Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Naruto RPG hazırlama çabaları


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Tanımıyorum.

GERGE said:

http://dl.dropbox.com/u/313996/Naruto%20RPG/Naruto%20CS.pdf

Character Sheet'in ilk taslağı hazır.


Karakter kağıdı son tipini aldı bir değişiklik yapılmazsa eğer sonra. İki playtest daha oldu zaten konuyu açtığımdan beri. Yarın Metucon'da oynatacağım sistemi bir de. Karakter kağıdını güzelce tekrar yazacağım en son Scribus açıp, şimdilik ASCII ile kotardım.

Birazdan basitçe yazılmış bir pdf koyacağım sistemi anlatan. Bir fikir vermek için sadece. Elde bir 50-60 sayfa döküman olduğunda güzelce şekle sokup editasyondan geçireceğim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Şimdilik biraz duruldu ama gelişme var yine ilgilenenler için. Grup kuruldu play testler için. Finallerim bitince Haziran ve Temmuz aylarında her hafta bir ya da iki görev bitirerek play testler yapacağız. Oyuna bir kitapçık da yazılacak o esnada.

Deno, Haziran'ın ilk haftası ulaşacağım sana uygunsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Aylardir oynatiyorum bu arada, son halini aldi gibi sistem, en azindan release etmeye hazir. Yakinda koyarim bir pdf anlatan.

Cok OP seyler olmasi mumkun ama, dedigim gibi, denge yok.

Spell book tarzi bir jutsu book da yapmadim, onun yerine handseal'lere anlamlar ekledim ve beraber kullanma kurallari koydum. Sayi ve tip ve siralarina gore jutsu'yu yapmak icin gereken puan sayisi, kullanirken harcanan chakra, ve yapabilecegi alt ve ust limitler ile yapilis sureleri degisiyor. Her oyuncu kendi jutsularini yapiyor, sadece her elementten ve jutsu tipinden 3-4 tane ornek olacak C rank ve D rank seviyesinde. Manga'da oldugu gibi ucuk jutsular yapan oyuncular da cikti, siradan gidenler de cikti. Her sekilde eglenceli oluyor ama oynamak da, oynatmak da.

Guzel gidiyor yani, guncelleyeyim.

Karakter kagidinin da son hali bu:

http://i.imgur.com/mUolD.png
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Jutsu listleri kaldirdik iste. Onun yerine alt ve ust limitler belirleyip handseallere anlamlar kattik. Oyuncu kendi jutsusunu yapiyor. Her seal'in bir anlami var, birlestirerek jutsular oluyor iste. Anlamlar cok metaforik bu arada; bu seal dingindir, sakince guc toplar, bu seal asiri guc ister ve kindardir gibi. Ne yapacagina oyuncu karar veriyor, uyumlu bir sekilde anlatabilirse GM kabul ediyor. Jutsu seviyesini kac seal kulandigi belirliyor, her seviyenin yapabilecekleri acisindan alt ve ust sinirlari var.

Baslangic, ikincil, gecis ve bitis sealleri var ileri seviye jutsular icin. Basladigin seale gore kullanabilecegin ikinci seal, ara sealler ve bitis seali belirli. er seallin jutsu icinde rolu de belirli, A rank ve ustunde hepsi kullaniliyor ama, D rank sadece tek bir seal kullaniyor mesela.

Her seallin bir elementi de var elemental jutsu yaparsan diye.

Hazir jutsular da var ama en iyisi C rank, geninken hocanin ogrettigi seyler ya da Shunshin no Jutsu gibi, Kawamiri gibi canonical olmus jutsular. chunin olunca kendi seylerini yapmaya basliyorsun. Her jutsu sinifinda 3 hazir jutsu hazdim, yeterli.

Naruto sistemine daha uygun bu bence. Naruto d20 bir suru hazir jutsu ile geliyor ve herkes onlari kullaniyor ama gercek Naruto'da her karakterin jutsulari farkli o dedigim canonical jutsular disinda. Benim sistem de overpowered olmadan bunu sagliyor. Basta oyuncu icin zor olur diye korkuyordum ama cok sevdi anlattigim herkes de.

Her dusmanin mangada oldugu gibi ozel olmasini da sagliyor bu.

A rank jutsu yapmak icin simdilik bir kisitlama vermiyorum oyuncularima ama kitap ciktiginda bir ust seviyeye gecmek icin alt siniftan 3 jutsu diyecegim. A rank ates jutsusu istiyorsa 3 tane B rank ates jutsusu gerek yani. Pek kisitlama yok anlayacagin, mangaya da olabildigince yakin. Zatem amacimim birebir mangayi yansitmak oldugunu, d20 gibi dengeli bir sistem kurmak olmadigini soylemistim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Son olarak sunu da soyleyeyim, jutsular puanla satin aliniyor. Her gorev sonunda 3-15 arasi (eger genin A rank goreve giderse 30 bile gelebilir, olmezse tabii) puan geliyor, su formulle hesaplaniyor

jutsunun bedeli=

http://i.imgur.com/HzAGS.png
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...