Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls V: Skyrim #2


Sam

Öne çıkan mesajlar

  • 5 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...
Alıntı

We’ve all had it happen. You’re ready for a replay of a big Bethesda RPG, and you want some mods to complete the experience. You spend the next handful of hours installing the best Skyrim mods, and by then your gaming time is done, so you’re probably going to forget about the whole endeavour by the next morning. A new tool called Wabbajack aims to make that whole process much friendlier.

https://www.pcgamesn.com/the-elder-scrolls-v-skyrim/mod-pack-wabbajack

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • 7 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Oyun ilk çıktığında epey bir oynamıştım ama bitirmeye fırsat olmamıştı. İyice güzelce bir modlayıp güncel bir şekilde oynayayım istedim. Mod piyasasına baktığımda büyük memeli shounen anime kızları ve Witcher 3 özentisi modlarla dolmuş. Vanilla Skyrim'in orjinalliğini koruyarak Nordic temasını da bozmadan oynatacak modlar neler var diye epey bir deşeledim, ortaya şöyle bir liste çıktı:

temel işlemler :

Spoiler

- Modların kurulması ve çalışması için: https://skse.silverlock.org sitesinden Anniversary Edition build 7z dosyasını indirip içindeki dll ve exe dosyalarını ve Data klasörünü Steam oyun klasörünün içine at. Bundan sonra oyunu oynamak için her zaman skse64_loader üstünden başlat. Nexus'tan Address Library for SKSE Plugins, SSE Engine Fixes (skse64 plugin) (Part 1), SSE Display Tweaks, powerofthree's Tweaks, Spell Perk Item Distributor (SPID) modlarını bulup Mod Manager Download linkleriyle indir, Vortex'le kur. SSE Engine Fixes Part 2'yi manual indirip içindeki dosyaları oyun klasörünün içine at.
- Oyundaki genel problemleri düzeltmek için: Unofficial Skyrim Special Edition Patch, Achievements Mods Enabler, Mfg Fix, Bowlegged jump animation fix, Bottlecap - Magic Anomaly, Animals Swim (Sort of), Moons and Stars - Sky Overhaul SKSE.
- Arabirimi geliştirmek için: SkyUI, QuickLoot EE, SkyUI-Style Quick Loot RE and EE Retexture, Sovngarde - A Nordic Font, Font Overhaul - Natural Typefaces for Skyrim, MCM Helper, Better Dialogue Controls, Better MessageBox Controls.
- Bazı modların kurulumu sırasında Vortex bir pencereyle belirli seçenekleri ayarlamanı istiyor. Diğer modlarla uyumluluk yamalarını da bu pencerede işaretleyerek uygulayabiliyorsun. Bazen modları kurarken diğer modlarla çakışmalar olduğu zaman Vortex "There are unresolved file conflicts" uyarısı verebiliyor. Manage Rules ayarlarında "Load before" veya "Load after" seçenekleriyle bu sıralamayı düzeltmek gerekiyor. Mod sayfasında özellikle belirtilmiş ayarlar yoksa (High Poly Project'i HPP-myfixes'den önce, SMIM ve Forgotten Retex Project'ten sonra yüklemek gibi) bu ayarları tercihe göre veya Vortex'in tavsiye ettiğine göre yapmak gerekiyor.

 

genel değişiklikler:

Spoiler

- Yetenekler ve büyüler: Apocalypse - Magic of Skyrim, Ordinator - Perks of Skyrim, Andromeda - Unique Standing Stones of Skyrim, Imperious - Races of Skyrim, Deadly Spell Impacts.
- Silahlar ve zırhlar: Cathedral - Armory, Immersive Armors, Immersive Weapons.
- Combat: True Directional Movement, Dynamic Animation Replacer, Animation Motion Revolution, Precision - Accurate Melee Collisions, Archery Gameplay Overhaul SE, VioLens.
- Animasyon ve insan modelleri: Expressive Facial Animation - Male Edition, Expressive Facial Animation - Female Edition, Nordic Faces - Immersive Characters Overhaul, Face Discoloration Fix, More powerful mining animations SE.
- Yapay Zeka: Configurable Commentary Rate Slider, No NPC Greetings, Immersive Citizens - AI Overhaul - AE, Immersive College NPCs, Talkative Dragons, Talkative Dragons - Less Talkative, Talkative Dragons Audio Replacer, Immersive Patrols SE AE, Multiple Floors Sandboxing.
- Companion: Lucien, Inigo.
- Yeni bölgeler: Obscure's College of Winterhold, Ryn's Standing Stones.
- Ses ve müzik: Yggdrasil Music and SoundFX Overhaul SE, Obscure's College of Winterhold - Yggdrasil Music and SoundFX Patch, Sound Hammering Sounds, Sound Record Distributor, Audio Overhaul for Skyrim SE.
- Diğer özellikler: Immersive World Encounters, Unread Books Glow, Simple Horse SE, Base Object Swapper, C.O.I.N. - Coins of Interesting Natures.

