Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Radiant Historia - God Tier!!!!


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Oyun DS için ama emüle edilebiliyor rahatlıkla, nasıl olduğunu bilmiyorum ama. Oyunu Shin Megami Tensei ekibi yapmış ve kesinlikle en iyi işleri.

Konusunu bile anlatmak istemiyorum aslında, ilk bir saatte olanları anlatayım: İki çocuk görünüyor yine dünyayı kurtaramadık ama tekrar bir deneyelim bakalım diyen, esas oğlana geçiyor sahne ve savaş bölgesinden bir casus kurtarmaya gidiyoruz, beceremiyoruz ve hepimiz ölüyoruz. Sonra ilk çıkan iki çocukla karşılaşıyoruz sürreal bir ortamda, geçmişteki güçlü anılar ve kararlar taşıyan noktalara (zamanı değiştirebileceğiniz 236 nokta var) geri dönüp tarihi değiştirebileceğimizi söylüyorlar, geçmişe gidip hepimizi kurtarıyoruz olayları tekrar yaşayarak.

Oyun böyle başlıyor.

Dövüş sistem epey yaratıcı ve güzel. Srpg tarzı dövüşler ama ilk kez bu tarz bir oyunda sıraların tamamen değiştirilebildiğini gördüm. İsterseniz sıranızı düşmanla bile değiştirebiliyorsunuz (düşman sırası değiştiği anda saldırıyor ama) kendi karakterlerinizle kombolar yapmak için. Sırf dövüş sistemi için bile denenebilir aslında.

Müzikler kesinlikle inanılmaz. Shimomura Yoku yapmış ama Uematsu Nobuo seviyesinde direk. Final Fantasy ile, Chrono Trigger ile yarışır müzikleriyle.

Öykü ise öyle bir içine çekiyorki oyuncuyu direk god tier yapıyor oyunu. Bu daha önce JRPG'ler arasından arasında sadece Chrono Trigger, The World Ends with You, Earthbound ve Persona 3 verebileceğim bir ünvandı. Son nesilin en iyi JRPG'si (hatta RPG'si) The World Ends with You derdim hatta hep, artık değil. Zaman yolculuğu kavramını daha önce hiç görmediğim bir yere taşımışlar ve çok iyi kotarmayı da becermişler. Özellikle karakterle aşırı empati kurabiliyorsunuz, oynarken direk alignment change olayını yaşadım yani, resmen duygusal olarak kayıyorsunuz saatlerce oynayınca. Normalde düşünmeyeceğiniz şeyler yapıyorsunuz.

Oynanış genel olarak çok iyi. geleneksel ölmeyen bosslar gibi öğeler var ama modern öğeler de var. Modern JRPG ile klasiğin birleşimini iyi kotarmışlar. Olabildiğince non-linear ayrıca.

Atlus gerçekten kendini aşmış, zirveye çıkmış. Atlus gibi imba bir firma için bunu söylemek ne kadar zor olur tahmin edebilirsiniz.

Oynayın diyorum, oynamayını dövüyorlarmış.

http://www.youtube.com/watch?v=xD9FevMw1_o
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • Genel Yönetici
Herkesde 3DS oldugu icin bir up edeyim dedim. Bence bu rahat son 5 yilin en iyi RPG'si olmaya aday. Alin.

http://www.amazon.com/Radiant-Historia-Nintendo-DS/dp/B004CVWETI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1374253909&sr=8-1&keywords=Radiant+Historia

Turkiye'ye yolluyor. Artik Amazon cogu oyunu yolluyor sanirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 yıl sonra ...
  • Genel Yönetici
3DS remake geliyor yakin zamana, bir suru ek sey de ekliyorlar.

Gelmis gecmis en iyi RPG'lerden biri bu oyun benim icin, oynamayan kesin oynasin diyorum. DS ya da 3DS yoksa emule edin.

https://www.nintendo.com/games/detail/radiant-historia-perfect-chronology-3ds
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

remake için brand new fiyatı istemek tam bir nintendo klasiği, büyük indirim olursa bakarım ama olmayacağını da biliyorum. :/ neyse artık aklımda olsun.

ingilizce dub facepalm
https://atlus.com/radianthistoria/img/system/mb2.png
pek remake de değil gibi grafikler filan. 40$ çok olmuş hani ds'ten port'a char ekleyip.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani tactics ogre psp full graphics storyline extra char gameplay systems fearures remake gibi bir efora bile 10$ vermiştim indirimdeyken, 20 idi normalde. vc pc port vs hep yarı fiyattan çıktılar. öyle olsa zaten iyi oyunlara acımıyorum ama kazık yani şu.

istemiyorum ya o işlere girmek, alet çalışıyor sonra bir sorun çıksa çöp olur herşey dijital oyunlarım hep. hesapsızlık sistemi sağolsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Haklisin sen de, ben artik yeni oyun almam diye girdim, bunlar duyurulmaya basladi. Bozulmadi ama hic.

Bu oyun dedigim gibi cok iyi ama DS'nin omrunun sonlarinda ciktigi icin pek fark edilmedi. The World Ends With You ile filan ayni donemde ciksaydi ortaligi yakip kavururdu bence. Chrone Trigger seviyelerinde neredeyse, oynadigim en iyi 2-3 JRPG'den biri diyorum zibilyonunu oynamis biri olarak. Ilk ucume girdi Chrono Trigger ve Dragon Quest V'in arkasinda. Simdi 3DS remake'ini de 3DS'nin omrunun sonlarina dogru cikartiyorlar =(

Mukemmel oyuna yazik etti Altus.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 5 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
https://www.polygon.com/2018/2/5/16972534/radiant-historia-perfect-chronology-review-3ds

Yeni Friendly modunu tuttum. Istersen mob combatlari atlayabiliyorsun, ama XP ve loot geliyor. DS'de hatirliyorum, bazi yerlerde iki yer arasi onlarca mob dovmen gerekiyordu birbirinin karbon kopyasi. Atlamak bu durumlarda, istediginde de dovusmek guzel olmus. Boss'lar filan atlanmiyor tabii, ya da oykuye yedirilmis combatlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...