Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eve Online : Missions Guide ( Görev Rehberi )


alabandes

Öne çıkan mesajlar



Bu Rehberde Eve Online da bulunan Görev sistemiyle alakalı unsurlardan bahsedeceğiz.Görevler yani bilinen adlarıyla ( Quest ) ler Oyun içerisinde oldukça büyük bir yere sahiptirler.Oyuna yeni başlamış bir oyuncunun oyunu tanıması ,öğrenmesi ve tecrübe edinmesi bakımından gerçekten hayli önemli dir.

Oyunda İlerleyen zamanlarınız için de oldukça güzel paralar kazana bileceğiniz bir Görev sisteminin başlangıcıdır. Bu görevlerin esas amacı ise; Oyunculara Oyunda kullanılan Gemileri,Modülleri,Hasar tiplerini,Ticareti,Üretimi,Madenleri vb.. bir çok şeyi tecrübe etmelerine olanak sağlamaktır.Kısacası size oyunu tanıtmak ve neyin ne işe yaradığını öğretmek için yapılmış olan bir dizi görev sisteminden oluşmaktadır.

Görev yapmaya başladığınız da neler kazanacaksınız :

Oyunda bulunan NPC ve Empire ( Size Görev veren Corplar yani ajanların bağlı bulunduğu Şirketler ) Gemilerini bir şekilde tanıyacaksınız.Bu gemilerin ve kendi kullandığınız Gemilerde bulunan Modüllerin özelliklerini,sağladıkları avantajları ve dezavantajlarını Görevlerde görerek, yaşayarak ve belki de acı bir tecrübeyle patlayarak öğreneceksiniz.
Extara kazancınız ise şüphesiz ki oyuna yeni başlayan biri de olsa ,5 yıllık bir oyuncu da olsa herkesin ihtiyaç duyduğu ve uğruna savaşlar yaptığı para :) .

Bunlara ilaveten görevlerden kazanmış olduğunuz birde LP puanları vardır.Bunların detaylarını aşağıda fazlasıyla bulabilirsiniz...


Oyunda bulunan başlıca Görev Çeşitleriyle başlıya biliriz :Anlatımda bulunan ve sadece oyun içi anlamlar ifade eden kelimeleri tek tek açıklamak yerine,geçtiği cümlede ( ) Parantez içinde ayrıca açıklanacaktır.Mevcut olarak şu anda oyunda bulunan Ajanların ( Size Görevleri veren kişilere Oyunda verilen addır ) size vermiş olduğu bir kaç çeşit Görev tipi bulunmaktadır.Bunların size sağladıkları avantajlara ve dezavantajlara da kısaca bir göz atalım.

Securtiy ( Güvenlik ) : Oyunda size en fazla ISK ( Oyun içerisinde paraya verilen ad ) ve LP Puanını (Loyalty Points ,para gibi düşünebilirsiniz,Toplamış olduğunuz LP Puanlarıyla kendine özgü Marketinden alış veriş yapabilirsiniz. )kazandıracak olan görev tipidir.Bu Güvenlik görevlerini veren ajanlar size vermiş oldukları görevlerde %90 oranında savaşmanızı gerektirecek görevler veririler.Oyun içerisinde en çok tercih edilen görev tipidir de diyebiliriz.

Avantajları : Kazanacağınız para miktarı,LP puanları ve Standing diğer görevlere göre de oldukça fazladır.
Dezavantajları : Görevlerde öldürmüş olduğunuz NPC veya Empire güçlerine karşı kaybettiğiniz Standing değerinizdir.

Bu Standing olayı görevlerde haylice önemli olduğundan kısaca buna da değinmeden geçmeyelim :

Standings : Oyun içerisinde bulunan NPC yada Empire Corp larıyla sizin aranızdaki Dostluk ve Düşmanlık seviyesi de diyebiliriz buna.
Örnek verecek olursak : Caldari ye ait bir X Corpun Ajanından görev alıyorsanız diyelim,Görevlerin bir tanesinde size gidip Gallente lere ait yada Gallente Güçlerine ait bir NPC Corpunun bir bölgesin de onları yok etmek adına bir görev verdiğini var sayalım.

Bu görevde karşınıza çıkacak kuvvetler tabiki de Gallente Güçleri olacaktır.Sizin görev sırasında patlatmış olduğunuz her türlü Gemi,İstasyon,Rafineri vb.. eşyalarda Gallente ye ait olduğundan dolayı,Gallente tarafından düşman olarak görülmeye başlanacaksınız yani Standing kaybedeceksiniz.

Ama size görev veren Ajanın bağlı bulunduğu Caldari tarafından da baktığınız da ise ; patlattığınız her Gallente güçleri için de Caldari ile olan Dostluğunuz pekişecek ve Caldariye ait olan Standing değeriniz artacaktır.
Bunu fazla dert etmenize gerek yoktur çünkü her ne şekilde olursa olsun oyunda bulunan 4 Irktan 2 si ile belli bir aşamadan sonra illaki düşman olacaksınız.Çünkü oyunun Görev sistemi bu şekilde dizayn edilmiştir.

