Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tsk uçakları şırnak uludere'de kaçakçılık yapan konvoyu vurdu.


Hao

Öne çıkan mesajlar

DoGMeaT said:

Hataylı bir arkadaşınız olarak size sınır kaçakçılığı hakkında birkaç kelam etmek isterim.

sınır kaçakçılığı bu çoğrafyada çok yaygın bir olaydır.

hatayın köylerini gezerseniz mayına bastığından kolu bacağını kaybetmiş bir dünya insanla karşılaşabilirsiniz.

genellikle sınır bölgelerinin kalkınması ve yoksulluğuyla doğrudan alakalıdır bu durum.

tarım zaten karın doyurmaya yetmeyeli baya oluyor,üstüne ekilebilir toprağın az olduğu bu bölgelerde bu tür aktiviteler köylünün tek kazanç kapısı olabiliyor,aynı nedenden dolayı devlet çoğu zaman göz yumar bu olaya,zaten bölge köylüsü için o sanal sınır çoğu zaman önemsenecek birşey değildir.

arabayla 10-20 dakka süren ve akrabaları,iş yaptığı insanlar yahut arkadaşlarını içeren bir suriye köyüne gitmek için pasaport-vize fln çıkartması gerektiği konseptini zaten adama anlatamassınız.


bir gün silah,bir gün şeker,bir gün mazot,bir gün de uyuşturucu geçirebilir katırın arkasında,o anki piyasaya ve ona borç veren amcanın şartlarına göre değişir kaçakçının sınırdan geçirmeye çalışcağı mallar.


birkaç yıl önce sınır bölgelerindeki mayınlı arazilerin tarıma açılacağı ve mayınların kaldırılacağı gibi bi haber çıktı,o günden bu yana birkaç göstermelik şov dışında bu kjonuda adım atılmadı.

şayet atılsaydı bu insanlar belki kaçakçılıktan vazgeçip tarıma yönelebilirdi,çünkü çoğu zaman taşıdıkları malın sadece çok küçük bir kısmı kendilerine ait oluyor ve bu işten asıl kazanan onlara kredi açan sermaye sahiplerinin oluyor.bu riskli maceranın sonunda ceplerinde kalan para gerçekten komik meblağlar oluyor.




neyse

tl;dr : kaçakçılığı pkk ile bağdaştırmak sizin cahilliğinizden kaynaklanıyor.Gerçekten üni mezunu, görmüş geçirmiş insanların ağzından dökülebilen bu anlayış yoksunu , tepeden bakan kelimelere baktıkça şaşıyorum ve geleceğe dair umudumu içten içe kaybediyorum.
adeta nefret dolusunuz kusura bakmayın.

aklınıza ilk gelen şeyler genelde doğru olmak zorunda değil arkadaşlar
analitik düşünmek zamanla kazanılan bir beceri değil.
azcık ıkınarak sizde yapabilirsiniz.



saygılar.


DoGMeaT said:

ha şunu söyliyeyim

bu yolculuğa çıkan köylülerin her biri başlarına gelebilecek herşeye razı zaten

su testisi su yolunda kırılır.


belki gerçekten kötü niyetli,pkk'lı,fln fln lı evil amcalardır,bilemeyiz.


beni tek rahatsız eden pkk'lı yaftasını bu kadar içiniz rahat bu kadar 2 kere düşünmeden yapıştırabilmeniz.


bu olayda öyledir demiyor,lakin TSK pkk ile alakası olmayan çocuk dahil nice insanın ,kendi askerinin bile ölümüne çok kere neden olabilmiş bir organizasyon . ( bknz: havan topu ile vurulan kız ve nice örnek )

o yüzden her söylenene inanmayın bence.


neyse yada istediğinize inanın

saygılar


DoGMeaT said:

ben son mesajımı atacağım bu konuda.

beni rahatsız eden olay en başından beri sınır kaçakçılığı yaptığı için pkk'lı yaftası yiyip ölümü hak ettiğini düşündüğünüz insanların olabilmesi.

duygusal gelişimini tamamlayan bir insan bu kadar kolay ölüm hükmü veremez,ama sanırım oyunlarda milyonlarca npc öldürmenin bizi getirdiği nokta bu,ölüme karşı bu kolay,bu duyarsız yaklaşım.


