Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

200 Yıllık Kırmızı Şarap


Wolas

Öne çıkan mesajlar

yıllandırmaya uygun değilse bozulur. ustunde son kullanma tarıhlerı olanlarıda var. guneş ısı nem titreşim üzümün cinsi, kalitesi, şeker oranı gibi bi ton faktorlerı var bide saklamanın. saklamak için uygun araç/gerecin olması lazım. öküzgözü mesela 4-5 yıl bekletilebiliniyor şişesinde.

kaliteli, şişesinde bekletilebilir cins bi şarap bulursan ve uygun ortamı sağlarsan 200 yıl değil ama 5-10 sene üzümün cinsine göre bekletirsin. çok bekletmek için, şişelemeden fıçıda tutman lazım. oda şarapçılık ve şarap üretimine giriyor küçük çaptadada olsa.

tldr: çok uzun süre bekletemezsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SpiderS_DangeR said:

Öyle cam şişede bekletirsen bişey olucağını sanmıyorum, fıçı da bekletmek lazım onu mahzen gibi karanlık sabit ısılı bir yerde.



İşte birçok insanın yanıldığı nokta burası. Olayın doğru yerde ya da doğru şekilde şişeye yatırılmasıyla çözüleceği sanılıyor.

Aslında burda ilk bakılması gereken, şarabın yıllandırılmak için mi yoksa anlık tüketim için mi üretilmiş olması. Maalesef birçoğumuz bunu bilemiyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Yıllandırılacak şarap o kadar çok değil. Buznağ rezerv var mesela, çok güzel yani ama en fazla 20 yıl filan bekleyebiliyor, ideali 15 diyorlar ama daha çıkalı 15 yıl olmadığından tam belli değil tabii. Bir 10 yıl sonra içmeyi planlıyorum ben de onu =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca market şaraplarına koruyucu olarak kükürt katıldığından ya da sulandırıldığından (evet bildiğin su basıyorlar) zaten ömürleri daha da kısalıyor, ki markette isterse 200 tl ye satılsın o tarz şarap markette olmaz, gidip üreticisinden yada özel mahzeni olan ve genelde butik çalışan şarap dükkanlarından alabilirsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...