Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SWTOR F2P ?


Kevinromeo

Öne çıkan mesajlar

Yok accountu satilikmista bilmemne ondan boyle konusyormus bilip bilmeden adama ithamlarda bulunuyosunuz, zaten oyunu yeni baslayacak olan biri bu bolumu gorunce baslacagi varsa da baslamaz. Ama hesaba ihtiyaci olan varsa bu arkadastan alabilir misal. 35 yasinda mimarsa 50 lira icin burda takla aticak hali yoktur herhalde. Trollukte bi yere kadar. Zaten burda SWTOR'a sovmeyeni dovuyorlar artik. Bolumde herhangi bi update olunca birisi cikip o konuda oyunu kotulemese olmuyor. Hayatimda gormedigim hate ve bash i gordum. Fanboiler de ilk gunden itibaren iyi calisti. Sadece patiyi kastetmiyorum genel olarak konusuyorum. Oyunun yapim asamasini takip etmeyen (videolardan vs.), betasini bile oynamadan oyunu alip ilk gunden yerden yere vuran tipler bitirdi bu oyunu. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Urunu denedikten sonra begenirsin begenmezsin sana kalmis sonucta. Daha birinci gun LFG tool yok vs diye aglamaya baslamisti insanlar... Benim takildigim nokta bu. Ben betasini gordum oynadim begendim. Agir SWci oldugum icinde CE aldim. Haziran'a kadar oynadim sahsen. WZ sirasi gelmedigi icin biraktim. Ama yaz sonu tekrar baslamayi dusunuyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben hiç aglamadım beni tanımadan oyunculuk geçmişimi bilmeden atma istersen xenu. Oyunu beğenmedim herkesin geç gördüğünü erken gördüm oyun berbat bana göre fikirlerimi yazmamdan rahatsız olmanı anlamadım ben şimdi citroeni de beğenmiyorum diye burada yazsam millet almayacakmı citroen markasını. Sen başlayıp oynayabilirsin seviyorsan bak ben seni vazgeçirmiyorum sadece senin sevdiğine başkası e kaka derse fanboy gibi zırlayan sensin , bence güzel oynarım ben diyemiyorsun, eleştireni eleştiriyorsun biz insanları değil oyunu eleştirdik rahatsız olan okumaz genç arkadaşım.

ha birde sorum var oyunun betasını oynamayn videoları izlemeyen bu zevat oyunu nasıl bitirdi bir acıklarmısın(:D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesaj atmiyacaktim ama dayanamaadim acikcasi harun bey.. biz oyunu elestiriyoruz insanlari degil deyipte beni iki uc thread once fikirlere ve elestirilere saygisizlikla itham eden siz degilmisiniz...? bu kadar yalan olunurmu yahu epic failsiniz direk siz ve sizi bu konuda destekleyen muritleriniz.. trollerin en epic olanisiniz burda...
ps:konunun gidisatina gore suyuna gore serbet veriyorsunuz ama hayvan terli hocam .. kendi yazinizla troll yaptiginizi alenen gorduk zaten alinti bile yapmayacagim yazilariniz kac kere guncellenecek hep beraber gorecegiz...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

bioware den açıklama gelmiş dış güçlerin oyunu bunlar hep diye


baya kötü durumları şu an, mayıstan beri sürekli adam kovuyorlar,
founderlar bile istifa etti deniyor. 2 gündür red cevabı gelmedi buna.

son söylentilere göre ya kapanacak yada ea yutacak komple.

bence türlü gidici. gg bioware.

http://www.forbes.com/sites/erikkain/2012/08/06/in-defense-of-bioware/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu en sonunda calistirabildim. Rp kismini secip karaktrimui olusturdum. Hikayeye girisi izledim bir sw fani icin idare eder bir durumu var ama generic mmo dan kopup gelenleri bunaltabilir bu dogru.Ne yalan soyleyeyim kore mmolarindaki sekilcilik olmayisi biraz garip duruyor basta ama isinilmasi kolay bir oyun ve bagliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

volkan büyü artık mimar olmakla olmuyor çocuk gibi yorumların var. Sana ne diyeyim hayatta sana swtorla başarılar dilerim. Oyun faildir bana göre evet oyunu eleştirdik fanboy yaptınız cevap hakkı doğar haliyle foruma size laf söyleyelim de ezelim diye gelmedim fikrimi yazdım beğenmiyorsan benimsemezsin nedir yani beğenmedim zorlamı? heheh