ben ölenler pkk'lıdır değildir demiyorum.
konu bu değil.
Sınır kaçakçılığı yaptığı için bir insanın ölümü hak etmediğini düşünüyorum.

benim tepkim konsepte,olayın metasına,siz küçük şeyler hakkında tartışmaya devam edebilirsiniz isterseniz.tsk'nın yayınladığı maddeleride hatip edip durabilirsiniz.ölen köylülerin aynı zamanda pkk'lı olduğu sizi rahatlatacaksa,vicdani mastürbasyonunuz iyi gidiyo demektir.
şimdi o ölen köylülerin yarısı pkk'lı,yarısı nötr'se,abileri babaları amcaları parçalara ayrıldıktan sonra nötr olanlar acaba hangi tarafa sempati duyacak,bunuda düşünebilirsiniz isterseniz.


şayet pkk , mazot kaçakçılığı yaparken öldürülen köylülere spam bot gibi "pkklıdır" diyebilmenizi sağlıyabilmişse zaten,kazanmışlar abi.
siz hakkariyi ığdırı verin yada vermeyin önemli değil,ülke zaten bölünmüş.
artık sanal çizgilerinizi nerden çekerseniz çekin,taraflara ayrılmış zaten ülke.bunu siz kabul ediyorsunuz.


hepinizi gelecekte daha fazla sağ duyuya,ve analitik düşünmeye çağırıyorum.



saygılar.


Katılıyorum!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Şayet pkk , mazot kaçakçılığı yaparken öldürülen köylülere spam bot gibi "pkklıdır" diyebilmenizi sağlıyabilmişse zaten,kazanmışlar abi.
siz hakkariyi ığdırı verin yada vermeyin önemli değil,ülke zaten bölünmüş.
artık sanal çizgilerinizi nerden çekerseniz çekin,taraflara ayrılmış zaten ülke.bunu siz kabul ediyorsunuz."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hala devlet eliyle insanların suç işlemesine, kaçakçılık yapmasına nasıl göz yumulduğuna şaşırıyorum. Pkk mayınına basan öğretmen olsa ertesi gün hatırlayanı çıkmaz. Adamlar teröristlerin bölgesinde suç işlerken öldürüldüğü için bir haftadır insanların başka konuştuğu bir şey olmuyor.

Kaçakçılıklarına askerler o zamana kadar göz yumuyormuşmuş. Hem suç işleyene hem işletene, hakkımla kazandığım her kuruş para kadar topuna zıkkım olsun. Biz burda gerizekalıyız çünkü şerefimizle kıt kanaat geçinmeye çalışıyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'nin çivisi çıktı. Doğrular yanlış, yanlışlar doğru oldu.
Ülkesini savunan asker sınırdan ordu gibi giren terörist kılıklı adamları dünyanın her ülkesinde bombalar.

Kendi düşüncem: Korucu ve korucu yakınlarından oluşan bu grubun masum olmadıkları zaten belli. Kaçakçılık yapıyor adamlar. Atlar-katırlar-eşeklerde ki yüklerin ne olduğu konusunda da şüpheliyim. Daha önce çok okudum, duydum pek çok yerde korucuların pekakaya çalıştıklarını. Bu ölenler de pekakaya mal taşıyorlarsa şaşırmam.

ASKER HEPİMİZİN ASKERİ.

Ekleme: Kaymakamın dayak yediği görüntüleri izledim. Olan biteni anlama yeteneği olanlar zaten var, belli yazmışlar. Ama anlamayan da çok. O kaymakamın yediği dayak devlete atılan dayaktır. Bunu hükümette anlamıyor ya da işlerine öyle geldiği için anlamazlıktan geliyor. Vatandaş zaten sallamıyor, tv ne derse ona inanıyor. Ama kaymakamın yaptığı bence harbi akılsızlık. Neye-neyine güveniyor da korumasız, polissiz, askersiz gidiyor oraya? Bilmiyor mu oralar da pekaka var? Temsil ettiği devlettir, devletin zaten hükümet sayesinde düşürüldüğü acziyet yıllardır ortada da bari içeride daha devlet adamı gibi davransalar. Evire çevire bildiğin dövmüşler adamı. Yokuştan yuvarlanmış, yerdeyken yine dövmüşler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Biz burda gerizekalıyız çünkü şerefimizle kıt kanaat geçinmeye çalışıyoruz.


