Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses Kartı / Amfi / Elektro Gitar


Buddha

Öne çıkan mesajlar

Arada kaldım. Durumu anlatayım önce. 700 civarı param var. 2 sene ara vermiştim 6 ay önce tekrar bir elektro aldım. Grup falan yok bir 6 ay falan evde çalışmayı düşünüyorum. Şuan idareten bir amfi alabilirim çalışma amaçlı ama kötü tonlardan çok sıkıldım artık. Zaten bu para kalsa harcarım bişey olur o yüzden şimdeden amfi yada ses kartı alacam. İdareten alacağım bir amfi elimde patlayacak o parayada yazık olacak.

Sizce hangisini alayım hangisi daha mantıklı? Evde 5+1 sinema ses sistemi var PC'ye bağlarsam ses kartını iyi destekler mi? Evde duruyor DVD yanında alınmıştı ucları farklı ama PC'ye uyarlarım onu bir şekilde.

Amfinin iyi tarafı yarın öbür gün bir gruba girersem sahne olayına girersek diyorum ama onada nerden baksan 8-9 ay var şuan kendimi daha da geliştirmek istiyorum.

Ses kartı ile de ilerde ufak tefek kendi kayıtlarımı alabilirim. Yani ikiside ilerde lazım olacak şeyler. Şuan evde çalışıyorum sizce hangisini almalıyım.

Ses kartı diyenler ses kartı önersin. Amfi diyenler amfi önersin(Amfi 2. el fiyatı 700 civarı olan önerin sıfır almam amfiyi)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
700 TL varsa şunları al:

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7709&gid=2161
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=864&gid=367

Bir yerden de bir kabin bul. İkinci el yetebilir paran.

GT2 en sağlam transistörlü sistemlerdendir, onun üstü amfiler için 2-3k gerekir yani kaliteli tüp olayına gireceği için. Bir GT2 alıp parana göre kabinlerle gitmen daha uygun bence.

Line 6'in ürün de gitar için üretilmiş özel bir ses kartı. Yanında kendi özel yazılımı da var digital amfi işi görmesi için.

Yani sana verebileceğim en iyi tavsiye bu. Kimse de kötü demişsin demez bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilerde ikisini de alacaksan ve önümüzdeki bir yıl felan sadece çalışacaksan, yani kayıtla işin yoksa amfi almak mantıklı gibi. gerçi bilmiyorum ses kartı alıp dediğin gibi iyi bir ses sistemine bağlayınca amfi den farkı kalmazsa ses kartı al ozaman. yok karar veremedim ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlar ilerde de işimi görecek mi? Çünkü yarın öbür gün 2. ele koymak istemiyorum. Buna benzer daha iyi bir sistem mesela 3 parça söylemişsin her parçasını teker teker zamana yayarak daha bir sistem yapsak olmaz mı? Yarın öbür gün yine amfi alacam mecbur şuan alacaklarımda yarın yine işimi görsün istiyorum. Amfi alırsam ilerde bu ses kartındansa amfiden alırım sesi boşa gitcek. İyi bir ses kartı alırsam en azından ses kartı kayıt için yine işimi görecek. Mesela şu ses kartı bana fazla mı olur? Yada tek başına ses kartı yetersiz mi olur?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzikal-enstruman-dj-studyo-ekipmanlari-m-audio-profire-610-61987684/detay

Birde amfi olarakta Marshall vs100 düşünüyordum lambalı oda 2. elleri 650 falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Abi; ilk önce en sağlam transistörlü amfilerden olan Sansamp GT2, giriş ve orta karar tüplü amfilerden daha iyidir bence. Tüp eski bir teknoloji, kaliteli çok ama ancak çok para verdiğinde. Ucuz tüp alacağına sağlam transistör al.Sonra Roadster için filan kasarsın.

Kabinli amfi olayına gerek yok. En sağlan tüplü amfileri zaten kabinsiz de bulursun, yani aldığın kabinler her zaman işe yarar. Parası ile ses şiddeti arasında bir orantı olduğu için 200TL vererek alacağın kabin bile ilerde iyi körü işine yarar, satarsan da ikinci el kaybın çok az olur.

