Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Incursions


Aluriel

Öne çıkan mesajlar

Incursion Nedir?
Incursion oyunda da sözlük anlamı olan istila ile aynı anlama geliyor. Sansha korsanları değişik sistemleri işgal ediyor; biz de onlara karşı savaşıyoruz, karşılığında da CONCORD bize ISK ve Loyality Point (LP) veriyor. Bu CONCORD LP'leri istenirse başka bir corpun LP'ine çevirilebiliyor yada CONCORD LP storeda harcanabiliyor.

High sec, Low sec ve null sec olmak üzere rastgele bölgelerde başlayabiliyor incursionlar. Ama aynı anda highsec de mesela en fazla 3 farklı incursion olabiliyor. (Diğerleri içinde aynısı geçerli.

En basit haliyle Incursionları fleet ile yapılan görevlere benzetebiliriz. Fakat patlatılan ratlerden bounty gelmiyor onun yerine her site bittiğinde en çok hasar veren fleet parayı kazanıyor.

Ne kadar para kazanılır incursionlarda?

Vanguards:10 kişilik fleet için kişi başı 10.5 m ISK + 1400 LP. (*11 pilot olursa 9.75m isk + 1275 LP ve bu rakam giderek düşüyor)
Assaults: 20 kişilk fleet için kişi başı 18.2 m ISK + 3500 LP.
Headquarters: 40 kişilk fleet için kişi başı 31.5 m ISK + 7000 LP.


Incursion Sites
4 farklı çeşit incursion site bulunmakta. İlk etapta sadece vanguardları anlatacağım sonra diğerlerine de yazarım bişeyler.

Scout: Fazla üzerinde durmayacağım, çünkü bi işe yaramıyor şu anki haliyle.Tek kişilik site. Assault Frigate ve üzeri bi gemiyle rahatlıkla yapılabilir.

Vanguard: 10 kişilik fleet ile tamamlanan sitelar. En iyi isk/hour oranı vanguard sitelar ile mümkün.

Assault: En fazla 20 kişilik fleetler ile tamamlanan sitelar. (Bunu ileride anlatmayı planlıyorum.)

Head Quarters: 40 kişiye kadar olan fleetler. (Bunu ileride anlatmayı planlıyorum.)


Vanguard Sites:
3 çeşit vanguard site var.

Nation Commander Outpost (NCO): Burada daha çok Frigate ağırlık npcler ile savaşılıyor.

Fleet Setup:
2/3 Logistic
7/8 DD
(Fitler ve tavsiye edilen gemileri ileride anlatacağım)

Burada karşılaşacağımız sansha gemileri;

Niarja Myelen : Jamming/Energy Vampire
Tama Cerebellum: Warp Scramble
Schmael Medulla: Warp Scramble
Sansha´s Nation Commander: Warp Scramble
Eystur Rhomben: -
Renyn Meten: Web
Romi Thalamus: -
Mara Paleo: Logistic
Auga Hypophysis: Warp Scramble/Web
Deltole Tegmentum: Warp Scramble/Energy Vampire/Target Paint

Sansha gemiler 4 grup halinde spawn olacak. NPCleri öldürme sırası aşağıdaki gibidir.

said:
Wave 1
1. 2x Niarja Myelen
2. 3x Tama Cerebellum
3. 3x Eystur Rhomben
(Niarja yada Tamalar patladığında bir sonraki grubu tetikleyebilir)

Wave 2
1. Niarja Myelen
2. 4x Tama Cerebellum
3. 3x Eystur Rhomben

Wave 3
1. 4x Tama Cerebellum
2. Sansha´s Nation Commander

Wave 4
1. Niarja Myelen
2. 6x Tama Cerebellum
3. 5x Eystur Rhomben

Renyn Meten isimli sansha gemilerini öldürmek gerekmiyor.


Nation Mining Colony (NMC) : Bu site tamamlayabilmek için 255 adet Lyavite gerekmetedir. Lyavite istenirse içerideki asteroidlerden toplanabileceği gibi contractlardan da satın alınabilir. İçeride Lyavite toplamak ekstra düşman gemilerinin çıkmasına neden olabildiği için pek tercih edilmez. Bunun yerine taşıyabilen herkes yanında 1 stack (255 tane) Lyavite taşır. 255 Lyavite 306m3 yer kaplar. Afterburner olan gemilerden birisine Lyavite taşıma görevi verilir ve bu kişi son Romi öldüğünde çıkan containerın içine Lyavite'ı bırakır ve site tamamlanır.

Fleet Setup:
2/3 Logistic
7/8 DD

said:
Wave 1
1. Schmaael Medula
2. Romi Thalamus (Genellikle 0-1-2-3 diye taglenir ve sırayla öldürülürler. Son ölen romi bir sonraki grubun spawn olmasını sağlar)

Wave 2
1. Niarja Myelen
2. Tama Cerebellum (son tama bi sonraki grubu tetikler)

Wave 3
1. Niarja Myelen
2. Romi Thalamus. (Romi öldüğünde Nation Ore Refinery isimli bir can (cargo container) çıkacak. Onun içine 255 adet Lyavite bırakılınca site tamamlanmış olur)
3. Tama Cerebellum

Mara Paleo sansha logistic gemisidir, diğer gemileri tamir eder. Genellikle patlatılmaz.