Gerizekalılık demeyelimde, ben şahsen şu ülkede bu kadar üç kağıt dönerken, bu kadar vatandaş aptal yerine konarken, bu kadar gözgöre göre senelerdir hükümetlerce mağdur edilirken ve ülkede rüşvet, torpil, adam kayırmaca alenen yaplırken ve açıkcası bunada göz yumuluyorken, ahlak denen o görece olgunun aslında ne kadar esnediğini görmek çok ilginç, bize küçüklükden itibaren telkin edilen dürüstlüğün, hakkına razı olmanın, çalmamanın, kurallara uymanın ne kadar yüce erdemler olduğu öğretildi.

Fakat birşey eksik öğretildi, buda aslında bu erdemlere uymanın, ancak bu erdemlere sahip ve uygulama alanı bulan bir toplumda, yönetimde veya devlette işe yarayacağıdır. Bunu öğretmediler işte.

Velhasıl kelam, eğer gerçekden dürüst, hakkınıza razı olan, alın teri ile çalışıp kazanıyorsanız bu sizinle ilgili birşey kimseden bravo beklemeyin ve ben neden bu kadar dürüstken bu haldeyim bunu hak etmiyorum demeyin, çünkü bunun hak edip hak etmemekle bir ilgisi yok. Çünkü o ahlaki değerler bu ülkede beş para etmiyor, öyle bir ülke ki burası yakalanmadıkça her türlü üçkağıdı yapın arkanızdan alkışda tutarlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:

Law said:

"Şayet pkk , mazot kaçakçılığı yaparken öldürülen köylülere spam bot gibi "pkklıdır" diyebilmenizi sağlıyabilmişse zaten,kazanmışlar abi.

Bir kısmı zaten pkklı/sempatizan ki aynı aşıret çok büyük bi düşünce ayrılığı olacağını zannetmiyorum.


İhtimaller üzerinden hareketle ancak önyargılara varırsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar,su koyde gecinememe muhabbeti ayri uyuz ediyor beni,20 sene once tamam belki ama su anda koylu emin olun cogumuzdan cok para kazaniyor eskiden para etmeyen saman bile tonu 300 liradan alici buluyor ,kurban zamani ndan 6 ay once 1500 e aldiklari danalari kuspeyle besleyip 4000 e satanlari taniyorum,yogurt sut eskiden para etmiyordu,simdi fabrikalar doguda bile kapidan aliyor 25 sene tekstil toptanciligi yapan babamin arkadasi 1 milyona yakin yatirim yapip besi ciftligi kurdu.yani birakin bu gecinemiyoruz ayaklarini helalinden kazanda dagda coban ol kuru ekmek ye ama helal kazan yoksa 30 litre mazot 30 kisiye malolur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pekakalı olmayan br korucunun tabutuna pekaka bayrak koyamaz.
Çok örneği var, gazetelere-tvlara daha önce de çıktı. Daha geçenlerde bilmem ne vadisinde gebertilen teröristlerden birinin cenazesinde de bu pekakalılar tabuta pekaka bayrağı koymak istediler, ailesi izin vermedi ve hatta taziyeleri kabul ettikleri eve Türk bayrağı astılar. "oğlumuzu kandırdılar" dediler.

"Şimdi devlet yanlısı (olması gereken) korucuların, korucu yakınlarının tabutlarında pekaka bayrağının işi ne?" diye sormayı neden beceremiyoruz?

Apo haini de ilk yakalandığında sorgulandığında bülbül gibi her sorulana cevap vermiş, hatta "devletimin emrindeyim, kanı durduralım, zaten Kürt devleti olamaz, vs. vs. vs. " gibi pek çok açıklama yapmıştı, ifade tutanaklarında var bunlar.

Eeee? Aradan geçen yıllarda Apo hangi noktaya geldi.?

O yüzden gazetelerin bariz bir şekilde bizi askerimizden soğutmak amacıyla yaptığı haberlerle, attığı manşetlerle gaza gelmeyin-gelmeyelim.