Standing olayını da kısaca açıkladıkatn sonra Rehberimize kaldığımız yerden yani Görev çeşitlerinden devam ediyoruz.

Distribution ( Nakliye ) : Bu Görev tipinde çalışmış olduğunuz Ajan size belli taşıma görevleri verir.Yani bunu X sistemden al Y sistemine şu istasyona götür bırak tarzında görevlerdir.Her türlü şeyi taşıtabilir ler,Onun için Geminizin Taşımacılığa uygun tipte olması gerekmektedir.Fazla tercih edilen bir Görev türü değildir.

Avantajları ve Dezavantajları : Ne etlisine karışırım nede Sütlüsüne,atarım yükümü sırtıma çıkarım yola derseniz tam size göredir.

Mining ( Madencilik ) : Bu görev türün de ise Ajan size belli noktalara giderk orada bulunan Madenleri kazarak toplamanızı ön gören bir dizi Görevler vermektedir.Genellikle ilerde Maden işi ile uğraşacak kişilerin yaptığı görev tipidir.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz bu görevler Normal oyunda alabileceğiniz türde ve en çok Tercih edilen görev tipleridir.Bunlardan hariç bir kaç dizi görev çeşit i daha bulunmaktadır ve bu Görevleri almak için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir,Bunlar oyun içerisinde Special Missions ( Özel Görevler ) olarak adlandırılan 3 çeşit Görevlerdir ;

Storyline Missions ( Hikaye Görevleri ) : Bu görev tipi ise Çalışmakta yani Görev yapmakta olduğunuz Şirketin Ajanından almış olduğunuz 16 Tane görevini tamamladığınız da, size görev yerini ve ajanın yerini belirten oyun içi bir Mail göndererek haberdar eder.
Bu özel Görevi diğer Normal Görevlerdeki gibi istemeyerek aynı görevden başka bir tane daha isteyemezsiniz.Malumunuz Normal Görevlerde beğenmediğiniz bir görevi her 4 saate 1 sefer reddetme şansına sahipsiniz.4 Saatten evvel Reddetmeyi de seçebilirsiniz ama,kaybedeceğiniz Standing i gördüğünüzde bir daha asla reddetmezsiniz.

Avantajları : Oyunda işinize haylice yarayacak yada ,Market aracılığı ile satıp iyi bir kazanç elde edebileceğiniz türde Güzel İtemler vermektedir.

Cosmos Missions : Bu görev tipini yapabilmeniz için öncelikle,Eve Online da bulunan bu Cosmos ajanlarını bulmanız gerekmektedir.Ancak görevlerden verilen itemlerin benzersizliği de göz önüne alındığında,aramakta fayda var diye düşünmeden edemiyor insan.Çoğu görevinde sadece bir seferden oluşması da bunun bir göstergesidir ayrıca.

Epic Missions : Bu görev tipine uzunca bir süre uzak kalacağınız bir gerçektir.Ama basitçe görevde seçimleriniz doğrultusunda ilerlersiniz,ve bir noktayı bitirmeden diğer bir noktaya geçemezsiniz.Olurda görevi yarıda bırakırsanız başladığınız noktaya dönmek zorunda kalırsınız.

Görevlere kısaca baktıktan sonra ajanlara ve özelliklerine bakarak devam edelim :

Agent System ( Ajan Sistemi ):

Aajanlar yukarıda belirttiğim gibi size Oyun içerisinde Görevleri veren kişilere verilen addır.Bu ajanlar belli bir Corpa bağlı olarak,belli istasyonlarda ve belli bölgelerde bulunurlar.
Bu ajanların size verdikleri görevler Level 1 den Level 5 e kadar uzanan zorluk derecesinde sınıflandırılmış şekildedir.

Oyundaki ilk görevleriniz Level - 1 zorluk derecesinde olan bir Görevler olacaktır.Görevlerini yaptığınız Ajan ile aranızdaki Standing değeri Görev yaptıkça yükselir. Yükselen bu Standing değeriniz sayesinde çalışmakta olduğunuz Ajandan bir üst seviye görevleri almaya hak kazanırsınız.Ajanların size olan aktif Standing ini öğrenmek için aşağıdaki resimde bulunan Efective Standing : 9.4 kısmından görebilirsiniz. Efective Standing in karşısında yazan rakam siz ile Ajan arasındaki Standing değerini göstermektedir.



Peki Oyun İçi Ajanları nasıl Bulacaksınız :

Oyun içerisine sonradan eklenen Agent Finder sayesinde bu tür Ajanları bulmak artık çok kolay.Girmiş olduğunuz İstasyonlarda sağ bölümde bulunan Agent Finder düğmesine tıkladığınzıda,önünüze Level -1 den Level -5 e kadar olan Görevler için hangi istasyonda hangi Ajanın olduğunu çok rahatlıkla aramanıza olanak sağlayan bir pencere göreceksiniz.



Bu aşamadan sonra tek yapmanız gereken kendinize uygun bir Ajan bularak,bu Ajan dan almış olduğunuz Görevleri yapmaya başlamak ve mümkün olduğunca tek bir Corpa görev yapmaya özen göstermektir.