Override Transfer Array (OTA): En zor vanguard diyebiliriz. Genellikle shiny diye tabir edilen pirate bs ve strategic cruiser ağırlıklı fleetler tarafından yapılırlar. Bir kaç farklı tamamlama şekli mevcuttur.

Not: İçerideki Logistic arrayler hacklendiğinde sansha kuvvetlerinin tamir olma oranı baya düşüyor fakat hiç bununla uğraşan görmedim şu ana kadar. O yüzden fazla detaya girmiyorum.

Fleet Setup:
3 Logistic
7 DD

said:
Wave 1
Auga Hypophysis
Deltole Tegmentum
(Auga veya Deltole öldüğünde bir sonraki grubu tetikleyebilir)

Wave 2 ve Wave 3
ilk wave ile aynı. Son Deltole de öldüğünde site tamamlanmış olur.

- Logistic gemileri gelen dps karşısında zor durumda kalıyorsa her gruptan 1 tanesi hayatta bırakılmak şartıyla Tamalar öldürülebilir.
- DPS çok yüksek ve çok iyi fitli gemilerden oluşan fleetler Sadece Deltole'leri öldürerek de tamamlayabilir.




merak edenler için ingilizce kaynaklar
http://incursionguide.wordpress.com
http://incursions.nexsoft.de/?mode=guide&sid=1


Tavsiye Edilen Gemiler ve Fitler:
(Yarın devam edicem bunu yazmaya, tahminimden uzun sürecek gibi duruyor. modlar editler tamamlanınca.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiye Edilen Gemiler ve Fitler:
Incursionlarda kullanılabilen 50'den fazla gemi olduğu için teker teker her birini nasıl fitlemek gerektiğinden ziyade genel anlamıyla ne şekilde fitler kullanıldığını anlatıp, herkes tarafından kabul görmüş bazı fitlere linkler vermeyi planlıyorum. İsteyen bu başlık altında yada oyun içinde spesifik bir gemiyle ilgili daha detaylı sorular sorabilir. (oyunda Araq Belerand / Elia Asanari, ikisinden de ulaşabilirsiniz)

Incursion gemileri yüksek resistance ve buffer tank şeklinde fitlenir. Shield Booster, Armor Repairer gibi moduller kullanılmaz. Bunların yerine shield/armor hardener, shield extender/armor plate tercih edilir. Hangi gemi kullanılacak olursa olsun ilk hedeflenmesi gereken bütün resistanceların %70 ve üzeri olmasıdır. Bundan sonra yeterli miktarda shield/armor EHP (effective hit point) hedeflenir. Bu ehp geminizin signature radiusuna bağlı olarak 40k - 120k arasında değişir. Bunun için şuu grafik temel alınabilir.

http://incursions.nexsoft.de/images/sig-ehp-graph.png

said:
Örnek olarak Maelstrom fitleyelim.

- İlk olarak 1 Damage Control II, 1 Large Shield Extender II, 1 Photon Scattering Field II ve 2 tane Invulnerability Field II takalım. (Şu an resistlerimiz EM 76,Thermal 64, Kinetic 72, Explosive 77 şeklinde. Gördüğünüz gibi Thermal hariç hepsi olması gerektiği gibi 70 üzerinde)
- Bir sonraki adım olarak 1 tane Large Anti-Thermal Screen Reinforcer I ve 2 tane Large Core Defence Field Extender I takalım. Böylece thermal resistimiz de 70'e shield ehpmiz de gereken düzeye ulaştı.
- Tankımız tamam. Kalan 2 med slot utility olarak kullanabiliriz. 1 Sensor Booster II (Scan Resolution Scriptli) 1 tane de Tracking Computer II (Tracking Scriptli) kullanacağız.
- High slotlara 8 tane 800mm Repeating Artillery II takacağız. (Adında artillery yazdığına bakmayın aslında large auto cannon) T2 kullanamıyorsanız meta4 kullanabilirsiniz ama t2 silahlar kesinlikle fleet bulma şansınızı artıracaktır
- Geriye kalan 4 low slota da 1 Tracking Enhancer II ve 3 Gyrostabilizer II takalım.
- Drone olarak da 5 tane Hobgoblin II yeterli olacaktır.

Not: Başlangıç seviyesindekiler önermem ama OTA dışındaki vanguardlar için Large Shield Extender yerine 2. bir Tracking Computer II kullanılabilir.



Dediğim gibi çok fazla gemi var kullanılabilen ve duruma göre bir çok değişik şekilde fitlenebiliyorlar. Bu sebeple tek tek anlatmayacağım. Aşağılarda bi yerde kendi kullandığım 5-6 gemiyi yazarım. Geri kalanlar için şu linkte sol taraftan kullanmak istediğiniz gemilere uygun fitlere ulaşabilirsiniz. Değişik sitelara göre farklı fitler bulunmakta. Yine ekstra sorusu olan burdan yada oyun içinden ulaşabilir
http://incursions.nexsoft.de/?mode=dps

bu da armor fitler için bir link
http://eve-survival.org/wikka.php?wakka=IncursionArmorWorkshop


Genel Tavsiyeler

- Geminizi fitlerken, bunu 15-25km arasında en yüksek dmg verebileceğiniz şekilde yapmanız fayda vardır.

