Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Interneti yavaş olmayan var mı? vol.2


Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
On 05.07.2019 at 13:18, smyrnas dedi ki:

uydunet kafaya göre çalışıyor herhalde. bende 1-2 ay önceye kadar akşam 7 den sonra hız düşünce baya sıkıntılıydı. Bakım falan mı yaptılar naptılarsa iyi şimdi ? 

Bazen dağıtımı yapan kutunun olduğu yerde tabela falan varsa ping'i etkiliyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

gece 4 gibi kuş oldu uçtu internet

ışıklar yanıyo, arayüzde bağlantı görünüyo fakat telefonda wifi ünlemli, pcde de proxy algılanamiyo gibi bi hata aliyorum.

superonline adsl2 galiba paket, neyse ilk aradigimda ekip gelmeli kutunuzda galiba sikinti dediler, şimdi tekrar aradim istanbulda genel bi ariza var ip alinamiyo falan dediler.

başka problemli var mı kimse ağlamamış twitterda ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Pendik'teyim, TTNET var evde, yurtdisina baglanirken inanilmaz bi yavaslik var. Getir'dir, Migros Sanal Market'tir falan onlar bile asiri yavas, muhtemelen yurtdisinda bi yerde duruyo server'lar. Kendi VPN'ime bile baglanamiyorum, baglandiktan sonra da asiri yavas olmaya devam ediyo falan.

Ama enteresan bi sekilde WoW'da ping'im gayet iyi (~50ms ki TTNET icin iyi). Spotify'da da muzikler gayet iyi calarken album art'lar falan acilmiyo.

Belli ki HTTP'yle alakali bi sikinti var, duz TCP seyler iyi calisiyo

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

HTTP'nin TCP'nin uzerine kurulu oldugunu biliyorum, o yuzden Spotify ve WoW'un iletisim sekli icin "duz TCP" terimini kullandim. Basta HTTP header'larini gordugu anda aktiflesen bi cesit packet inspection falan oldugundan suphelenmistim ama HTTPS trafikte ve VPN uzerinden gecen trafikte de ayni yavaslik devam ettigi icin bilemiyorum. Ki hatta sonra kendi Almanya'daki VPS'ime SSH'la girip komut falan calistirirken de delay gozlemledigim icin HTTP'ye ozgu olan bi sey yoktur ortada muhtemelen. Neyse su an duzgun gibi her sey.

DNS olarak da yuzyillardir Level3 kullaniyorum (4.2.2.3, 4.2.2.5), arada sapitabildigi icin ondan da suphelenmistim ama duz Telekom DNS'leriyle de, Cloudflare (1.1.1.1) ve Google'la (8.8.8.8, 8.8.4.4) da denedim duzelmemisti.

Ama evet Telekom ve Google'in DNS'lerinde kesin bi seyler donuyo arada.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

selamlar arkadaşlar benim bir derdim var 24 aylük ttnet taahhütümün henüz 6. ayındayım maalesef 6. ay önce taahhütümü yeniledim evimin alt yapısı eski olduğu için ttnet tek el gibi bir şeydi. neyse bana senelerdir bu ttnet çektiriyor en son 1 ay önce kablo net alt yapısı geldi ve %100 kabloya geçeceğim gibi. araştırdığımda seve seve cayma bedeli ödiyecek gibi görünüyorum. ancak şöyle bir durum var pazartesinden beri apartmanımızda internet yok ve pazartesinden beri müdahale edilmedi, bu durumda taahhütü tek taraflı fesh etme imkanım doğarmı? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en son kanun değişmişti, 12 aydan uzun aboneliklerde cayma bedeli ödemeden abonelik iptal edilebiliniyordu.

baktım hatta tekrar şimdi, madde 52

Alıntı

(4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez.

 

-Bonesoul- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

kablo iyi ya. bugün burada (ankara/yenimahalle) 4 saat yoktu gerçi akşamüzeri 6'da bi elektrik gitti 2-3 dk, kablo 4 saat kendine gelemedi. yağmur vardı baya ondan mı oldu bilmiyorum ama. neyse ayda yılda bir olan şey sonuçta.

k1nJo tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...