Bundan sonra o bölgede korucular adam olsunlar, aldıkları maaşın hakkını versinler (bunu yapanlar var, sözüm onlara değil), kaçakçılıkla kurdukları düzenle bölge halkını sömürmekten vazgeçsinler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Regalya said:

Law said:

"Şayet pkk , mazot kaçakçılığı yaparken öldürülen köylülere spam bot gibi "pkklıdır" diyebilmenizi sağlıyabilmişse zaten,kazanmışlar abi.

Bir kısmı zaten pkklı/sempatizan ki aynı aşıret çok büyük bi düşünce ayrılığı olacağını zannetmiyorum.


İhtimaller üzerinden hareketle ancak önyargılara varırsın.


"olacağını zannetmiyorum"

Bu bir ihtimal.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yanlislikla mi oldu bilmiyorum ama kacakcilara iyi goz dagi vermistir bu saldiri.Hakkarili bi eleman vardi. Beraber nobete gidince anlatiyordu sivilde mazot kacakcisiyim diyordu. Bana anlatmadi ama devresi antepli eleman vardi ona solemis ablam dayim dagda ve ablasi catismada olmus. Her gun devlete saydiriyordu ve en son erzuruma tertip emriyle yolladilar. Adam bariz sempatizandi ve kabul ediyordu da.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hao said:

forumda güneydoğuya atom bombası atalım kafasında ne çok canlı varmış, yazık.


önceki mesajımda yazdığım gibi "vanlıların hepsi pkk'lıdır, kürtlerin hepsi çok kötüdür" zihniyetinde insanların olduğunu görüyorum ve bunlardan iğreniyorum.

sayfaların hepsini okumadım ama bu tip kişiler patide yer almıyor benim bildiğim gördüğüm kadarıyla.

eğer diğer bahsettiğim "kaçakçılar bombadan öldü diye çok möhüm şehit ilan eden" kitle gibi "kahrolsun tece" demediğimiz için bunu yazdıysan...
ben yazık diyorum.

doğuda işler abuk sabuk,
ama bi yanda eline taşı alıp kürt öldürmeye çıkmayı "okumuş, aydın insan profili" olarak sayanla,
diğer yandan insanları canlı canlı yakıp askerleri mayınla öldürmeyi "barış istemek" olarak görenler arasında sıkışmış kalmışız.
bu iki kitle işleri daha da abuk bir hale getiriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

idilik said:

Aluriel said:

kaçakçılık olur mu ya hiç, sınır ticareti o. evet hiç alakaları yok pkk ile kendi hallerinde sınır ticareti yapıyorlar. çocuk mu kandırıyorsun?



niye ailelere üzüntü bildirip, ölenlere rahmet diliyor tsk ve tayyip? kaymakam niçin taziyeye gidiyor? onlar da mı yancı yoksa?

sen bi git uyar tsk yı istersen. ölenler konusundaki kendi tesbitlerinin onlarınkinden doğru olduğunu, yanılıyor olduklarını söyle.


asker olaylar büyümesin, pkk bunu kendi leyhine kullanmasın diye uğraş veriyor,
ondan üzüntü bildirip ölenlere rahmet dileniyor.

geçen gün tv'de "teröristleri yuvalarından tatlı dille çıkartıp ah canııım dedikleri görüntüleri" yayınlamak zorunda kaldılar askerleri şirin gösterebilmek için.

"terör örgütü kurmak"la suçlanan ve şebeğe çevrilmiş bir ordudan bahsediyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19581148.asp

said:
“Uludere halkımın vefat eden 35 insanımıza baş sağlığı diliyorum. Bunlar küçükten büyüğe kadar hepsi benim kardeşlerim, hepsi benim yavrularımdı” diyerek sözlerine başlayan Yavuz, olaydan 2 gün önce Gülyazı Köyü'nde bulunduğunu ve cenazesi olan insanlarla beraber halı saha açılışını yaptıklarını anlattı.
Yavuz, “Irak sınırındaki olayın kendilerini ciddi anlamda üzüntüye boğduğunu, eşiyle beraber iki gün boyunca ağladıklarını” dile getirerek, şunları söyledi:
“İki gün boyunca gözümüze uyku girmedi. Bu üzüntümüzden dolayı biz ekmek, yemek yiyemedik. Olay olduktan sonra biz cenaze sahipleri ile beraber olduk. Otopsilerine bizzat katıldım. Oradaki insanlarla beraber kucaklaştık. Oturduk, beraber ağladık. Onlar bizi bağırlarına bastı. Cenazeler defnedildi.
Bugün uygun olması ve sayın bakanlarımızın da geleceğini bildiğimiz için hep beraber gitme kararı aldık. Gittik, sağ olsunlar cenaze sahipleri bizi canı gönülden kucakladılar. Bizi bağırlarına bastılar. Çünkü hepsiyle tanışıyoruz. Hepsi, devletin yanında ve bizlerin yanında olan insanlar. Kimsenin bunu başka bir yere çekmeye haddi ve hakkı yoktur. O insanların hepsini çok iyi tanıyoruz, çok iyi biliyoruz ve bütün Uludere halkı çok iyi biliyor.”

