Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnterrail


hagzan7

Öne çıkan mesajlar

Slm arkadaşlar, 7 temmuzda Amsterdam dan başlayarak 16 günlük bir gezi yapacağız arkadaşımla. Rotamız Amsterdam-Brugge-Brüksel-Paris-Madrid-Barcelona-Budapeşte-Viyana-Prag-Berlin şeklinde olacak. Önerileriniz var mıdır bilginizin olduğu şehirler hakkında. Yeterince araştırma yaptım ama deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Özellikle konaklama konusunda.Hostel önerisi alınır:) 7 temmuzda Sensation White a katılarak gezimiz başlayacak. Bir de Barcelona da Opium Club de Armin i dinleyeceğiz. Opium ile ilgili görüşlerinizi de alabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Interrail , daha doğrusu kısa bir zamanda 7-8 şehir gezme diyelim, çünkü bende yaptım ama "rail" değil , her yere low-cost uçaklarla gittim , trenden daha ucuza gelmişti , büyük bir tecrübe orası kesin .

Ben tecrübe ettikten sonra şunu diyorum ; 15 gün gezicekseniz 2-4 arası şehir seçin , ucuz uçaklarla uçun , hostelde mi kalırsınız , otel de mi kalırsınız orası ayrı birşey , şehri güzel güzel gezip öğrenin.

Bir daha gittiğnzde , aa ulan şu gece klubü on numaraydı , şu yemek şurda yeni , şurası kesin görülür falan dersin en azından. 15 günde 10 şehir ile , bence hiç birini tam yaşayamadan gitmiş olursun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Paris, Viyena, Prag, Berlin; bunlara yeni gittim.

3 hafta önce Berlin'de, 2 hafta önce Paris'te, geçen hafta da Viyena-Prag'daydım.

Berlin'i çok gezmedim, bir tanıdığım tatile gelmiştik, orada görüştük, duvar boyunca yürüdük, bir iki müzeye girdik, tarihi binaları ve meydanları gezdik, Brandenburg Tor'a gittik o kadar. Konaklama ucuz Berlin'de, bir metropole göre de güvenli, zaten öyle tren istasyonunda yatma fantazileriniz varsa Almanya bu iş için biçilmiş kaftan.

Paris en azından 3 gün falan ayırılması gereken bir şehir, müzeler, Eiffel, parklar vs. derken zaman geçiyor. Bilmen gereken en önemli şey HOSTEL/OTEL vs. artık neye yetiyorsa bütçen kalacak bir yer bulmalısın. Gece tren istasyonunda yatarız, şöyle böyle yaparız diye düşünme, istasyon gece kapanıyor; diğer muadillerinde de böbrekleri götürebilirler aman diyim.

Viyana bayağı güzel bir şehir, bizim bir günümüz vardı, Prag'a gitmek için Viyana'ya uçup oradan otobüse binecektik. Ama şehri gezdik. Zaten şehri gezdiren bir tramway var, atlıyorsun tüm önemli mekanları göstererek şehir etrafında turluyor (1 numara sanırım), şehir BAYAĞI temiz ve güzeldi ama 2 gün yeter gibi geliyor bana. Bir tek tüm saraylarını gezmek nasip olmadı.

Gittiğinizde 1 saatiniz bile olsa mutlaka Tiglmüller'e gidip schnitzel yiyin bu arada. 20 euro'ya bira, 200 yıllık schnitzelleri ve özel patates salatalarını yemek mümkün. Türkiye'de iki kat para verip yarısı büyüklüğünde ve 1/10'u lezzette schnitzel yiyemezsin muhtemelen.

Prag biraz garip bir şehir, gece hayatı falan bayağı hareketli, şehir ucuz, gezilecek yerler çok dar bir alanda (toplama kamplarına falan gitmek isterseniz o ayrı) o yüzden kısa süresi olanlar Prag'a çok kısa zaman ayırıyor. Ama bence 2-3 günü fazlasıyla hakeden bir şehir. Yemek kültürleri bayağı başarılı, çeşit çeşit et var seviyorsan.

Eğer Prag'da zamanınız kısıtlı olursa, old town'a gidin, saat kulesini ve etrafındaki binaları görün, oradan devam edip tarihi köprüden karşıya geçip kaleye tırmanın. 6 saatte falan bitirebilirsiniz sanırım bu turu. Çok şey kaçırırsınız ama şehirden keyif almış olursunuz.

