Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2012-2013 Sezonu Genel Tartışma


vaperon

Öne çıkan mesajlar

kontratlı bütün isimleri yollasınlar.alsınlar full b takımını as kadroya.3 5 sene daha eziyet cekelim ama boyle 3 kurus etmicek adamlara milyon yuro vermeyelim artık.
sadece beşiktaş icin değil aynı hatayı yapan tüm türk takımları için böyle düşünüyorum.
aldıgı paranın hakkını veren oyuncu sayısı o kadar azki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Urgancılar, BJK TV'ye yaptığı ve kulübün internet sitesinde de yer alan açıklamalarında, Beşiktaş'ın temel problemlerinden birisinin kongre ve kongre üyelerinin yapısı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Kağıt üzerinde 23 bin üyemiz var. Ancak bunlardan 11-15 bin arasında kişi aidatlarını yatırıyor. Kongre üyesi olup Beşiktaş'ı yaşamayan insanlar var. Beşiktaş'a sahip çıkma anlamında sorunlarımız var. Beşiktaş'ın son 8 yılda kötü yönetildiğini, mali portrenin bu yönetim şekli nedeniyle karşımızda olduğunu söylüyoruz. Seçilenler kadar seçenlerde de problem var. Her yıl mali ve idari genel kurulumuz var. Beşiktaş'ın sorunlarını paylaşmak, yapılan işleri eleştirmek, bunları düzeltmek mümkün. Herkes son 8 yıldan şikayet ediyor. Maalesef kongreye gelmeyenler, kongreye gelip de Beşiktaş'ın durumu iyiymiş gibi susanlar, ayakta alkışlayanlar var.

Özellikle Sayın Süleyman Seba'dan sonra Beşiktaş camiası sosyolojik bir kırılma yaşıyor. Kurumsallaşma, profesyonelleşme süreci üzerine 8 yıllık süreç de gelince Beşiktaşlılığı yaşamaya çalışan birçok insan Beşiktaş'tan uzaklaştı. Bunların birçoğu maça dahi gelmez oldu. Kombine düşüşünün nedeni yapılan bunca transfere rağmen oluşturulan takım değildir herhalde. Beşiktaş'tan uzak duran, Beşiktaş'ı dışarıdan yaşayanları da kucaklama gerekliliği var. Kongre üyesi olmak öcü gibi gösterildiği için insanlar 'Bizim ne işimiz var. Kombine alıp, ürün alıp bu zihniyete yardımcı mı olacağız?' diye düşündüler.''

Şu anda travma üstüne travma yaşayan bir Beşiktaş olduğunu vurgulayan genel sekreter Urgancılar, ''Madem halkın takımıyız; Beşiktaş'ın kapılarını halka açmaktan, Beşiktaş'ı yaşayanlara söz sahibi yapmaktan başka çözüm olmadığına kanaat ettik. Beşiktaş'ı gerçekten yaşayanlar, o değerlere sahip bireyler Beşiktaş'ın kongre yapısını değiştirecektir. Camianın ihtiyacı olan da budur. Çünkü kulüple alakası olmayan, başka takım taraftarları bir takım hesaplarla kulübe üye yapılmıştır'' dedi.

Urgancılar, kadınların daha çok katılımcı olması için üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydederek, ''Ancak kadınların statta olmasıyla küfrün azalacağını düşünen bir zihniyet var. Biz sadece kadınların olduğu maçta küfürden dolayı ceza alınabileceğini gösterdik. Bizde kadın, erkek fark etmiyor. Yeni bir yapılanmadan bahsederken topyekun bir yapılanma gerekiyor. Kendi kendimizi rehabilite etmemiz gerektiğine inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

Kulübün tüzüğünün de değişmesi gerektiğini ifade eden Mesut Urgancılar, bu konuda çeşitli çalışmaların olduğunu, Divan Kurulu tarafından tamamlanmış bir hazırlığın da bulunduğunu ve tüzük tadil kongresi gerçekleştireceklerini söyledi.

-Üye projesi-

Üye projesi konusunda da bilgiler veren Mesut Urgancılar, projenin yönetim kurulunun bir çalışması olmadığını belirterek, ''İlk öneri 2004 yılında verilmişti. Böyle projelerin yönetimden tabana gitmesini doğru bulmuyorum. Madem ki bu bir taban hareketi olacak; tabandan yönetime getirilmesi gereken bir proje olduğu kanaatindeyim. Bununla ilgili PR çalışmaları yapılacak. Feridun Düzağaç ve Zeki Demirkubuz gibi isimler de bizlere yardımcı olacaklar'' dedi.

Siyah-beyazlı kulübün genel sekreteri, satışa çıkardıkları ''FEDA'' tişörtlerinin siparişlerine yetişemediklerini ve bunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getirdi.

