Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XCOM: Enemy Unknown


Sam

Öne çıkan mesajlar

BlackSheep said:

Shotgunlılarla run and gun yapmak çok zevklide ironman oynarken özellikle bazen gidip başka bi pack çekiyolar oyun direk gg oluyo

evet aynen bu oluyor, ghost armor alana kadar plasma rifle kullandım şahsen. ama onu giyince pack çekseniz bile TROLLFACE yapıyorsunuz ehueh. suppress yapıyorlar, stealth basıyorum öyle melül melül kalıyor alyen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kasmadan sala sala ogleden sonra 3 sabah 7 bitirdim.. butun researchler, full rank, full psy takım yaptım, full giydirdim.

2 ülke kaybettim, oyunun başında kafa kafaya gidiyordu panikler ama sonrasında çok rahatladım, paradan çok resource sıkıntısı çektim enteresan bir şekilde full enginar ve workshop gitmeme rağmen.

oyun çok çok iyi bu arada ya, yıllardır hiçbir AI e karşı oyundan bu kadar zevk almamıştım. abi ayrıca 60% lara sızlanıyorsunuz, shotgun ile melee range e giriyorum, literally melee range yani rapid fire diyorum 98% şans ile 2 kere üst üste ıskalıyor. hiçbir obsticle falan da yok yani. bazen gerçekten cinnet geçirtiyor. yine de sadece 1 mapte save/load yaptım.

benim en saçma bulduğum şey aşağıdan yukarıya alyenler sizin askerlerin yukarıdan aşağı vurduğundan daha iyi vuruyor. haa bir de jetpackle benim adam havada asılı kaldı iki kere asjhdaısjod. adama jetpack verdik çamaşır gibi asılı kaldı havada takım devam etti garibim map bitince kurtuldu.

şu tarz bir güzel multiplayer desteğine sahip oyun çıksa, itemizationlı, karakter ölmeden, instance kıvamında grup olarak turn based yine ilerleyeceğin boss falan keseceğin çok eğlenceli olurdu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh değil meh işte.
x-com apoctan nasıl bu kadar geriye gidilir bilemiyorum sırf konsollarda kolay oynansın kafasına parçalamışlar seriyi.

oyunda money sink satellite upgrade vs hepsi tek seferlik harcama ondan oyunu da kısa tutmak zorudna kalmışlar ammo dur grenadedir adam gibi koymadıklarından. silahlarda armorlarda yada itemlarda ne çeşitlilik var ne bişi. motion detector bişi koyar insan 3-4 grenade çeşidi koyar ne biliyim bildiğin uğraşılmamış sam gibi fanların iliğini sömürmek amaçlanmış.

en büyük hata da işte TU sisteminin gitmesi TU olmadığı için equipment taşıyamıyoruz 15 harcıyım 30 saklıyı mreaction shot atar felan diyemiyoruz çünkü 2 action hakkımız varzaten birini bile alamıyolar/bölemiyoruz ai ve rng çok daha göze batıyor oluyor çünkü her roll daha da bi geri dönülemez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

LethE said:

eh değil meh işte.


Doğru geri sayfalarda sordum bende same nedir ne değildir diye...ama artık oyun sektöründen çok birşey beklememek lazım ve bende kendimi bu yönde hazırladığımdan çok büyük hayal kırıklığı yaşamadım ama malesef meh.

Her oyunda diyorum wowundan tut witcherına kadar...itemasyon ne kadar zor olabilir.Bir çeşitlilik yaratmak vs.. ama malesef for fun gidiyor piyasa.

Bizde şöyle 50 lere vurduğumuzda fazla beklentisi olmayan gençler oyun sektöründe player olarak yer alacaklar. ( umarım olmaz ) :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

a.i ye iyi denmiş. yahu mmorpg oynar gibi aman agrolamayayim diye oynadığımız bir oyun bu. cover'a geçip hp kazaniyoruz falan. oyun bariz kötü. action point yok. heavy ile assault klasi arasinda abilityi saymazsak fark yok. hareket et,ateş et diye taktiksel oyun mu olur? oyunun gerilim yaratan tek yanı tüm turn'un aslinda siz oynanmadan oynanmiş olmasi. oranlar yetenekler bişi ifade etmiyor,vurmuyorsa vurmuyor. binanın duvarı agaç kadar cover sağlamiyor falan.intercept olayi yok. mesala ufo extraterraistial da bariz hava üstünlüğünü kaybettin mi işler sakata geliyordu. bunda o da yok. tek üst ile oynuyorsun. falan oyun 6/10 bence yeter.çünkü vaad ettiği hiçbişi yok. ama ortamlar falan hoş yani büyük potansiyeli heba etmişler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yapay zeka bence yeteri kadar iyi. Super bir taktiksel deha gibi oynadigini iddia etmiyorum, ama bu turdeki hicbir oyundan daha kotu degil(eski XCOM serisi, JA serisi, FT, SS vs).

Bu arada bircok kisi seed olayini ya bilmiyor, ya da nasil isledigini anlamiyor. Oranlarin hesabinda bir aldatmaca yok, sadece zar onceden atildigi icin tekrar yukleyip ayni adama ates ettiginizde ayni zar geliyor. Seed'in random olmamasi elbette bir eksiklik, ama ihtimallerin yanlis hesaplandigi anlamina falan gelmiyor.

Oyunu genel olarak degerlendirmem gerekirse, bu sene Crusader Kings 2 ile beraber en cok begendigim oyun oldu. Hatta her ikisi de sadece bu sene degil, son senelerde cikan oyunlar arasinda en begendigim oyunlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...