Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DnD Next, Merak edenlere açıklamalar


SuperCandalf

Öne çıkan mesajlar

DnD Next

Evet arkadaşlar bilindiği üzere DnD next için çalışmalar devam ediyor. Wizards resmi olarak çalışmaların 1-2 aya tamamlanabileceğini söyledi. Tabi çoğu FRP severler olarak bizde heycanla beklemekteyiz. Hele ki DnD 4 gibi büyük bir fail dan sonra bizleri tekrar küstürmemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

İlk test oyunları dünya genelinde daha önceden kayıt olmuş, destekde bulunmuş az sayıda ki DM'e gönderildi. Bende kuralları ve test oyununu alabilenlerden bir tanesiyim. 2 gündür inceliyorum ve şuana kadar gayet başarılı buluğumu söylemek isterim en başta.

Avantaj ve dezavantaj sisteminden, critical sistemine, oradan büyü ve skill sistemine kadar neredeyse herşeyi geliştirmiş ve muhteşem bir hale sokmayı başarmışlar. Burada elimden geldiği kadarıyla anlatmaya, sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Beraber tartışabiliriz. Yorumlarınızı ve negatif veya pozitif fikirlerinizi feedback olarak wizards'a aktarıcam.

Test oyunu için gönüllü olan arkadaşlar var ise Bakırköy'de ikamet etmekteyim. Genelde müsait olduğumdan buralarda oturan arkadaşlarla toplanıp oynayabiliriz. İsteyenler çıkarsa özel mesaj ile bana ulaşsınlar. Ne kadar çok test oyuncusu, okadar iyi demek.


Yenilikler;


Advantage and Disadvantage;

Bir çok değişik durumda, karakteriniz düşmanınıza veyahut yapmaya çalışıtğınız olaya karşı avantajlı veyahut dezavantajlı duruma düşebiliyor. Eskiden bu gibi durumlarda efendime söyliyim +2 attack, -4 attack, +4 skill check, ekstra konsantrasyon zarı gibi yaptırımlar uygulanırdı.

Bu sistem tamamen değişmiş durumda artık. Eğer karakteriniz mevcut durumda avantajlı konuma geldiyse 2 adet D20 atıyor. Yüksek gelen zar kabul ediliyor. Dezavantaj ise, aynı durumun tersi için kullanılıyor. 2 adet yuvarladığınız D20 zardan yüksek olanı çıkartıyor, düşük olanı kabul ediyorsunuz.

Örnek; Savaş esnasında karşınızda ki goblin herhangi birşeyden etkilenip korktu. Size bakmak - odaklanmak yerine sağa sola ya da arkasına bir bakış attı. Veyahut korkudan duruşunu bozup savunmasız kaldı bir kaç saniyeliğine. Ya da yerin kaygan olmasından dolayı ayakta durmakta bir hayli güçlük çekmekte. İşte bunun gibi durumlarda sizin bir avantajınız oluyor ve tüm saldırılarınızda 2 şer adet D20 atıyorsunuz. Yüksek gelen kabul ediliyor. Düşük geleni ise göz önünde bulundurmuyorsunuz.

Kişisel fikir olarak, çok başarılı buldum bunu. Herhangi bir durumda tamamen DM'e kaldığı gibi bazı durumlar içinde özel olarak kurallarda da nerde uygulanabileceği belirtilmiş. Hangi durumda avantaj yada dezavantaj olabilir diye güzelce örneklenmiş. Oyuna epey bir güzellik katıyor.


Starting Hit Points;

Bildiğiniz gibi level 1 karakterler sınıflarına göre belli bir hp alarak başlarlar.

(d4,d6,d8,d10,d12) + Con bonusu = Başlangıç Hp'si.
Örnek; 14 Con'u olan bir Wizard başlangıç olarak d4+2(Con bonusu) = 6 HP

Bu da değişmiş gayet güzel bir hal almış;

(Toplam Con puanınız)+ (d4,d6,d8,d10,d12) = Başlangıç Hp'si.
Örnek; 14 Con'u olan bir Wizard başlangıç olarak d4+14(tüm Con puanı) = 18 HP

Bu değişiklik ile birlikte başlangıçta tüm karakterler gayet güzel bir HP ile maceraya atılıyorlar. Ben beğendim.

