Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karadeniz turu


manve

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Simdi biz arkadaslarla ekim gibi bir karadeniz turu yapalim diyoruz. O mevsimde nasil olur? Asiri yagmurdan falan cok zorlanir miyiz?

Bi de 4-5 gun falan diye konustuk ama yeterli olur mu cogu yeri gezmek icin? Kendi arabamizla gideriz heralde ama tur duzeneleyen sirketler daha iyi olur derseniz onlari da hesaba katabiliriz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha yeni Ordu turu yapmış biri olarak tecrübelerimi paylaşayım ben de:

2 Danimarka, 1 Alman ve ben Trabzon'a gittik ilk gün 1 temmuzda. Amacımız Trabzon'da araba kiralayıp, Samsun'a kadar gidip arabayı orada bırakmaktı. Karadeniz'deki her bayide araba kiralamak 80'nin üstünde zaten günlüğü, hele ki büyük firmalarda daha da pahalı ki bir de bir şehirde alıp diğer bir şehirde bırakmak istersen yüksek bir drop off parası alıyorlar senden. O yüzden biz de Trabzon'da anca bir gün geçirdikten sonra Ordu'ya geçtik. İlk gecemizi merkezde geçirdikten sonra günlüğü 80 liraya 3 günlüğüne araba kiraladık. Amaç doğayı yeşili görüp, köyleri ziyaret edip kendimizi köy sofralarına davet ettirmekti ki yaptık da. Fatsa, Bolaman, Perşembe, Ünye, Kabataş, Aybastı, Perşembe yaylası, Gölköy, Ilıca gezdik dolaştık. Geceliğini kişi başı 25 liradan yüksek otellerde kalmadık. Bir tek son gece Kervansaray otelde 35 liraya kaldık, onda da sabah kahvaltı veriyorlardı.

Biz gittiğimizde her yerde Wolkswagen festivalinin afişleri vardı ama maalesef biz ayrıldıktan sonra başlayacaktı. Perşembe yaylasında şu anda başlaması gereken bir ay kadar sürecek bir festival tarzı bir şey var. Biz gittiğimizde dağlarda yol çalışmaları vardı. Ordu insanı çok cana yakın, köylerdeki insanlar her daim evlerini size açıyorlar 2-3 sıcak muhabbetten sonra. Gerçi benim yanımda turistler olduğu ve 2si kız olduğu için oradan da bir sempati topladık biz. Genelde tabiat alanlarını gezdik ve tarihi yerleri.

Bundan öte, olur da Ordu'ya gidecek olursanız ve dediğiniz gibi araba kiralayacak olursanız size mükemmel bir yer söyliyeyim. Aybastı köyünden Perşembe yaylasına giderken, sol tarafta bir çeşme var mis gibi. Orada durup bir su içecektik, yanımıza da hayvan güdücüsü Şener Şen abi geldi ve muhabbet etmeye başladık. Biz normalde yaylayı ziyaret ettikten sonra Aybastı'da bir otelde kalacaktık ama o adam bize hemen çeşmenin 100 metre gerisindeki otel alanını gösterdi. O kadar güzel bir yer ki. 2 katlı ahşap bir evde kalıyorsunuz. Üst katında 2 yataklı bir odası ve duşlu banyosu var. Alt katta televizyon, 2 tane kanepe açılır kapanır, istemediğiniz kadar battaniye, çarşaf da cabası - Malum geceleri buz gibi oluyor orası temmuz da olsa. Ben onca yatak ve kanepeye rağmen, yere battaniye serip şömine karşısında uyumuştum. Akşam yemeği olarak, dağlarda kendileri yetiştirdikleri kuzu etinden yedik ve orada arı kovanları var, yoğurt üzerine mis gibi taptaze bal koyup veriyorlar bir de yoğurt üzerine pekmez. Yemek ve kahvaltı hariç tabii ama geceliğine 100 lira verdik toplamda 4 kişi. Hem ucuz hem de çok güzel bir alan.

Ben Ordu'nun bu kadar güzel olabileceğini tahmin etmemiştim ama gerçekten de çok çok güzelmiş. Olur da bilgi istersen Ordu hakkında, gitmeye karar verirseniz istediğinizi sorabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Artvin denmemiş.

Artvin'e gidin, Başbakan'ın taşlandığı mekanları gezin biraz hopa mesela. şaka şaka.

Artvin taraflarına giderseniz eğer, hopa-kemalpaşa üzerinden batum sınırına çıkabilirsiniz. Pasaport gerekmiyor, kimlik ile geçiş sadece 1TL. Değişik bir tecrübe olabilir sizin için. Arabanız ile gelirseniz depoları'da bir güzel fullarsınız baya ucuza.

Hep orta karadeniz düşünmeyin. Bence doğu karadeniz'de de görülmesi gereken çok şey var(trabzon,rize,artvin) güzel yaylaları vardır merakınız var ise.

Karadeniz insanı çok yardımsever cana yakın insanlardır. Evlerine buyur ederler, yemek yedirirler, rehberlik ederler. Hiçbir problem yaşamazsınız.

Şu da bu konunun neşesi olsun.
http://www.youtube.com/watch?v=vKL-3ttRP2U
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi samsun'a uçun bence. trabzon'a uçup samsuna gitmek pek mantıklı değil, zaten asıl karadeniz ordudan sonra başlar.

samsun'dan aracı kiralayın, rize ayder'e kesin gidin. trabzon'da uzungöle gidin, sümela manastırına gidin. hopa sınırına kadar gidin bence. artvin'i de görün kesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim köye de gidin babaannem besler sizi sobada ekmek tereyağ kuymak falan yersiniz. Ya da siz gitmeyin ben gidiyim yaa özledim.

Ekimde yağar mı gibi bir soruyu yanıtlamak ağustosta yağarmı yı yanıtlamakla hemen hemen aynı. Ne zaman ne kadar yağacağı hiç belli olmaz trabzonda. Şansınıza bağlı.

Uzungölün pek olayı yok aslında sümelaya gidin boztepeye çıkın atatürk köşkünü gezin ziganaya çıkın et yiyin vaktiniz olursa. Aydere kesinlikle gidin.

Artvini de gezin sınıra gidin hatta
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...