarddaki en yakın 3 targetede lightning atarak aoe dps yapabilir.Aslında bir talenttir fakat WW Monk için vazgeçilmez bir dps cooldownudur.

Zen Sphere : 2 Chi , Cooldown yok. Bir diğer vazgeçilmez talentimiz.Her ne kadar nerflenmiş olsada dps'e katkısı azımsanamaz.Sizi hem heallar hemde etrafınızdaki targetlere sürekli damage vurur.İstenildiği taktirde 2 Chi daha kullanılarak patlatılabilir ve bütün partiyi heallayıp etrafınızdaki moblara aoe damage vurur.

Bufflarımız / Pasiflerimiz

Legacy of the Emperor : 50 Enegry . Raid grubumuza %5 Agility , Intellect , Strength verir.Mark of the Wild ile stacklenmez.1 saat durationu vardır.

Legacy of the White Tiger : 50 Energy . Şu anda betada %5 crit wermesine rağmen oyun çıktığında %5 mastery vermesi planlanmaktadır.1 saat durationu vardır.

Tiger Strike : Pasif skillimiz.Autoattacklarımız %10 şansla Tiger Strike buffu verir.Bu buff %50 attackspeedimizi arttırırken sonraki 4 autoattackımız ekstra attack sağlar.Bir nevi shaman windfurysi denebilir.

Way of the Monk : Bir diğer pasif skillimiz.Bu pasif dual-wield kullandığımızda autoattack damageımızı %40 arttırırken two handed weaponlarda %40 attackspeed sağlar.

Tigereye Brew : Enteresan bir buff.Kesinlikle üzerinde çalışılması gerekmekte.Kullandığımız her 4 Chi için 1 adet Tigereye Brew stacki alırız.Bu stackler üzerimizde 2 dakika durur ve 10 adet stacklenebilir.Tigereye Brew skillimizi kullanarak her stack için %2 damage alırız ve bu buff üzerimizde 15 saniye durur.Şu an için karmaşık gibi görünen bu buff fightın gidişatına göre kullanılmalıdır.Burst gereken phaselerde 10 stack beklenip diğer cooldown ve trinketlerle senkronlu bir şekilde kullanılmalı fakat stabil dps gereken phaselerde durationu bitince yenilenmelidir.Dediğim gibi üzerinde kesinlikle çalışılması gerekmekte.

Mobility Skillerimiz

Roll : Blink gibi bir skillimiz.2 chargı vardır.Öne arkaya sağa sola doğru kullanılabilir.Talentine verildiğinde 3 defa üstüste atılıp cooldownu azaltılabilir yada kullanıldığında %10 movement speed buffu alınabilir.

Flying Serpent Kick : Uzun mesafe katetmemizi sağlayan hızlı bir mobility skilli.Fakat betadaki haliyle biraz buglu ve kullanması zor.Üzerinde çalışışdığı taktirde iyi bir kaçış yada kovalayış aracı olabilir.

Transcendence : Warlocklardan alışık olduğumuz demonic teleportun monka uyarlanmış hali.1 skill ile ruhumuzu istediğimiz yere bırakırken diğer bir skill ile bırakıtığımız ruha teleport olabiliyoruz.Bazı fightlarda koşu mesafesini azaltarak dps katkısı sağlayabilir.

Crowd Control (CC) Skillerimiz / Slowlarımız

Paralysis : Skill animasyonu olarak kişisel favorim.30 saniye boyunca targeti paralize eder.Damage vurulduğunda iptal olur.Talentine verildiğinde 20 yard rangeden kullanılabilir.Sheep , repentance , fear , trap gibi bir CC skillidir.

Disable : Kullanıldığında targetimizi %50 slowlar ve target bizden 10 yard uzaklaşana kadar bu debuff üzerinde kalır.Hali hazırda üzerinde disable olan bir targete atıldığında ise 8 saniye immoblize eder.PvP'de fazlasıyla OP bir slowdur.Nerflenmelidir.

Grapple Weapon : Ranged disarm.Targetinizin weaponlarını sizin kullanmanızı sağlar.Şayet targetinizin weaponları sizinkilerden iyiyse %5 damageınız artar.40 yard rangei vardır 10 saniye sürer.Hunterlar üzerinde kullanılarak hunterların karakterlerini silmeleri sağlanabilir.

Spear Hand Strike : Interrupt skillimiz.Target size bakıyorsa ayrıca 4 saniye silence eder.Fakat 30 energy costu biraz fazla bu sebepten 15-20 dolaylarına çekilmesi öngörülmektedir.

Talentlerimiz ( Benim Önerilerim)

Level 15 : Celerity : Roll skillimizin 3 charge olabilmesini sağlar ve cooldownunu düşürür.PvE'de mobility için bu skilli kullanmakta fayda var.

Level 30 : Zen Sphere : Bu tierde bize en çok dps katkısını sağlayan skilldir.Yukarıda bahsetmiştik.

Level 45 : Power Strikes : Pasif bir talenttir.Jabımızın 20 saniyede bir 3 Chi vermesini sağlar.Full Chiye sahip olduğumuzda yanımızda bir Chi küresi belirir ve üzerinden geçtiğimizde bu Chi küresi bize 1 adet Chi verir.

Level 60 : Leg Sweep : 25 saniye cooldownu olan bi skilldir ve etrafımızdaki herkesi stunlar.Diğer seçeneklerde fena değildir.

Level 75 : Diffuse Magic : 1.5 Dakika cooldownu olan bu defansif skill aldığımız 6 saniye boyunca magic damageı %90 azaltır ve magic skilleri casterlarına reflect eder.

Level 90 : Invoke Xuen the White Tiger : Yukarıda bahsettiğimiz dps cooldownumuz.Ancak aoe gereken fightlarda Rushing Jade Wind tercih edilebilir.Daha test etme fırsatım olmadı.

Glyphler

Blizzard Mist of Pandaria ile cookie cutter specleri ve glyphleri hedef aldığından dolayı artık seçilmesi mecburi hiçbir glyphimiz bulunmamakta.Bütün glyph tercihleri size kalmış.Fighttan fighta değiştirebilirsiniz.Major glyphler utility verirken çoğu minor glyph artık karakterinizin ve skillerinin görünüşü üzerine odaklanmış durumda.Genede benim vazgeçilmez glyphim Spinning Fire Blossom.PvE dpse katkı yapabilecek tek glyph gibi gözüküyor şu an.

Kapanış

WW Monk speci oynaması eğlenceli fakat ustalaşması bir o kadarda zor bir spec.AoE dpste biraz zayıf kalırken single target dpste gayet competetive gözükmekte.Cooldownlarınızı ve kaynaklarınızı kullanmada ustalaştığınızda dpsiniz gittikçe artacaktır.Levelingi oldukça rahat olan WW Monkun expansion cıktıgında nasıl kasılacağıda şu an bir muammadır.Recruit a friend hakkında su ana kadar bir blue post görmediğimiz için hem leather heirloomlar ve birkaç low level flask ,pot ,food hemde level 80 icin alınabilecek epic item , epic gem ve birkaç craft itemınızı hazırlamanız hayırlı olacaktır.


Yakında Monk classının diger specleri için rehberleride çevirip coverlayarak Monk oynamak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağım.

Ayrıca sizde bu class hakkındaki izlenimlerinizi paylaşırsanız hepimiz için çok faydalı olacaktır.

Hepinize şimdiden iyi expansionlar dilerim.

( Sabahın köründe hazırlandığı için hatalar olabilir mazur görün.İletirseniz düzeltirim)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...