Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses Kartı / Amfi / Elektro Gitar


Buddha

Öne çıkan mesajlar

Sahsi fikrim LTD'lerin 300 serisi falan asagisindakilerden uzak durman, en son Agathis govdeydi, simdi Basswood'a cekmis olabilirler gerci, ama parana yazik olur bence oyle diyeyim. Baska alternatiflere bakmayi dene.

Schecter Damien'lara falan goz atabilirsin mesela, hem de adamakilli bir gitar almis olursun sahsi fikrimce.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...
ilk sorum m audio firewire solo vs firewire 410


bu şekilde aratınca googldan birşeye rastladım.


Also check out the Focusrite saffire pro 14 its $250 new! I am sure you could find it used for less. Its a recent product that has much better preamps than the old m-audio products."">
"The m-audio firewire solo, 410 and 1814 were great units in there time but technology and sound quality has improved over the years. I have used them all and they all sound the same, like putting a blanket over the mic.(almost identical parts just different feature sets) These products use 10 year old technology. Seriously get the profire 610 its, $300 used.

Also check out the Focusrite saffire pro 14 its $250 new! I am sure you could find it used for less. Its a recent product that has much better preamps than the old m-audio products." said:




Focusrite nasıl bir marka ? 2. el baya var sahibindende.

Korax said:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Focusrite guzel. Profire konusunda ve firewire 410 ve solo konusunda hakli. Hepsinin soundu ayni konusunda da hakli. o fiyata assagi yukari ne alirsan al hemen hemen ayni sound cikar. Nekadar ekmek okadar köfte..

Netekim ben olsam yinede maudio secerdim. Support konusunda hem mac hemde windowsu cok basarili destekliyo bence, guncel surekli. Focusrite'ta nasil bilmiyorum.

Bide neden firewire? Ses kartlarinda Firewire > Usb mevzusu cok öncedendi. Bence ev icin basit kayitlarda ve pratiklik acisindan m-audio c400 de dusunebilirsin. Dahili monitör controlling olayi var hem. Kayitta da baya basarili.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Elimde şu setin gitarı var http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=3967&gid=1194 ve daha profesyonel birşey düşündüğüm için 900-1250 arası bir gitar istiyorum. Tarz olarak tam olarak şu bu diyemeyeceğim çünkü her tür metal müzik yapıyorum.

Mevcut gitarım üzerinde dimarzio paf pro manyetik takılı ve elbette bu gitar ile hiç bi etkisi yok

Somut bir örnek verecek olursam

http://www.youtube.com/watch?v=eSG2teTmpKE

Şunun gibi bir sounda erişebilmem için ne/neler önerirsiniz

not: illa örnekte takılı kalmanıza gerek yok, sanıyorumki her önereceğiniz gitar benim gitardan daha iyi olacak zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bir ses kartın varsa guitar rig ile güzel soundlar elde edebilirsin. Pafpro nun etkisi olmadığını düşünme gayet etkilidir.

2 ayrı gitarımla çalıyorum guitar rig.

1- bcrich warlock çakma _ emg81 manyetikli
2- ibanez rg1570 japon - v7 default manyetikli.

İki gitar arasında tabi işçilik vs olarak büyük farklar var ama bcrich aktif manyetikle tutunabiliyor olaya.


Bu arada bu kayıtta dinlediğin tondan öte orada muazzam bir tuşe var ki zaten tondan çok daha önemli bir etken. Tuşe zayıfsa Vai nin tonunuda yapsan bir işe yaramıyor maalesef.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senin verdiğin fiyat aralığında pek değişen bişi olacağını zannetmiyorum. PRS SE olanlarına bir bak istiyorsan.

ikinci el daha kaliteli bişiler bulabilirsin. Musicmanlerin eski editionları varsa belki. Cort ta bakabilirsin. Ne istediğini, klavye yapısını, ağacını karar ver bence öyle bir bak derim. Kimisi maple aşığıdır, kimisi rosewood. Basswood sevmeyen adamlar var ibanez kulanmazlar mesela :D

daha tecrübeli arkadaşlar vardır. Ben çalıcıyım sadece :D 2. bir gitar alırsam fender strat David Gilmour signature serisi ama 6k dolar falan amerika fiyatı :D fender klavyesini pek çalacağımı zannetmiyorum ama işte heves
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1dk 1dk

https://www.google.com.tr/url?sa=f&rct=j&url=http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp%3Fid%3D3967%26gid%3D1194&q=&esrc=s&ei=AZFUUYTBA4PYtQazwIGoCQ&usg=AFQjCNEFdvz57oSGGx08aEmlbp84IBwWXA

bu 665 TL'lik gitar seti ile 900-1250 arası alacağım gitarın aralarında pek fark olmayacağınımı söylüyorsun :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
BC Rich'e EMG81 takmayı geçtim, EMG81 zaten hemen hemen her gitarda %80 olarak falan aynı karakteri ve pick attack'i veriyor, daha çok küçük eq ve nüans farkları belli ediyor kendini gitar farklı olunca, bu yüzden hiç EMG kullanan bir adam olamadım zaten. Yoksa şahsen Amplitube da kullandım, Guitar Rig de kullandım, gerçek 5150'den farkı neredeyse hiç olmayan freeware VST'si de kullandım(ki geçen sene evde 5150 + ENGL 4x12 V30 cab ile kayıt yapıyordum), manyetiklerin polepiece yüksekliğini değiştirince bile belirgin bir fark olduğu ortaya çıkabiliyor. Şahsi tavsiyem LePou ve TSE'nin freeware plug-in'lerini kullanıp, internetten bulduğun kaliteli kabin impulse response'larıyla beraber ton edinmeye çalışman yönünde olacak. Guitar Rig ve Amplitube'a belli başlı birkaç ihtiyaç dışında hiç geri döneceğini sanmıyorum o raddede zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Merhaba arkadaşlar.Max 1000-1500 civarında bir prosesör almak istiyorum.Analog setuptan çok sıkıldım.Ton yelpazesi geniş ve kaliteli bir prosesör almak istiyorum.Amfim,gitarım fena değil.Tarz olarak da caz,funk,blues gibi şeyler çalıyorum genel olarak.Yeni çıkan pedalları araştırmadım.Önceden Vox Tonelab LE almayı planlıyordum ama şimdi o eski kalmıştır baya diye düşünüyorum.Neler var şu anda piyasada sağlam?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
UP UP UP

Arkadaştan uygun fiyatlı (330 TL) Line 6 POD Studio UX1 almayı düşünüyorum.

Şu oluyor.
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7710&gid=2161

Saçma sapan bir anolog set yapıp hevesimin kursağımda kalmasındansa, teker teker tonları deneyip ne çalcağıma karar verip öyle bir set yapma planı içindeyim.

O yüzden Guitar Rig ( yada benzeri bir simulator) + Line6 UX1 ile çalışmak istiyorum (kayıt amaçlı değil.)

Kullanan var mı ? Latency açısından merak içindeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...