Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NVIDIA GeForce FX 5900 Ultra(a.k.a. NVIDIA tahtını geri alır)


EarS

Öne çıkan mesajlar

eheheh
valla dayanamıyorum yazışlarını görünce :)
bi aç oku bence yukarıdaki yazıyı
sonra ati diye haykır

ha bu arada sende ati vardı di mi ?
hmm nedeni anlaşılıyor bu mesajlarının :)[hline]Speak to me now and the world will crumble
Open a door and the moon will fall
All of your life all your memories
Go to your dreams, forget it all
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arcane, UrZa... İki dakika konudan sapmayınız lütfen..! [:)

Neyse ki nVidia bazı teknolojik ilerlemeler yerine "büyük soğutucu+overclock" tekniğinden vazgeçti. Bu sevindirici gelişme, özellikle de 256-bit bellek veriyolu... Tabi sürücü sorunlarını aşıp Radeon serisiyle bizlere performans patlaması yaşatan Ati' ye de teşekkür etmek gerekiyor.

Performans/fiyat konusunda olmasa da başa güreşen bu kartlar incelemeye değer; fakat açık söylemek gerekir ki gösterdikleri performans artışları etiketlerinde artan fiyatlara değecek ölçüde değil. bana kalsa ve verebilecek param olsa şu an gidip alacağım kart, ya 200$ civarına düşmesine rağmen yurt dışından daha pahalıya satılan Radeon9500Pro işlemcili kartlardan veyahut fiyatı düşen; ancak çok da düşmemiş olan Radeon9700Pro işlemcili bir kart olurdu. nVidia almaz mıydın şeklinde bir soru gelebilir: Eski tasarım ve göstermelik sayılabilecek bir AGP8× desteğne sahip Ti4xxx kartlar çok çekici gelmiyor. Yeni GF FX' ler ise gereksiz derecede gürültülü ve pahalı. Türkiye' de satılan Radeon'ların çoğunluğunu oluşturan HIS markasının RADEON9700Pro kartında, kasamda kulandığım Tt BlueEye fanlardan bile sessiz bir fan var ve yetiyor. Sessiz ve derinden... [:)


Daha yüksek veya düşük işlem kapasitesine sahip kartlar birazcık ölü yatırım veya erken yatırım gibi duruyor. Örneğin DX9 veya PixelShader bilmemkaç destekleyen bir kart almak bile şu an için lüks sayılabilir; çünkü Unreal Engine bile DX8.1 kullanıyor. DX9'un nimetlerini yılın ortasından sonra görmeye başlayacağız (veya sevdiğim oyun türleri yüzünden "başlayacağım" da diyebilirim. [:) Impossible Creatures DX9 kullanıyor sanırım )[hline]HeadShot..!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 23 May 2003 11:50 tarihinde demiş ki:
Nvidia + amd rullaz
FORZA NVIDIA[hline]BonePART - Pepelek Saplar Birliği Başkanı

Ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'yleh wgah'nagl ftgagn
I am not fat you asshole, I am just big-boned.
Screw you guys; I am going home.
You must respect my authoritaaaaaaa.
BonePART FriarHealSuxx of Hun - Kay Server - Level 50 Drunken Friaa -(At last)


let me tell you something: slow
:)
tabi bu sadece nvidia için, yoksa amd kral laf yok yani
tabi 3 gh civarlarındaki işlemcilerde intel eziyor amd'yi ama zaten normal ev kullanıcıları işlemcilere 700 dolar verecek değil o yüzden pek kaale almıyorum

[Bu mesaj LvL_Sabo tarafından 23 May 2003 14:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ewt bende biliom onları uretilmeye basladilar 5800lerde 256mb ddr-ıı ramler kullaniliodu bunlarda 128mb klasik ddr kullanailcak yanliz 256bit e gectikleri için rami dusurmeelri cok mantıklı bide zaten ddr-ıı zor bulunuodu o usdden kartlar cok pahalıydı simde hem ucuz hemde daha fazla veriyoluna sahip olcaklar[hline]en iyi savunma saldırıdır!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...