Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Engineer Bilgi Paylaşım Başlığı


dreagloth

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
Fly said:

5 gun sonra baslayacagim sanirim,
class hakkinda hic tartisma yok, cok mu kotu ?
bir de mekanigini tam anlayamadim.


öbür başlıkta bana giydiriyonuz ama burdan cevapliym (:P)

Engiiner olayı aslında birçeşit yere turret kurma mayın döşeme ve elinde silahla belirli bir mesafeden ateş etme üzerine.

oyuncuları veya rakipleri duel pistol wieldersan sümük gibi bişeyle yumuşatıp yavaşlatabiliyosun. rapid shot gibi bir olayıda var çift tabancanın.

Rİfle da ise mesafe biraz daha büyük. net shot gibi güzel özellikleri var. healersanda ki ben heala odaklı oynuyorum. heal turretları koyup bitane normal turret. elinde rifle a geri bir açıdan rahat rahat saydırabiliyorsun. Aslında bana warhammer online daki engineer ı hatirlattı.

net turret flnda vardı sanırım.. şöyle bi kaç level daha gitsin detaylı yazmayaçalışcam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elementalist var bir de set degistirmek yerine mekanik kullanan da, bu ve elem icin oynamasi zor deniyor

hani zorlugun karsiligini veriyorlar mi

warhammerdaki engi/swarrior geldi aklima ve ortamda bw varken onun icin calismadiklari surce tamamen gereksiz classlardi biraktigim sirada

ya da su classlar sunlara uygun tarzi komple bir liste var mi ?
mesmeri cok begendim de ne bileyim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iki ayri yere atmayayim, elementalistin kirk takla atma sebebi attunementlarin getirdigi skillerin hep ayni fonksiyonalitede olmasi mi ?

mesmeri baya gozum tuttu da 1v1e odaklanip genis alanda ise yaramama ihtimali kafami kurcaliyor

yoksa mesmer gayet iyi mi enginara gore ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesmer her türlü öper ya. Bir build değiştirmeye bakar. Kalabalık ortamlara girmeyi düşünüyorsan ona göre birşeyler ayarlarsın. Mesmerin biraz tuzu kuru sanırım. Gereğinden fazla yaşayabiliyorlar.

elementalistdeki olayda 25 skill kullanması değil sadece. Attunement değiştirince çıktığın şey 12 saniye cd ye giriyor, öyle kafaya göre değiştirip hoplaya zıplaya gezemiyorsun. Şuda çok önemli "CD leri aklında tutacaksın". Akılda tutmayı öğrenmezsen cd de olan bir skilli kullanmayı düşündüğün için hem vakit kaybedersin, hem çıktığın cd ye girer hemde afallarsın :P.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1v1 'de genel olarak kiting'i iyi yaparsan Engineer gayet iyi olabiliyor aslında. Tek seferde 5 farklı push ve knockback skill'ine sahip olduğun buildler var. İsteğe göre bunlardan bazılarını net skillleri ile de takas edebilirsin. Genellikle zamanlamayı iyi yaparsan melee class'ların hepsine (stability yoksa eğer) karşı büyük avantaj sahibi olabiliyorsun.

Ama Mesmer tam bir bela, Ranger'da oynayanına göre değişiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

enginari 12 yaptim zevkli gibi
mesmer elem de actim 5 6 oldular da

hic pvpye girmedim (nasil oldugunu bilemedim zira) gerci henuz, haritayi geziyorum sadece

kaca kadar gelinmeli class hakkinda bu iyidir kotudur diyebilmek icin

bilgisayar takilmadigi vakit bomb kite gec chill at bleed at poison at rifle'a don combo cek uzaklas falan eglenceli

de uzun vadede de benzer oranda hasar verebiliyor mu bu vatandas
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kit olunca heryeri sololuyorsun
ama hiç durmaman lazım sürekli hareket ediceksin. kitte bütün skiller aoe cünki. free camerayı acman lazım ayarlardan. topla 10-20 yaratıgı peşine dön arkanı salla bombaları şeklinde.

birde herkez crit gittigi için güçsüz diyor, vita falan gitmen lazım cok yatarsın yoksa

lvl30 lara kadar gücsüzmüş bide en cok bu lafı duyuyorum. sabredersen biraz artık gelir sen söylersin ben lvl 11 de bıraktım duruyor :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende lvl 71 mühendis var. özellikle WvW'de çok iş yapıyor. tam haritada tarif edemeyeceğim ama 1 kere sayıca bizden üstün düşman kuvveti ile bir köprüde karşılaştık. ve adamları geri püskürttük. tabiki kendi mortarım sayesinde.