“O çocukların hepsi ile fotoğrafım vardır”

Naif Yavuz, taziye evinde oturduklarını ve yakınlarını kaybedenlerin acısını paylaştıklarını ifade ederek, “Biz gittik taziye evinde oturduk. Basında, 'Kaymakam gelir gelmez saldırıya uğradı' şeklinde haber var. Maalesef orada olmalarına rağmen çok üzülerek söylüyorum, bizim içerde olduğumuzu görerek artık art niyetle mi yapıyorlar, yoksa başka bir şekilde mi bilmiyorum, ben o taziye evinde cenaze sahipleri ile bir saate yakın durdum. Vatandaşımla beraber oturdum, duamızı yaptık” dedi.

Yavuz, değişik yerlerden provokatörlerin geldiği haberlerini aldıklarını vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:
“Vatandaşımız zaten mağdur, herhangi bir olay olduğunda mağdur olacak olan yine cenaze sahipleri, yine suçsuz olan insanlar. Bu vesileyle bakanlarımızın beraber buraya gelmesinin uygun olmadığını düşündük ve oradaki insanlarla, bir grup ileri gelenleriyle konuşarak o insanları alıp başka bir yerde sayın bakanlarımızla görüştürmek istedik. Ailelerin ileri gelenleri bunu kabul ettiler. Bize öncülük ettiler. 'Sayın Kaymakamım buyurun gidelim' dediler.”
Bu durumun bazılarını rahatsız ettiğini, basının yanında bağıranlar olduğunu, kendisini arayıp “Sakın buraya gelmeyin, burada işiniz yok” denildiğini belirten Kaymakam Yavuz, “Ben onlara da söyledim, 'bu cenaze benim cenazemdir'. Benim cenazeme hiç kimse 'gelme' veya 'şu saatte gel veya gelme' deme haddine ve hakkına sahip değildir. Ben istediğim zaman, isteğim cenazeme, istediğim zaman giderim. Çünkü o benim evladım. O çocukların hepsi ile fotoğrafım vardır. Aileleriyle hepsini tanıyorum. Onlarda beni çok iyi tanıyor.”

“Cenaze salipleri arayıp, üzüntülerini bildirdiler”

Vatandaşların beni bağırlarına basması, başkalarını rahatsız etmiştir” diyen Naif Yavuz, başkalarının devletin köye gelmesine ve protesto edilmemesine inanamadıklarını belirterek, “Bu gerçekleşmedi. Cenaze sahipleri beni bağrına bastı. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bana saldıranlar asla ve asla cenaze
sahipleri değildir. Hatta, cenaze sahiplerinden bana bir haber geldi, 'Kaymakama
yapılan bu saldırı, bir önceki saldırıdan daha çok bizi rencide etmiştir. Çok daha üzmüştür' diye. Cenaze sahipleri beni aradılar, üzüntülerini dile getirdiler. Beni orada koruyan da köylünün kendisidir. Bana vuranların hiçbiri Uludereli değildir. Dışardan gelen provokatörlerdir” diye konuştu.


“İstediklerine ulaşamadılar”

Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, “Cenaze sahiplerine göstermiş oldukları
metanetten, insanlıklarından ötürü” teşekkür ettiğini belirterek, “Şahsım
adına şükranlarımı arz ediyorum. Büyüklük gösterip bağırlarına basmışlardır bizleri” dedi.
Yavuz, “Onlarla oturup ağladım. Eşimle birlikte ağladım. Bütün Uludere bizi çok iyi bilir. Sağlık açısından Allah'ıma çok şükür istediklerine ulaşamadılar. Çok iyiyim. Allah çocuklarıma bağışlamış. Bu olay nedeniyle başka bir yere tayinim söz konusu oldu ama kabul etmedim. Uludere'deki hizmetlerimizi tamamlayıp öyle ayrılacağım. İkinci yılıma girmek üzereyim” diye konuştu.

