Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitap Seçme Konusunda Yardım..


GM-Newbie

Öne çıkan mesajlar

Ben çok uzun zamandır Frp-Rpg tarzı oyunlar oyunuyorum gerçi şimdiye kadar bu tarz oyunlardan hiç birini kaçırmamısımdır ve severekte oynuyorum hala oynadıklarım olarak. icewind dale , diablo , neverwinter vs.. kitap olarak ise daha yeni başladığımı söyliye biliriz ilk olarak okuduğum kitap Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi Sonra Ejderha Mızrağını okuduktan sonra hangisini okuyacağıma bir türlü karar veremedim bu konuda bana yardımcı olabilecek bir akradaş varsa memnun olurum.Bu iki üçlemede çok hoşuma gitti bundan sonra ise Kara Elf Üçlemesini düşünüyordum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ejderha mızrağına devam et derim ben.. daha sonra unutulmuş diyarlara (kara elf üçlemesini de içinde bulundurur) başlarsın.
ejderha mızrağı serisini okumanı şiddetle tavsiye ederim.. hatta forumda arama yaparsan kitapları hangi sırayla okyumanın makbul olabileceeni de bulabilirsin..[hline]Knock-knock-knockin' on heaven's door
[/i]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ejderha mızrağı serisini, en azından Weis&Hickman ın elinden çıkmış kitapları okuman farzdır.
Sonrasında yukarıda da denildiği gibi Unutulmuş Diyarlar'dan Kara Elf Üçlemesi, ardından Buzyeli Vadisi Üçlemesi doğru olacaktır.
Ondan sonra pek çok yöne sapabilirsin. Unutulmuş Diyarlar'a biraz ara vermek istersen gene Weis&Hickman'ın eseri olan Ölüm Kapısı Serisi gerçekten çok başarılı. Karakılıç Üçlemesi de fena değil.
Aynı şekilde David Eddings'in Sparhawk kitaplarını (iki üçlemeden oluşuyordu ama neydi..? Elmas Taht, Yakut Şovalye iki kitabının ismi..) da tavsiye ederim.
"D&D ye devam" dersen Ravenloft kitapları ve Unutulmuş Diyarlar emrine amade, bu serilerden alacağın bir kitap belki yeni bir Yüzüklerin Efendisi olmayabilir, ama zevk alarak okuyacağın kalitededir.
"Klasik büyü,kılıç,elf,cüce vs.." konseptinden sıyrılmak istersen, bence Yüzüklerin Efendisi'nden sonra dünyanın kesinlikle en iyi fantastik serisi olan Kara Kule (Stephen King) yi hararetle tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sen forgotten realms 1n al tum serilerini o kara elf 3 lemesini sewdiysen forgotten realms guzeldir ondan sorra bide baq yuzuklerin efendisinde roverandom bide ultima nin serisini oku ozellikle teknorat savasi bunlari okuduktan sorra zaten geri kalan tum kitaplar ayni sehirlerde nerdeyse ayni karakterlerde gecio diyebilirm[hline]

haksizliga fuck you
sssTT ses cikarma anla dogruyu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başlangıcı Dragonlance ile yapmak bence iyi bir fikir değil. Gerçi Chronicles'ın yeri özeldir, sword and sorcery tarzı fantasy okuruyum diyen herkesin mutlaka okuması gerekir ama Raistlin, Sturm gibi 'cool' karakterler yüzünden diğer okuyacağın kitaplardaki karakterleri zayıf, karizma yoksunu falan bulabilirsin. Örneğin ben 16 yaşında Chronicles'ı okuduğumda Yerdeniz'in Ged'i o kadar bayık o kadar sıkıcı gelmişti ki.

Kısacası core Dragonlance kitapları -tüm Weis Hickman kitaplarında olduğu gibi- insana kalıplaşmış bir fantasy algısı veriyor. Her büyücü ile Raistlin'i her şövalye ile Sturm'u karşılaştırmaya başlıyorsun[yaşadım bilirim]. Benim kişisel tavsiyem Yerdeniz Dörtlemesi ve Yerdeniz Hikayeleri, Eddings'in Belgariad Beşlemesi ve yeni çevrilen Malloryon serisi ile başlaman yönünde. Sonra Dragonlance-Forgotten Realms diye devam edebilirsin. Elric, Gedik Savaşları falan şimdilik uzak dursan iyi olacak kitaplar. Yanlış zamanda okursan tadını alamazsın, yazık olur güzel kitaplara .) Ahh ahh Chronicles2ı ilk okuduğumda Sturm'un cenazesinde Flint'in sözleri beni ne ağlatmıştı, gençtik duygusaldık o zamanlar :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ben deliyimdir bi olay buldum elfceden turkceye sozcuk su an kuzenimde incelior iice bide milli egitimin lise 3 edebiyat kitabinda gokturk alfabesi war o alfabenin tum harfleri elf yazitlarinda war buyutecle baktim cok ilginc ya[hline]

haksizliga fuck you
sssTT ses cikarma anla dogruyu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...