Contest;

Yep yeni bir özellik daha eklenmiş oyuna. Bu bir etkinlik zarı. NPC vs Player veya Player vs Player şeklinde olabiliyor.

Peki nedir bu? Şöyle; İki kişi aynı skill denemesini yapıyor ise karlıklı yarışıyorlar. Kazanan başarılı oluyor. Hide attığınızda d20+skill puanınıza karşılık NPC veya playerın attığı D20+skill puanı karşılaştırılıyor.

Örnek; Bir muhafızı sizi içeri alması için ikna etmeye çalıştığınızda eskiden DM size belli bir zorluk derecesi verirdi. Atıyorum DC17 diplomacy derdi. Şimdi bu ortadan kalkıyor ve karşılıklı olarak belirli skiller atılıyor. Burada dengesiz gibi görünebilir ama devreye yukarda bahsettiğim Avantaj ve Dezavantaj giriyor. Muhafız görevine bağlı biri olabilir o yüzden avantajlı konuma geçer. 2 zar atar ve yüksek olanı kabul edilir. Ya da diplomacy yerine grubun savaşçısı muhafızın yakasına yapışıp onu ölümle tehdit edebilir ve tehdit zarı atabilir. Muhafız ölmek yerine geçmelerine izin verebilir. Bu durumda da oyuncu avantaj kazanır ve iki zar birden atar yüksek olanı alınır.

Genelde iyi gibi görünüyor. Birkaç denemede gördük ki oyuna daha fazla heyecan katıyor. Şİmdilik olumlu gibi.



Yere düşme ve yerdeyken hareket etme;

Yere düştüğünüzde yerden kalkmak için bütün move action'nınızı harcamak zorundaydınız. Artık sadece 5 feet yürüme harcıyorsunuz. Aynı zamanda yerdeyken yerde sürünerek ilerleyebiliyorsunuz bu da her 5 feet için 10 feet harcamakla oluyor.

Move action ve standart action;

Artık 30 move speed'iniz varsa istediğiniz kadarını saldırıdan önce, geri kalanıda saldırınız bittikten sonra kullanabiliyorsunuz.
Örnek; Koridorun ucuna gidip büyü attıktan sonra tekrar önceki durduğunuz yere geri dönebiliyorsunuz. Normalde böyle bir fırsatınız yoktu. Gidip büyü attıktan sonra orada durmak zorundaydınız.

Dodge;

Herkesin bildiği, seçtiğiniz düşmana karşı +1 AC veren klasik feat oyunun geneline yayılmış durumda. Artık bir feat değil, bir özellik olarak tüm player'larda var.

Combat esnasında saldırmamayı tercih edip move action'ınızı kullanma özgürlüğüne sahip olarak dodge açabiliyorsunuz. +4 AC ve +4 Reflex kazanıyorsunuz. Bu sırada düşmana ya da tehlikeye sırtınızı dönmemek kaydıyla move action yapabiliyorsunuz.

Help;

Arkadaşınızın skill denemelerine veyahut saldırılarına yardım edebiliyorsunuz. Bu sayede arkadaşınız "avantaj" elde ediyor. Yukarıda avantajdan bahsetmiştim. Tabiki DM'e bağlı bir durum bu da. Bir okçu arkadaşınızı yardım ediyorum diyip bunu anlatmanız gerekmekte. Çoğunlukla DM insiyatifine kalmış bir durum. DM size avantaj vermeyebilir böyle durumlarda.

Critical Hit - Miss;

Silahların değişik şekillerde d15 ile d20 arası crit zarları vardı eskiden. Yuvarladığınız D20 lik zarda silahınızın crit sınırı gelirse otomatik vuruyor ve ardından confirm zarını atıyordunuz. Bu sistem tamamen değişmiş.

Artık tüm silahların crit ihtimalleri sadece 20. Yani 20 atmadığınız sürece crit vuramıyorsunuz. Bazı featler yardımı ile bu sayıyı düşürebileceğinizi söylüyorlar fakat test oyunu çerçevesinde bu featleri göremiyorsunuz.

ARMOR ve WEAPON Sistemi;

Zırhlar nerdeyse tamamen değişmiş. Light Armor'lar full dex kullanmanıza izin verebiliyorken, Medium Armor'lar dexinizin yarısını kullandırtmıyor. Heavy Armor'lar ise tahmin edebildiğiniz gibi dex'inisi tamamen siliyor.