Bu sayede tek bir Corpa yapmış olduğunuz Görevler sayesinde kazanmış olduğunuz ve yukarıda da bahsettiğim LP Puanlarını toplu şekilde biriktire bilirsiniz.Bu sayede Standing değerinizde hızlıca yükselecek ve daha yüksek level görevler labileceksiniz.

LP Puanları her Şirket için ayrı olduğundan dolayı, X Şirketinden kazanmış olduğunuz LP Puanlarını gidip Y şirketinin Marketinde harcayamazsınız.Onun içindir ki her zaman Tek bir Corpa görev yapmakta fayda vardır.



Helpful Skills (Yardımcı Beceriler ) : Oyun içerisinde Görev yapanların belkide en fazla ihtiyaç duyduğu Skillerin yani becerilerin başında Social Skill olarak adlandırılan Sosyal beceriler gelmektedir.Bu skillerin size vermiş olduğu avantajlar sayesinde,yapmış olduğunuz görevlerden daha fazla LP puanı,daha fazla Standing vb.. özelliklerden yararlana bilirsiniz.

Bu başlıca 5 Skill ise ,Social,Connections,Criminal Connections,Diplomacy ve Negotiation dur.Bu skillerden hariç Oyun içinde Skiller kısmında bulunan Social başlığının altına da bakarsanız, Görevler ve ilişkiler bakımından sizin çok işinize yarayacak bir dizi skilleri de görebilirsiniz.

Ajan seçiminiz de dikkat etmeniz gereken en büyük faktörlerden biri ise,Son level ajanları olarak bilinen Level - 4 Ajanlarının ( Level - 5 Görevi haylice zor olduğundan ve Securtiy seviyesi yani güvenlik seviyesi düşük sistemlere görev verdiğinden dolayı fazlaca bir yapanı yoktur )hangi sistemde olduğu ve Oyun içi alış veriş sistemlerine olan uzaklığıdır.

Çünkü siz Level - 4 görevi için seçmiş olduğunuz Ajan eğer ki Merkezi alış veriş sistemlerine Örneğin JITA ( Oyunun en büyük Marketidir ) 8-10 Atlama mesafesinde olursa ilerde çok büyük sıkıntılar çekebilirsiniz.
Toplamış olduğunuz ganimetlerin satışı veya ihtiyacınız olan herhangi bir şeyi almak için oka dar yolu tepmemek için baştan Görev yapacağınız Corpu çok iyi seçmeniz de fayda vardır.İş işten geçtikten sonra Level - 4 seviyesine gelen bir ajanıda bırakıp ,başka bir Corp tan sıfırdan görev yapmayı da göze alabilirsiniz tabi :D

Bu Rehberde mümkün olduğunca Görevler ile alakalı konulara başlangıç düzeyinde neler yapılması gerektiğine değindik.Bundan sonraki Rehberde ise bir Göreve giderken nelere ihtiyacımız olduğu ve Oyunun belkide en can alıcı noktası olan Ship Fitting diye adlandırılan Gemi hazırlığına ve yardımcı Modüllerine deyineceğiz.

Unutmayın ki Empire Diye adlandırılan Güvenli sistemlerde yapılan bu görevler veya diğer aktiviteler,Oyunun fazlaca bir bölümünü de kapsasa eninde sonun da ineceğiniz yer 0.0 diye tabir edilen PVP ye açık sistemlerdir.
Oyunu empire da görev yaparak Gemileri ,Modülleri daha doğrusu Oyunun mekaniğini öğrenirsiniz. 0.0 veya daha düşük bir sisteme iner bu öğrendiklerinizi NPC lere karşı değil de, PVP de bir oyuncuya karşı kullanmaya çalışırsınız.

Sonucu kim bilebilir,ama bir gerçek vardır ki Empire da Gördüğünüz Oyun budur diye düşünüyorsanız,0.0 veya altı sistemleri daha görmeden peşin konuşmuşsunuz sayılır.

Eve Online da Hayat ve Oyun tam anlamıyla 0.0 olarak adlandırılan sistemlerde başlar,Empire da ise geçirilen zamanlar daha çok Tatil modunda olup İstasyon gölgesinde ,exotic dancerlar eşliğinde sürer gider...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mission diyince aklıma geldi geçen bi yerde görmüştüm.. EFT'deki config dosyasına aşağıdaki alanı copy paste edersineniz damage profiles kısmında görünür... sağlam hesaplanış değerler.. gerçek tank miktarınızı görmenizde yardımcı olur


DamageProfile=Gurista,0,570,3504,0
DamageProfile=Angel,480,0,719,3058
DamageProfile=Sansha,1945,1598,0,0
DamageProfile=Serpentis,0,1627,1320,0
DamageProfile=Blood raider,613,570,60,0
DamageProfile=Gallente federation,25,781,1127,0
DamageProfile=Minmatar republic,615,310,815,1633
DamageProfile=Amarr empire,1204,1349,0,0
DamageProfile=Caldari state,0,795,944,0
DamageProfile=EoM,0,618,1718,0
DamageProfile=Mercenaries,90,634,424,108
DamageProfile=Rogue Drones,86,91,281,964
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...