Haa bu arada oyun batıyor neyi savunuyorsunuz onuda anlamış değilim kan kaybından ölecekler oyuncu bulalım diye f2p olan oyunu parayla satın aldım oynadım ben daha ne tür hediyeler verecekler oyuncu gelsin diye knight online kadar ömrü yok bu oyunun swgemu daha fazla ayakta kalır eminimki.
yıl olmuş 2012 10 sene önceki oyunun kalitesini yakalayamamış gerizekalılar bir de neymiş herkesin kendi story si olacak herşey değişecek nedir la değişecek olan herkes level 50 olacak set toplayacak dancın yapacak warzone da puan toplayacak bu mu yani star wars eğer buysa kalsın senin gibiler oynasın ben emu oynarım daha güzel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

+1 valla. Tanımam etmem harun isimli kişiyi ama çok doğru yazdıkları. Adamlar farklı farklı dedi, anca getire getire dublaj farkı getirdiler. Ha bir fark daha var tabii hakkını yemeyelim. O da single player oyunun mmo diye yutturulması tabii.

Arkadaşlar, burada oyunu eleştirenlere saldıran kişilerin anlamadığı bir şey var. Biz oyunu eleştiriyorsak, hayal kırıklığından dolayı eleştiriyoruz. yıllarca beklediğimiz, rüyalarımıza giren bir oyunun bu kadar fail olması bizi kızdırıyor. Bir laf vardır, "Çoban sevdiği koyunu taştan taşa vururmuş". bizimkisi de o hesap işte.

Kandırılmış olmak; uzun yıllar oynayacağımızı düşündüğümüz bir oyunun daha ilk bir kaç ay içinde fail olduğunu anlamak; bioware gibi bir şirketin böyle bir boka imza atması... İşte tüm bunlar bizim kızgınlığımızın nedeni.

Sırf bu fiyasko yüzünden, bir daha hiç bir şirketin belki 10-15 yıl Star Wars gibi bir muhteşem evrenle ilgili oyun yapmayacak olması da ayrı bir kızgınlık meselesidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Themepark oyun nedir bilmeyenler SWTOR'u sadece Sandbox oyunlarda aradıklarını bulamadıkları için eleştiriyorlar. SWTOR eleştiriyi hak eden bir oyun, bizde oynadık ama eleştirdiğiniz konular ile oyunun eleştiriyi hak ettiği konular arasında dünya fark var.

Eleştiri kelimesi herkes tarafından sıklıkla kullanılıyor ama ben ortada doğru düzgün eleştiride göremiyorum genelde hate mesajları.

İşte uçanpati ekibi olarak, hayalini bile kuramayacağı bir guildin kurucularından, yöneticilerinden birine abuk subuk mesaj ve ithamlarda bulunan haruntrk'ın sizler için SWTOR eleştirilerini derledik.

OLAY OLAY OLAY...

İŞTE GERÇEKLER...


IŞIĞIMI SÖNDÜRDÜN SWTOR!!

haruntrk said:

Oyunda Light dark side savaşı yok



GEZEMİYOM!!!
haruntrk said:

gezecek gezegen yok



PVP YOK!!
haruntrk said:

tom pvp serverinde pvp yok



BH NE AYAK!!!
haruntrk said:

bounty hunter ne iş yapar?



SPEEDERIMI ALDILAR, KALBIMI KIRDILAR!!!
haruntrk said:

oyunun en beğenmediğim yönlerinden biri speedera atlayıp gezemediğin



BARBIEMIYIZ BIZ!!!
haruntrk said:

cicili bicili bir dünya



ANAKIN DIYE GELDIM, ANARKI OLDUM!!!!
haruntrk said:

millet mob kesip quake3 arena oynayarak star wars oynadım sanıyor


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bioware yani SWTOR ekibi azıcık şunlara dikkat etseydi bu oyunu 5 milyon kişi halen oynuyordu. Bunları bilin.

