Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev yapımı Sebzeli Noodle tutosu


stimpak

Öne çıkan mesajlar

Baya güzel oldu evet. Yalnız sebzeleri biraz büyük doğramışım bi dahaki sefere onu küçültmem lazım. Bide tavuklu yaptım ama bi tencereye 200gr falan tavuk koydum çok az geldi. Heralde en az bi 500gr koymak gerekiyor.

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/2012-03-15220001.jpg

Ben bunu 5 gün yerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Bundan esinlenerek acılı/tatlılı pirinç eriştesi yaptım. Copry yine beğenmiycen sunumu heh, ama şöyle bişey

Öncelikle malzemelerimiz :

Bir adet pirinç eriştesi (bence bu daha güzel)
Bi tane sarımsak
Bi lastik yeşil soğan
Bir adet ananas (evet ananas)
300 gr. falan tavuk
Az biraz ceviz
Soya sosu
Bi küçük mısır konservesi
Zeytinyağı yada ayçiçek yağı
100gr kadar süs biberi
Tuz kırmızıbiber
Şeker (toz şeker)

Önce malzemelerimizi doğrayalım.

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/malzemeler.jpg

Tavukları bu şekilde küp küp doğramak için önce dondurun, sonra buzdolabına alın bi iki saat. Taş gibi olmuyorlar ama elma kıvamına geliyorlar, rahat rahat kesebilirsiniz.

Sarımsakları elde doğramak yerine robotta cevizle birlikte çektim. Güzel bi kıvam veriyor ceviz. Varsa biraz fındık da ekleyebilirsiniz

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/sarmsakceviz.jpg

Küp küp doğranmış ananaslar da hazır olsun

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/ananas.jpg

Bu da eriştemiz. Tabi pirinç olanını bulamazsanız normaliyle de yapabilirsiniz, ama bence bunun tadı daha güzel.

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/erite.jpg

Şimdiii önce tavukları derin yağda (fritöz vb.) bir dakika kadar kızartıyoruz. Amacımız tavukları pişirmek değil, dışlarında hafif çıtır bi tabaka oluşturmak.

Sonra sarımsak-ceviz karışımımızı yağlayıp iyice ısıttığımız tavamıza boca ediyoruz

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/pierken01.jpg

Sarımsaklar renk verdiğinde wok tavamıza dışları çıtır hale gelen tavukları ekliyoruz. Soya sosu da koyacaksanız şimdi tam zamanı.

Bi taraftan da kaynar suya pirinç eriştesini atıyoruz, bi 7-8 dakika kadar onun yumuşamasını bekleyeceğiz. İşi bittiğinde suyunu süzün, soğuk sudan geçirin ve bir kenarda bekletin erişteyi. Soğuk su önemli yalnız.

Bu noktada tavukların üzerine şekeri eklemek lazım, ben daldım sebzeleri (taze soğan, mısır ve biber) ekleyip üzerine şeker koydum. Olsun böyle de güzel oldu

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/pierken02.jpg

Bunları iyice harmanladıktan sonra sıra ananasta. Hazır da alsanız kendiniz de kesseniz ananasın suyunu da yemeğe eklemeyi unutmayın. (kendiniz evde kestiyseniz kabukları sıkarak kabukta kalan etli kısmın suyunu alabilirsiniz)

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/pierken03.jpg

Ben ananasın üstüne yemeğe biraz daha acı tat versin diye pul biber ekliyorum, acı tatlı güzel bi kombinasyon oluyor.

Son olarak süzüp soğuk sudan geçirdiğimiz eriştelerimizi yemeğe ekleyip iyice karıştırıyoruz, altını kısıp kapağı kapatıp biraz demlendiriyoruz.

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/pierken04.jpg

Son olarak servis. Yaparken özendim ama sofraya özenemedim valla kusura kalmayın. Evde kavunlu şarap vardı, güzel gitti yemekle.

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/nefis.jpg

Hadin afiyet olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...