“4 kilometre yolu yürümenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim”

Yaptıkları hizmetlerin belli olduğunu dile getiren Naif Yavuz, yaptıkları tüm hizmetlerin, gençlerin daha kaliteli eğitim görmeleri için oluğunu, Uludere'deki okulların, fiziki olarak Türkiye standartlarının üstünde olduğunu ifade etti.
Yavuz, son bir yıldır Uludere'de en ufak bir toplumsal olayın gerçekleşmediğine işaret ederek, şunları söyledi:
“Bizim kim olduğumuzu çok iyi biliyorlar. Uludere'ye 20 milyon liralık hizmet gelmiştir. Uludere halkını ve çocuklarını kendim gibi görmüşüm. Çünkü ben Muşluyum. Muş'un köylerinde okumuşum. 4 kilometre yolu yürümenin ne demek olduğunu çok iyi bilen bir insanım. Buna katlanmasınlar diye her köye bir öğretmen lojmanı yaptık. 'Öğretmenlerimiz bizim gençlerimize sahip çıksın, orada kalsın' diye. Valimiz Vahdettin Özkan'ın büyük katkısıyla mobilyasına varana kadar biz temin ediyoruz. Çok şükür şu anda öğretmenlerimiz oraya yerleşmeye başladı.”

Başbakan Erdoğan aradı

Naif Yavuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile askeri yetkililerin kendisini aradığını söyledi.
Kaymakam Yavuz, “Çok şükür iyiyim. Çok kısa sürede de Uludere'ye gidip, hizmetlerime devam edeceğim. Beni bu yoldan hiç kimse alıkoyamaz. Bunu herkes çok iyi bilmeli” dedi.
Türk İdareciler Derneği tarafından “Yılın İdarecisi” seçildiğini ve “Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü”ne layık görüldüğünü hatırlatan Yavuz, yaşanan olayların her şeyi unutturduğunu dile getirerek, “Üzüntümüz çok büyük” dedi.


https://www.facebook.com/profile.php?id=100002595638331

13 yaşındaki çocuğun bir hiç uğruna ölmesinden vicdanen zerre kadar rahatsızlık duymamak, " pkk lı öldü oh olsun " diye fikri mastürbasyonda bulunmak.. gerçekten diyecek birşey yok, insanlar hakkaten kafayı yemiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:

Önceki sayfalardaki çocuklara ek olarak birkaç tanesinin daha profili pkk,apo,kürdistan ve gerilla kıyafetli vb resimler yazılar felan
Önyargı hurr ihtimaller durrrr
Aslında o çocuklar fotoları terörist cosplayı yapılan bi partide çekmişler.

abi onlar maskeli balo partisinden yoksa yok öle şeyler tece nin partisine gidicekler ondan giyinmişlerdir. ne yapsınlar sınır ticaretinden ancak bu kadar para kazanabiliyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hao said:
13 yaşındaki çocuğun bir hiç uğruna ölmesinden vicdanen zerre kadar rahatsızlık duymamak, " pkk lı öldü oh olsun " diye fikri mastürbasyonda bulunmak.. gerçekten diyecek birşey yok, insanlar hakkaten kafayı yemiş.


hiç uğruna öldü derken?

sanki yolda yürürken taşa takılıp öldü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:

13 yaşında bi çocuğun gece vakti dağ başında sınır ihlaliyle kaçakçılıkla ne işi var güzel o zaman kardeşim?
Güzel kardesim , orda hayat senin dünyan gibi degil.İnsanlar gündüz havuza girip aksam ellerinde viskiyle dans ederken kacakcılık yapmıyorlar.50 lira 100 lira ceplerine girsin diye kar kıs demeden ölüm tehlikesini de göze alarak saatlerce yürüyerek yol katediyorlar.Madem türkiye kabile devleti degil o zaman sen de vatandasına kabile hayatı yasatmıyacaksın.Hic pkk hede hödö demeyin pkk 30 senedir var o insanların sartları 100 yıldır aynı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...