Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uydunet Konusu


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Burada sorayim;

Validenin evinde uydunet var uzun suredir. Hic memnun degiller. Surekli kesilip duruyor. Taahhutu de bitmis. Sizce neye gecsin? Internetten dizi falan izliyolar, oyle cok dusuk aknli bisey olamaz yani. Neyi tavsiye edersiniz?

Ev istanbul kozyataginda bu arada, o civardan yorum varsa daha iyi tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu kesilme olayı modem kaynaklı mı yoksa net mi? onu önce kesinleştirmek lazım.Modem kaynaklı da olabilir.Başıma geldi ordan biliyorum.Modemi değiştim sorun çözüldü.Kladı ki uzun sre kullandıklarını söylüyosun.Bu arada şuan da uydunet var bende de 25 mbit sınırsız(akn 75) hiç kopma vs yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
altyapi calismalari sebebi ile bol tarafindan kesinti oldu.

@fizban, haci sizinkilerin apartmaninda sorun vardir. biz defalarca cagirdiktan sonra adamlarin agzina fazlasi ile sictim. apartmandaki kutunun icinden bisileri degistirdiler

simdi cok sorun olmadan kullaniyoruz

ama emin de olamiyorum tabii bi sorun yasar miyim diye. umarim yasamam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sorum olacak kafayı yemek üzereyim. Uydunet kullanıyorum ve twitch üzerinden yayın yapıyorum 1 yıldır. Bugüne kadar bir kere tık demeyen bağlantı 2 haftadır rtmp kullanan herhangi bir yere (twitch, youtube, clansy, hitbox) 2mbitten fazla upload vermiyor. Twitch ile görüştüm bizden kaynaklanmıyor diyor, uydunet bizde sorun yok diyor, yurtiçi veya yurtdışı yaptıgım bütün speedtestler 10mbit uploadı çatır çatır yapıyor. 3 farklı makinadan defalarca test yapıyorum hergün sonuç aynı. Peki bu sorun nerden geliyor varmı aklı eren ulvi bir insan bana bu absürtlüğü anlatabilecek ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uydunette bi boklar dönüyor kesin. Throttling olayı var bir süredir zaten de, ben farklı bir deneyim yaşıyorum ve bunu isimlendiremiyorum.

Benim router'a PS4, PC, iPhone ve iPad bağlı sürekli ve PC haricinde hepsi otomatik update yapıyor. 5mbit bağlantı var. 1-2 yıl öncesine kadar cihazlar update çekmeye başlasa dahi PC'de online oyun sırasında ping'de değişim olmuyordu. Yani dengeliyordu bağlantı paylaşımını.

Sonra ne olduysa artık herhangi bir cihaz veri transferine başlasın diğer cihazlar ölüyor. Web sayfaları bile açılmıyor.
PC içinde de mesela Steam download'a başlayınca web sayfaları açılmaz hale geliyor. PC'de bu sorunu Net Limiter yükleyerek çözdüm. Ama diğer cihazların bandwidth'ine limit koyamıyorum.

Kaldı ki modem ve router'a dokunmadım hiç. yıllardır aynılar. Geçen aylarda belki çözer diye dd-wrt kurdum router'a ama işe yaramadı.

Bunun uydunetten kaynaklandığını düşünüyorum ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Bunun uydunetten kaynaklandığını düşünüyorum ben.


Benzer bi durum (bilmiyorum daha önce buraya yazdım mı) bende de var.
Evdeki modeme iki telefon (iphone ve android), tablet (ipad), üç laptop (1 mac, 2 win) ve duruma göre misafirlerin cihazlar bağlı. Arka odalara yetmediği için gidip bi tane de Tp-Link TL-WA850RE 300 Mbps Kablosuz Range Extender aldık.
Evin neresinde olursak olalım, tamamen düzensiz aralıklarla kopmalar yaşıyoruz. Modemde her şey güllük gülistanlık gözüküyor ama kullanılan cihazda bağlantı gözükmesine rağmen hiçbir hareket olmuyor. En hızlı çözüm wifi off/on yapıp tekrar bağlanmasını sağlamak oluyor ama atıyorum bir şey izlerken 3-4 kere kopmaya başlayınca dolar artmış falan demedem mac'i fırlatasım geliyor.
Uydunet'le uzun süren tartışmalarımız sonucunda modem'i servise gönderdik. O arada 1 ay boyunca geçici modem temin ettiler. Bu sorunların hiçbirini yaşamadık. Arada dalgalanmadı desem yalan söylemiş olurum ama kendisi toparladı ve off/on gibi bir şeye gerek kalmadan kaldığı yerden devam edebildi.
Sonra eski modem geri geldi ve sorunlar tekrar başladı. Getirdiklerinde bi de "wireliess kartında sorun olduğu tespit edildi ve düzeltildi" dediler.
Şimdi modemi komple değiştirmeleri için uğraşıyorum ama yanaşmıyorlar. Yenisini iteleme derdinleler. Bakalım neler olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte ben bunları yaşamamak için Motorola modem aldım kendime, ethernet ile TP-Link WR740N'e bağlı, kopma falan olmuyor. Tek sorunum işte bandwidth boğulması.

Evde 2 tane bağlantı var. Biri 10mbit bağlantı NetMaster'a bağlı, diğeri 5mbit Motorola'ya bağlı. Netmaster sorunlu. Telefon'lar falan bağlanmıyor bazen, bağlanırsa modem göçüyor falan. O yüzden en uydunet sahiplerinin biryerlerden motorola modem edinip MAC adresini merkeze tanıtması.

Ayrıca Router range extender'ların problemsiz çalışanına ben hiç rastlamadım. Extender'a bağlı cihazlarda hep problemler oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...