Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Buzdolabı tavsiyesi


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Ucuzunu alın gitsin ya, zaten a++ hemen hepsi. Şu tarz aletlerin pahalısını almak gereksiz masraf.

axedice said:

Buzdolabı devamlı çalıştığı için gerek enerji kullanımı gerekse inverter baya önemli olaylar heralde? A++ ve inverterlı samsung / LG düşünüyorum ben de 1.9k civarı falan, şunu alma bunu al diyeceğiniz bi olay var mı?


olm sen alışverişe çıakrken kayınvalideyle falan gitmiyo musun :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en basit aleti al abi samsung falan alma bak cidden.

bi abimizin samsung klimasi bozuldu 3 ay parca bekledik amk.

git arcelik beko bas A+ bisi. yemisim tasarufunu. 3w az yakacak diye tasarruf mu olur abi?

dolabi gunde kac kere acacaksin da motor yeniden calisacak?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

A+ ile A++ fark zaten sadece kompresör değil, yalıtım farkı da var diye biliyorum. A+++ direk pahalı yalıtım malzemesiyle oluyo hatta.
Sen daha az açıp kapayarak kapağını aradaki farkı çıkarırsın az kassan :p
A++lardan ucuzunu al geç. Ben samsung almıştım gerçi ama ucuzunu aldım, dijital falan değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

No frostu altta ve 132 lt çekmeceli + inverterlı bi samsung beğendik biz de, dijital mijital yok gerek de yok zaten. Bi E$hin samsung pişmanlıktır temalı mesajı aklımı kurcalıyor ama ben enerji boyutuna kendimi kaptırıp hanıma samsungu çok iyi pazarlayınca artık dönüşü zor =/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...

3 sene önce ciddi araştırma sonucu siemens e karar kılmıştık, oldukça memnunuz. siemens ve bosch aynı üretim bandından çıkıyordu ama kullanılan malzemede siemens in bir tık daha kaliteli olduğunu hatırlıyorum. samsungu elemiştik nedenini hatırlamıyorum.

siemensten sorun yaşayan, ya da yaşadığı sorunu çözülmeyen duymadım çevremde ama bu tarz ürünlerde düşük de olsa her zaman risk var diye aklımda kalmış. meyve sebzeyi taze tutma, diğer özellikleri açısından oldukça memnunuz

merak edip bizimkinin modeli neydi diye baktım şimdi ama fiyatlar saçma derecede uçmuş. bizdeki şu;

https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/KG56NLB30N#/Tabs=section-highlights/Togglebox=893003962/

bu gün alacak olsam bu parayı hayatta vermem o ayrı

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sadece sağlamlık açısından bir öneri isteniyorsa oyumu samgung'dan yana kullanıyorum. aç-kapa/aç-kapa testini benden net geçmiştir 2 sene test ettim. sonra ayrılmak zorunda kaldım. şu an ne yapıyor bilmiyorum. umarım iyidir..

BarLOA tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 23.04.2020 at 02:24, Xenus dedi ki:

Ben de yeni Siemens aldım. Hatta senin attığın modeli. 

Pazartesi kurulacak daha kendi evime ama yakın iki arkadaşım son 3-4 ay içinde bu modelden aldılar. Onlara referans olarak tercih ettim. Hepsi aşırı memnunlar. Fiyat/performans olarak piyasadaki en sessiz model olduğu söyleniyor. Enerji tasarrufu konusunda da diğer firmalara göre daha iyiymiş. 

Samsung modellerini araştırdım. Genel olarak yorumlar hep aşırı sesli çalıştıkları ve parçalarının çabuk elde kaldığı yönündeki Siemens kalitesi sağlayacak modelleri için 6K+ bandına çıkman gerekiyor. Samsung modelleri direkt ele bence ki ben çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi de aldım birlikte hepsini Siemens'ten çektim. 

edit: Ayrıca attığın Bosch ve Siemens birebir aynı model; sadece markaları farklı damgalanmış. Aynı üretim bandından çıkıyorlar. Eğer HB'den falan alacaksan Bosch'a gidebilirsin. Gerçi teknik servis olarak ayrılıyorlar ve en iyisine Siemens diyorlar ben o yüzden de Siemens'e kaydım. 

Yoksa Profilo ürünlerde aynı banttan çıkıyormuş. 

Bu arada ben 3800'e 10 gün önce İzmir'de bi bayiden aldım. Nakitte 300TL daha düşüğe geliyordu. Eğer ilgileniyorsan o modelle adama yönlendireyim seni de; hem fikir vs. de alırsın bana çok yardımcı oldu. TR'nin her yerine ürünü direkt fabrikadan sevk ettiriyorlar. 