- Kaba tabirle vanguardlar için tavsiye edilen gemileri
Strategic Cruiser, Command Ship, Pirate BS, Faction BS, HAC, Pirate Cruiser, BS/BC şeklinde sıralayabiliriz.

- Vanguard sitelar için turret gemileri missile gemilerine kıyasla daha avantajlıdır. Bunun temel nedeni turret damage instant (anında) olması ve explosion velocity sebebiyle missilelerin küçük boyutlu frigate npclere çok az hasar vermesidir.(frigatelerin signature radius 40 civarıdır) Assault ve HQ sitelar için aynı durum söz konusu değil.


Utility Modules: (Genellikle mid slotlara takılan, sizin ve fleetin toplam dpsini arttırmaya yardımcı modullere verilen isim)

- En çok kullanılan utility modullerden birisi Statis Webifierdır. Malesef meta ve T2 weblerin menzili yetersiz kalıyor bu sebeple faction statis webifier (Federation Navy yada True Sansha) kullanmak gerekmektedir.

- Web kadar olmasa da Target Painter da oldukça faydalıdır. (meta4 veya üzeri tavsiye edilir)

- Özellikle battleshipler için tavsiye edilen diğer utility moduller ise kilitlenme zamanını azaltmak için Sensor Booster (Scan Resolution Script) ve trackingi artırmak için Tracking Computer (Tracking Script).

- Boşta kalan high slotlara takılabilecek utility modullerden biri ise Large Energy Transfer Array (t2 yada meta4). Bunun amacı gerektiğinde diğer gemilere capacitor sağlayabilmektir. High slot için kullanılabilecek diğer moduller ise Auto Targetting System (passive kullanılır) / Drone Link Augmentor (drone gemileri için)

- Sansha Gemileri omni tank (bütün resistanceları eşit) olduğu için kullanılan mermilerin hasar türü fark etmez ama kısa menzil/yüksek hasar veren mermiler tercih edilmelidir. (Projectile için mesela Fusion/Phased Plasma/EMP) Faction Ammo tavsiye edilir.


Fleete katılmadan önce yapmanız gerekenler:

İlk olarak geminizin katıldığınız fleete uygun şekilde fitlendiğine emin olun. (Vanguard fitleri HQ fitlerine kıyasla tank konusunda daha düşük olmakta mesela.)

Overview pencerisinde Tagleri görebildiğinize emin olun. Bazı fcler tag kullanabileceği için hangi npcleri hangi sırayla öldürmeniz gerektiğini ve hangilerine dokunmamanız gerektiğini daha rahat görebilirsiniz. (Tags sütununu aktif hale getirmek için Overview Settingste Columns kısmından Tags sekmesini işaretlemelisiniz)

General Settings altından Auto Target Back seçeneğini "0" yapın.

Eve-mail Settings kısmından CSPA charge "0" yapın.

Fleet Penceresinin en sağ alt kısmındaki Broadcast kısmı var. Buradan Shield/Armor/Cap ihtiyacımızı broadcast yaparak bütün fleete belirtiyoruz. En sağ alttaki düğmenin Everyone şeklinde olduğundan emin olun. Savaş başladığında sansha gemileri sizi hedef alır almaz (Yellow box) tank tipimize göre Broadcast Need Armor (soldan ikinci) yada Broadcast Need Shield (soldan üçüncü) düğmelerini kullanmalısınız. Bu işlemi sadece 1 kere yapın.

-Broadcast History fleet süresince hep açık kalsın. FC'nin verdiği komutları oradan takip edebilirsiniz.

Şu resim görsel olarak biraz daha yardımcı olacaktır bu iş için.

http://jestertrek.com/eve/blog/guides/incursion_sh.png


Nasıl Fleet bulunur?
Incursion sistemlerine girdiğinizde yeni bir chat kanalı penceresi açılır. (Public Incursion Chat) Mümkün olduğunca buradan uzak durmaya çalışın.
Shield fleetler için "BTL Pub", armor fleetler için ise "BTL Armor" yada "The Ditanian Fleet" kanallarından fleet bulmanız daha rahat olacaktır. Bu kanalları genel incursion soruları ve fitting tavsiyeleri için de kullanabilirsiniz.

Yine devam edicem bi ara zmaan bulunca. mod arkadaşlar gerekiyorsa ilk mesajı editleyip bunu ekleyebilirler altına. gerekmiyorsa da böyle kalsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

45 dakika uzunmuş ya, o kadar sürmemesi lazım normalde. assault ve hq sevmiyorum ben, uzun sürüyor, giren çıkan oluyor falan. assault zaten para vermiyor adam gibi.

ama dediğim gibi en iyi para vanguardlarda. NCO 3-4 dakika civarı, NMC/OTA 5 dakika civarı sürüyor. fleete göre belki daha bile hızlı tabi, yada yavaş kötüyse fleet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...