Derneklerle ilgili soruyu cevaplayan Urgancılar, şunları söyledi:

''Yaşamın her alanında örgütlü olunması gerektiğine inanıyorum. Ben de bir dernekte yöneticilik yaptım. O dernekte gölge kabine gibi bir oluşumu hedeflemiştik. Bunun için çok çalıştık, ama kısa sürede başaramayacağımızı gördük ve yıldık. Dernekler, Beşiktaş'a hizmet etmek için varlar. Ama gelinen noktada kongrelerden önce aranmaya, otellerde misafir edilmeye, hediyeye alışmışlar. Derneklerin Beşiktaş'a 750 bin lira borcu var. Ürün almışlar, ama ödememişler.''

-''Taraftarların kendine gelmesi lazım''-

Taraftarlara da uyarılarda bulunan Mesut Urgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dernekler böyle de taraftarlar başka mı? Her yerde korsan satıcı var. Taraftarların bir kısmı korsan ürünlerle maça geliyor. Feda tişörtleri maddi kazanç sağlamak için değil, yok olmuş değerlerimizi tekrar hatırlatmak için oluşturulmuş bir sosyal sorumluluk projesi. Bunun bile taklidini yapıp satıyorlar. Madem Beşiktaşlısınız bunu hangi vicdanla, hangi mantıkla alırsınız. Bunu anlamıyorum, anlamak da istemiyorum. Beşiktaş taraftarının silkinip kendine gelmesi lazım. Son 2 yılda sadece taraftarların statta ettiği küfürlerden, çıkarttıkları olaylardan dolayı 5,6 milyon lira masrafımız var. Bu nasıl bir sorumluluk, nasıl bir arma aşkı? Bu riyakarlıktır, en büyük ihanetlerden biridir. Maçta korsan giyene kimse 'burada ne işin var' diye sormuyor.''

Kulüp bünyesindeki Futbol A.Ş.'nin borsaya açık bir şirket olduğunu vurgulayan Urgancılar, ''Bu şirketin yatırımcıları kendilerince haklarını arayabilirler, hesaplarını sorabilirler. Kötü yönetim dışında suistimale inanan kulüp üyesi varsa, Beşiktaş'ın zarar gördüğüne inanıyorsa disiplin kuruluna şikayetini iletebilir. Beşiktaş da başkan tarafından yönetilir. O nedenle araştırma sonucunun ilk teslim adresi, başkanımız olacaktır. Başkanımız Fikret Orman'ın amacı hiç kimseyi zan altında bırakmak ya da aklamak değil. Gerçekler neyse haktan adaletten yana şeffaf bir şekilde paylaşmak üzere başkanın sözü var'' diye konuştu.

-Kurumsallaşma konusu-

Urgancılar, kulüp çalışanlarında normal bir şirkette aranan özelliklere dikkat edilmediğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Birilerinin eşi, dostu olması hatta bazen sadece Beşiktaşlı olması bile yetmiş. Personel özellikleri iş için yeterli mi diye bakılmamış. Şimdi sil baştan yeni bir düzenleme yapmak gerekiyor, bunu yapmak da kolay değil. Mali yönetim gibi taraftar ilişkileri, sponsorluk ilişkileri, kurumsal iletişim gibi konularda bir kafa karışıklığı var, bütünlük yok. Tek ve merkezi stratejiyle yönetilmemiş günlük kararlarla yol alınmış bir süreç var. Birçok çalışanımızda görev karmaşası var. Bazı görevler mükerrer yapılırken, bazıları hiç yapılmıyor. Sorumluluk verilmiş, yetki verilmemiş. Yönetim birimlerinin hedefleri belirlenmemiş, iş performansları ölçülmemiş. Çalışanların moral ve motivasyonu zaten düşük. Düzeltmek için bir şey yapılmamış. Tüm kararlar yönetim kurulu tarafından alınmış. Yönetim kurulu stratejiyi belirlemek, hedeflerin neresindeyiz diye bakmak yerine operasyonel işlerle ilgilenmeye başlamışlar. Böyle şirketleri profesyonellerin yönetmesi gerekiyor. Kurumsallaşma yok. Bunları belirleyip işe alma, ücret skalasının belirlenmesine kadar yeni bir süreç yaşıyoruz. 7 yıldır zam alamamış personeller var. Zam alamıyor, ücret değişmiyor diye bazı personellere kombine hediye edilmiş. Alaturka yöntemlerle işe karşı heyecanlarının ayakta tutulduğu sanılmış. Adama göre iş, işe alımlarda etkili olmuş. Çalışanlarla kulüp arasında aidiyet ortadan kaldırılmış. Bunlarla uğraşacak insan kaynakları oluşturulmamış, mevcut olan birim de işinin dışında ne varsa onunla uğraşır hale gelmiş.''