- Illum'da safe zone olmasaydı.
- Illum'da o atmosfer o şekilde olmasaydı ve FPS düşmeseydi.
- Leveling sürecinde Open World PvP olması adına iki faction yer yer karşı karşıya gelseydi.
- Buglar olmasaydı yada daha hızlı fixlenseydi.(Özellikle PvP'yi etkileyen Water bugi daha hizli düzeltilebilirdi)
- Warzone sayısı en az 5 olsaydı, içlerinden en az 1'i 20vs20 olsaydı.
- Warzone'lar ranked olsaydı. Kişi ve takım başarılarını WEB'den takip edebilseydik.(ör: http://chronicle.thesecretworld.com)
- Şu gelecek, bu gelecek, böyle olacak vs diye milleti gazlayıp sonra aylarca gelmeyeceğine, önce hazırlanıp daha sonra duyurulsaydı.
- Target of Target, LFG Tool, bazı Addonlar, UI edit, Ready Check gibi artık MMO oyuncularının vazgeçemediği bazı özellikler, oyun çıktığında olsaydı.
- Tırsak davranmayıp Outlaw's den'i bok etmeselerdi.
- Outlaw's den gibi yerlerin sayısı en 2 olsaydı.
- Space missionların, grup ve raid halide olsaydı.
- Space missionlara biraz daha özenilseydi.

Listeyi daha da uzatmak mümkün. İşin ilginç yanı bu listedeki ve uzatılmış listedeki şeyleri yapmak pek birşey değil. Yani isteseler çok rahat yapabilirlerdi. Burdan da şu sonuca varabilmek mümkün, oyun aslında güzel oyundu. Grafikleri olsun, oynanışı olsun, atmosferi olsun gayet başarılı bir oyundu. Yaklaşık 8 senedir oynadığım her oyunda nerdeyse hergün dungeon yapıyorum şimdiye kadar gördüğüm en başarılı dungeonlardan biri SWTOR Kaon Under Siege'di. Bu flashpoint bile oyuna sonradan geldi, en başından gelebilirdi. Guildleri serverlara dağıtmaları, sonradan ortalığın karışması, gereksiz şekilde 5 milyon oyuncu varmış gibi 238 server açmaları vs hep yönetimsel başarısızlıklar olarak gözümüze çarpıyor. Bu oyun doğru yönetilseydi gerçekten MMO oyuncularının bir çoğuna yıllarca ev sahipliği yapabilecek bir oyun olabilirdi.

Benim fikrim bu yönde. Bende oyunu eleştiririm ama oyuna leş demek bana swtora haksızlık gibi geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hahaha
kaç kişi toplandınızderlediniz bu yazıları copy past etmek için B)-

hehe
aferin iyi araştırmışsın
birde izmit toptancılar sitesinin duvarına yazdığım hayatın anlamı var onuda araştır öğren neymiş >:D<
genelin beklentileri bunlar sen özelsin sen oyna beğeniyorsan.
Çoluk çocuk muhabbeti yapma beni cahil gösterip alt ettiğini sanıyorsun bu senin kaliteni gösterir, sana iyi eğlenceler (:D sen oyna ben beğenmedim beş para etmez bana göre senin zoruna giden ne onu merak ettim? git bir duş al kendine gel ağır geldi sanırım gerçekler oyuncu bulamayan bioware e de yaz sizin taraftayım türkiyeye oyunu vermediniz amma zamanında ben sizinleyim de aferin iyi çalışmışsın tebrikler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Harun alevlenme ya işte sana esprili bir eleştiride bulundum. Çoluk çocuk muhabbetinin tersine keşke herkes benim gibi eleştirse birbirini.