Heavy Armor'lar artık hızınızı sadece 5 Feet kadar düşürüyor. Diğer zırhlarda herhangi bir hız düşmesi yok.


Weapon'lar da bunun gibi bir değişikliğe uğramış. Finesse Weaponlar artık istenirse dex base alınarak kullanabiliniyor. Attack ve dmg zarları dex üzerinden yapılıyor. Aynısı Missle silahlarda da geçerli. Dex bonusunuz attack ve dmg olarak kullanılıyor.

Basic Weapons; En basit silahlar. Tek el sopa, çekiç mızrak vs.

Finesse Weapons; Bıçaklar, iki elle sopalar, pala, kısa kılıç vs.

Martial Weapons; Battleaxe, bastard sword, uzun mızrak vs. maksimum (d8 damage)

Heavy Weapons; Giant Axe, Twohanded Sword vs.(d8-d12 arası damage)

Missle Weapons; Shortbow, longbow, light crossbow vs.


Büyücülük;

Tüm Wizardlar artık level 0 ve bazı level 1 büyülerini at will bir şekilde yapabiliyor. Herhangi bir sınırlama olmadan istedikleri kadar da yapabiliyor.

Bu büyülerden bazıları:
Detect Magic, Magic missle, Mage Hand, Light, Ray of frost, Shocking Grasp.

Ray of frost hedefin bacaklarını buzlarla kaplayıp1 tur boyunca yürüyememesini ve dezavantaj almasını sağlarken, Magic missle 1d4+1 damage vuruyo hedefe vs.

Şahsi fikir olarak ben çok başarılı buldum. Koskoca büyücünün bu kadar basit büyüleri sınırlı sayıda yapması zaten biraz sinir bozucuydu. Böylelikle sürekli olarak büyülerini saklayıp arkalarda saklanıp ya da elinde ki light crossbowla birilerini savaşçı gibi vurmaya çalışma durumu ortadan kalktı. Paso büyü atabilicekler.


İlahi büyüler;

Cleric'ler tamamen değişmiş. AD&D'de ki gibi (second edition) inandığınız tanrıya göre büyüleriniz neredeyse tamamen değişiyor. Cleric'lerde de at will ve sınırsız büyüler mevcut. Oldukça az sayıda; maksimum 2-3 tane. Ama fena değiller.

Mesela Pelor'un rahibi at will ile Radiant Lance yapabiliyor. 1d8 + wisdom bonusu kadar dmg vuruyor düşmana. Ranged Attack olarak geçtiğinde isabet ettiremeyebiliyorsunuz.

Moradinin Cleric'i iseniz arkadaşlarınızı deathward ile koruyabiliyorsunuz istediğinizde. Hp'si 0'ın altına düşeni otomatik stabil edebiliyorsunuz 50 feet içersindeyse.

Levellar ilerledikçe Cleric'lerin at will büyüleri epey bir gelişiyor. Birkaç level da bir yeni bir at will alıyorsunuz. Pelor'un cleric'i at will minik heal alabilirken, Moradin'in clerici Divine Smite alıyor.

Dying;

Hp'niz -10 a düştüğünde ölüyordunuz hatırlarsanız. Bu da tamamen değişmiş. Hp'niz toplam con miktarınız + level'ınızın toplamı kadar miktara sahip oluyor (-)eksiye geçtiğinizde.

Mesela; level 5 siniz ve con'ununuz 14. Ölmeniz için -19 olmanız gerekiyor.

Eksi hale geçtiğinizde yere düşüyor ve ağır yaralı olarak kan kaybetmeye başlıyorsunuz. Bu durumda DC 10'a fort save atıyorsunuz. 3 kere başarılı olduktan sonra stabil konuma geliyorsunuz. Her tur 1 kere atma hakkınız bulunuyor. Bu da demektir ki 3 tur boyunca sıra size geldiğinde bu save zarını atıyorsunuz. Eğer save zarı başarısız olursa 1d6 damage daha alıyorsunuz.


Resting;

Long rest ve short rest adında iki yeni sistem eklenmiş. Ben çok başarılı buldum. Şu şekilde anlatiyim;

Short Rest 10 dakikalık dinlenme, yaraları temizleme, yemek yeme, soluklanma olarak geçiyor. Bu dinlemeyi gün içersinde her karakter Hit Dice'ı kadar yapabiliyor sadece.

