Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uydunet Konusu


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
TTNet'e karşı olan genel mutsuzluk nedeniyle TTNet AKK konusunda sık sık Uydunet konuşulur oldu. Konusunu açtım bende kendi 20 dakikalık tecrübelerimi paylaşmak için =)

3 Mbps Uydunet'i deniyorum şu anda. 49TL veriyorum. Ankara, Esat'tayım. Ping 6-7 Speedtest ile, hayatımda böyle ping görmedim ben. Paris'e 90 çıktı. Hız tam istediğim gibi, ne fazla benim için ne de az. Crunchyroll ve Hulu Plus'dan 720p stream edebiliyorum takılmadan ve Hulu Plus'da takip edebildiğim buffer 2-3 dakika içinde tamamen doldurdu kendini. Baştan beri hiç takılma olmadı zaten. TTNet ile yeni bir video'ya başladığımda oynamaya başlaması 30-40 saniye sürüyordu, burada 3-4 saniye sürüyor.

Youtube'dan 720p Brave fragmanı izledim, hiç beklemedim buffer dolsun diye, durum bu:

http://i.imgur.com/LJFy8.png

Hızı ve performansı tatmin edici. Kablotv'den bizim buranın teknik servisinin de başarılı olduğunu biliyorum zaten. İyi yani.

Eğer denememi istediğiniz korsan stream sitesi filan da varsa link yollayın bakayım.

TTNet'in 8 Mbps hızında sadece bazen bunlar oluyordu teknik olarak mümkün olmasına rağmen. Almadan önce araştırdığıma göre 720p stream - ister Amazon olsun, ister Hulu ya da Youtube - 2,5 Mbps ama 8 Mbps TTNet ile HD stream alamıyordum genelde, Crunchyroll'da çalışıyordu bir sağlam (o da 1,8 Mbps), AKK çıkınca iyice içine ettiler işin zaten. Uydunet teknik olarak göstermesi gereken şeyi paşalar gibi gösteriyor. Eğer sadece bilgisayarsan ve 1080p'ye bulaşmadan kullanıyorsanız içeriğinizi tavsiye ederim 3 Mbps hızı. İndirme yapıyorsanız ya da 720p'lik notebook ekranı kullanmıyorsanız az gelebilir tabii. Torrent ile 350 civarı alıyorum.

Sonuç olarak ama 3 Mbps Uydunet ile 8 Mbps TTNet'ten daha iyi performans aldım.

Modem olarak da şunu aldım: http://www.e-vizyon.net/SB5101i-DOCSIS-20-Wireless-Uydunet-Ilkyardim-Paketi,PR-355.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

TTnette şuan 8mibte kadar adil kullanıyorum 7mbit falan alıyorum 59 liraya. Yaklaşık 3 yıldır felaket memnundum hız düşmediği için ama hız düşmeye başladığı için şuan problem yaşıyorum.

Uydunette 5mbit sınırsız 69 lira.

Aylık downloadım 100gb civarı. Ne yapsam kararsız kaldım ya. Esattayım bu arada ben de, Çankaya hastanesinin orda oturuyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm
sene 1996 felan
erenkoyde kablonetin betası yeni bitmiş
ben aldım
16 senedirde kullanıyorum
hiç üzmedi(pardon ttnet yuzunden uzulduk bi defa 64 kbit diye yaptıgımız anlasmaları sınırsız kullanıyoduk ttnet köpeklik yaptı zorla sınırlattı adsl satıcaz diye 3 ay kadar 8 KB ile dl yaptık)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok yüklenmeyin de yalan olmayalım.

neyse istanbul ortaköy ve beylikdüzü'nde de rahat rahat geçebilirsiniz. yurtiçi pingler 5-8, avrupa 65-70, amerika 220 civarı. 5 mbit'te dl hızı 620, ul 120 civarı oluyo. ortaköy'de 10+, beylikdüzünde 5 yıldır kullanıyorum verdikleri hizmetten bi şikayetim yok. bu arada netmaster modemle yüksek ping veya torrent açıkken browser'da dolaşmanın işkence olması gibi sorunlarla karşılaşan olursa modemin firewall'unu kapatsın sorun kalmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Heimdall said:

5 mbit'te dl hızı 620, ul 120 civarı oluyo.


5mbitle 620 görüyor musunuz harbi?

http://www.speedtest.net/result/1968842973.png

ortaköy'de böyle, belki bölgeye göre biraz değişiyodur bilmiyorum.

gerge, türksat hala netmaster cbw-700v mi veriyo bilmiyorum ama öyleyse o modemde bi sorunla karşılaşmadım ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...