Bu 4 şehir en az 10 gün falan alır hızlı hızlı uyumadan, sağda solda oturup zaman harcamadan gezseniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

brugge,brüksel ve madrid kesinlikle günübirlik şehirler. Hele ki 16 gününüz varsa bu şehirlerde yatmayın bile derim. (brugge çok güzel ama günübirlik derken kötüler demiyorum zaten (ama madrid kötü))

öte yandan paris ve barcelona benim gördüğüm kadarıyla en az 3, ideal olarak 5 günü hakediyorlar.

diğer şehirleri bilmem ama bence biraz ayıklayın. 16 güne 10 şehir çok fazla dendiği gibi. (madrid bunlardan biri olabilir lokasyon itibariyle mesela)

opium'unuz bol olsun

edit: hakkaten bak trenle barcelona'dan madrid'e in çık 1 gün heba olacak çok acayip geriksiz hiçbir şey yok madrid'de yav.
rotanın geri kalanı hep peşpeşe güzel gözüküyor aslında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Saolun arkadaşlar deneyimlerinizi paylaştığınız için. 15 gün şu şekilde olacak biraz açarsak. Amsterdam 2 gün- Brüksel,Brugge 1 gün-Paris 2 gün-Barcelona 3 gün (1 gün madrid git-gel) - Budapeşte 2 gün- Viyana 1 gün-Prag 2 gün- Berlin 2 gün

Barcelona Opium ile ilgili bilgisi olan var mı ? Orada da Armin i dinleyceğiz kıl mekanmış biraz öyle okudum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll iyi yazmış birkaç ekleme yapayım.
berlin hauptbahnhof'ta en alt katta veya locker'ların olduğu kısımda çok rahat kalınabilir. şu şekilde 2 gece geçirdik arkadaşla, kimse de bir şey demedi. hatta locker'ların olduğu tarafta çadır bile kurardık yanımızda çadır olsa. http://i47.tinypic.com/8wm901.jpg

bu önerimi muhtemelen takmayacaksınız ama bence çok önemli. paris, madrid ve barcelona interrail'e uygun şehirler değil. bu şehirlerin tadını çıkarmak için para ve zaman lazım. ha iki eyfel görürüz, nou camp'ta fotoğraf çektiririz falan diyorsunuz ama 16 günde çok da keyifli olmaz. ulaşım olarak çok zahmetli zaten paris'ten ispanya'ya geçmek. 4 gece amsterdam, 1 brugge, 2 brüksel, 1 budapeşte, 2 viyana, 2 prag, 2 berlin gibi. munihe de gidersiniz ben gitmedim ama çok övüyorlar.

brugge için ucuz hostel önerisi: http://www.hostelbookers.com/property/prp/7447/arr/2012-12-27/ngt/2/ppl/2/
brüksel için: 2GO4 (efsane hostel) http://www.2go4.be/quality/
amsterdam: flying pig (ortam var) veya stayokay (daha temiz)
prag: sklep accommodation (burası da efsane. bazı şeyler için aşırı rahat bir yer ve ucuz. merkeze biraz uzak yalnız, zizkov'da. gece dönmek isterseniz taksi 20 lira civarı tutuyordu yanlış hatırlamıyorsam.) http://www.hostelsclub.com/hostel-tr-9299.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bir de mutlaka yanınıza battaniye ya da kalın kıyafet alın. Aman diyim parmak arası terlik üstüne tişört kapri gelmeyin, donarsınız.

Bir de abi 2 gece nasıl katlandınız o acıya ya. Biz gece tren olmayınca 4-5 saat geçirmek zorunda kaldık bir kaç kez tren istasyonlarında da kabus gibiydi.

Flying Pig'de de yer yoktur muhtemelen 2-3 hafta sonrasına kadar ya da fahiş fiyatlı odalar kalmıştır. Biz ay içinde Amsterdam düşünüyoruz da eğer gece hayatı olmayan rahat uyku uyunacak bir yer arıyorsanız hristiyan hosteli var bir tane, onu tavsiye ederim. Geceliği 28-32 euro arası ama kahvaltı falan dahil ve mükemmel görünüyordu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Madrid'in iyi gece hayatı var bilen biliyor seven çok seviyor demişlerdi bize ama biz hiç bişeyini görmedik anlamadık bence barcelona'dan in çık yapmayın madrid'e kalın barcelona'da 1 gün daha.

Gerçi siz şimdi masabaşında plan yapmışınız da zaten yolda yoruldukça kendiliğinden karar verirsiniz buna hehe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Önceden topak açmıştım madrid'e gelicem falan diye geldim neyse konu şu 16 günde o kadar şehir geziceksiniz o dediğiniz gezme olmaz da trenle trans geçis yapmak olur diyeyim.Paris'e en bir hafta madrid keza öyle görülecek tonla var ama ha amaç geldim gedim demekse olur neden olmasın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...