Örnek vermek gerekirse; bir Rouge hit dice ı D6. Bir gün içersinde 6 kere short rest yapabiliyor. Her short rest'de, 10 dakika sonucunda hit dice'ınızı atıyor ve üzerine con bonusunuzu ekliyorsunuz. Sonuçta çıkan sayı kadar hp'niz düzeliyor. Mesela; d6 atılıyor, 5 geliyor. Üzerine con bonusu olan +2'yi ekliyor. Böylelikle 10 dakikalık dinlenme sonunda +7Hp alarak yoluna devam ediyor.

Deniyor ki eğer yanınızda healer kiti olan bir Cleric-Druid varsa, short rest sayınızı healer kit'de bulunan charge kadar arttırabilirsiniz.

Long Rest ise günde bir kere yapılabiliyor. Bildiğiniz 8 saat minimum uyuma ve dinlenme içeriyor. Tüm hp'nizi dinlenme sonunda geri alıyorsunuz.


Yaralanmalar;

Wizards, şu şekilde bir açıklama getirmiş yaralanmalara; Hp'nizin yarısına kadar kaybettiğinizde vücudunuzda ufak kesikler, ezilmeler ve ağrılar oluyor.

4'te 3'ünü kaybettiğinizde kısmen yaralanmalara ve incinmelere uğramış oluyorsunuz.

Sadece Hp'nizin hepsini kaybettiğinizde ölümcül bir yaraya sahip oluyorsunuz.

Bu açıklamalar neticesinde short ve long restlerde kazandığınız Hp'lere RP'sel açıdan açıklamayı rahatlıkla yapabiliyorsunuz.


Combat esnasında free olarak yapabildikleriniz;

Bir kapıyı açmak, çantanızdan potion çıkartmak, silahınızı çekmek, silahınızı yere atmak, intimidating yaparak düşmanlarınızı korkutmak, konuşmak, bir varile tekme atmak.

Bunların hepsi combat sırasında herhangi bir action yapmadan özgürce yapabilecekleriniz arasında. Düşmanların üzerine doğru bir varile tekme atabilir ve onlara karşı avantaj kazanabilirsiniz, veyahut hemen bir iksir çıkartabilirsiniz. İçemeye çalışırsanız rakibiniz bir sonraki saldırısında avantaj elde eder, çünkü siz defansınızı bir süreliğine bırakmış olursunuz.


Birkaç yenilik daha var. Zaman geçtikçe onlarıda yazmaya çalışıcam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Genel olarak 3.5 gibi mi yani sistem? 4th ed. gibi combat başına 1, günde 3,falan diye abilityler gitmiştir umarım. Skilller nasıl, featler nasıl, büyüler eskisi gibi mi?

SuperCandalf said:

Contest;

Yep yeni bir özellik daha eklenmiş oyuna. Bu bir etkinlik zarı. NPC vs Player veya Player vs Player şeklinde olabiliyor.

Peki nedir bu? Şöyle; İki kişi aynı skill denemesini yapıyor ise karlıklı yarışıyorlar. Kazanan başarılı oluyor. Hide attığınızda d20+skill puanınıza karşılık NPC veya playerın attığı D20+skill puanı karşılaştırılıyor.
Bu olay 3rd ed.da da vardı. Bi npcye bluff atıyorsan o da karşılık olarak sense motive atıyor, DC öyle belirleniyor. Contest diyerek yeni bi isim vermişler yalnızca sanki?

said:
Move action ve standart action;

Artık 30 move speed'iniz varsa istediğiniz kadarını saldırıdan önce, geri kalanıda saldırınız bittikten sonra kullanabiliyorsunuz.
Örnek; Koridorun ucuna gidip büyü attıktan sonra tekrar önceki durduğunuz yere geri dönebiliyorsunuz. Normalde böyle bir fırsatınız yoktu. Gidip büyü attıktan sonra orada durmak zorundaydınız.