Kulüplerin artık paralı yöneticilerle yönetilmeyeceğine dikkat çeken genel sekreter Urgancılar, ''Gönüllerinde böyle bir adanmışlık varsa sabahtan akşama kadar kulüpte çalışabilirler. En çok parayı veren şu unvanı alır gibi alışkanlıklarla kulüp yönetilmez. Geçmiş yönetim kurullarında bir unvan, makam verebilmek için asbaşkanlık üretilmişti. Bizim yönetimimizde başkan, ikinci başkan, genel sekreter, muhasip üye, komiteler ve bu komitelerin başkanları vardır. Unvanlarla iş yapılmıyor. İnsanların birbirine başkan diye hitap etmesinden de rahatsız oluyorum'' diye konuştu.

Maçlarda yaşanan olayları eleştiren Mesut Urgancılar, ''Kombine bilet alıp içeri giriyorsunuz. Başkalarının yanlarında birkaç kişi daha soktuğunu görüyorsunuz. Yerinize oturamıyorsunuz. Birileri sahadaki oyunla alakası olmayan şekilde tezahürat yapmanızı istiyor. Devre arasında bir yere gidemiyorsunuz. Büfeden alışveriş yapamıyorsunuz. Tuvaletleri kullanamıyorsunuz. Keyfini süremediğimiz bir atmosfer var, bu teker böyle dönmez. Maç gelirlerinde taraftarlarımızın çok gerisindeyiz. Bu nedenlerle de yeni stada ihtiyacımız var. Başkanımız ve Umut Güner bu konuyla yakından ilgileniyor. Yakın bir süre içinde stadın ne olacağı, maçları nerede oynayacağımız konularının hepsi netleşecek. Kulübün mali durumu gibi en önemli konularımızdan bir tanesi de stat konusudur. Biraz daha sabır istiyorum'' dedi.

Mesut Urgancılar, Amatör şubeleri yaşatabilmek için çeşitli kuruluşlarla sponsorluk görüşmeleri yaptıklarını belirterek, ''Ne yazık ki birçok mecrada olduğu gibi sponsorlarla olan ilişkilerde de öyle kritik hatalar yapılmış ki birçok firmadan kredimizi kaybetmişiz. Görüşmelerimiz devam ediyor, ancak bir sonuç alamazsak bazı branşların faaliyetini dondurmak zorunda kalacağız'' şeklinde konuştu.

Eleştirilerini sürdüren Urgancılar, sözlerini şöyle tamamladı:

''Beşiktaş yönetim kurulu; hedeflerini, vizyonunu, misyonunu belirlemeli ve bunlar kontrol edilmeli. Profesyonellerin yapacağı iş kurumsallaşmayla oluyor. Beşiktaş böyle yönetilmeli. Bir üniversiteyle anlaşıp spor yönetimi konusunda bir ilki gerçekleştirip master ya da lisans programı adı altında spor yönetimi uzmanlık eğitim vermek istiyoruz.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Demirören'in adamı zaten, çeşitli senaryolar yazılabilir bu oluşan durum ile ilgili ama neyse giden gitmiştir.

Sponsorlar halen var, Medicana en ciddi teklifi yapmış. 10m üstünde veririz diyorlar uzun süreli bir kontrat ile hemde,

Burada sorun, basket bölümünde de yazdım ki o da bütün oyuncularımız kontratsız ve aniden GS ile anlaşan adaman geçen sefer ki BJK - Efes macerasında olduğu gibi oyuncuların yarısını alıp GS'ye geçecektir. Planlı bile yapmış olunabilir şu hamleler asdfdsa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beşiktaş’ta ücretinde indirime giden oyuncular arasına Fabian Ernst de katıldı. Alman oyuncu, yönetimin talebini geri çevirmedi ve 400 bin euroluk indirimi kabul etti.



Adam gibi adam cidden, Ernst cidden son yıllarda yaptığımız en iyi transfer ya

profesyonelliğiyle, adamlığıyla her şeyiyle örnek bir adam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Demirören'in adamı zaten, çeşitli senaryolar yazılabilir bu oluşan durum ile ilgili ama neyse giden gitmiştir.

Sponsorlar halen var, Medicana en ciddi teklifi yapmış. 10m üstünde veririz diyorlar uzun süreli bir kontrat ile hemde,

Burada sorun, basket bölümünde de yazdım ki o da bütün oyuncularımız kontratsız ve aniden GS ile anlaşan adaman geçen sefer ki BJK - Efes macerasında olduğu gibi oyuncuların yarısını alıp GS'ye geçecektir. Planlı bile yapmış olunabilir şu hamleler asdfdsa


abi sensible 96 da menejerlik kasarken yapardık bunu ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...