Sparkinda dediği gibi niyetim ikili tartışma açmak değil. Bu bölümün en başından beri söylüyoruz eleştirmekle nefret etmek arasında fark var diye. Birde harun arkadaşım senin oyunu eleştirdiğin yönler cidden bir themepark oyun olması ile alakalı eleştiriler. En azından çoğu diyim. Ben seni anladım sen sandboxcusun, SWG oynamışsın, severek oynamışsın. O tarz oyunlar sende biliyorsun artık pek yok. Çünkü bende sandbox severim ama sandbox oyunlar nedense pek dolamıyorlar. Bizim çevremizde çok o tarz oyun seven oyuncu varmış gibi duruyor ama en babası 400k sub anca alıyor.

Büyük firmalar, özellikle 300 milyon dolar harcayan firmalar kitle oyunu yapmak zorundalar ki parayı çıkartabilsinler. Yapacakları oyun öyle bir oyun olmalı ki 15 yaşındaki gençte oynayabilsin, yıllardır mmo oynayan hardcore bir raiderda oynayabilsin, mmo ile alakası olmayan single playerlarda oynayabilsin. Oyunun lore'u öyle bir lore olmalı ki sadece fan oldukları için gelip oyun oynasınlar.

Sana tek söyleyebileceğim şu olabilir bu çerçevede, kitle oyunlarından uzak durman. Anladığım kadarı ile hangi oyun çıkarsa çıksın sevmeyeceksin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birde arkadaşlar
Oyunda Light dark side savaşı yok
gezecek gezegen yok
pvp serverinde pvp yok
bounty hunter ne iş yapar?
oyunun en beğenmediğim yönlerinden biri speedera atlayıp gezemediğin
oyunun en beğenmediğim yönlerinden biri speedera atlayıp gezemediğin
cicili bicili bir dünya
millet mob kesip quake3 arena oynayarak star wars oynadım sanıyor

hepsinin arkasındayım siz takılın beni açmaz galaxies deki ortamın 10 da biri yok millet fleetde anca görüşüyor ben önceki oyundaki komensalizmi bu oyunda bulamadım ha bu oyunun kendisini eleştirebilirm bende ancak gerek bile görmüyorum sw ortamında dungeon saçma olmuş bir kere gerisini sen düşün temel bozuksa üstü ne olsa farketmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte themepark oyunları öyle oluyor. Quest yapıyoruz lvl kasıyoruz, dungeona giriyoruz itemleniyoruz. Endgame e gelince raid yapıyoruz, endgame gear için uraşıyoruz. Pvpye giriyoruz, pvp rank kasıyoruz, pvp itemlerini alıyoruz. Daha sonra patch geliyor, üstümüzdekiler çöp oluyor, yeni gelen itemler için, yükselen pvp rankı için bir daha uraşıyoruz. Karakterimizin yaşamını bu şekilde ikame ettirirken bu sefer expantion geliyor biraz daha quest yapıyoruz, biraz daha lvl kasıyoruz filan o şekilde oyundaki hayatimiz ve karakterimizin gelişimi devam ediyor.

Bu yukarıda dediğim gibi olmazsa, o oyunu inan kimse oynamaz ve bunuda şirketler çok iyi biliyorlar. Ha diycen ki SWTOR'u şimdi böyle yaptı da kaç kişi oynuyor. Ama işte bu yukardaki themepark olması sebebi ile değil yönetimsel hataları sebebi ile insanlar oynamıyorlar.

HA şunuda net olarak söyleyim. Ben askerdeyken çıktı SWG, döndüğümde önüne gelen Jedi açıyordu filan herkes bırakmıştı bende hiç başlamadım, ve içimde de uhde kaldı. Benim gönlümden geçen; bu oyun keşke SWG 2 olarak çıksaydı, SWG sisteminin ilk hali hatta geliştirilmişi bu grafiklerle olsaydı bende çok büyük keyif alırdım. Ama sub sayısı 400k filan olurdu.

Gerçi diycen şimdi kaç kişi oldu ki. Eh bunuda onlar düşünsünler :) ama yani bu şekilde yöneteceklerse SWG2 de çıksaydı yine bence UO shardı kadar adam kalırdı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...