 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, Loex dedi ki:

arcelik ve bekodan sasmamak lazim. Ingiltere de falan heryerde herkeste beko cok yaygin. Servisleride iyi

Bekonun 2 kapili buzdolabini kullaniyorum yillardir hic sorun cikarmadi 

Yakın bir arkadaşım 4 sene önce evlenirken bütün eşyalarını Beko'dan dizmişti. Halen taş gibi çalışıyor ki ben seçim yaparken aklımı çok çeliyordu git al falan diye. 

Arçelik/Beko'ların temel sıkıntısı aslında gürültü. Geri kalan konularda cidden çok farkı yok. Hatta TR'de servis konusunda bayağı ucuz olduğu söyleniyor ki şansın varsa bozulmazsa zaten kardasın diyorlar hep. 

Ama işte fiyatlara baktım 300-500TL anca oynuyorlar. Yani çok uzun süre kullanmak istediğim şeylerde niyeyse aileden gelen kötü alışkanlık "ALMANDAN ŞAŞMA" kafasındayım, evdeki bisikletler bile Alman menşeili sdfkjas Değer dedim gittim o kısma. 

Bizim evde her şey Siemens/Bosch ve ortalama 8-9 yaşını geçti neredeyse hepsi. Taş gibi çalışıyorlar ama işte üstte dediğim gibi servis gelirse bir şekilde kapıyı ağlatarak açıyorlar. 

Buzdolabımızın raflarından birinin kapağı kırıldı, rafı komple 150TL'ye kitlediler. Çamaşır makinesinin kapağının kilidini kırdı kardeşim, 250TL mi ne aldılar mekanizma değişimine. Bulaşık makinesinde 9. yılında kötü tablet kullanımından su almamaya vs. başladı; parça değiştirip x marka ürünleri kullanın dediler 600TL kitleyip gittiler. 

Bu olası masraflar yoğun gelir diyorsanız uzun vadede Beko vs. almak o yüzden aşırı mantıklı. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cok yakin arkadasim beyaz esyaci, evde kendisi Arcelik kullaniyor. Bana ve bir arkadasimiza daha Arcelik satti bizi ikna edip. F/P olarak iyi Arcelik modelleri, servisi yaygin.

Esyalarimi degistirine kadar kullandigim her sey Siemens ve Bosch'tu benim de, fi tarihinde ailemin yanindan tasinirken beyaz esyalarini bana verip komple yeniledilerdi ne var ne yoksa. 11 12 sene civari kullanildilar toplamda, hic sorun yasamadim (ama yurtdisi uretimdi hepsi, bosch tr'de uretiyor artik bilmiyorum onlari).

Kullandiklari teknolojiler falan da cok farkli degil ayni seviye modellerde. O yuzden bana kalirsa niche modeller alinmayacaksa istenen ozelliklere, fiyata ve oturulan bolgedeki servis agina bakmak lazim markadan once. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha geçen yeni ev için arçeliğin bi modelini aldım, dışarıdan çok güzel, kocaman, inox, buzluk altta, dışta ekranı falan var vs. ayı gibi gürültülü çalışıyor alet. 

ailemin evinde bosch var bi tane çalıştığını kesinlikle anlayamıyorsun. aynı durum bulaşık makinası için de geçerli. niyeyse koç grubu sessiz alet yapmayı beceremiyor diye anlıyorum ben.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

h5tytd3.png

 

buzdolabı bakıyorum da bu nedir abi? bekonun garip teknolojisi. meyvelerin sebzelerin rengini çürüğünü göremezsin böyle

boyu max 1.75 metre bakıyorum çünkü 1.85 metrede dolap var onun altına girecek. bi de 4000 TL altında bakınca seçeneklerim çok limitli. beko veya profilo alcaz bu gidişle. kimse alma dememiş bu markaları hayırlısı

tiLi tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arçelik var bizde, benzer bir şey. Mavi ışık kısmı işe yarıyor mu bilmiyorum ama baya taze tutuyor dolap meyve-sebzeyi, koku falan da yapmıyor.

Model tam neydi hatırlamıyorum ama https://www.arcelik.com.tr/no-frost-buzdolabi/284630-ei-buzdolabi benzeri bir şeydi tip olarak. Hızlı buz yapma, hızlı şarap soğutma var. Güzel baya

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...