Yani o tüplü amfiyi alma. Zaten hybrid o, hiç sevmemişimdir onları. GT2 böyle bak:

http://www.youtube.com/watch?v=jU1-Q4Fz9AY

Ses kartına gelince, ne yapacaksın abi 6 giriş, 10 çıkışı. Evde kullanacak iyi bir şey arıyorsan E-MU 0404 al, Konnekt 6 al ya da tamam. Sırf gitar kaydı istiyorsan Line 6 de yeterli. Zaten HD kayıtı hakkını vererek yapmak milyarlar ister. M-Audio'nun pahalı ürünlerini önermiyorum zaten, budget firma onlar. Çok girişli, çıkışlı istiyorsan yine de Korax'a danışi, daha tecrübelidir o taraflarda benden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Yapıyorlar ve berbat oluyor. İnanma. Denediğimden biliyorum. Zaten işe yaramayan küçük amfilere takıyorlar, farkı göremiyorlar (öyle bile fark ediliyor ya). En kaliteli kopyası Behringer'ın yapıp sattığı, o bile bariz kötü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

50 liraya nerden kabin bulacaz peki? Birde bu pedal + kabin = amfi oluyor demi? Ve senin demek istediğin ucuz lambalı amfi sahne için almaktansa bu ikisi almak daha mantıklı doğru mu anladım? Ve eğer lambalı alırsan çok pahalı bişey alman lazım bu combinden daha iyi olması için dediğin amfiler kaç para oluyor aşağı yukarı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bence düzgüm lambalılar 2000 civarı anca, bence ama tabii. Dediğim daha mantıklı o yüzden. Ucuz bir kabin ancak para toplayana kadar idare eder bu arada, kendim gidip almadım hiç ama Unkapanı gibi yerlerde bulursun.

Bir de hepsini ikinci el alırsın diye düşünmüştüm ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evde çalarken apartman hayatında bangır bangır çalamayacağıma göre büyük amfiler tercihim olmuyor. Kısık da güzel olur diyebilirsin de tercih meselesi. Ses kartı aldım ben (bunun PT ile gelen yazılımlısı), fena olmayan bir hoparlör ile çalıyorum. Ses kartı alınca öğrenmen uğraşman gerekecek programlarla yok plug-in'di yok RTAS'tı derken. Ama bunların sonucunda gerçekten hoşuna gidecek bir ses ile gitar çalabilirsin. Evde bilgisayarımın karşısında çaldığım için zaten sıkıntı yaşamıyorum ama amfi gibi çat takıp çalamazsın ses kartıyla. Ama neredeyse sınırsız ses üretme şansına sahip olursun.

tldr: Eğer az bir şey geek'lik varsa programlarla tıklayıp uğraşacak kadar, ses kayıt alıp farklı sesler türetmek hoşuna gidecekse ses kartı al. Yok benim apartman sıkıntım yok gümbür gümbür çalmak istiyorum dersen amfi düşünebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gümbür gümbür çalmak istemiyorum sesi kısabilirim. Zaten eve fazla olduğunu biliyorum. Sadece ucuz amfiye para vermek istemiyorum daha önceden amfi gitar prosesör 2. el tertemiz aletleri ucuz fiyatlara satmaya çalışmama rağmen çok uzun süre sonra çok çok ucuza gittikleri için tekrar bunlarla uğraşmak istemiyorum. Ucuz amfi alırsam ömrü 5-6 ay iyi bir amfi alırsam baya uzun süre kullanırım diye düşünüyorum. Amaç o.

Ses kartından da vazgeçtim baya karışık geldi. Sanırım benim için en iyisi amfi şuan. Amfi kafa (750 civarı) + ucuz kabin 70 tl'ye falan alayım diyorum. İlerde de düzgün bir kabin alırım. Yada direk combo amfi (750 civarı yine) alıcam. 2. elleri araştırıyorum. Öneri veya satan tanıdığınız varsa bilgilendirirseniz iyi olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...