kalabalık bir savaşta, savaş hep belirli bir bölge içerisinde geçiyor ise, uygun bir yere yerleşip hemen mortarı dikiyorsunuz. zaten mortar saldırılarının 2.si adamları cripple ederken, 3.sü alan heal veriyor. 4. saldırı bir süre adamları chill ederken, 5.si bombardımana tutup knocback ediyor. hele 5. saldırıdan sonra bir kaçışları var, çok keyif alıyorsunuz.

aynı şekilde supply create, önde melee bir sınıf kapışıyorken atın alana, 3sn stun ediyor. etrafa dağıttığı sağlık paketleri cabası. zaten oyuncu psikolojisi stun gibi bir cc'yi yiyince panik yapıp kaçışmaya başlıyor. işte tam o ara saldırıyorsunuz.

Mühendisin Elit skilleri WvW'de çok iş yapıyor biline. bir de şimdi mortarın menzilini trait ile artıracağım ki süper olacak. 80 olduktan sonra uzun süre WvW'de gezerim herhalde :)

yalnız bir sonraki karakterim Mesmer olacak. zaten ilk açacağım karakteri düşünürken 2si arasında kararsız kalmıştım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

random pvp yapayim dedim ve inanilmaz sogudum

hayatta kalma uzerine gittim, chill at yavaslat geri puskurt diye diye bilgisayar da takilmamaya karar verirse 3 4 kisiyi 10 15 saniye tutabiliyorum (tabi kirk takla atarak kitler arasi) da direk warhammerda engineer oynar gibiyim, pek bir ise yaradigimi hissedemiyorum

yandan gardiyan hoplayip sabitliyor cat cut vuruyor benim 5. rifle skilliyle cooldownda olmadikca belki verdigim hasari her 2-3 snde bir vererek, kendine de pek hasar verilemiyor misal

baslangicta oynamasi kolay buildler var mi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o 5. tüfek saldırısını pek kullanmıyorum açıkçası yanına adam yaklaştırmamaya çalış. nasıl olacak?

adam yanına zıpladı diyelim. tüfeğin 4. saldırısıyla adamı düşürmenle sen de uzaklaşıyorsun. sonra kalkar kalkmaz 2. saldırınla ağ at. o ara adamı debuffla. yine mi yaklaştı? o 2 yeteneğin/saldırn bekleme süresinde mi? o ara lav silahını çıkarıp 3. saldırıyı atıyorsun. eğer 0 tuunda supply create varsa onu da atabilirsin. daha sonra geri geri kaçarken adamı alevlere boğ gitsin. hızlı karakterlerde bu kısım biraz zorlar ama bu kombinasyon genelde işe yarıyor.

benim 7, 8, 9, 0 tuşlarında sırasıyla şu mor şişeli iksir, lav silahı, goggle var. lav silahı ile goggle ı aldın mı. f3,f4 skillerin adamın canına okuyor. f3 adama zaman içerisinde ateş hasarı verirken, f4 düşmanın daha fazla hasar yemesini sağlıyor. debuff diye tabir ettiklerim bunlar. mesela kalabalık bir savaşta f4,f3ü peşpeşe attığın bir adamın kaçmama gibi bir ihtimali yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hepsini yapiyorum da yok hani

heartseeker spamin az otesine gidebilen thieflerden bot veya rifle ile aninda kacmazsam 15 20k yiyorum tekrar hareket ebilene kadar

guardian mi warrior mu bilemedim 12k yine benzer sekilde yedim 2 saniyede

kactiktan sonra da istedigim kadar kontrol edeyim verdigim hasar saka gibi oldugu icin elimdekiler tukendiginde halen yalnizsak klaveyi birakip cayimdan bir yudum aliyorum

survival odakli buildlerde genelde boyleydi, onu yerine flametrower crit build buldum su ana kadar en etkili olan oydu, yukaridakiler gelmedikce orta yakin menzilde yeterince kontrol ve engineer icin su ana kadar gorebildigim en yuksek hasar var

kotu bir build kullandigima inanmak istiyorum yine de

mesmerle iluzyon bazli bol stealthli bir build denedim ve 2 saat boyunca iki kez falan oldum epey de etkili oynadim ote yandan oyle doksan tusla oynamadan, niye bu classla oynuyorum ki dedirtmiyor degil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...