Bunun için featler vardı spring attack benzeri, şu haliyle her karakterin vur kaç yapması çok sağlıklı olmaz gibi. Oynayarak görmek lazım tabi, ama falloutlarda falan baya bi abuse ettiğimiz bi sistemdi bu heh.

said:
Dodge;

Herkesin bildiği, seçtiğiniz düşmana karşı +1 AC veren klasik feat oyunun geneline yayılmış durumda. Artık bir feat değil, bir özellik olarak tüm player'larda var.

Combat esnasında saldırmamayı tercih edip move action'ınızı kullanma özgürlüğüne sahip olarak dodge açabiliyorsunuz. +4 AC ve +4 Reflex kazanıyorsunuz. Bu sırada düşmana ya da tehlikeye sırtınızı dönmemek kaydıyla move action yapabiliyorsunuz.


E bu da vardı oyunda, +4 ac +4 reflex gibi yüksek bonuslar vermese de full def. mevcut 3rd ed.da.

said:
Help;

Arkadaşınızın skill denemelerine veyahut saldırılarına yardım edebiliyorsunuz. Bu sayede arkadaşınız "avantaj" elde ediyor. Yukarıda avantajdan bahsetmiştim. Tabiki DM'e bağlı bir durum bu da.


Burda da tek değişen avantaj hedesi. Eskiden de +x skill vermek mümkündü. Gerçi 3.5ta mı geldi başka kitaplarda mı hatırlayamadım.


said:
ARMOR ve WEAPON Sistemi;

Zırhlar nerdeyse tamamen değişmiş. Light Armor'lar full dex kullanmanıza izin verebiliyorken, Medium Armor'lar dexinizin yarısını kullandırtmıyor. Heavy Armor'lar ise tahmin edebildiğiniz gibi dex'inisi tamamen siliyor.

Heavy Armor'lar artık hızınızı sadece 5 Feet kadar düşürüyor. Diğer zırhlarda herhangi bir hız düşmesi yok.


Bütün oyuncular için toplamda 3 tane armor var o zaman? En iyi light, en iyi medium ve en iyi heavy armor? Lvl1 karakterlerin parasının yetmemesi haricinde diğerlerini neden kullanalım? Pek aklıma yatmadı bu sistem.



said:
Büyücülük;

Tüm Wizardlar artık level 0 ve bazı level 1 büyülerini at will bir şekilde yapabiliyor. Herhangi bir sınırlama olmadan istedikleri kadar da yapabiliyor.

Şahsi fikir olarak ben çok başarılı buldum. Koskoca büyücünün bu kadar basit büyüleri sınırlı sayıda yapması zaten biraz sinir bozucuydu. Böylelikle sürekli olarak büyülerini saklayıp arkalarda saklanıp ya da elinde ki light crossbowla birilerini savaşçı gibi vurmaya çalışma durumu ortadan kalktı. Paso büyü atabilicekler.


Lowlvl spelllerin sınırsız olması çok sorun değil de, önemli olan yüksel lvllar. Büyü sistemi genel olarak 2/3rd ed. gibi mi? 3.5 baya rafine hale gelmişti özellikle spell compendiumla birlikte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Armor Listeleri var aslında. Her armor türünde 5 adet zırh çeşidi var. Verdiği Ac ler vs değişiyor.

3,5 da full defance yaptığında +4 Ac alıyordun. Burda Dodge yapmaya başladığında ekstradan +4 reflex de alıyorsun. Üstüne de move action hakkın duruyor. Yani çoğu Paladin'in yaptığı "taktiksel geri çekilme" adını veridğimiz işlemi yaparken Dodge açıcaz. Bu şekilde g.tüm g.tüm geriye gidicez.

Combat sırasında Help öğesini aktif ettiğinde arkadaşına avantaj veriyorsun işte. Ekstra bir zar atıyor büyüğünü alıyor. 3,5'da +1 attack bonus verebiliyordun sadece. Skiller de DM insiyatifiydi. +1,+2,+4 vs ekleyebiliyordun, izin verilirse.

Büyücülük kısmında bu "Minor Spell" dediğimiz ufak büyüler sınırsız fakat diğer büyüler normal bir şekidle işliyor. Belirli bir sayısı var. Ezber lazım. Bilmek lazım vs Klasik büyücü yani. Ama ilerleyen levellarda ki sistemi söylemediler henüz. Bana 1-3 Level seneryo geldi şuanda.