 

daha iyi grafikler:

Spoiler

- Temel texture paketleri: Static Mesh Improvement Mod - SMIM (+Quality Addon), Ruins Clutter Improved, Forgotten Retex Project, High Poly Project (+My fixes SE-AE).
- Gelişmiş texture paketleri: Rudy HQ - Miscellaneous SE (en iyi silverware, pottery ve elma modu), Rudy HQ - Hay SE, SD's Horn Candles SE (en iyi horn candle modu), Vanilla Table Replacers (en iyi masa modu), Basic Dining Set Replacer, Skyrim 3D Furniture (+SMIM patch, en iyi mobilya modu), Detailed Rugs (en iyi halı modu), Book Covers Skyrim (Desaturated), JS Dragon Claws AE, CleverCharff's Photorealistic Ash Pile (no bones), RUSTIC WINDOWS - Special Edition, WiZkiD Signs, HD Road Signs, CleverCharff's Caves, PELTAPALOOZA - Special Edition, Underground - a dungeon texture overhaul.
- Hayvanlar ve yaratıklar: Bellyaches HD Dragon Replacer Pack, Chicken Replacer - Mihail Monsters and Animals, More Chicken Variants - Mihail Monsters and Animals, Crows - Mihail Monsters and Animals, Ravens - Mihail Monsters and Animals.
- Su ve deniz: Simplicity of Sea, Water Effects Brightness and Reflection Fix.
- Hava durumu ve mevsimler: Cathedral Weathers and Seasons (Unofficial Update yükleme), Obsidian Mountain Fogs.
- Ağaçlar: Ulvenwald Trees - Forests of Skyrim (Seasonal Forests).
- Bitki örtüsü: Cathedral Landscapes (Brown Tundra, REALly Blended Roads, +Fixed Bridge Meshes), Cathedral - 3D Pine Grass - Full 3D Coverage, Cathedral 3D - Mountain Flowers (+Resized and Desaturated), Cathedral 3D - Thistle, Cathedral 3D - Lavender, Cathedral 3D - Deathbell, Cathedral 3D - Nightshade, Cathedral 3D - Sword Ferns, Cathedral 3D - Tundra Cotton.
- Toprak ve kayalar: Tamrielic Textures SE 1 - Landscapes.
- Kar: Nordic Snow, Simplicity of Snow, Cathedral Landscapes - Snow Road Compatibility Patches (Nordic Snow Patch, Simplicity of Snow Patch).

 

ışıklandırma ve parallax:

Spoiler

- Işıklandırma: Enhanced Lights and FX (ELFX Enhancer seçilmeyecek ve sadece ELFX Exteriors seçili), ELFX Shadows (ELFX Enhancer seçili), Enhanced Volumetric Lighting and Shadows (+Skyrim Underside).
- ENB kurulumu: http://enbdev.com/download_mod_tesskyrimse.html en güncel sürümü (v0.484) indir, içindeki WrapperVersion klasörünün altındaki tüm dosyaları oyun klasörüne at. Nexus'tan ENB Helper SE, Particle Patch for ENB, Embers XD, ENB Complex Grass (Cathedral - 3D Pine Grass ve Cathedral Landscapes, Full 3D Coverage Patch - High Quality), Rudy ENB Cathedral Weathers (ADDONS and REQUIRED Files FOMOD 6.0) indir. Rudy ENB SE for Cathedral Weathers 6.1 dosyasını manual indirip içindeki ELFX\Normal Game\Skyrim SE Folder altındaki dosyaları oyun klasörüne at.
- ENB Parallax: Auto Parallax, Parallax Spell Impacts, Skyrim Terrain Parallax, Skurkbro's Retexture Project AIO (Architecture), WiZkiD Parallax Farmhouses (+weathered desaturated wood textures).

 

LOD:

Spoiler

- DynDOLOD: DynDOLOD dosyasını indirip içindeki DynDOLOD klasörünü bilgisayarda bir klasör (Program Files klasörleri, oyun klasörü veya Vortex klasörü hariç) içine koy. PapyrusUtil AE SE ve DynDOLOD Resources SE dosyalarını Vortex'le indir ve kur. Vortex'in Dashboard'ında Tools kısmında + işaretine basıp New'i seç. Name için DynDOLOD yaz. Target için klasör simgesine tıklayıp DynDOLOD klasörünü bulup DynDOLODx64.exe dosyasını seç. Command Line için -sse yaz, Save'e tıkla. Aynı işlemi TexGen için yap. Indistinguishable Billboards for Skyrim SE'i Vortex'le kur. Her şey kurulduğunda Dashboard'tan TexGen'i çalıştır. Çıkan ekranda hiçbir ayarı değiştirmeden Start'a bas. İşlemler bitene kadar bekle, Exit'e bas. DynDOLOD klasörü altında TexGen_output içindeki textures klasörünü 7z dosyası olarak arşivleyip adını DynDOLOD - Textures yap. Bu dosyayı Vortex'te Mods sekmesinde Drop Files yazan yere sürükleyip bırak, başka bir modmuş gibi kurulmasını sağla. Vortex'te Load sırasında diğer modlardan sonra olsun. Dashboard'tan DynDOLOD'u çalıştır. Select Worlds ekranında Advanced'e bas. Sol üst kısımda mouse'un sağ tuşuna basıp Select all'ı seç. Candles, FXGlow, Windows, High, Fake lights child worlds seçili olsun, High'a bas, OK'e bas. İşlem bitince Save & Exit'e bas. Benzer şekilde, DynDOLOD_Output klasörünü DynDOLOD - Output ismiyle 7z arşiv dosyası yapıp Vortex'e sürükleyip kur. TexGen_Output ve DynDOLOD_Output klasörlerini sil. Plugins altında DynDOLOD esm ve esp dosyaları aktif olsun. Billboard gerektiren yeni modlar yükleyince TexGen ve DynDOLOD'u tekrar baştan yapmak gerekiyor.

 

before - after 1:

YXl4Vmq.jpg

UyzTYJM.jpg

 

before - after 2:

avxF8I1.jpg

lKO4MLG.jpg

 

before - after 3:

bx0JVSV.jpg

T7oarmO.jpg

 

before - after 4:

SQfADNj.jpg

xNTNocN.jpg


modların sonuçları hakkında bazı notlar:

- textureleri indirirken genelde en çok indirileni (2K) tercih ettim, ekran kartı kaldırır derseniz de 8K'ya yönelmek riskli olabilir.
- "Skyrim remake" veya "Elder Scrolls 2023" kadar iyi olmadı belki ama kıyı zeminleri, ağaçlar, renk tonları felan beni tatmin etti.
- parallax efektleri çok hoş gözüküyor, özellikle Riverwood gibi farmhouse olan bölgeler şahane oldu.
- mumların üstündeki duman efekti çok seksi.
- bazı yerlerde mumların ışıklarının gidip geldiğini görüyorum, sanırım oyun motorunun dandikliğinden kaynaklıymış.
- ENB için en nötr preseti kullanmaya çalıştım (ve en popüleri de aynı zamanda). Skyrim vanilla'daki ağır sarı-kahverengi-gri tonları gitmiş durumda ve oynarken rahatsız etmiyor.
- combat mod çok bakındım ama hepsi oyunu zorlaştırmaya yönelik hazırlanmış. en sade gözüken Valravn'ı yükledim ama o da zorluğu çok saçma derecede dengesizleştirdi. orta zorlukta ben bir vuruşta 3 banditi aynı anda öldürüyorum, ama bir bandit de beni 2 vuruşta öldürüyordu. vazgeçtim, sildim. şimdi banditler en azından birkaç darbede yatıyor, combat one shot fest'e dönmüyor.
- karlı bölgelerde beyaz taş sorunu gördüm. belki bir çözümü vardır ama modlarla daha fazla uğraşmak istemedim, oraları o şekilde oynayacağım artık.
- modların oyuna getirdiği ışık efetkleri gerçekten çok hoş. ancak bazı yerlerde (sanırım motorun sıkıntısı) gerçekliği baltalayan bazı şeyler var. mesela bazı ışık kaynakları gölge yaratıyor, bazı ışık kaynakları gölge yaratmıyor. neye göre bu değişiyor onu anlamadım ama gölgeler tercihim tabii.
- Yggdrasil müzik paketi çok hoşuma gitti. orjinal Skyrim theme'i gidiyor belki ama Danheim - Temple of Odin gibi şarkılar moda iyi sokuyor. Sovngarde fontu da bu müziklerin yanında iyi seçim oldu bence.
- bazı yerlerde ışıklandırma çok iyi ve atmosfere katkı sağlıyor. bazı yerler ise ultra karanlık. onu artık mecburen torchla felan idare etmek gerekecek.
- Simple Horse moduyla alakalı olabilir belki ama ışınlandığım yerde at da beliriyor, ve bazen alakasız bir yere doğru kendi kendine yürüdüğünü görüyorum.
- zırt pırt ejderha geliyor, onu kısmak lazım. SE/AE olmayan Skyrim için öyle bir mod varmış, ejderha sıklığını azaltıyormuş da SE/AE için göremedim.
- modlara ince ayar çeksem belki bazı şeyleri çözerim ama tek tıkla inebilecek modları seçmeye çalıştım. modlar arasında da epey kıyaslama yaptım ve belli bir yerden sonra daha fazla kurcalayasım da gelmiyor. bu haliyle oynuyorum.

Bone tarafından düzenlendi
  • Tesekkurler 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...