Vurup kaçma olayı için 3-4 tane feat almak gerekiyordu doğru hatırlıyosun. Şimdi onu free yapmışlar bu şekilde. Aslında daha mantıklı olmuş sonuçta. Daha dinamik bir savaş oluyor. Taktiksel hareketler vs baya tatlı. Aynısı NPC ler içinde geçerli olduğundan dolayı, oyuncularda zor anlar yaşayabiliyor.

Contest'in mantığı genel olarak şu şekilde olmuş; Normalde tavanda saklanan bir örümceğin hide dc si belliydi eskiden. Oyuncuların Spot zarlarının atıyorum, 18 olması gerekiyordu. Onu kaldırıp yerine bunu koymuşlar. DM o örümcek için bir hide zarı atıyor. Oyuncularda tek tek spot atıyor. O an DM in attığını zarı geçen kişi yada kişiler görebiliyor. Yani standart kalıplaşmış DC olayını kaldırmışlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3.5 a gore dusunursek axe in dedigi gibi cok buyuk degisiklikler sayilmaz. hele pathfinder a goz atanlar icin. asil classlar gormek lazim. tabi bi de settingleri nasil yapacaklarini.

monte cook yarisinda birakti isi.

e. cunningham in dedigine gore FR icin bir eski bir yeni timeline dusunuyorlarmis star wars rpg lerindeki gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biz birkaç deneme oyunu yaptık. Bazı izlenimlerimizi aktarayım.

İki kere zar atma olayı (yani avantaj ve dezavantaj) enteresan olmuş. Hele ki iki zar arasında epey bir fark olursa baya işe yarıyor.

Critical sadece 20 de ve maksimum damage odaklı olduğundan combatlar biraz daha uzun sürüyor. Daha heyecanlı oluyor açıkcası. Crit zarını 20 attığında oyuncu epey bir seviniyor :D Ama vurulan dmg çok yüksek olmadığından dolayı bir hayal kırıklığıda olmadı değil oyuncularda. 1d12 +8 dmg bonusu olan bir arkadaş critle birlikte maksimum 20 dmg vuruyor. Eskiden olsa 40 vurabilirdi. Ha düşükde atsa minimum 18 vuracaktı.

Genel olarak crit olayı dmg'ları baya düşürmüş fakat combatlar daha bir stabil hale gelmiş. Hele ki benim gibi bir DM seniz, çıakrttığını Boss tek vuruşta critle ölme riskinden kurtulduğunuzda mutlu oluyorsunuz eheh.

Aynı durum oyuncular içinde geçerli aslına bakarsanız. K.çı kırık bir goblin efsane bir critle devasa bir dmg vuramaıyor. Bu da süpriz ölümleri bir nebze ortadan kaldırıyor. Tabi alışmak lazım.

Başlangıç HP'si oyunu baya rahatlatıyor başta.

Short Rest olayıda oyuncuların 1000 tane potion taşıma sıkıntısını ortadan kaldırmış gibi görünüyor. Bir çatışmaya girip sonrasında güvenli bir yerde yaralarıyla ilgilenmeleri, dinlenmeleri vs RP açısından çok hoş olmuş. Baya beğendik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:

3.5 a gore dusunursek axe in dedigi gibi cok buyuk degisiklikler sayilmaz. hele pathfinder a goz atanlar icin. asil classlar gormek lazim. tabi bi de settingleri nasil yapacaklarini.

monte cook yarisinda birakti isi.

e. cunningham in dedigine gore FR icin bir eski bir yeni timeline dusunuyorlarmis star wars rpg lerindeki gibi.

1370lerden devam etsinler ya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Sparkcaster said:

fenris said:

3.5 a gore dusunursek axe in dedigi gibi cok buyuk degisiklikler sayilmaz. hele pathfinder a goz atanlar icin. asil classlar gormek lazim. tabi bi de settingleri nasil yapacaklarini.

monte cook yarisinda birakti isi.

e. cunningham in dedigine gore FR icin bir eski bir yeni timeline dusunuyorlarmis star wars rpg lerindeki gibi.

1370lerden devam etsinler ya


aynen

3.5a dönüyoruz havası varsa fitim ben ama tarihi de geri alsınlar pliz.

mage olayı güzel olmuş gibi, eğer ki high level spellerde saçmalamıycaklarsa. ama vurkaç davasının herkese beleşe verilmesini sevmedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...